Szabályok Farmerama: A játék szabályai

Kategória: 'Központ archívuma', témanyitó: GreatG, témanyitás ideje: 15.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. GreatG

  GreatG Community Team Team Farmerama HU

  I. Játékszabályok

  A játékos a Farmerama játéba való regisztrációjakor elfogadja az Általános Üzleti Szabályzatot, amelyet az adott játék kezdőoldaláról vagy a Bigpoint portálján is elérhet; valamint elfogadja az adott játékot érintő összes szabályt (a fórum, chat, házirend, stb. szabályait is beleértve).


  1. Visszaélés egy buggal

  Tilos a bugokat és/vagy a programozási hibákat egyéni célokra kihasználni. A felismert bugokat a lehető leggyorsabban írásban kell jelezni a fórumban, vagy a kapcsolatfelvételi lapon keresztül (support).
  Ha valaki visszaél egy ilyen hibával és a rendszer felfedezi, a csalással szerzett előnyöket eltávolítjuk a felhasználói fiókból. Az eset súlyosságától függően a visszaélés akár a játékból való végleges kizárással is járhat.


  2. Külső programok és automatizálás

  A játékosok a játékot csak egy nem módosított, hagyományos böngészővel, illetve a játékhoz kifejlesztett játékkliens segítségével játszhatják. Tilos használni nem kifejezetten engedélyezett külső segítő programokat, robot programokat, szkripteket, makrókat (pl. Fiddler) és egyéb alkalmazásokat, amelyek a játék folyamatainak automatizálását szolgálják vagy befolyásolhatják a játékkliens megjelenését és használatát.


  3. Többszörös regisztráció (multiaccounting)

  A Farmerama esetében megengedett a többszörös regisztráció, tehát egy játékosnak lehet több felhasználói fiókja is, azonban a két felhasználói fiók között semmilyen „pushing” célú interakció nem lehetséges.  4. Indokolatlan segítségnyújtás (pushing)

  A szabálytalan segítségnyújtás minden játékunkban tilos. A pushing alatt két vagy több felhasználó összejátszását értjük, azzal a céllal, hogy az egyik játékos előnyt szerezzen. A pushing tilalma érinti az olyan felhasználói fiókokat, amelyeket ugyanaz a játékos üzemeltet és azokat is, amelyek több játékoshoz tartoznak. A játék fejlesztői fenntartják maguknak a jogot, hogy eldönthessék, hogy két felhasználói fiók közötti interakciót pushingnak ítélnek-e meg vagy sem.

  Továbbá:

  ÁÜSZ 1.2.7:
  • "Amennyiben egy játéknál megengedett, hogy egy Felhasználó több felhasználói fiókkal rendelkezzen, akkor ott nem lehet a két felhasználói fiók között semmilyen kapcsolat vagy interakció (szándékos segítségnyújtás, azaz „pushing” tilalom). Különösen tilos az egyik felhasználói fiókot előnyszerzés céljára használni ugyanazon Felhasználó egy másik felhasználói fiókja számára, például azáltal, hogy a rendelkezésre álló tárgyakat vagy játékpénzösszeget áthelyezi a Felhasználó egyik fiókjából egy másik fiókjába egy játékon belül, vagy a Felhasználó egyik fiókján keresztül egy másik saját felhasználói fiókja ellen küzd."

  Farmolás (farming)

  Tilos a játékokban regisztrációkat létrehozni az úgynevezett „farmoláshoz”. A farmolás alatt az értendő, ha a játékos több felhasználói fiókot hoz létre annak érdekében, hogy egy már meglevő fejlettebb fiókját az új fiókjaival segítse (például hagyja magát kifosztani, baráti meghívásokat küld, ajándékokat küld a másodlagos fiókjából az elsőbe, stb.).


  5. Valós életet érintő fenyegetések

  A valóságos életet érintő zsarolásokat és fenyegetéseket szigorúan büntetjük, ezek azonnali kizáráshoz vezetnek a Bigpoint S.à.r.l. and Co, SCS (a továbbiakban „Bigpoint”) egyik vagy az összes játékából.

  Minden olyan bejegyzést, amelynek nyilvánvaló célja, hogy más személyeket vagy játékosokat kinyomozzon, hogy neki vagy egy hozzá közel álló személynek kárt okozzon, valós fenyegetésnek tekintünk, akár játékon belüli üzenetről, akár fórumbejegyzésről van szó.


  6. Sértések és spam

  A sértések és a spamek minden formája tilos. Ez minden kommunikációs eszközre vonatkozik, amelyet a Bigpoint GmbH a játékosok rendelkezésére bocsát.


  7. Hozzáférési adatok

  Minden játékosnak kötelessége a hozzáférési adatait titokban tartani. Tilos az adatokat másoknak továbbadni, ha egy harmadik fél mégis hozzájut az adatokhoz, a játékos hanyagságért nem vállalunk felelősséget. Ez nem csak a játékba való belépési adatokra vonatkozik, hanem a portálregisztrációra (http://hu.bigpoint.com) is, vagy annak az e-mail postafióknak a kezelésére, amelynek a címét a játékos azért adja meg, hogy a hozzáférési adatait elküldhessük neki. További információt a fórum GYIK rovatában "A felhasználói fiók védelme" rovatban találsz. Figyelem: a Farmerama csapata SOHA nem kéri Tőled a hozzáférési adataidat!


  8. A fent említett szabályok megsértése

  A fent említett szabályok megsértése a súlyosságától függően legalább egy napos kizárással ill. a játékból való teljes kizárással büntethető. Az illetékes mindig az adott játék kizárással megbízott fórumadminisztrátora vagy supportere.


  9. Általános Üzleti Szabályzat

  Az általános üzleti szabályzatot ezek a szabályok egészítik ki és ezért szintén figyelemmel kísérendők. A jelenleg hatályos ÁÜSZ a http://www.hu.bigpoint.com oldalon, valamint a játékaink kezdőoldalán is megtalálható. Amennyiben egyes eseteket vagy helyzeteket ezek a játékszabályok nem szabályoznak, a játék fejlesztői fenntartják maguknak a jogot, hogy a hatályos ÁÜSZ figyelembe vétele mellett hozzanak döntést.


  10. Általános

  Ha bármilyen egyéb szokatlan dolog merülne fel a játékod során, kérjük, azonnal jelentsd a support csapatának a kapcsolatfelvételi lapon keresztül:
  http://www.farmerama.com/?action=externalSupport

  Előfordulhatnak olyan dolgok, amelyek ebben a szabályzatban nincsenek külön leírva. Az ilyen különleges esetben a játék supportere hozhat döntéseket.

  Jóváírás - A programban esetlegesen felbukkanó bugok következményeiért alapvetően nincs jóváírás, hacsak az adott supporter ezt nem biztosítja. Erről viszont egyénileg dönt.


  11. A szabályok megváltoztatása

  A Bigpoint S.à.r.l. and Co, SCS fenntartja magának a jogot, hogy ezen játékszabályokat bármikor megváltoztathassa. Ha a szabályzat egyes pontjai az adott játék esetében nem érvényesek vagy nem alkalmazhatóak, ez nem érinti a szabályzat általános érvényességét.  II. A játékon belüli kommunikáció szabályai:

  Kérjük, viselkedjetek egymással szemben tisztelettel és tartsátok be az alábbi szabályokat. Minden embert úgy kezeljetek a levelezésben, ahogy szeretnétek, hogy titeket kezeljenek. A játék moderátorai is olyan játékosok, mint ti. Ők önkéntesek, akik arról gondoskodnak, hogy mindenki betartsa a szabályokat. Csak így lehet a fórum a közös beszélgetéseink ideális helyszíne!

  Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a Farmerama-t részben fiatalkorú játékosok is játsszák, ezért is nagyon fontos, hogy a fórum és a játék belső levelezése megtartson egy bizonyos színvonalat.

  A játékainkban és a játékokhoz tartozó összes kommunikációs csatornán (fórum, chat, játékon belüli üzenetküldő rendszer, közösségi hálózatok, support kapcsolatfelvétel, stb.) nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő, tisztelettudó viselkedésre. Nem csak a játékosoktól, hanem a munkatársaktól (moderátoroktól, adminisztrátoroktól, supporterektől, community managerektől) is elvárjuk, hogy a közösséggel és társaikkal tisztelettudó hangnemben beszéljenek.
  Az egyes kommunikációs csatornákhoz adott esetben más szabályok tartozhatnak. A közösség minden tagjának ismernie kell és be kell tartania ezeket a szabályokat. A fórum szabályai (a fórum saját szabályai és a netikett) jól láthatóan fel vannak tüntetve a fórumban. Ha az adott játékban rendelkezésre áll csevegési lehetőség, akkor annak a szabályait szintén a fórum tartalmazza. A játékon belül küldött privát üzenetekre a chat szabályai vonatkoznak.

  A felhasználó köteles a hozzáférési adatait (belépési adatok, jelszavak, stb.) titokban tartani, tilos ezen adatokat harmadik félnek továbbadnia. A játékos maga felelős a felhasználói fiókjának használatáért és biztonságáért. Sem a Bigpoint munkatársa, sem a Bigpoint által megbízott, a chatben vagy a fórumban dolgozó csapattagok nem fogják megkérdezni soha egy játékos teljes hozzáférési adatait. A játékos hanyagságából eredő károkért nem vállalunk felelősséget. Ez nem csak a játékba való belépési adatokra vonatkozik, hanem a portálregisztrációra (http://hu.bigpoint.com) is, vagy annak az e-mail postafióknak a kezelésére, amelynek a címét a játékos azért adja meg, hogy a hozzáférési adatait elküldhessük neki.
  Kérjük, olvassátok el figyelmesen a játék fórumában, a GYIK között szereplő biztonsági információkat és javaslatokat a felhasználói fiók biztonságával kapcsolatban.


  1. A magyar Farmerama-ban és a fórumban a hivatalos nyelv a magyar.

  A nem angol nyelvű fórumokban az angolt csak röviden szabad használni, ha egy nem anyanyelvű játékos röviden meg szeretné értetni magát, ám hosszabb idegen nyelvű beszélgetést csak saját szobában vagy privát üzeneteken keresztül szabad folytatni. Ezenkívül a fórumban csak az a nyelv a megengedett, amilyen nyelven a játékot játszod.

  2. Tilos szándékosan vagy véletlenül olyan hozzászólásokat írni, amelyek a többi játékost zavarják.

  Ilyen hozzászólások lehetnek például
  • ugyanannak vagy nagyon hasonló szövegnek a folyamatos küldözgetése,
  • egy mondat minden szavának új sorba írása,
  • fölöslegesen sok írásjel használata,
  • nagybetűs írás,
  • értelmetlen betűhalmazok (pl. dleojhfh) írogatása,
  • félrevezető információk küldése.
  Ha egy szót vagy mondatot csupa NAGYBETŰVEL írsz, az ordításnak számít! Ez udvariatlan és tapintatlan másokkal szemben. Ezenkívül átláthatatlanná teszi a beszélgetést.  3. Az olyan üzenetek, amelyek egyértelműen vagy rejtetten reklámoznak, kivétel nélkül tilosak.

  Ez érvényes például a következő esetekben:
  • különböző weboldalak ajánlása, felhívás vásárlásra vagy eladásra,
  • a saját felhasználói fiók megvásárlásra való felkínálása,
  • csalások a felhasználói fiókkal, pl. "elcserélem a farmomat 300 farmaranyért, ICQ:..."
  • lánclevelek, szavazások kezdeményezése (pl. "aki klánt keres, írja be: 111"),
  • valamint olyan játékosnevek, amik a fent említett esetek valamelyikére utalnak, pl. "Eladó Acc". Az ilyen típusú üzenetek azonnali kizáráshoz és a felhasználói fiók letiltásához vezetnek.


  4. Sértések és provokációk más játékosokkal vagy klánokkal szemben nem tolerálhatók, a moderátorok ilyen esetben azonnal intézkednek.


  Tilosak tehát többek között a következők:
  • vulgáris, egyértelműen szexuális utalás,
  • idegengyűlölő megnyilvánulás vallással, fajjal, nemzetiséggel, kultúrával, stb. szemben, az ilyesmi tartós kizáráshoz vezet,
  • lekezelő hangú üzenetek fogyatékossággal, betegséggel, nemmel kapcsolatban, valamint szexista kijelentések,
  • mindenfajta fenyegetés, zaklatás, rágalmazás és sértés,
  • pornográf, obszcén, szélsőbal, szélsőjobb vagy rasszista tartalmakra mutató link beszúrása, ez tartós kizáráshoz vezet,
  • szexuális aktus vagy mozdulat leírása,
  • játékosok vagy klánok provokálása,
  • vulgáris beszéd,
  • szexista, szélsőbal vagy szélsőjobb, ill. politikai kijelentés vagy utalás ilyen kijelentésre,
  • utalás a védett tartalmak másolásának, stb. módszerére,
  • utalás illegális szoftver, zene, filmek, kódok stb. megszerzésére,
  • utalás tiltott toolok (eszközök, parancsok) használatára vagy más online játékokra.
  Figyelem: az ilyen tartalmú üzenetek bemásolása is azonnali kizárással jár!  5. Tartsuk meg a jó színvonalat!

  A fent említett szabályok általánosan érvényesek, tehát a fórumon kívül a következőkre is:
  • felhasználónév,
  • játékos profiloldala,
  • aláírás,
  • e-mailcím
  • egyéb kommunikációs felületek és weboldalak,
  • a Bigpointon keresztül beszúrt képek,
  • olyan felhasználónevek, amelyek a Farmerama vagy a Bigpointon belül valamely funkcióra utalnak.
  A fent említett szabályok megszegése olyan mértékű is lehet, hogy nem csak a fórumból, hanem a játékból való teljes kizáráshoz is vezethet.  6. Kivétel nélkül tilos a személyes adatok megadása a chatben, legyen az a saját vagy bárki más személyes adata

  Ez érvényes a lakcímre, telefonszámra, e-mailcímre, ICQ-számra és egyéb üzenőprogramban használt felhasználónévre vagy számra. A UserID nem tartozik ezen adatok közé, ezért azt egyszer meg lehet adni. A BIG-ID beírása Farmarany kérése vagy eladása céljából a chatból való azonnali kizáráshoz vezet.

  Ha egy játékos meg szeretne adni magáról bármely adatot, akkor megteheti azt privát üzenetben.


  7. Felhasználói fiók eladása / átadása / cseréje

  A felhasználó nem jogosult a felhasználói fiókját kereskedelmi céllal üzemeltetni, eladni vagy egyéb célból harmadik félnek átadni. Szintén tilos egy harmadik fél felhasználói fiókját átvenni (akár vásárlásról, akár kölcsönzésről, akár ajándékozásról van is szó).
  A Bigpoint nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyek abból adódhatnak, ha egy fiókot több személy, illetve egy másik személy is használ. Minden játékos maga felelős a fiókjáért és viselnie kell a következményeket, ha továbbadja valakinek az adatait.  8. Tiszteljétek a moderátorok munkáját!

  Gondoljatok arra, hogy ők ugyanolyan játékosok, mint Ti. Önkéntesen végzik ezt a munkát, anélkül, hogy bármilyen pénzjutalmat kapnának érte. Kérjük, soha ne kritizáljátok a moderátorok döntéseit, és tartsátok be a szabályokat. A moderátoroknak így lesz idejük arra, hogy helyben megválaszolják a kérdéseiteket, és nem egy másik felületre fognak erányítani. Panaszokat írásban lehet benyújtani, a kapcsolatfelvételi oldalon.

  Ne követeljétek a moderátoroktól, hogy zárják ki az egyik vagy másik játékost. Ha az egyébként is túlterhelt moderátor ezt zaklatásnak érzi, akkor a zaklatót (is) ki fogja zárni.


  9. Aki nem tartja be a szabályokat, az számíthat rá, hogy kizárják.

  A fent említett szabályok megsértése - a súlyosságától, illetve az előzetes figyelmeztetésektől függően - különböző mértékben büntethető, az írásbeli figyelmeztetéstől kezdve egészen a játékból való teljes kizárásig. A játékfejlesztők fenntartják maguknak a jogot, hogy döntsenek a szabályszegések esetén hozott büntetésekről. Az illetékes ilyen ügyben mindig az adott játék kizárással megbízott adminisztrátora vagy supportere.

  A visszaeső szabályszegőket, akiket már többször is kizártak, kénytelen a moderátor végleges kizárással, vagy súlyos esetben a felhasználói fiók törlésével büntetni. És ne felejtsétek: egy kizárást vagy kitiltást nem kötelező előre bejelenteni!
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 10.9.15