Szabályok Farmerama: Netikett

Kategória: 'Házirend', témanyitó: Kazimir, témanyitás ideje: 19.2.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Farmerama HU

  Üdvözlünk Benneteket a Farmerama fórumán!

  Csakúgy, mint a hagyományos, úgy az internetes kommunikációban általánosan is vannak bizonyos viselkedési szabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartania, ez a netikett. Szeretnénk megkérni minden játékost, és fórum felhasználót, hogy olvassa el ezeket a szabályokat, mivel ezekre fogunk hivatkozni, ha valamelyik hozzászólás nem sikerül tökéletesen.

  Általános

  • A tagok, a játékosok alkotják a közösséget, amelyben bárki részt vehet. A közösség szabályainak betartásával a felhasználók az együtt eltöltött időt kellemessé tehetik, ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne bizonyos dolgokat kulturált hangnemben megvitatni.
  • Magától értetődik, hogy eközben senkit sem szabad kicsúfolni, kigúnyolni, megalázni vagy megsérteni. A másik fél tisztelete a legfontosabb szabály.
  • Ez egy játék fóruma. Ennek megfelelően a játékkal kapcsolatos témáknak készült. Természetesen a megfelelő helyeken, mint a törzsasztal lehet egymással beszélgetni, tréfálni, stb. Azonban tilos szexuális, rasszista, politikai, morbid és minden más nem a közízlésnek megfelelő hozzászólás. Ne feledjétek, hogy figyelmeztetés nélkül törölhetik a moderátorok azon hozzászólásokat, amelyek nem felelnek meg az itt leírt szabályzatoknak. A fórumot gyerekek, 14 éven aluliak is olvassák és nem szerencsés, ha olyan tartalmak jelennek meg (legyen akár rejtett utalás) a fórumon, ami nem nekik való.
  Udvariasság
  • Soha ne felejtsd el, hogy a másik oldalon szintén egy ember ül!
  • Miközben egy hozzászólást írnak, a legtöbben sajnos egyáltalán nem gondolnak arra, hogy a szövegüket nem a számítógép, hanem más lények, elsősorban emberek fogják olvasni, akiknek érzései vannak, akikre a sértő, bántó hatással lehet az írásod.
  • Ezt mindig tartsd szem előtt és ne ragadtasd el magad. Gondolj arra, hogy minél szélsőségesebben és udvariatlanabban viselkedsz, annál kevesebben lesznek hajlandóak neked segíteni, ha egyszer szükséged lesz segítségre.
  • Egy egyszerű általános szabály: soha ne írj olyasmit, amit ne mondanál társaságban és hangosan a másik szemébe, csak olyan dolgokat írj, olyan hangnemben, amelyet barátodnak/családtagodnak/ismerősödnek is a szemébe mernél mondani! (Persze ha Te az ilyen illetőkkel is barátságtalanul, szemtelenül és bántóan beszélsz, akkor inkább kímélj meg bennünket a hozzászólásaidtól!)
  Add meg a tiszteletet másoknak, hogy Téged is tiszteljenek!

  Helyesírás

  • Nem lehet mindenki a magyar helyesírás professzora, csak kevesen használják tökéletesen az összes szabályt. Itt azonban mindenkinek joga van hozzászólásokat írni. Egy hasznos tanács: elküldés előtt mindig olvasd át, amit írtál. A helyesírási hibák, a mondat tagolásának, valamint a kis-és nagybetűk használatának hiánya félreértésekhez vezethetnek, ezért próbálj meg tudásod és lehetőségeid szerint helyesen, a magyar helyesírás szabályait betartva írni a fórumon, és a chaten.
  Életkor
  • Soha ne érezd magad fontosabbnak, csak mert esetleg idősebb vagy valakinél. Ugyanez fordítva is igaz. Egy 14 éves is tehet fel nagyon jó kérdéseket és egy 45 éves is gyerekeskedhet. Az a legjobb, ha az életkor nem is beszédtéma.
  Viták
  • A közösség minden tagjának törekedni kell arra, hogy a viták ne fajuljanak el. Ha valakinek más a véleménye, mint neked, az remek lehetőség arra, hogy egy érdekes vita bontakozhasson ki – de semmi esetre sem lehet az a cél, hogy csúnya szavakat vágjatok egymás fejéhez vagy felháborodást váltsatok ki. A hangsúly tehát a "hogyan"-on van. Az erős kifejezéseknek vagy nyilvánvaló ellenségeskedéseknek itt semmi helye. Próbáljátok meg a játékot és a valóságot elválasztani egymástól, itt egy játékhoz tartozó fórumról van szó, amelynek semmi köze a valós élethez.
  • Aki nem képes normálisan viselkedni, az súlyos következményekre számíthat, és ez minden felhasználóra igaz függetlenül életkorától, a hozzászólások számától, vagy a játékban szerzett tapasztalattól. A szabályszegések következménye, az esetleges büntetés mértékét fórum és a support csapata határozza meg.
  Fenyegetések
  • A fenyegetések minden formája tilos, főleg ha a valós élettel kapcsolatos fenyegetésről van szó. Ha mégis sor kerül egy fenyegetésre, hivatalos figyelmeztetés a következménye, súlyosságtól függően akár az accountod azonnali, végleges zárolását is vonhatja maga után!
  Bűncselekményre való felhívás
  • Jogi következményekre számíthat az, aki nyilvánosan bűncselekményre való felhívást ír a fórumba. A tiltott oldalakra mutató URL-eket töröljük, a beírójával együtt. A szerzői jog által védett szövegek beírása szintén nem megengedett.
  Köszönet
  • Ahogy a valós életben, a fórumokban is pozitívan hat, ha megköszönöd a segítséget. Ha egy válasz segített megoldani a problémádat, akkor a válaszoló biztosan örülni fog, hogy nem hiába áldozta fel a szabadidejét. Ezenkívül a többi felhasználónak is jelzed ezzel, hogy a tanács hasznos volt és a probléma megoldódott.
  Mondj nemet
  • Senki sem kényszeríthet arra, hogy egy olyan beszélgetést folytass, amely számodra kellemetlen. Senkinek nem kell válaszolnod, ha nem akarsz. Ha valaki folyamatosan kapcsolatba akar lépni veled, jelentheted a moderátoroknak vagy az adminisztrátoroknak. Ők aztán értesítik a supportot.
  Sürgetés
  • Bizonyos kérdések megválaszolásához időre van szükség. Mindig örülünk, ha sokan olvassátok a fórumot és kérdéseket tesztek fel, de nem tudjuk garantálni az azonnali válaszokat. A sürgetéssel nem értek el semmit.
  Rasszizmus, kiközösítés
  • Egy adott játékost vagy a játékosok egy csoportját soha nem szabad a származásuk vagy nemzetiségük alapján megbélyegezni. Cégként mi nem toleráljuk a diszkriminációt, zaklatást és rasszizmust; vagy a személyek / csoportok felé irányuló gyűlölet egyéb formáját. Bárki, aki zaklató vagy gyűlölködő magatartást tanúsít a fórumainkon, azt nem látjuk szívesen! Ezen felül a csapatunk minden moderátorától elvárjuk, hogy: a fórumot egy változatos és gazdag helyként és egy konstruktív művelődés helyeként lássa, ahol az egészséges vitának mindig helye lehet, és ahol a diszkrimináció semmilyen formáját sem toleráljuk. Szükség esetén pedig közreműködik a többség jóléte érdekében.
   
  Utoljára szerkesztett: 20.2.18
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.