Visszajelzés Farmkupa - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 13.6.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Swordfish

Swordfish Fórum ezredese

Szia, Sziasztok!
    Szép jó napot és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!
    Éjszaka alszom, tegnap előtt 1x ébredtem fel mert kellett! Mint ahogyan a reklámban szokták mondani, zajt hallottam és stb, :D csak emiatt keltem akkor fel. Tegnap 1órai aratást megvártam és aludni mentem. Reggel learattam és elvetettem, 1x már arattam, 1óramúlva aratok megint. Próbálom az aratási időt pontosan betartani és víz+trágya mindenkor megy a növényre. A röpiről alig tehetek, de amit tudtam tenni azt már 1x leírtam. A többi már nem rajtam múlik!
    A röpi mennyiségéről nem tehetsz, annyi jön amennyit adnak! A növényt viszont szaporíthatod és közben majd a röpi is jön. Ha több terület lesz, akkor majd talán jobban jön a röpi. Nem kell feladni még van idő bőven, de a megtermelt növényt és az összegyűjtött röpit, megfontoltan kell felhasználni. Nekem a felhő az elsődleges célom! A boltból csak a növényeket váltom ki és eddig csak a matricát váltottam ki. Malmozni se malmoztam még, a II. G-körit csak óvatosan csinálom, megnézem majd, hogy mire adok be növényt és röpit. Nem célom lenullázni az addigra meglévő készletem! Sok sikert kívánok Mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 17.6.18
    Maszatka47, Imi*, CoraQueen és 5 más kedveli ezt.
  2. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szia Legbudhább!
    Én eldöntöttem, nem zavar ez a csiga derby, araszolgatok szép csendesen. Annak viszont örül, hogy van idő termelgetni és szondázni a piacot, mert egyre jobban barátkozok a TOP gondolatával. Persze a barátkozása kevés, kell hozzá némi trópusi faanyag is. A Baha tele van fával, öröm nézni, csak az oroszlánoknak, polipnak szorítottam helyet, amíg jó az áruk, csak hogy legyen miből venni a fát. Na és ha még ez nem elég, kiírtam néhány gazdakörit, amit meg akarok csinálni + igazán ideje lenne 5 naponta szintet lépni, ha már a 7-t leküzdöttem 6-ra. Szóval nem unatkozom.
    Összegyűjthető, nem kell hetente vásárolni.

3. edina242

edina242 Fórummogul

Sziasztok! El sem hiszem, a mostani aratásnál 5 botot kaptam! Ìgy összesen 69 db felröpim van és 826 db növényem. Sikeres napot mindenkinek!

ildiko44, Maszatka47, rencsike982 és 5 más kedveli ezt.
  4. Ribiszke

Ribiszke Fórum ezredese

Türelmes, az nem a Buddha, hanem a birka. xD
    Nekem is pontosan 770/60, plusz a vetemény.
    Nagyon-nagyon-nagyon monoton és unalmas ez így, de legyünk hálásak, kezdhették volna úgy is, hogy első nap 1 föld, második nap 2, harmadikon 3 és így tovább. :music::)

ildiko44, Maszatka47, hanny65 és 4 más kedveli ezt.
  5. Swordfish

Swordfish Fórum ezredese

Sziasztok!
    Learattam és elvetettem, E-növény 882db a pajtában és a röpi pedig 75db lett. Három röpi jött a mostani aratásból. A bolti kínálatból csak pár dolog érdekel, ezek kb 288 Csillagos érmébe kerülnek. A titkosak nem kellenek! Közben nem unatkozom, mert G-köri időkorlátos feladatokat csinálgatok. Jelenleg a Dől a fa! 3. feladatánál tartok, még 5óra és elkészül. Csak két db Japán viaszbogyó kell még. Utána kezdem majd a következő feladatot, de csak később, mert a Gyapotfát reggel már learattam! Sok sikert kívánok mindenkinek!

ildiko44, hanny65, Imi* és 3 más kedveli ezt.
  6. juliska70

juliska70 Fórum nagymestere

Szia!
    Nekem a kisebb farmomon 28/30-as legendára 5-ösével adja a botokat.Ött már 829/69-nél tartok.

7. wancsybaba

wancsybaba Járnitanuló

A felröpi az én tapasztalatom szerint nincs összefüggésben a mennyiséggel. Az én legendám is fullos van 61 felröpim, az unokámé kb. 80 %-on van, a felröpik száma 71. Ez mégis akkor hogyan lehet.

Samborg és Ribiszke kedveli ezt.
  8. juliska70

juliska70 Fórum nagymestere

Most arattam.Nagy farmomon fullos legenda 0 röpi.kicsi farmomon 28/30 -as legenda 4 röpi.
    Az én tapasztalatom ,hogy a legenda fejlettsége egyáltalán nem számít.

Ribiszke, imi010 és Swordfish kedveli ezt.
  9. Bogyo69

Bogyo69 Járnitanuló

Sziasztok!
    Állás: 775/67 most 2x2-ben vagyok, de jó, ha egyet ad, következő aratásnál átállok 1x1-re, hátha jobban megy!

Ribiszke és edina242 kedveli ezt.
  10. siposanyu

siposanyu Junior szaki

Kérdésem lenne: a csillagokat nem fontos kiváltani ? mehet a játék végéig a gyűjtés ???

11. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Attól függ, mik a céljaid az eventben. Ha csak a fociboltban szeretnél vásárolgatni akkor már akár malmozhatod is a zászlókat. Viszont ha a felhősort (is) szeretnéd megszerezni, netán a gazdaköri feladatokba beszállítani, akkor egyelőre érdemes gyűjtögetni a növényt és a röpit.
    Nekem is fullos a legendám és eddig 59 felröppenőm gyűlt össze. (Olvastam itt nagyobb számokat is.) Mondjuk szerintem teljesen felesleges egy 31 napos event harmadik napján a felröppenőket számolgatni, hát még aggódni vagy siránkozni emiatt.

De többek megnyugtatása végett: Területrészenként (7 db 2x2-es parcella) és aratásonként ÁTLAG 1,25 felröppenővel már nyert ügyünk van.

Viszont napi öt aratással nemhogy plusz zászlók kevergetésére, de még a stadion díszítésre (felhő plusz kitehetők) és a gazdaköri feladatok maradéktalan teljesítésére sem elegendő a maximálisan letermelhető növény mennyisége. Aki ennyiszer vagy ennél kevesebbszer tud aratni, érdemes mérlegelnie, hogy esetleg melyik gazdaköri feladatrész(eke)t hagyja ki.

Könnyen kiszámolhatjuk az aktuális felröppenő átlagunkat a [felröppenők jelenlegi száma mínusz a gazdakörben megszerzett mennyiség] osztva az eddigi aratások száma képlettel.

Készítettem egy összesítést napi ötszöri aratással és 1,25-ös felröppenő átlaggal számolva a teljes eventre:

Megnevezés​
    növény ​
    bot ​
    rajongói
    színek ​
    csillagos
    érme ​
    aratás
    11 490​
    512​
    0​
    0​
    focibolt
    650​
    0​
    0​
    -15​
    kitehető (Őszinte szurkoló)
    0​
    0​
    16​
    0​
    feladat (a felhősorért)
    -6 750
    -300
    60​
    0​
    GK 1​
    175​
    36​
    6​
    30​
    GK 2
    -2 200
    -78
    13​
    15​
    GK 3
    -1 700
    -60
    10​
    0​
    GK 4
    -2 750
    -102
    17​
    0​
    GK 5
    0​
    0​
    6​
    0​
    Összesen
    -1 085
    8​
    128​
    30​
    A fentiekből kitűnik, hogy aki szeretné a felhőt megszerezni, plusz az összes gazdaköri feladatot is megcsinálni, nem ússza meg, hogy ne kelljen néhányszor éjjel is aratni. (Vagy kosarat venni.) Ha az éjjel aratós verziót választjuk, ezt ráérünk az utolsó etapban is megtenni.

A nemesítés esetén sajnos eléggé bizonytalan, hogy az érésidő csökkentő bónuszok valamelyikét kapjuk. Nem szólva arról, hogy rengeteg növénybe kerül. A félresikerült nemesítéssel pedig tovább csökken az eventben felhasználható növények száma.

Ha tudunk (és/vagy szándékunkban áll) elég növényt termelni, a gazdaköri feladatokba szerintem mindenképp érdemes beadni, mert (az egyéb járulékos ajándékok mellett) kevesebb növénybe kerül, mintha a malomban kevergetnénk le ugyanannyi "rajongói színek"-et, mint amennyihez a feladatból lehet jutni. (A botok tekintetében sem nem nyerünk, se nem vesztünk.)

A feladatból, a gazdakörből, plusz a kitehető aratásával hozzájuthatunk 30 csillagos érméhez és 128 "rajongói színek"-hez, amiből ideális esetben még 768 csillagos érmét focizhatunk össze.

12. pozsipisti696

pozsipisti696 Utánpótlás-írogató

Igen tudom , 4-t tudok max venni , Az Én tippem a vb 4-s döntőre
    Német - Brazil - Spanyol - Argentin

rencsike982 kedveli ezt.
  13. babi358

babi358 Fórummogul

Köszönöm, hogy válaszoltál, nekem jobb így,ha gyüjthető.

Rylee86 kedveli ezt.
  14. nyuszika215

nyuszika215 Fórum császára

Szia!
    Remekül összefoglaltad és egyetértünk. Én már jó előre eldöntöttem, hogy sem kosarat nem veszek, sem éjjel nem kelek és a 3. gazdakörit teljesen kihagyom, a másodiknak csak az első felét akarom megcsinálni, a negyediket még nem döntöttem el. A felhőt akarom és a gk-ik azon részét, ami ezt nem veszélyezteti. A focizás nem érdekel, ha jön be zászló eljátszom, ha marad növény meg röpi, max keverek még. Csak mellékesen csinálom az egészet, bár a nappali aratásokra odafigyelek, de inkább piacolás, pajtatöltés, termelgetés van.

marcsi152, Maszatka47, CoraQueen és 4 más kedveli ezt.
  15. kisevus

kisevus Utánpótlás-írogató

826 egaz és ismét 0 a röpi! 826/51

Maszatka47 kedveli ezt.
  16. Swordfish

Swordfish Fórum ezredese

Sziasztok!
    Aratás megvolt, 4db röpi jött! Pajtában van jelenleg növényből 910db és röpiből 79db. A röpi és növény db számait, minden eventen megnézem aratás után, mert érdekel a mennyisége. Munkásokkal learatva, összesítve van a db szám. A mostanit csak azért nézem meg, mert nem tart sokáig és így szoktam meg! Persze azért is, mert az én röpim, legalábbis egy darabig. :D;) Sok sikert kívánok mindenkinek!

marcsi152, Ribiszke, juliska70 és 5 más kedveli ezt.
  17. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Szia!
    Tök jól állsz a felröpivel :) Gratulálok hozzá, így jöjjön ezután is :)

Maszatka47, bendi1121, Swordfish és 2 más kedveli ezt.
  18. -Márticska-

-Márticska- Haladó

Nagyon köszönöm a segítséget!

Swordfish kedveli ezt.
  19. -Márticska-

-Márticska- Haladó

Köszönöm a segítséget!

-BombadilToma- és Swordfish kedveli ezt.
  20. Swordfish

Swordfish Fórum ezredese

Szia!
    Köszi szépen, ez csak jobb lehet, ha meglesz legalább 3 terület. De előfordulhat majd még olyan is, hogy a három terület 3db-ot vagy még kevesebbet ad. A Bahamás eventnél ez már előfordult, pedig ott 8órás volt a növény és a terület is több volt. De bizakodjunk, hogy ez nem ismétlődik meg! Ma 20órakor aratok, elvetek locsolom és trágyázom, ezt majd learatom és elvetek reggelre. Mindennel ellátva fog érni, de én 7db föld miatt és kevéske növény miatt, nem éjszakázom. Ha meglenne minden terület, akkor talán 1x megtenném. De csak akkor, ha már az hiányozna a végéhez.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.