Visszajelzés Farmkupa - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 13.6.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. magdi06

magdi06 Fórum elő legendája

Én is ebben a cipőben járok.Lehet,hogy a végső döntésem nem valami jó lett, de legalább fociztam is egész idő alatt,amit a gazd. feladatokból kaptam.Naponta 6x aratok,éjszakát megspórolom,így is belefér .Izgulni izgulok, de bízom benne, hogy meg lesz az a fránya felhő.Most van 7 feladatom a tizenötből készen.Holnap a reggeli aratáskor lesz még egy, majd a késő esti aratásból még egy/ de nagyon figyelem az időt,hogy ne késsek vele/ holnap tehát 9 db-al zárok.A következő pár napra még marad 6 db.Mi lesz ebből,!

vica1961, Swordfish, ildiko44 és 7 más kedveli ezt.
  2. Devilrose

Devilrose Fórum-zöldfülű

Sziasztok!
    Tegnap óta aktív a felhőm, elég sok mindent sikerült kiszednem a foci üzletből. Az első 2 hétben nem igazán láttam értelmét ennek az eventnek, a boltban kiváltható növényeket be is kevertem és azonnal elfociztam. Az első gazdakört megcsináltam, onnantól viszont egyet sem. Napközben volt, hogy elfelejtettem ezt a területet learatni vagy este egyszerűen átaludtam jó pár aratást. Ennek ellenére sikerült a felhő. Nagyon sokat segített, hogy olvastalak titeket, hogy ki miként jár el a saját farmján. :) Most félig kész a negyedik gazdaköri, kényelmesen meg is lesz. A csengőpengős ládából lett egyszer 10,egyszer egy millióm. A trágya eladásával is sikerült a vagyonomat gyarapítani. Akik megcsinálták az összes gazdakörit,azoknak le a kalappal, én nem mertem bevállalni. Sok sikert kívánok mindenkinek, ne adjátok fel!

3. drunyi

drunyi Fórumfelvigyázó

Ezen dühüngök én is, hogy egy nyamvadt piros zászlót nem tudok összehozni naponta, pedig szinte pontosan aratok, még éjjel is, mert mint írtam már, hogy rosszul alszom!!! Hogyan lehet, hogy mégsem gyűlik???
    Arassak gőzerővel,de hogyan, ha semmi lehetőség rá??? Még 10 zászló hiányzik vagyis mindjárt 9, de kész katasztrófa az egész!!!:cry::cry::cry:

vica1961 és lukimi kedveli ezt.
  4. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Köszi mindkettőtöknek a reakciót.

Igazából már 6843 van, tehát a felhőre való megvan. S tényleg, jobban járok a felhős feladatokkal, mert több focizni valóm lesz úgy.

A tépelődés oka annyi volt, hogy amit nem szeretnék, azt nem szívesen teljesítem a józan ész ellenére sem, de most kénytelen leszek. Csak dacos vagyok a felhőre, s emiatt képes lennék kihagyni :D Kissé többet érdemelnénk a felhőben, mert megdolgozunk rendesen érte. Ez még mindig bosszant.

Viszont először a gazdakörit csinálom meg, mert a felhő még vasárnapig él, s bőven lesz időm pótolni a kieső 2750 db növényt, hisz a röpi megvan mindkettőre. Szerdáig nem fog annyi összejönni, ha most beadom a felhőre.
    Múlt vasárnap este 3406 gazom volt, mostanra a duplája lett, s a köv. hét teljes mezővel megy már végig, tehát mindenképpen meglesz a növény.

A nevem eredete pedig elég kalandos. Jó néhány éve voltunk Szegeden(van 15-20 is), s közben csodáltam a sok tanyasi birtokot a libákkal, kacsákkal. Nem járok én az Alföldön. Tán összvissz 2-3 alkalommal voltam életemben. Azóta is sokszor eszembe jut, hogy jó lett volna egy ilyen birtokon élni. Állatokat tartani. Nagyon szeretem az állatokat. Felénk nem igazán van ilyen.
    Voltak állatok nagyon rég, de csak kis számban a háztájiban. Errefele inkább 4lábú állatok vannak tömegben.
    Viszont a sík vidék lehet nem vonzana annyira, mert szeretem a dimbes-dombos-hegyes tájat itt.

Swordfish, ildiko44, ursa11 és 9 más kedveli ezt.
  5. Wellwisher

Wellwisher Fórum elő legendája

Szia!

A dühöngésed okát nem igazán értem...
    Az event teljes kiírása a rendelkezésedre áll a kezdetektől.
    Számolni, osztani, szorozni, mások tanácsát elolvasni, azt megfogadni, vagy elvetni mindenkinek elérhető lehetőség.
    Ha Te nem haladsz a növények olyan mértékű szaporításával, hogy még 10 zászlóra való hiányzik - pedig még éjjel is aratsz és mindent időben teszel-, akkor bizonyára eljátszottad valahol a megtermelt növényeket.
    Ha beadogatod a gazdaköri feladatokba, illetve a nemesítésbe, akkor miért is csodálkozol, hogy nem marad a zászlókra?
    A csevegőbe nem csak panaszkodni érdemes ellátogatni, hanem olvasni is hasznos lehet mások tanácsait.

6. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Esetleg dacból hagyd ki a felhős gkör utolsó feladatát, és akkor nem lesz meg :pxD

7. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Tetszik :) Látod ez eszembe sem jutott :D

8. Marika312

Marika312 Fórum császára

Szia Magdi !
    .. hát kérem szépen aki elfocizta a nehezen letermelt mennyiséget..., de legalább jót játszottál. Számoltam Neked = ma 2X aratsz=224, holnaptól 6 napig 5 aratás X112=560 x 6 nap = 3.360, utolsó napon- 15-én 5 aratás, ebből 4 x 112 = 448, +1 aratás 140 növény.
    Ez együtt 4.172 növény. De én biztos vagyok abban, hogy meg fogod tudni csinálni, mindig elkészülsz az eventekkel.
    Én kerültem a gköri feladatokat, csak a növényeket szedtem ki, így már napok óta készen vagyok az eventtel. Malomban nem gyártottam csak amikor letermeltem a növényt, meglett a felröpi is hozzá, s egyszerre beadtam. 1 db zászlóm van, + a kapott ajándék adott napi 2 zászlót, ezt fociztam el, ill. most a gköriből szedtem ki zászlókat, s elfociztam, szerintem több az érme, mint amit kiváltok a bltból. Való igaz, hosszadalmas volt a növény termelése, de legalább megtapasztalhattam milyenek voltak a "kezdetek".
    A felhősornak én személy szerint örülök -minden eventet, ami felhőt ad megcsinálok, nem nézem a nyereményt.
    Mindenkinek aki még küzd a felhősorért, kitartást kívánok, számolgasson mennyi aratás fér egy napjába, s kívánom sikerüljön.

Swordfish, Maszatka47, ildiko44 és 9 más kedveli ezt.
  9. SzabadEurópa

SzabadEurópa Fórum parancsnoka

Szió! Te vagy a második, akinél látom, hogy úgy számol, hogy több érméje lesz, mint a bolt tartalma. El ne felejtsétek, hogy az 1. heti boltkínálatban vannak korlátlanul kiváltható elemek, a leghasznosabbak szerintem a party pörgetés és a farmpengő (állítólag lesz mire költeni... )

Persze van még KK, szupertrágya és sima pörgetés is, ízlés dolga. De ha marad egy csomó vásárolni való érmétek, akkor ezekből nullázzátok le mindenképpen! :) Jobban megéri, mint visszaváltatni.

Fuhur, csio70, Maszatka47 és 8 más kedveli ezt.
  10. magdi06

magdi06 Fórum elő legendája

Marikám, én 6 aratást csinálok már vagy 4 napja/minden nap/ Kiszámoltam én is,és így utolsó előtti nap meglesz a növényem a felhőre, csak be ne csússzon valami gikszer, mert akkor bukta.köszönöm a biztatást,kedves vagy.

csio70, Swordfish, Maszatka47 és 7 más kedveli ezt.
  11. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.

Most aktiváltam a felhőt és a 4-es gazdaköri utolsó (4/4) sorához kell még 108 e.növény. Igaz, cserébe nem nyúltam a második és harmadik gazdakörihez mivel nem bíztam benne, hogy pontosan ki tudom számolni de ahogy olvasgattam ezzel nem vagyok egyedül. :):inlove::music:

_Cygnus_, brekkencs., csio70 és 8 más kedveli ezt.
  12. Marika312

Marika312 Fórum császára

Szia, köszönöm a figyelem-felhívásod, mindenképpen kiváltok mindent, érmét nem hagyok beváltásra. Igen, az okos gazda előre gondolkodik, tartalékol, gyűjtöget. Az 1-es bolt szerintem arányaiban drágább, mint a másik kettő, de ha van mit elkölteni, vásárolni kell.

csio70, Swordfish, Maszatka47 és 7 más kedveli ezt.
  13. SzabadEurópa

SzabadEurópa Fórum parancsnoka

Drágább, viszont legalább korlátlan. Ha kimerítetted a véges boltkínálatot, akkor mindenképpen jobban jársz még a drága áron vett pörgetésekkel és farmpengőkkel is, mint a visszaváltással :)

Maszatka47, -Encyberama-, genka53 és 6 más kedveli ezt.
  14. -nacis-

-nacis- Utánpótlás-írogató

Köszi a válaszodat!
    Rég volt ilyen, hogy nem szereztem meg a felhőt. Kicsit bosszant - a sok idő amit elvesztegettem vele.
    Így 120 felett is érhet meglepetés!

revaa kedveli ezt.
  15. briguka

briguka Fórum mestere

Szép estét! Nem tudom ide kellene jelezni a problémámat vagy a hiba topicba,légyszi segitsetek: nem először vettem észre, csak eddig nem tulajdonitottam nagyobb jelentőséget, gondoltam, nem jól látom-emlékszem, de most: össz kisföldem 111 meg az egy kitehető, aratás előtt 357 növény, aratás-vetés után meg 206! hogy lehetséges ez? napok óta valahogy egyre kevesebb a növényem, gazdakörit nem csinálom, farmkupa zászlót meg eddig csak 9-et tudtam csinálni, egy most van malomba rakva.... valakinek valami ötlete-megfigyelése?
    köszi előre is

16. revaa

revaa Fórumgróf

Sziasztok!

Nálam az idővel van gond.. telefonon is mást mutat mint laptopon.. másképp telik a növény ideje.. De úgy látom, nem csak nálam vannak furcsaságok..

_Cygnus_, briguka és drunyi kedveli ezt.
  17. Marika312

Marika312 Fórum császára

Szia briguka, szép estét !
    112 db 1x1-es kockát tudsz kitenni, vagy 28 db 2x2-est. Ezt azért éri meg jobban kirakni, mert kevesebb trágya+víz kell rá.
    Ugyanannyi növény jön le mindegyikből- viszont a nagy kockákba 28-at ültetsz vissza, az 1x1-be 112 db növényt.
    Nem lehet, hogy gazdaköribe beadtál, s vettél ki kék zászlót, vagy valami mást ?
    Amennyiben megfigyelésed és tapasztalatod helytálló, akkor a hiba topikba írj, ott van Moderátor, aki segítségedre lesz
    .

briguka kedveli ezt.
  18. drunyi

drunyi Fórumfelvigyázó

Köszi a tanácsot,de magamtól is elolvastam a leírást (persze, szoktam, mint most is), meghallgatom a tanácsokat is,de sajnos valóban próbáltam a nemesítést,de kár volt.Nem gondoltam, hogy az teljesen felesleges, csak elpazaroltam a növényeimből, nem számítottam ennyire nehézkes szaporításra!
    És igen, kiváltottam a gazdaköriből is pár dolgot. Ilyen hosszú eventnél úgy gondoltam több mindenre fog telni, de tévedtem! Persze, ha vásárolnék, akkor biztos sikeresebb lenne,de az már nekem nem játék!
    Szóval vagy meglesz a felhősorom vagy nem!! Így jártam, ennyi!

Swordfish és szida57 kedveli ezt.
  19. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Tedd meg kérlek, hogy a farmod nevével és az ID-számmal leírod a segítségkérő topic egyikében a gondodat.

például itt jelezheted:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...és-haladók-részleg.14194/page-131#post-888566

Utánajárunk, mi is történhetett az "eltűnt" eventnövényeiddel, az árvalány-haj-rá növényekkel.

briguka, genka53, -ágianyu33- és 2 más kedveli ezt.
  20. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Ha 2x2-ről aratod és 1x1-re veted vissza a növényt, akkor az a vetés utáni növény mennyiségben - látszólag - csökkenést mutat. A növény mennyiségét célszerű aratás után, de még vetés előtt (tehát üres földeknél) ellenőrizni. Valamint utoljára véletlenül nem egy rajongói zászlót kevertél a malomban?

Szerintem picit elszámoltad. Az valóban igaz, hogy a 2. gazdaköri ugyanannyi zászlóért 10 darabbal több növényt kért, mint a malom. A 3. már pont ugyanannyit.

A 4. gazdaköri viszont kevesebb növényből megoldható, mint a malom:
    Maradéktalan teljesítés esetén 2750 növényért és 102 felröppenőért 17 zászlót kapunk. A malomban ugyanennyi zászló 2890 növénybe, tehát 140-nel többe (és szintén 102 felröpibe) kerül.

De ha a teljes gazdakörire nincs (nem lesz) elég növényünk, akár részbeni teljesítést is választhatunk. Ekkor is jobban járunk a gazdakörrel, mint a malommal.
    Például:
    - az 1. feladat ezüst sora és a 2.,3., 4. teljes feladat 2400 növényért és 94 felröpiért cserébe 16 zászlót ad, míg a malomban 16 zászlót 2720 növényből és 96 felröppenőből lehet keverni. Tehát a gazdakörivel - a sok ládán kívül - 320 növényt (ez közel 3 teljes területes aratás!) és 2 felröpit nyerhetünk.
    - az 1. és a 2. feladat ezüstje, a 3. és a 4. teljes feladat 1950 növénybe és 79 felröppenőbe kerül és 13 zászlót ad. Ugyanez a malomban 2210 növény és 78 felröpi. Tehát a gazdakörivel 260 növényt nyerünk (2,3 aratás) és 1 felröpit vesztünk.

Röviden összefoglalva: A hátralévő időben napi 5 aratással még cirka 4000 növény letermelhető. Véleményem szerint akinek jelenleg 2750 db-nál több növénye van (és tud/szeretne napi 5 alkalommal aratni), jobban jár azzal, ha a 2750 feletti mennyiséget a gazdaköri feladatba adja be, mintha a végén a malomban használná fel.

Én (egyelőre) még egy Farmkupa zászlót sem kevertem. A 2. és a 3. gazdakörit teljesen megcsináltam. A most aktuális 4. feladatba még nem adtam be semmit, terveim szerint (kedden este) a 3. és a 4. sort teljesen, az 1. és a 2. sor ezüstjét fogom megcsinálni. Ezután kezdek csak malmozni, stadiont díszíteni, illetve a kapott zászlókat elfocizgatni. Bár le lehetne egyszerre keverni az összes zászlót, de nem akarom egészen a végére hagyni, mert 60 zászlót elfocizni is sokáig tart. (A gazdakörből kapottakat is apránként használtam fel, mégis sokáig tartott.) Sőt, az érmék elköltése is elég időigényes.

Elméletben lehetséges, a gyakorlatban lutri. Az tény, hogy a felhőhöz szükséges növény mennyiséget (normál érésidővel) akkor sem tudod összehozni, ha a hátralévő időben pontosan (és folyamatosan) 3:36 óránként aratsz. Ha például a legkisebb csomaggal (130 növény) elsőre sikerül kinemesítened a 10 vagy 15%-os érésidő csökkentő bónuszt, akkor pontos aratásokkal (2:20 óránként - éjjel, nappal) megoldható.

Kérdés, hogy egyáltalán ér-e ennyit neked a felhő. (Én biztos nem vacakolnék ezzel, inkább termelgetnék normál ütemben, beadnám a gazdakörbe vagy elfocizgatnám. Persze ez csak az én szubjektív véleményem.)

_Cygnus_, csio70, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.