Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

Köszönöm!
    Meg dolgoztam érte sokat kellet piacozni :D

kekmaci75, PocsékFarmer, csopke1 és 2 más kedveli ezt.
  2. AnkaFD

AnkaFD Fórumprofi

Én is gratulálok! Remélem, mostantól otthagyod a piacunkon az olcsó termékeket, s nekem is lesz esélyem a következő másfél évben begyűjteni a szükséges mennyiséget. ;)
    Üdv: AnkaFD a 94-es szintrőlxD

3. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

Szia!

Igen át adom a terepet hajrá :D

kekmaci75, -gyöngy-581 és AnkaFD kedveli ezt.
  4. Kata_rzis

Kata_rzis Fórum admirálisa

Nagy gratula! Tényleg zseniális ötlet!:D (Nekem sem jutott volna eszembe.)

Rohantam is a piacra, hogy szétnézzek. Sajnos azonban egyetlen tp-t adó terméket sem találtam az 1:2 arány alatt... Lehet, hogy már túl sokan olvasták a tanácsodat...:oops:
    De sebaj, bőven van még időm a 99. szint kapujáig. :)

5. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

Köszönöm nem feltétlenül kell 1:2 arány egy picit mehetsz feljebb is ha sokat nézed a piacot fogsz el csípni jó ajánlatot is én fogtam nagy mennyiséget nagyon jó áron :)

6. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Kata!
    A következő árakat figyelem, ha ez alatt van akkor veszek: epres: 6000, birsalma: 4500, leveles: 12000, marcipán 4500, mézes: 4500 ez nagyjából 3*-os szorzó, de ez piaconként eltérő is lehet, ha ennél drágább otthagyom:).

HéricsBáró, kekmaci75, AnkaFD és 2 más kedveli ezt.
  7. Kata_rzis

Kata_rzis Fórum admirálisa

Mindennap járok piacolni, ez nálam szerves része a játéknak. Alapvetően az 1/5-öd áru fatermésekre szoktam lecsapni a top-hoz és nem tudok ellenállni a 200 csp körüli papagájtollaknak sem (a magas pajtaértékük miatt - egyszer majd csak az is jó lesz valamire xD). Ezentúl azonban a termékeknek is nagyobb figyelmet szentelek majd.
    Köszi, Gyöngy! Valahogy Steve 2-szeres szorzója jobban tetszik. ;):D

Kriszti, kekmaci75, AnkaFD és 5 más kedveli ezt.
  8. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

Jó ez ha van csp-d és nem sajnálod bevallom őszintén az utolsó 1-2 napban nem érdekelt mennyiért van kint vettem mindent amit láttam xD
    Ha sok időd van a 100.-ig érdemes olcsón venni sok csp-t tudsz spórolni meg ha nagyon fel vered az árakat rá szoknak és nem nagyon mennek le bár nálam jó forgás van ilyen téren :)

kekmaci75, AnkaFD, _Cygnus_ és 4 más kedveli ezt.
  9. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Elhiszem, mert valamivel olcsóbb, de nálam nem működik, valószínűleg nem én vagyok a piacon az egyetlen vásárló sajnos:)
    Idő temérdek van;), a napokban fogok szintet lépni a 97-re, még nem használtam a csak tp-t adó termékeket, de sohasem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő....:):):):)

HéricsBáró, AnkaFD, _Cygnus_ és 4 más kedveli ezt.
  10. Kukori.és.Kotkoda

Kukori.és.Kotkoda Fórum ezredese

Szia Anka,

mostanra elég sok növényt kinemesítettem, nem csak az érési idő miatt.

1. - felröppenő gyártás céljából:
    hosszú érésidejű növények érésidejének lecsökkentése (szuper trágya bónuszok): rózsa, szegfű, hagyma - kinemesítve
    Egyelőre csak a számomra legfontosabb növényeket nemesítettem ki.

szuper trágya hatékonyságot növelő bónuszok - a felhőhőz szuper trágyával csak ezek kellenek !

(+ érésidő csökkentő bónuszok + a víz hatékonyságát növelő bónuszok - ha nem szuper trágyával vagy felhő nélkül vetek-aratok, ezekre is szükség van)

2. - piacozásra és saját készlet biztosítására, érésidő minimumra csökkentése:
    legrövidebb érésidejű növények érésidejének további csökkentése: búza, répa - kinemesítve
    (érésidő csökkentő bónuszok + a víz hatékonyságát növelő bónuszok)

3. - hiányzó szerszám / alapanyag pótlására:
    Az ólgőzöshöz sok sárga deniólat építettem, így most hiányom van fából.

Kinemesítem azokat a növényeket, melyeknek van a fa előfordulását 10x-esére növelő bónuszuk:
    - komló - kinemesítve
    - eper - kinemesítve
    - rebarbara - nemesítés folyamatban
    - orchidea - nemesítés folyamatban

(célbónuszok + érésidő csökkentő bónuszok + a víz hatékonyságát növelő bónuszok)

A fa mennyiség-növelőket még csak most fogom kipróbálni.
    Korábban átmenti festékhiányra nagyon jól bevált a komló (400-szoros esély), de

ilyen nagy bónusz fára sajnos nincs.

zselécukor esélynövelők:
    - tök, 15x - kinemesítve
    - liliom, 20x
    - karalábé, 20x - kinemesítve

(célbónuszok + érésidő csökkentő bónuszok + a víz hatékonyságát növelő bónuszok)

Mivel sokféle növényt kinemesítettem és változatosan használom őket,
    nálam minden bónuszrekesz üres.

Ha beteszek egy bónuszt a rekeszbe, rögtön törlöm is, így még 24 óráig aktív, aztán betehetem ugyanazt vagy teljesen mást.

Így ugyan több CSP-be kerül, de nem kell FA-t költenem bónusz törlésre egy esetleges helyhiány miatt.

Sok szerencsét a nemesítéshez! :)

Utoljára szerkesztett: 18.5.15
  11. AnkaFD

AnkaFD Fórumprofi

Szia!
    EZ AZ A MONDAT, amiért megérte kérdezni. :inlove:
    Köszönöm, hogy megosztottad velem/velünk a taktikádat. Nekem is sok minden ki van nemesítve, de a 0 perces óta nem nagyon foglalkoztam vele. Betettem a hagyma, póréhagyma, árpa szupertrágyás bónuszait, a negyedikbe a póréhagymás gyógyelixir-esély növelőt - mert legtöbbet ezzel 0 perceztem, s eventmentes időben rá se néztem az üvegházra. A múltkor viszont eszembe jutott, s azon gondolkodtam, megéri-e 10000 csp-ért törölni, s valamit betenni, amit aztán max 3-4 körben ültetek... Azt hiszem, kis odafigyeléssel,tervezéssel megéri váltogatni, s néha növényezni egy kicsit. Max. nem tavaszit eszek, hanem cukkinist reggelire. Most úgyis magasak a növényárak, visszajön belőle 10000 csp naponta, s közben nő a só-cukor-barkácscucc állomány. Engem meggyőztél.:inlove:
    Szép napot, jó munkát!

Kata_rzis, Pharmer500#2, kekmaci75 és 3 más kedveli ezt.
  12. VividDarer

VividDarer Fórumlakó

Pharmer500#2, Kriszti, kekmaci75 és 3 más kedveli ezt.
  13. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

Szia!

Mert nem 1-2 percen belül léptem szintet hanem csak másnap hogy a szomszédok be tudják gyűjteni a tp-t ;)

Pharmer500#2, Kriszti, kekmaci75 és 7 más kedveli ezt.
  14. Dávid_gazda_garázda74

Dávid_gazda_garázda74 Törzsjátékos

Wááóó o_O:D:D Én is Gratulálok.:D Én még csak 87-es vagyok bár 6 826 066 TP kell már csak a 88-hoz és nyáron lesz hogy a 78 szintről 2 év alatt léptem 10 szintet előre :) épp azon matekoztam ha én 100 db ilyen sütit sütnék a pékségemben akkor kb 400 000 Tp-t gyűjtenék össze +ba,és téged is látva úgy látszik egész jól sikerülne csak sokkal több kéne meg pár cucc és ez meg az xD:D De az a Videó is nagy hogy a bahán kb 50 szintet lépet 2 másod perc alatt o_O és a farmon 96-ról 99-es szintre o_O:) De azért te is nagyon komoly és ügyes vagy steve223 hogy pár nap alatt a 98-as szintről a 100-asra léptél ami 104 millió TP meg ami még kellet xD :D Nagyon szép:D Hát Hajrá skacok xD :):D

15. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

Szia!

Köszönöm:)
    Némi tanács ne süsd a pékségben mert nem éri meg többe kerül az alapanyag mintha meg vennéd a piacon.
    Inkább add el a hozzá valókat és abból vegyél sütiket vagy ha már 5. szinten vagy akkor süss Húsvéti lekvárt azon lehet a legtöbbet keresni igaz sok cukor kell hozzá de meg éri (eventkor érdemes eladni nálam olyankor jóval drágább).
    Nekem még vannak más terveim de azok után én is rá állók a bahama fejlesztésére de már ellőre látom nem lesz olcsó mutatvány xD

Kriszti, kekmaci75, patakvera és 3 más kedveli ezt.
  16. Dávid_gazda_garázda74

Dávid_gazda_garázda74 Törzsjátékos

Aha értem,köszi :D Hát akkor nagy munka lesz itten és ottan xD:p :D:music::D Sok Sikert :D

patakvera, steve223 és hóóvirág kedveli ezt.
  17. mazsok

mazsok Fórum admirálisa

Sziasztok gazdák!
    Csak kapkodom itt a fejem milyen szuper taktikátok van...aszem egy gyorstalpaló sulira beiratkozom hozzátok.xDDeee előtte hatalmas nagy önuralmat gyakorlok....ezt nem biztos hogy végig tudnám csinálni.o_O:DNagyon gyurtam amikor a természetgyógyit és a virágkötöt befejeztem...de az alkimistánál elfogyott a türelmem és azóta sem találom...az valahogy bitang nehéznek tűnik.

18. VividDarer

VividDarer Fórumlakó

Én is a Bahára mentem most rá, azzal tudok haladni, jelenleg még kb. 2 naponta 1 szintet. Még 30 csillag kell, és a 94-es szinten fogom tudni kiváltani az utolsó területet. Most erre gyúrok :)

Én sem találok 1:2 arányban :(

patakvera és steve223 kedveli ezt.
  19. otium

otium Utánpótlás-írogató

Szuper a topic!! Már rengeteget visszaolvastam. :)
    Viszont az lenne a kérdésem, hogy ti milyen sűrűn rendezítek át a farmot. Olvastam egy-két olyan "elvétett" mondatot, hogy alapólból kell egész területen, vagy fából aratásokat csinálni. Én nekem most miden van vegyesen a farmomból, de már gondoltam arra, hogy váltogatni fogom... Hogy érdemesebb :)?

Pharmer500#2 és patakvera kedveli ezt.
  20. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Szia !
    Nekem a széleken fák vannak kint fixen. Ezeket nem szoktam nagyon leszedni, legfeljebb időnként átvariálom őket.
    A többi részt szükség szerint változtatom. Most a tölgyesben mamutok és terményesek vannak, a szédültön terményesek és ólak, a főfarmon növények, a Bahán növények komfortban. Van, hogy mindenhol állat termelése folyik.
    A mostani eventre viszont a fák kivételével mindenhol eventgaz megy majd, illetve ha kell a felröppenő miatt, akkor éjszakára rózsa.
    Tehát röviden én szükség szerint átrendezem, ha kell, akkor hetente. ;)

patakvera és pormacska1 kedveli ezt.