Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. VividDarer

VividDarer Fórumlakó

Én is hasonlóan, eventkor mindent leszedek, és akkor csak az megy.
    2 event között az összes fa kint van a TP miatt, a többi területen állatok és növények vegyesen.
    Mostantól viszont változtatni fogok rajta, vagy az összes fa és ólak, vagy mindenhol gaz 1x1-en RACS-ot használva, persze ha összejön a felhősor a mostani eventtel.

Ez Farmfirka felhősor nagyon szuper szerintem, több okból is.
    Kicsit kiegyenlítődnek az esélyek, mert csak kevesek kiváltsága a csatni készítés jelenleg. Mi nyilván jól járunk a havi 15-16 csatnival :) És a Bigpoint is, mivel sokakat a farmunkások felbérlésére fog ösztönözni, hogy valóban kihasználják az előnyöket (1x1).
    Egyedül talán a titkos recept birtokosai érzik kicsit kellemetlennek, de az öreg rókák sok más oldalról is tudják élvezni eddigi munkájuk gyümölcsét.
    Még egy gondolat. Ez, szerintem, a piacra is kihatással lesz, itt most nem csak csatni árára gondolok, hanem a többi növényre ás állatra is, mert megváltozik a növények/állatok termelési aránya azok között a gazdák között, akik a Farmfirka eventet be tudják fejezni, ami közepes szinttől, ha valaki odateszi magát, lehetséges.

Nekem a Baha fejlődését is nagyban fel fogja turbózni, mert ott mindig növény gondban vagyok, és a gazdaköribe és a mesterségek völgyébe is sok kell. Eddig nekem a Bahán csak ólak és fák voltak a TP miatt. A növényeket naponta megvettem a raktárból, de most majd 1x1-en letermelem.

Utoljára szerkesztett: 29.5.15
    OJani, genka53, incimami és 3 más kedveli ezt.
  2. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Jancsi, nekem még nem válaszoltál :cry:
    Mit csinálsz, ha leesik a növényke ára, és az év közben úgy látod, hogy menetirányt kéne változtatnod?

incimami és -jancsiszeg- kedveli ezt.
  3. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

De Te írod tutira..
    Én csak féltelek! :p

incimami és -jancsiszeg- kedveli ezt.
  4. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Attól sose! ;)
    Azt mondják a Nagyok, és Bölcsek, épp attól fejlődhetsz, ha nekivágsz! :p

genka53, incimami és -jancsiszeg- kedveli ezt.
  5. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Akkor parának nincs helye xD
    És a százmillás-mérföldes is..:p

genka53, incimami és -jancsiszeg- kedveli ezt.
  6. Kukori.és.Kotkoda

Kukori.és.Kotkoda Fórum ezredese

Ok, de mi van, ha megtréfál a sors - vagy néhány gazda :p- és a hérics ára megindul lefelé?
    (Nálunk pl. jelenleg csak 84 CSP az ára.)
    Mi a B terved?

Nem zölddel írtam, komolyan kérdezem.
    Ha van egy célom, néha megindulok, mint az úthenger és nem lehet megállítani.
    De ilyenkor is van egy B tervem arra az esetre, ha valami váratlan akadály adódik,
    meg kell állítani az úthengert és másik útra irányítani.

Még 2 jó tanácsot engedj meg:
    - Ne ígérd meg, hogy nem piacozol, piacozással sokkal könnyebben sokkal többet kereshetsz.
    - Szerencséd lehet a tenyésztéssel is, a nyeremény állatokat szintén el lehet adni.

Bevállaltál egy teljesíthető célt,
    melynek a fő hibája, hogy SZÖRNYEN UNALMAS lesz elérni.
    Előfordulhat, hogy kibírod egy évig, csak már esetleg nem fogod élvezni a farmozást.
    Pedig ez egy játék!!!
    Lehet, hogy miután elérted a kitűzött célodat, abbahagyod a gazdálkodást, mert annyira beleuntál
    a monoton vetésbe-aratásba - ezek a legnagyobb buktatói a vállalkozásodnak, nem a vállalt mennyiségek.

Az a sanda gyanúm támadt, hogy felnőtt felügyelet nélkül megnéztél egy motivációs videót,
    aztán elragadott a hév és bevállaltad ezt a 100 milliót...
    :p

A fenti okokból szeretnék Neked egy C-tervet javasolni, az A és B helyett:

Vállald be, hogy megtanulsz folyékonyan angolul 1 év alatt.
    (Választható másik nyelv is, amit most még nem beszélsz.)
    Itt fogok szurkolni Neked, szerintem többedmagammal, le is vizsgáztatunk egy év múlva. :p
    A hasznod ugyan kevesebb lesz, mint 100 millió, de valódi pénzben is mérhető lesz.

Ha benne vagy, szerintem még jutalmat is összedobunk Neked, termékekből és cserenapi ajándékokból... ;)

Utoljára szerkesztett: 10.6.15
    g.bella, kekmaci75, missuzy_53 és 8 más kedveli ezt.
  7. VividDarer

VividDarer Fórumlakó

Lehet tudni arról valamit, hogy kb. hány gazda tartozik egy piachoz?

-jancsiszeg- kedveli ezt.
  8. -vadocka70-

-vadocka70- Fórum parancsnoka

:) igazán ügyes vagy .Engem érdekelne az A terved :) Na és főleg az ,. hogy mire költöd . Remélem nem erdei héricset szeretnél belőle venni ?

Fätum kedveli ezt.
  9. Kukori.és.Kotkoda

Szia,
    szerintem csak indirekt módon,
    ha a játékosok számát elosztjuk a piacok számával...

- Az eddig regisztrált játékosoknak talán tizedrésze játszik most is aktívan (kb. 5 millió)
    - A becsléshez a legmagasabb ismert piac sorszámot vehetjük a piacok számának - ehhez szeretném a közönség segítségét kérni ;)

Az eredmény mindenképp jó nagy szám lesz, de sok játékos egyáltalán nem piacozik.

-jancsiszeg-, kekmaci75, AnkaFD és 3 más kedveli ezt.
  10. Dynnye

Dynnye Fórumszaki

Elméletileg 40 piacon vagyunk szétosztva, jelenleg 52.880.223 regisztrált farm van. Ha feltételezzük, hogy kb mindegyik piachoz azonos számú gazda tartozik, mert a rendszer igyekszik egyenletesen elosztani a terhelést, ez 1.322005 gazdát jelent piaconként. Jujj. :D Bár, ez természetesen nem egyenlő ennyi aktív játékossal. :)

Kukori.és.Kotkoda és AnkaFD kedveli ezt.
  11. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Szia!

Gondolom, ez a szám mindig változik, hisz az inaktív játékosok/farmok is hozzátartoznak valamelyik piachoz.
    32 piac van összesen.

12. apuci30

apuci30 Fórumőrült

és annyi aktív piacossal :D

13. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Csak 32 piac van, vannak hézagok.
    Az elején amikor a játékosok elkezdték beazonosítani a piacokat, úgy gondolták, hogy legalább 40 piac kell legyen, de a következők nincsenek: 23, 26, 28, 29, 33, 35, 36, 38

14. VividDarer

VividDarer Fórumlakó

Köszönöm szépen a válaszokat. Nagyságrendileg érdekelt a dolog, tehát nem pár ezer vagy száz farm.
    Így bő másfél millió gazda jut egy piacra, ha lekalkulájuk az inaktív játékosokat és nem piacozókat, akkor is százezres lehet a nagyságrend.

Mik azok a nem hivatalos piacrendszerek? Lemaradtam valamiről?

Utoljára szerkesztett: 10.6.15
  15. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

HéricsBáró és genka53 kedveli ezt.
  16. VividDarer

VividDarer Fórumlakó

Értem és megértettem. Semmi rossz szándék nincs bennem, csak kíváncsiság. Még egy utolsó hozzászólás, lehet törölni, nem akarok a fórum szabályainak ellent menni, de "Hivatalosan a piacok nem kerültek beszámozásra!". Akkor hogyan programozzák őket, ha nincs azonosítójuk? :)

17. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

A hozzászólásodban megfogalmazott kérdésre nincs rálátásunk, a programozás szakmai titok.

HéricsBáró és genka53 kedveli ezt.
  18. torpi19

torpi19 Törekvő

tudom hogy mindenkinek más válik be de szeretnék pár ötletet kérni fésű szerzésre
    tönkölybúzáig van hosszúérésüm
    6 db van de én 20 db-ot szeretnék

köszönöm

19. AnkaFD

AnkaFD Fórumprofi

Csinálj meg néhány olyan gazdakörit, ami xxl barkácscuccot ad. Ilyenek pl. a tenyésztéses feladatsorok 7. részei (vigyázz, nem mind!). Pl. a hollónál 6xxl kapható. A régebbi állatok olcsóbban beszerezhetőek a piacról. Esetleg tölgyről kiváltott tenyészállatot is bedobhatsz - vagy eladva vehetsz az árán másikat.

genka53 kedveli ezt.
  20. Kukori.és.Kotkoda

Sziasztok,

hátha még nem írta más,
    nemesítési lehetőségek a gépalkatrész barkácscucc beszerzéséhez:

- gyöngyvirág: 550 x-ös esély
    - tök: 550 x
    - sárkányfű: 100 x
    - brokkoli 100 x
    - vöröskáposzta: 100 x
    - articsóka: 100 x
    - rozs: 100 x
    - karfiol: 100 x

Leginkább a tökkel érdemes próbálkozni a bónusza, az ára és az érési ideje miatt is.
    Sok szerencsét a nemesítéshez! :)

hóóvirág, kekmaci75, genka53 és 8 más kedveli ezt.