Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Szia!
    A tutit szerintem én sem tudom, de azért néhány ötlet.
    Először is a ’család többi tagja tud segíteni termékkel’ csak akkor járható út, ha nem azonos IP címen vannak a farmok, mert egyébként úgy veszik, mintha a farmjaid között küldözgetnél és ez tiltott.
    Kérdés az is, hogy miként állsz CSP-vel, mert tudsz venni TP-t adó termékeket rajta.
    TP növelő termékek (húsvéti leki, tavaszi koszorú, …), tojások (bagoly, sárkány, varjú, …), Páncél pannik (nekem sincs L), magas TP-t adó kitehetők használata.
    A kereskedők kiszolgálásából is be lehet gyűjteni napi 200 ezer körüli TP-t.
    Baha: ha nincs meg a kincses sziget, akkor érdemes ráhajtani, mert oda is mehetnek a kitehetők vegyesen TP/BTP-t adók.
    Lehet piacra termelni (Panda, Teve, …) amiknek jó áruk van. Ebből lehet TP-t adó terékeket venni, vagy növényeket a kereskedők kiszolgálásához.
    Mesterségek: Tölgyön mesterség haladás rúnák kiváltása. (+25% lehet) Én a lekifőzőt és a virágkötő tolnám fel 5. szintre, hogy lehessen gyártani húsvétit, meg tavaszit. A leikfőzőt lehet napi 5 tojáspunccsal, vagy levendulalekvárral fejleszteni, amelyik az olcsóbb a piacon, a virágkötőnél pedig vehetsz termékeket amik mesterség pontot adnak.

Én váltogatom, hogy hová mit teszek ki. Általában ami fix, az a széleken a fák. A tölgyesben általában mamutok vannak, de ha kell, akkor cserélem állatokra, terményesekre. Ha új tenyésztés jön, akkor ráállok azokra az állatokra és majd indulás előtt eladom őket, amiből TP-t adó termékeket is vehetek. Figyelem a piacot és ami olcsóbb, mintha megtermelném, azt megveszem és tovább hasznosítom. (Pl.: tápok, táphoz növények, …). Ha kell, beruházok ólakba és legalább egy területnyit kiteszek egyszerre.
    Röviden ennyi, remélem tudtam segíteni.:)

Meellcc, Gio, Pharmer500#2 és 6 más kedveli ezt.
  2. robeszka74

robeszka74 Junior szaki

Köszönöm.

Elfelejtettem megírni, hogy van 41.500.000 Csp. ) Vásárlás indul...

Moderátor által utoljára szerkesztve: 11.7.15
    -gyöngy-581 és hóóvirág kedveli ezt.
  3. Palacsintax

Palacsintax Fórumszaki

Sziasztok!
    Csak 1-2 észrevétel.
    A kereskedők kiszolgálásánál mindig érdemes figyelni, hogy mit kérnek. A legtöbbször az általuk kért áruért jóval kevesebb TP-t adnak, mint a termékek piacon értékesítéséből vásárolt közvetlen TP-t adó termékek.

A mesterségek völgyében pedig a tavaszi koszorú összetevőivel hasonló a helyzet. Nálunk sokkal olcsóbb a koszorút megvenni mint a hozzávalóinak az ára a piacon.

A gazdaköriknél érdemes megnézned, hogy melyik ad esetleg felhőt. Sok vagy közvetlen TP-t ad, illetve van sok, amelyik növelik a megszerezhető tp mennyiségét. Például a fáknál van több tp növelő felhő. Sajnos többségük eventekben volt megnyerhető, de azért van ami állandó gazdaköriben van.

Esetleg érdemes ezeket is figyelembe venni, és megnézni, hogy a Ti piacotokon mi a helyzet.

Meellcc, Gio, Pharmer500#2 és 3 más kedveli ezt.
  4. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Szia!
    Köszönet az észrevételért.

robeszka74, hóóvirág és Palacsintax kedveli ezt.
  5. robeszka74

robeszka74 Junior szaki

Láttam több hozzászólásban a 0 perces növényeket?! Ehhez mi kell konkrétan? Csak az eventekhez jó?
    Komfort talajom van mindenhol, napi két aratást tudok max. megcsinálni. Hajnalban és délután vagy este csak. Szeretnék tippeket kapni, hogy melyik növényre álljak rá inkább. Nemesítésnél a kis üvegházaknál láttam több tp.t adó dolgokat, gondolom azokra álljak rá ott is.
    Bagoly és varjútojásból mennyit kell vennem, mennyi tehető ki?

Cél most a 100.000.000 Csp.-t elérni és utána kezdődik a komolyabb fejlődés :)

Bocsánat a sok kérdésért, sok a lemaradás és jegyzetelem amit írtok.

6. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

A 0 perces növényekről bővebben itt, az utolsó hozzászólásban olvashatsz:

https://board-hu.farmerama.com/inde...összefoglaló-az-eventek-teljesítéséhez.10944/

HéricsBáró és robeszka74 kedveli ezt.
  7. robeszka74

robeszka74 Junior szaki

Köszönöm, és a többihez is tudnál némi tippet adni?

8. -East17-

A tippadás nem az én tisztem, sokan vannak akik segíteni tudnak és fognak is, hidd el. De nemesítésnél azokat kellene előnyben részesíteni ahol van Szupertrágya imádat bónusz, ez elengedhetetlen a 0 perceshez. Pár ilyen növényt említ is az idézett hozzászólás.

Még egy dolog: bagoly és varjú területenként 1-1 darab tehető ki.

HéricsBáró, Gio és robeszka74 kedveli ezt.
  9. Palacsintax

Palacsintax Fórumszaki

A nulla perceshez leginkább sok szupertrágya kell. Ha nem akarod folyamatosan venni, akkor szuper mamutfák kellenek, amit csak a csemete gőzösön lehet(ett) megszerezni. Talán még lesz fás csemetegőzös, de utoljára valamikor tavaly év elején volt.
    Ez után még szupertrágya hatékonyság növelő termékek kellenek. fehér ártatlanság, karácsonyi süti, kell a bónusz a tölgyről, valamint kell a gesztenyés felhősor, illetve olyan kinemesített növény, amelynek meg van a legalább 25%-os szupertrágya hatékonyság növelése.
    Több ilyen növény is van. Ezeket a tanyaházban tudod kinemesíteni.
    A nemesítésről bővebben: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/növénynemesítés-és-az-üvegházak.6862/
    Röviden ennyi, bővebben az East által javasolt fórumhelyen.

robeszka74 kedveli ezt.
  10. robeszka74

robeszka74 Junior szaki

Neked is nagyon köszönöm.

Döntöttem, beültetem a több, mint 400 juhart. Lesz ami lesz, veszek prémium tagságot hozzá 1/2 évre. Automata szüreteléshez kell valami bónuszadó készítmény? Így gyűjtök a kupához is. )

A tojásokat így is ki kell rakni?

Moderátor által utoljára szerkesztve: 12.7.15
    Meellcc kedveli ezt.
  11. .jancsiszeg.

.jancsiszeg. Junior szaki

hogy ideillő legyen.ha veszel a piacon 5 cspért buzát egy évig. és 533 tyuktápot keversz 365 napig és utána tyukot csinálsz belőle akkor.
    5 csp szorozva 2 db buza szorozva 533 db szorozva 365 nap = tyuktáp
    ha ez megszorzod 10 zel és levonod a buza árát és a piaci 10 %-ot megvan a haszon.
    de ha tyukot csinálsz és az összes területre teszel tyukmühelyt és naponta 3-4 szer learatod akkor 520 nap alatt meg az egy év ami alatt a tápot keverted akár 400 cspért eladhatod a tyukokat. vagyis a 10 csp buza árábol 886 nap alatt közel 500 millio cspre tehetsz szert
    ezek a tények.

tegnap éppen tettem vettem intézkedtem otthon, miközben elgondolkoztam a lemenő napfelkeltében.
    beragyogta a horizontot a gyönyörű telihold , mely fél árnyékot vetett pirospozsgás fülemre.
    az eljövendő múlt napjain gondolkodtam és rájöttem ,hogy a meszeriről jött embert közelröl lehet felismerni.
    gödröt ástam hogy elültessek pár fát. aztán arra lettem figyelmes hogy kimaradt egy kis föld. sebaj ástam egy másik gödröt és elástam a kimaradt földet.
    de nehogy szó érje a falu elejét van pár jó tanácsom a feltörekvő gazdáknak. tessék megfogadni:
    1. ne éh gyomorra arass .
    2. ha közeledik egy event lehetöleg ne az event végén vásárolj be ami kell.
    3. ha szeretnél 0 perces növényt vetni tudom ajánlani a salátát. szupertrágya, viz ,trágya. 2 perc alatt kész.
    4. ha véletlenül találsz valami olcsót a piacon akkor szólj nekem.
    5. ha szeretnél tápot keverni..... keverj.
    6. ha : ide nem tudok mit irni, elfelejtettem
    7. elöbb utóbb minden állat tenyészállat lesz.ezért ebből kifolyólag minden állat tenyész állat lesz
    8. ha olcsó dolgot veszel drágán tudod eladni.

Utoljára szerkesztett: 14.7.15
    Meellcc, Gio, Pharmer500#2 és 5 más kedveli ezt.
  12. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szép Napot Mindenkinek!
    Kicsit elgondolkodtam ezen a hozzászóláson,inkább a tartalmán. Nekünk két gépünk van, egy jó és egy viszonylag jó. Öten játszunk a családba, ezen a két gépen, akkor ezek szerint legalább három vagy négy családtagnak ugyanaz az IP címe, akkor nem küldhetünk egymásnak ajándékot?
    Sőt továbbmegyek amikor a családom tagjai nyaralni voltak, én csináltam az összes farmot.
    A gyerekek mikor iskola van, sokszor nem érnek rá, akkor is besegítek.
    Most hogyan tovább?
    Köszönöm ha válaszoltok.

Gio, Pharmer500#2, sziszi1965 és 2 más kedveli ezt.
  13. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóóó reggelt:) Ígéretemhez híven jöttem olvasni és..... a búzázásos levezetéseden elakadtam, kiakadtam. xD Nálam ott kezdődik a gond hogy nem tudok 5 CSP-ért búzát venni, az baj? xD Nálam 12.
    Újratervezést kérek xD
    Szia. Az nem gond ha családon belüli farmokat igazgatsz, de ha egy farmra küldesz a többiről nagyobb értékű lekvárokat.... és nem viszonzod az már igen. Tehát ne az a látszat legyen hogy van 1 nagy farm és a többi csak arra az egyre küldi a nagyobb értékű ajándékokat és a nagy farm nem küld vissza csak egy sót v. cukrot.

Meellcc, sziszi1965, hóóvirág és 2 más kedveli ezt.
  14. Fätum

Fätum Fórumőrült

Sziaszia :) No, hát ezért van nálam hagyományos gazdálkodás. Harpagon nálam sűrűn vendégesedik. Nem vagyok hajlandó 12 csp-t, de még csak 5 csp-t se adni az 1 csp-s pajta értékű búzáért, amikor egy óra alatt 3 területen több ezret le tudok termelni, csatnival, zabkenyérrel. :p Szerintem pont a búza az, amit nem érdemes piacon megvásárolni.

Utoljára szerkesztett: 14.7.15
    Meellcc, Pharmer500#2, VividDarer és 3 más kedveli ezt.
  15. kukori80

Ha erdélyi héricset termelsz akkor hogy került ide a búzázás meg a tyúk? Na meg ezek szerint semmilyen eventet nem csinálsz mert akkor jó pár nap kiesik ám egy évben. Újratevezést kérek xD
    Szijja:) Nagyon sántít a dolog.)) Nem akarja megmondani hogy miben mesterkedik xD

16. Fätum

Fätum Fórumőrült

Hát ez örök rejtély marad nekem is xD Vergődik itt a hériccsel, egy év alatt 100 milla csp-ért. 2 boom alatt, ami testvérek között is legfeljebb egy hónap, simán összejöhet :D

Meellcc, doomsday, .jancsiszeg. és 2 más kedveli ezt.
  17. -East17-

Szia!

Már nem vergődik, legalábbis ebben a topikban biztosan nem. Úgy látom, hogy játékostársunk felettébb unatkozik, és szórakozni kíván a fórummal, játékosokkal, moderátorokkal. Ám ez nem olyan egyszerű dolog.

18. kukori80

Ahogy látom nem is fogjuk megtudni :)

19. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Értem, köszönöm a válaszod. Szép estét!

.jancsiszeg. kedveli ezt.
  20. DasReich

DasReich Fórum-zöldfülű

Heló!
    Kéne egy kis tanács... :)
    48-as vagyok, a lekvárfőzőm még mindig nincsen meg, és nem nagyon esnek sem téglák sem cserepek... Hogyan tudnék több cseréphez/téglához jutni és hamarabb befejezni az építését??