Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Fätum

Fätum Fórumőrült

Erre én is kíváncsi vagyok. Bár lehet, ez olyan..."írok valamit, mert úgy érzem kell"
    Na mindegy.
    ---
    Ígértem pár napja, hogy hozom a táblázatot, amit használok a TOP felkészüléséhez. Ez valójában egy egyszerűsített leltár, hozamtervezővel. Azért egyszerűsített, mert nem készülök a teljes pajtakészlettel, tehát nem szoktam a teljes pajtát felleltározni. Van pár termék amit gyűjtök, osztjóvanazúgy.
    Nincs hozzá használati utasítás, mert ezt magamnak csináltam, és tudom melyik cellának, vagy oszlopnak mi a tartalma, hogy épülnek az egyes szakaszok egymásra. De, mivel most idehoztam, aki szeretné használni, mert hasznosnak gondolja, egy rövid technikai leírás a táblázat használatához:
    A színes cellákban képletek vannak, ha csak nem feltétlenül fontos, azokat ne írd át.
    A saját adataid bevitelére a fehér cellákat használd.

Ha a cella jobb felső sarkában kis háromszöget látsz, akkor az azt jelenti, hogy a cellában egy rövid szöveges leírás van a cella, illetve az oszlop tartalmáról és használatáról. (kis súgók, amik eredetileg nekem készültek. nem írtam át mindegyiket, van amelyik úgy van benne ahogy magamnak írtam meg a leírást)
    A táblázatban azok a termékek és a hozzájuk tartozó pajtaértékek (CSP) vannak, amikkel az idén én készülök a TOP-ra, illetve azok a termékek, amiket fontosnak tartok. A mennyégeket kivettem, hogy ne zavarjon meg senkit, és feltölthesd a saját adataiddal.

A táblázat egyetlen munkalapból, de 6 szakaszból áll:
    1. szakasz egy egyszerűsített hozamtervező. Két fontos beviteli cellával: az éppen futó esemény teljesítéséhez szükséges növény mennyisége, és a megszerzett bruttó bónuszok mennyisége.
    2. szakasz egy egyszerűsített leltár a TOP-hoz. Nem alkalmas a teljes pajta leltárához, csupán néhány terméknek van benne hely.
    3. szakaszban az eddigi TOP események értékeivel van feltöltve. Azok az értékek, amivel a TOP 500-ban, vagy 1000-ben még bent lehetett maradni. Vagyis a TOP 500, vagy 1000 helyen lévő játékos még bent tudott maradni. Ebbe a szakaszba írhatod a Te értékeidet, amit a táblázat összehasonlít az előző évvel.
    4. szakasz egy hozamtervező 0 perchez
    5. szakasz Aktuális TOP év elemzés
    6. szakasz piaci eladások tervezője.
    Mielőtt használatba veszed, nézd át a cellákhoz tartozó megjegyzésket. Remélem tudok ezzel pár gazdának segíteni a felkészülésben, ...ha lesz egyáltalán TOP az idén.
    A táblázat linkje a letöltéshez:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CwNO6Tc7fOy9WyCAQ9LfFRTY5MvbVNtmhIhmDACaWNw/edit?usp=sharing

Előbb nyisd meg, nézd át, és ha tetszik töltsd le a gépedre.

Utoljára szerkesztett: 10.9.22
    Rebcsok, maszilva, -vadocka70- és 14 más kedveli ezt.
  2. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Meglátjuk, hogy mit hoz jövő én csak tippelni tudok rá, (hogy elmarad) készülni én is készültem, de, hogy indulnák-e vagy sem azt még nem tudom.

DevilMókus, HéricsBáró, cili53 és 4 más kedveli ezt.
  3. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Addig még van egy kis idő. Készültem én is, de hogy milyen hangulat lesz, ha nem rendeződik valahogy ez az egész, azt nem tudom.

Sali~*.*, cili53, CoraQueen és 3 más kedveli ezt.
  4. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Nagyon szeretném, ha rendeződne, de tartok tőle, hogy TOP-os event csevegője, sem maga a játék már nem lesz olyan vidám és önfeledt, mint amilyennek szerettem valaha. Nagyon sokan fognak hiányozni akik miatt jó volt oda (is) betérni.

5. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Sziasztok !

Örülnöm kellene, hogy két kedvenc fórum celebem, szokásuk szerint egymást csipkedik, de azért az túlmegy minden határon, hogy az egyik, a másik kihalására bazírozzon.
    Tényleg, meddig kell még ilyeneket olvasnunk a Fórumban ?

6. rybar49

rybar49 Fórum biztosa

hát kéremszépen, kb 3 percet volt látható a hozzászólásom, radírpók már dolgozott :)) pedig csak a véleményem mondtam el a félelmeimről. de sebaj :)

7. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Így van, dolgozott a Radírpók s nem véletlenül.
    Tiszteletben tartom a véleményedet, ám sajnos teljesen félreértelmezed a helyzetet.

Sokkal komolyabb dologról van itt szó, mint néhány exmoderátor vélt sérelmeiről.

Olyan dolgokról, amelyek érinthetik minden játékos jövőbeli játékát.

Nem részletezném, mert amúgy sem nézi mindenki jó szemmel.

Azonkívül, Hölgyeim, Uraim, Kedves Gazdák!

Kezdett a topik a személyeskedés irányába eltolódni, amely tény sem a Fórumnak, sem a topiknak nem tesz jót, azonkívül a Fórumszabályzatba ütközik.

Kanyarodjatok vissza kérlek a Fejlődés irányába...

Köszönöm! :)

8. Grizzlyng

Grizzlyng Utánpótlás-írogató

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a taktika fejlődése lényeges a Farmerama felvirágoztatása szempontjából.
    Elengedhetetlen, hogy ez a topic továbbra is eredeti rendeltetésének megfelelően szolgálja a játékosok tudása bővítésének a nemes célját.
    Kérem nézeteim továbbítását a legfelsőbb szintre.
    Úgy bizony.

9. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia Grizzlyng!
    Valóban fontos a taktika fejlődése, fejlesztése, de ezt ilyen dogmatikusan könnyű írni.
    Kérlek oszd meg velünk a te farmozási taktikádat,
    ide értve a jelenleg porondon levő témát illetően is, mivel, bár nem ez a törzshelyed, de te is törzsjátékos vagy, sokat megtapasztaltál már.

Utoljára szerkesztett: 11.9.22
    Gio, vihence, DevilMókus és 8 más kedveli ezt.
  10. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Egyenlőre virágzik;) Reméljük még sokáig!
    Farmerama egy mező sok sok különböző virággal... de mint az életben is... itt is vannak invazív fajok, akik a szerényen élők, virágzókat háttérbe akarják szorítani!:music:

Gio és Amira09 kedveli ezt.
  11. Grizzlyng

Grizzlyng Utánpótlás-írogató

Nem elsősorban a magam érdekében mondtam, amit fent írtam. Nekem nincs különösebb célom a farmozással, így a "taktikámról" elég annyit mondani, hogy öncélúan racionális stílusban csinálom. Tehát igyekszem ésszerűen használni és gyarapítani a birtokot. A TP sosem érdekelt, a piaci műveleteket tartom a játék (számomra) legszórakoztatóbb részének. Nem fáj a fejem, ha valamim nincs, sünhangárt se vettem, és nem tekintem versenynek semmilyen szempontból. Inkább az emberi relációk érdekeltek, már amíg még aktívabb volt a játék. Ma már jobbára azért csinálgatom, mert kíváncsi vagyok a végére... [​IMG]

Rebcsok, maszilva, Gio és 16 más kedveli ezt.
  12. ultistars

ultistars Utánpótlás-írogató

Szia!

És vannak dudvák, amik a legjobban gondozott virágágyásban, legszebb növényeket is igyekeznek természetüknél fogva elnyomni, pedig a kutya nem kíváncsi rájuk! :( A dudvánál csak egy a lényeg: szaporodjon, minden máson felülkerekedjen.

maszilva, kamylla64, Gio és 19 más kedveli ezt.
  13. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Szia!
    Hát ez nagy volt.. A nap dumája...xD;) De igaz.

PalMa, CoraQueen, -Anyu- és 7 más kedveli ezt.
  14. -Holdfeny-.

Tudtad, hogy a gyomnövények között sok a gyógyító erejű? ;):music: Van aki eltapossa, van aki tiszteli...

.bodorka. és CoraQueen kedveli ezt.
  15. ultistars

Szia!

Senki nem mondta, hogy nincs egyetlen hasznos írásod sem a fórumon. Azonban ha megnézzük, lehet kevesebb az aránya, mint a négylevelű lóherének.

Ja, ha valaki erre jár radírral, törölheti nyugodtan az egészet, mert semmi értelme ennek a beszélgetésnek. Egyszerűen abban a hangulatban vagyok, amikor nem tudok elmenni szó nélkül bizonyos dolgok mellett. Ameddig modi voltam, jobban kötötték a kezemet bizonyos szabályok. Most így mezei játékosként már más a helyzet - ha valami nem tetszik, nyugodtan véleményt alkothatok róla, mint bárki más.

maszilva, kamylla64, Gio és 20 más kedveli ezt.
  16. -Holdfeny-.

Rád még haragudni sem lehet;) Ha abban tudok segíteni, hogy kiereszd a gőzt, akkor már meg volt a mai jó tétemény....;)

CoraQueen és rencsike982 kedveli ezt.
  17. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Az "elemzésed" erősen sarkított. Olyan következtetések vannak benne, melyek nem szolgálják a játékot.

Legyél szíves a moderátori tevékenységgel kapcsolatos panaszodat a hivatalos formában megtenni. Köszönöm.

18. ultistars

Rendben, meglesz.
    Természetesen képernyőmentésem van mindenről és a lefolytatandó eljárás során mint bizonyítékot fogom elővezetni.
    Tudtommal a fórumon vélemény és szólásszabadság van, a moderátornak feladata a moderálás, de nem ítélkezhet egy vélemény felett. Márpedig egyetlen szó sem volt benne, ami a fórumszabályzattal ellentétes lett volna.

További jó munkát!

.bodorka., ördög0, CoraQueen és 6 más kedveli ezt.
  19. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóóó reggelt.
    Szia. Jöttem olvasni, de jaaaj. Légyszi..légyszi..légyszi ne kakaskodjatok, mert kakaskodni csak nekem szabad. :D Olyan rossz érzésem van ezzel az egésszel, félünk, hogy be fogják zárni a magyar fórumot. Ha bezárják, az a magyar játékosok halálos ítélete lesz, mert nagyon sokan csak a fórum olvasásával tudják megcsinálni az eventeket. Nagyon-nagyon megértem, hogy egy ilyen lépéssel tönkretették a játékodat, a sok-sok időt, amit ráfordítottál és szeretnéd megtudni az igazat. Mi is szeretnénk megtudni, de ez ne menjen a magyar fórum bezárásának a rovására.

maszilva, inanna11, Gio és 11 más kedveli ezt.
  20. ultistars

Szia!

Senkit nem szeretnék bántani, tudom jól, mit jelent ez a munka. Én csak annyit kérek, csak az kerüljön törlésre, ami a fórum szabályzattal ellentétes. Leírtam már korábban, nem vagyok szent. Igen, írtam már olyanokat, amik eleve törlésre voltak ítélve. Nem is tagadom. De ami nem szabály ellenes, azt nem kell törölni csak azért, mert kellemetlen a téma vagy nem értünk egyet azzal a véleménnyel, ami abban a hsz-ben olvasható.

maszilva, Gio, vihence és 11 más kedveli ezt.