Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. OJani

OJani Kivételes tehetség

Igen, a választási lehetőségek egyfajta szabadságot nyújtanak. Mindenki eldöntheti, hogy melyik utat választja a célja eléréséhez. Rengeteg féle célt lehet ebben a játékban kitűzni és még több külön út is vezethet ezek felé. :)
    Sok sikert kívánok a továbbiakban is neked. :)

Meellcc, mimi, _Cygnus_ és 9 más kedveli ezt.
  2. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

Szia! Örülök, hogy látlak!
    Jelentkezem olvasónak! ;) Kíváncsian várom az írásodat.

Erről beszélgessünk, mert én is töröm a fejem egy-két dolgon.
    Lackó hozott a gangra egy zseniális táblázatot az új horroros gazdakörökhöz. Bogarat tett a fülembe vele. És van még más táblázatos "guru" is a fórumon. ;) :inlove: Sztem, ha egyeztetünk, jó dolgokat tudnánk összehozni. Azt nem ígérem, hogy ma, de igyekszem megkeresni őket és megkérdezni, hogy benne vannak-e vmi közös melóban?

Naná, hogy szabad hozzászólni! Ha nem szeretnénk, simán megoldottuk volna gyönggyel bagolyban, vagy mélben. ;)
    Halkan megjegyzem: egyeztettünk a hátérben, hogy talán egy ilyen kísérlettel téged is ide lehet csalni. Jelentem, a terv bevált, besétáltál... xDxDxD

Igen, én is olvastam Jónást. Én a topos őrület helykihasználása miatt is aggódom.
    A hivatalos megjelenése után egyeztetünk, hogy folytassuk-e, vagy halasszuk későbbre. ;)
    Senki nem sürget minket. :)

Utoljára szerkesztett: 1.11.15
    Meellcc, AnkaFD, Pharmer500#2 és 13 más kedveli ezt.
  3. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Nekem van egy félkész állapotú összes felhőt és kitehetőit tartalmazó táblázatom. Felhő neve, mit ad, milyen kitehető kell hozzá, kitehető mit ad (igy lehet hasonlítani hogy éri meg jobban). Ha esetleg úgy gondoljátok, hogy hasznos lenne másoknak, akkor igyekszem befejezni minél elöbb:) Ha nem, akkor ráérekxD

Meellcc, Mag-Anya, AnkaFD és 13 más kedveli ezt.
  4. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

De jóóóó! ;)
    Igen! Hasznosnak tűnik!
    Azt azért fontos ám tudni, hogy itt semmi nem sürgős és félkészen is közzé lehet tenni és folyamatosan kiegészíteni. (Arról nem is beszélve, hogy hetente kell majd úgyis bővítened.) xD
    Szép kis melót adtál! xD Vessek magamra, hogy ilyenek eszembe jutnak, miiii? Vállalom, hogy valamilyen módon összefogom ezeket a táblázatos ügyeket. Töröm a fejem, hogy hol lenne legjobb helyük. Jöhet ötlet mástól is!

Meellcc, AnkaFD, Marika312 és 13 más kedveli ezt.
  5. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Tudom hogy nem sürgös, csak kellett egy indok hogy folytassam:D Nem kis meló, de ha megvan, akkor könnyebben megtalál mindent az ember:) Remélem nem hagyok ki belőle semmit:)

Meellcc, _Cygnus_, Magdusnéne és 8 más kedveli ezt.
  6. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

A felhős táblázatnak én is örülnék, olyanom még nincs.:D Én magamtól az életben nem tudnék egy ilyent összehozni, de ha valaki megteszi annak nagy hasznát venném :)
    Hogy hol lenne jó helye a táblázatoknak? Szerintem itt, hiszen a felhők is a fejlődést, a haladást szolgálják:D

HéricsBáró, Meellcc, iboly54 és 8 más kedveli ezt.
  7. Dyny

Dyny Fórumgróf

Irigykedem rendesenxD esetleg a lottót nem fontolgatod még?:D:D

Fog ez még változni:D Most ha jól láttam az aláirásodban, akkor 85. szinten vagy, ott még szerintem nem érezhető annyira, hogy rá kell gyúrni a TP-re, mert egy szolid napi 500 ezer TP-vel is 20-30 nap alatt is simán megvan egy szintlépés. Ez azért majd 9x. szintnél már kezd kicsit keményedni, mert ott már ilyen 20-30 millás szintlépések kellenek, és akkor az már inkább két hónap körül van. 95 felett meg ahol már 60-70 milliós szintekről beszélünk, napi fél millió szinte semmire sem elég. Egy idő után ha haladni akar az ember, akkor nagyon kell már napi 1 millió TP, de inkább több. És akkor előkerülnek a kütyük is;)

Hidd el, tapasztalat, ugyanis nagyon sokáig én is pont igy csináltam mint Te, első a pajta, és a CSP, a többi utána. De egy idő után rájöttem, hogy igy viszont 5 éves tervbe is vehetem a 100. szintet. A jó hir viszont az, hogy ha tényleg ilyen szorgosan töltöd a pajtát, akkor nem lesz gond kitenni a kütyüket, mert gyakorlatilag a piacból tudod fenntartani a farmot:) és nem lesz szükség a termőterületekre.

Persze meglehet, hogy Neked még akkor se lesz fontos, de szerintem eljöhet ez az idő majd nálad is.

Hmm, hát ezt inkább csak úgy megemlitettem:), de akkor lehet hozok valamit róla;)

Ez nem is kétség, hogy jó dolgokat, csak nem tudom hogy hogy lesz most időm, de igyekszem mindenképpen majd.

A terv be is meg nem is:p Be mert itt vagyok, de nem, mert nem kifejezetten emiatt vagyok ittxDxD Viszont a kisérlet végeredménye érdekel mindenképpen:)

Meellcc, AnkaFD, Pharmer500#2 és 14 más kedveli ezt.
  8. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Szia Dyny, pontosan így jártam ahogyan leírtad. A 87. szintig nemigen érdekelt a zöld csík. Aztán nagyjából számolgattam, hogy mikor érhetem el a 100-ast és úgy döntöttem én nem cammogok csak azért, hogy ültetgessek, állatozzak, eventezgessek stb, hanem ha nem a következő 5-10 évben akarok a 100 közelébe kerülni akkor változtatnom kell. És így is lett.:) A 100-on túl meg már nem lehet megállni, folyik tovább a Tp hajsza.xD:p

Meellcc, AnkaFD, nemzsu és 14 más kedveli ezt.
  9. -gyöngy-581

Szép álmokat Zsu! Mielőtt elaludnánk hoztam én is a mai adatomat: esőerdő a rendelkezésemre álló háziállatokkal, húsvétival és tavaszival a rekeszben+ Gesztenyekirály, két aratásból: 342,436 btp

HéricsBáró, Meellcc, nemzsu és 3 más kedveli ezt.
  10. Dyny

Dyny Fórumgróf

Szia,
    Igen, valami rémlik, hogy talán Nóci beszélt Veled pont erről még valamelyik topikban. Lehet, hogy megcsal az emlékezetem, de az biztos, hogy valahol már olvastam erről. Jöhetnél Te is sűrűbben ide, még a régi fórumos fejlődési topikban elég sok tippet szedtem össze Tőled is 8)

Hogy 100-n túl mi lesz, még nem tudom, de tartok tőle, hogy követlek, és ahogy irtad a hajsza nem áll megxDxD

És akkor ha már itt tartunk, Zsu kérésére irom, hogy hogyan haladok a nagy "százas" felé, szerintem a nagyoknak nagy meglepetés nem lesz benne;)

Én Imivel ellentétben azért az eventeket bevállalom, még úgyis, hogy tudom, hogy TP-ben veszteségesen jövök ki belőle. Egyébként ennek a csökkentésére most épp másképpen kezdtem el eventezni, de nem Gyöngyöt követem, mert nincs annyi szupertrágyám, és azt most inkább igyekszem gyűjteni.

Szóval eventek között nálam a tisztáson mamutfák vannak, 5 db ól (titokállat, ami árban megéri, teknős, jégmadár, tatu:)), széleken XXL fák, illetve titokfák. Szántón még néhány mamutfa, néhány kütyü, és elég sok XXL fa. Főfarmon titokfák, néhány ól, és leginkább kütyük. A kergére igyekeztem összeszedni minél többet a mostani elérhető legjobb kitehetőkből, mint Bújócska, Halfogócska, és társai, illetve a felhősorokon az eventes felhők javarésze megvan (és erről is igen csak jó TP jön le - nekem például már 300 ezer felett). Bónuszokat ezeket használom: 7 bagoly (70%), 5 varju (25%), 2 táltos (40%), sárkány (20%), Égig érő móka felhő (10%), tavaszi koszorú (30%), húsvéti lekvár (30%), harkály (15%) - napi 1x, cicás kitehető (40%) - napi 1x. Ez igy napi 1 aratáskor 2.8 szorzó, a második aratásra 2.25 szorzó. A mamutfákat igyekszem a nagyhoz igazitani. Mivel ezek kütyük, és XXL fák, ezért ez napi szinten kiszámitható aratás 2x - 12 óránként (lenne, de a héten mindig csúszok 1-t minimum:sleepy:), és a felhősorok is jól igazithatóak hozzá.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy akkor viszont honnan eventezem, honnan van CSP, hisz termelni szinte csak XXL fatermésem van, abból meg nem lehet meggazdagodni?

A napi kiadásaimat a titokfás, néhány titokólas termények bőven fedezik, hisz sokat nem költök: a húsvétit magam gyártom, a tavaszit már a piacról veszem meg (100 ezer CSP), illetve a piros kosárból napi szinten a 100 db-t a farmon ibolyáig bevásárolok, a bahán pedig a borsig, de szoktam felette is venni attól függően hogy mennyire drága a piacon, de ezenkivűl igazán fix napi költségem nincs.

Ezenkivűl, meg ahogy irtam is, marad a pajta. Ha az embernek már elég tőkéje van, akkor megteheti, hogy inkább a pajtában tárolja a pénzt nem pedig CSP-ben, mert nem kell feltétlen a CSP napi szinten, viszont, ha jön egy event ami felviszi az árát valaminek, akkor bőven lesz bevétele.

Például most vásárolom a búvárszemüveget, csillámport, mosómedvemaszkból van 1500 db. Ez most nem jó semmire, de én ebbe beletettem a pénzt, mert miért ne. Elég ha Varun 1x csak gondol egyet, és a következő eventbe kér 50 db maszkot, na akkor szépen lehet keresni vele (nem ötleteket adok;)) De ezt akkor lehet nyugodt szivvel megtenni, ha van elég tőkéje az embernek, és nem sajnálja akár nagyon-nagyon hosszú távra lekötni a pénzét. Ezért volt nekem is fontos a CSP, és a pajta, igy most már megtehetem hogy a fenti taktikát használom.

Na akkor röviden ennyi voltam mára, nem tudom Zsu, hogy erre gondoltál-e mikor mondtad, hogy kiváncsian várod az irásom:D

Meellcc, g.bella, genka53 és 14 más kedveli ezt.
  11. -gyöngy-581

Szia szomszika!:)
    Úgy emlékszem többször is leírtam, hogy az én eventezési technikám nem olyan amit mindenki tud csinálni, ezért nem írom le a csevegőbe., ne hogy valakit "jégre" vigyek vele. Nagyon sokáig le sem írtam sehová sem. De ha megengeded kérdeznék valamit: Ha eventezel azt hány területén csinálod a farmnak?:D Egyébként már én is újra gyűjtöm a szupertrágyát.
    Ezzel a résszel amit leírtál nagyon egyetértek, hasonlóan gondolkodom én is. Még annyit tennék hozzá, hogy beugorhat egy-két tenyészállat a piacra, amiért bármikor beáldozok pár csp-t, ha megéri..:)
    Ami eredményt leírtál az nagyon szép, gratulálok hozzá. Csak picit vagyok túl a 100-on, de semmi különbséget nem látok 100-on innen és 100-on túl, legfeljebb azt, hogy kevesebb hátralévővel gyorsabban haladok. Szerintem is folytatódik ugyan az ami eddig, mert miért is állnánk meg?:D

Utoljára szerkesztett: 2.11.15
    HéricsBáró, Meellcc, nemzsu és 6 más kedveli ezt.
  12. PalMa

PalMa Fórum ismerője

Szia Zsu! Ezt a táblázatot kb hanyas hsz-ben találom, meg tudnád mondani? Cirka egy órája keresem, de nem sikerült rálelnem, pedig nagyon érdekelne. :oops: Előre is köszi, ha tudsz segíteni! :)

Meellcc, iboly54, _Cygnus_ és 2 más kedveli ezt.
  13. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Szia!

Valakinek a hozzászólásait úgy lehet átnézni, hogy ráklikkelsz a nevére, felugrik egy ablak a profil oldalával, ott rákattintasz a hozzászólások számára (Lackó esetében a 435-re) és már keresgélhetsz is a hsz-ek közt. Tudjuk, hogy Lackó gangos hozzászólásait kell átnézni, ez leszűkíti a kört és íme amit keresel:

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/pletykagang-ahol-jónásné-is-szabadon-szárnyra-kelhet.12592/page-669#post-361392

Meellcc, genka53, AnkaFD és 9 más kedveli ezt.
  14. lukimi

Már én is csinálom az eventeket - újra (kb 1 évig nem eventeztem). Kb március óta, de ennek nagyban köze van Varunhoz és stábjának, ugyanis ezeket az eventeket ha kihagynám nem is haladnák, mivel remek felhősorok és egyéb kitehetők stb vannak szinte állandóan. Én már szinte vadászom azt az eventet amelyiket ki kéne hagyni de mostanában nem megy! Viszont eventekre az a taktikám, hogy az állandóan kint lévő 79 mamutokból elegendő szupitrágyám, zoknim és kk-m van. Így aztán ezt az eventet is és a többit is úgy viszem végig, hogy az első éjjel már vissza is pakolom az egyébként erre az alkalomra teljesen simára gyalult minden területemet, mert a növények meg vannak termelve (jöhetnek a beszólások, ami miatt nem szoktam írni, pl a big miattunk normázik). Tehát szuper trágyával, ami állandóan 20-30 ezer között leledzik, soha nem veszek hozzá mert a kövi eventig utántöltődik. Esetleg annyit teszek, hogy ne az event végéig várjam a felröpiket 8 perc rózsázok vagy 4-5 kört, visszapakolás után pedig a mamutok remekül adják. Hónapokig a kergéken kívül sok sok xxl-es bodza, cukorjuhar és berkenye fáim voltak kint de persze előtte meg minden xxl amit csak be tudtam szerezni, mostanában azonban már sok fa lekerült mert jut a főfarmra is szépen remek tp-jű kütyü, meg már a mamutok mellé a szédültre is, a tisztáson még nincs egy se hanem a mamutok mellett berkenyék. De majd ha így haladunk ott is le lesznek cserélve a fatermésekből úgyis van már 20-60 e hadd dógozzanak a kütyük. A főfarmon egy kisebb terület állandóra ólaknak van meghagyva mert nekem az a szokásom, hogy drasztikus áron semmit se veszek, így van most kint pár tavaszihoz való paletta, és pehely ólak. Minden nap reggeli nagyaratás van, este a kisebb és ehhez reggel eszem a húsvétit tavaszit és vagy ananászost vagy mint most is szükséges a horroroshoz, csatnit. , ezeket pinkivel leöblítem. Tojások miegyebek megvannak, sárkány 1 db. Mivel sokáig nem eventeztem csak 84 felhősorom van de azért ez szaporodik. Mióta esőerdő van ott állandóan vetek aratok vagy állatozok. Állatokat nem aprózom mert a sziszifuszi munkát nem csípem ezért amiből kell, dúrr bele teli az egész farmot (már az esőerdőt!). A régi bahán egyre jobban cserélgetem le a fákat kütyükre de azért ott még soká lesz, hogy beelőzze a fa mennyiséget. Óvatos piacos vagyok, csak azt veszem ami kell, nem veszek semmiből 10 ezreket de tán ezreket sem, és ehhez mérten árulok is ha mondjuk kell valamire csp 100 egynehány elefántot vagy tevét kirakok, vagy 10 mangóst, aloés maszkot. Ezt ismételgetem és ezek garantáltan elkelnek. Mióta Varun - vagy akárki - rászállt a tenyész állatainkra, bemigen adok el jó helyen vannak a pajtában. természetesen azért a csp mennyiségem szinten tartom ami úgy közepesnek mondható és ha apad azt nem szeretem azonnal vagy hamarost vissza művészkedem oda, hol már nekem is jó. Nagyon jó lett a horroros terület, mert kb 1,5 éve nem teliholdoztam ugyanis ti is ismeritek a mondást ami úgy szól, hogy 1 .....több lovat megülni nem lehet.xD Így most borzongok 101-ig, annyit vetettem arattam 1 hét alatt, mint régebben hónapok alatt sem.
    Nem vagyok nagy tenyésztő, nem veszek szupitápot de azért kerül, nem vagyok nagy piacos de ha valamit észreveszek lecsapok én is, a többi olyan mint másnál. Jelenleg éppen 120-as szinten álldogálok kb 12-13 napig, olyankor ugrok egyet remélem nem sokára ez 10 napon belülre csökken, a bahán meg 4-6 naponként ott nem is tudom hol állok, megnézem.....282. Ott minden ki van váltva mert taktikám ha valami bejön nem skótoskodok a banánnal a nem jövő új terület miatt, így mindenből szépen van termés is én akkor vagyok nyugodt. Pénzt költöttem, de mostanába álltam le csak aratót veszek jószerivel, de nekem is van szívem csücske a 120 party pörire kiszorítom a manit. Az az egyik leghasznosabb dolog a játékban, de nem kis tételekben pörgetem le mert úgy szétaprózódik, nem lesem mikor van a keréken ami nekem kéne mert úgy sem ott áll meg, hanem neki esek és egyből lepörgetem és így minden megjött ami új volt (madárijesztők, virágok, stb) a többi hasznos cuccal.
    Nagyjából ennyi lenne, ami eszembe jutott.:)

Meellcc, g.bella, genka53 és 16 más kedveli ezt.
  15. apuci30

apuci30 Fórumőrült

ilyenkor irgykedek :D 2 hélt alatt 25 millió tp én a 10-edét szedem be ennyi idő alatt :( és így ugrok bő havonat 1 szintet :D

http://kepkezelo.com/images/ayp19j2he8vohp387urm.png
    már nem merem hozni az eredményeimet mert ami napok óta megy nálam az embertelen :D még a végén breki zokon venné :D

Meellcc, genka53, AnkaFD és 8 más kedveli ezt.
  16. -skorpio1977-

-skorpio1977- Haladó

Pedig hozzad csak, én ámulok és csodállak :D

Meellcc, genka53, Dyny és 4 más kedveli ezt.
  17. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Szia Imi!
    Már épp kérdezni akartam, hogy hányas szinten vagy. Gratulálok!:)

De-de, megáll ott is a kerék, csak ki kell várni.:) Olvasva a hozzászólásod eszembe jutott, hogy ma nem néztem be a kerékhez. A pattogó madárijesztő volt rajta... egy pörgetés és megvolt. A másodiknál ott volt az Ijesztő madárijesztő vagy mi a neve - az sincs meg - helyette egy kuponon állt meg, az is jó...
    Már csak az az egy madárijesztő hiányzik, akkor pörgetek, amikor a keréken lesz. Ha elég türelmes leszek, akkor megadja a végén mint a virágot.

Hozzám a Te taktikád áll a legközelebb: nem viszem túlzásba a piacozást, de vigyázok arra, hogy a csp készletem ne essen egy bizonyos szint alá, nem óriási a pajtakészletem - sosem vettem részt Topon - de nem tudnak megfogni semmivel, 1-2 óllal nem bíbelődök, minden szívfájdalom nélkül kirakom a kütyüket a vetőterületre is, újabban odafigyelek a szupertrágya mennyiségre... egy különbség van köztünk, én végig eventeztem. Event alatt mindent bontok én is, amilyen hamar tudom lezavarom az eventet és rendezem vissza a farmot.
    Veled ellentétben, a termékeket a piacról szerzem be, így nem kell külön a hozzávalókkal is foglalkozzam.

Ami nagyon fontos nálam, hogy a gazdakörre nem mint megoldandó feladatra tekintek, hanem mint vésztartalékra. Ha valami miatt elfogyna a szupertrágyám, szupertápom, party pörgetésem, munkás kuponok és feltétlenül szükségem lenne rájuk, akkor a gazdakörből bármennyit ki tudok váltani azonnal... ezért is kell a pajtakészlet, hogy ne 20-30 ezer növényen akadjak fent.
    Gratulálok!:) Egy tenyészteleppel dolgozol mindig?

Meellcc, genka53, AnkaFD és 11 más kedveli ezt.
  18. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Szia Zsu!
    Nagyon örülök az indítványodnak, már látom előre mekkora sikere lesz, nálam bejött;) már így az első nekifutásra a fák terén, sokat segítettél, én még soha nem számoltam utána, pedig van prémium tagságom:) tehát már most okosodtam, mi lesz a többinél:music::p:inlove: remélem sokan fognak jönni, aki még nem olyan tapasztalt, azoknak ez hatalmas segítség:) sőt tovább megyek, a magasabb szintűek sem biztos hogy tapasztaltak a játék fortélyaiban;)

Meellcc, genka53, AnkaFD és 6 más kedveli ezt.
  19. apuci30

apuci30 Fórumőrült

1*2-vel volt két napja akkor még rosszabb volt a szitu :D mert mind2 ugrott 35-ik oldalon :D
    na de ha mindfen igaz most bukni fogok :)
    http://kepkezelo.com/images/nkw7jm4c77v20aqcymo2.png
    Jobb ha nem szólalok meg hogy bukni fogok :D

Meellcc, iboly54, Dyny és 6 más kedveli ezt.
  20. lukimi

Gratulálok!
    Hidd el mindnyájan így ugráltunk mikor ott tartott a szintünk mint neked. Abban az időben a fő szórakozásom az volt, hogy ültettem a sok növényt eladásra és a pajta is tele volt minden félével.
    Ezt is ki hogy szereti, azt tudom, hogy nekem van vagy 60-80 virág és ijesztők ezek is sokkal jobbak mint bármely fák és egy party 120 pörgetésből, de régebben 200-ból jöttek meg mindegyik sokad magával közel 20 közepes tenyészállattal sok táppal, sz.trágyával, jó és rossz ólakkal stb stb. Viszont olvastam több olyan játékostól aki elaprózza, nem jött be neki több virág és ijesztgető sem.:)

Meellcc, genka53, Khirra és 5 más kedveli ezt.