Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Szia! :) Köszönöm, erősen erre koncentrálok csak sajnálom is őket, hátha mégis lenne belőlük valami. De ha még 1-2 napig nem jelentkeznek, akkor sajna kénytelen leszek lépni.

Meellcc, -skorpio1977-, kukori80 és 9 más kedveli ezt.
  2. OJani

OJani Kivételes tehetség

Sziasztok!
    A tölgyön vannak azok a rúnák, amik %-os aránnyal több mesterségpontot adnak a különböző mesterségekhez.
    Sokat gondolkodtam rajta, hogy azokat vajon mennyire érdemes kiváltani. Gondolom ha elérem az 5. szintet utána már nem lesz jelentőségük. /Nem fogom tudni mire hasznosítani azokat a kiváltott rúnákat. Kidobott csillagok lesznek csak./ Ráadásul mindegyik mesterséghez külön tartozik egy.
    A segítségükkel lehet, hogy gyorsabban eltudnám érni az 5. szintet, csak az a kérdés, hogy vajon mennyire fontos, hogy minél hamarabb meglegyek velük.?
    Az általam fontosnak vélt rúnákat már kiváltottam. Élő legenda, Esőerdő, Tenyésztést könnyítő rúnák, illetve a kiváltható felhősorok közül is már csak az ötödik van hátra. Az amelyik Szalontai sertést ad.
    Van itt olyasvalaki aki kiváltotta őket és később megbánta? Szerintetek megéri kiváltani őket?

3. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Sziasztok!
    18-as szinten lévő kezdő gazdácska vagyok :) A tölgynél most van 53 csillagom.... Tapasztalt, nagy gazdák tanácsát szeretném kérni, hogy mit váltsak ki? A bahamát, a kergét, vagy a tisztás első területét? Netán a farmaranyat, őszibarackfát? Én a bahára gondoltam, kergére még úgysincsenek kitehetőim.... pénzem sem nagyon, piacozni még nem igazán van mit :D A gazdaköri feladatokat csinálgatom, és láttam, hogy vannak bahás gazdakörik is, talán tudnék haladni.
    Tanácsaitokat előre is köszönöm!

4. -Mayacska85-

-Mayacska85- Fórum bárója

Sziasztok!
    Ma én is kiváltottam a legendát, mintha a fogamat húzták volna a 300 csillaggal... :cry:
    De: mivel nincs se Pannim (egy db sem, nemhogy sok), se gesztenyés felhőm, se mamutjaim, amik szupitrágyát adnak (hogy legalább 8 perces rózsa vagy 3 órás articsóka segítsen), és a felröpikkel mindig nagyon ki vagyok / voltam centizve... Kiváltottam.
    Most 24%-on állnak, remélem érezhető lesz a különbség. Sokat lendítene rajtam :)
    (Mellesleg eddig a fő farmterületen álldogáltak, és nem mondhatnám, hogy ott jóval több felröpit kaptam volna, mint bárhol máshol...)
    Majd jelentkezem a fejleményekkel, a köv. ilyen event után! ;)

Addig is köszi a tippeket, amiket itt leírtok!

Utoljára szerkesztett: 11.11.15
  5. ördög0

ördög0 Rutinos

Szia!
    Szerintem érdemes kiváltani,ha van sok csillagod.Ahogy írtad, sokkal jobban tudsz haladni,(elérni a szinteket) és eltudod mondani, hogy ezeket is mind megcsináltad (ez egy cél) én így állok hozzá. Meg is mutatom a linken.

http://kepfeltoltes.hu/151111/T_lgy_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/151111/alkimista_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/151111/p_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/151111/lekv_r_f_z__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/151111/term_szetgy_gy_sz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/151111/vir_gk_t__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Meellcc, H-Anita, Rylee86 és 7 más kedveli ezt.
  6. iboly54

Szia!:)
    Ehhez csak gratulálni tudok! Nagyon ügyes vagy:)

7. ördög0

ördög0 Rutinos

Köszi!
    Erre tettem rá a célt,és sikerült.Most jön a gazdaköri,de az még egy kicsit még odébb van, 9 állatosból hiányzik 2-2
    arany.:)

QUOTE="iboly54, post: 377223, member: 5601"]Szia!:)
    Ehhez csak gratulálni tudok! Nagyon ügyes vagy:)[/QUOTE]

Meellcc, Rylee86, -skorpio1977- és 6 más kedveli ezt.
  8. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Sziasztok!

Az ajándékozáshoz fűznék hozzá valamit. Az elején én is megszórtam a csibéket ezzel-azzal, csak azért mert mások is azt tették. Volt köztük olyan is, aki nagyon szépen haladt, így nem is sajnáltam tőle - megjegyzem, a legtöbb igazi csibe nem is értékeli ezeket, neki teljesen mindegy, hogy egy ingyenes lóistállót vagy egy olyan titokólat kap, amiért nekem 1-2 rózsaólat is adnának. Ha nem igazi csibe, akkor meg nincs is miről beszéljünk...
    Néha ránézek a volt csibéimre, a legtöbben már régen abbahagyták a játékot. Bizony a gőzösök alatt ugyancsak sajnáltam azt a sok titokfát és titokólat, amit egy-egy inaktív farmra dobtam, én meg sárga denióllal vacakoltam.
    Ettől függetlenül az ezelőtti cserén is küldtem az egyik csibémnek Bahás titokfákat is, amiről tudtam, hogy nekem semmi hasznom nem származik, de úgy éreztem, hogy megérdemli.
    A mostani cserét a nálunk kialakult helyzet miatt még én sem használtam ki, valahogy még a farmozás is félgőzzel megy, mióta naponta adja fel valaki az életért folytatott küzdelmet... :cry:

A csibék közt sok a gyermek. Nem lehet elvárni tőlük, hogy tanulás helyett farmot csináljanak. Ha haladni akarsz, akkor természetesen kidobod őket. Volt olyan, hogy én is győzködtem a gyereket, hogy az anyukájának igaza van, ha nem engedi, hogy a gép előtt töltse az egész napját, pedig az én érdekem mást kívánt volna.

Nekem most egy olyan csibével van ismét gondom, aki nem kapja meg a levelet (nem kapok pontot utána). Eddig azt sem tudtam, hogy az ajándékok nála landolnak-e? Most viszont rám írt egy ilyen csibe, hogy örül, hogy a mentora lettem. Gyorsan írtam neki, még repülős üzenetet is, kérve hogy írja meg, ha a repülős üzenetet ő kapja meg, de nem válaszolt... szóval a levelek nem a csibéhez mennek, azért nem kapunk pontot. Honnan tudom, hogy a levelet nem kapta meg? - onnan, hogy az ajándékokat viszont megköszöni és küld ő is ezt-azt, amikor belép a farmra. Biztos azt gondolja, milyen bunkó vagyok, hogy egyáltalán nem reagálok a levelére...

A többi csibém nem kezdő, nem is igazán csinálják a farmot. Amikor belépnek, akkor küldik a csibepontot én meg a szupertápot és egy szmájlit (azért is jár pont).
    Azta mindenit! Gratulálok! :)
    A gazdakör királya cím mikor lesz meg?

Közben látom, meg is válaszoltad a kérdést.:)

9. iboly54

Szia Nóci!
    Köszönöm ,hogy leírtad a tapasztalataidat:inlove: egyenlőre még türelmes vagyok és segítőkész, volt már 2 csibém aki kirepült és azóta is szépen fejlődnek, ha nem is naponta, de gyakran kérnek segítséget tőlem és ez nagyon jó érzés:)

10. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Szia Nóci:) Milyen szmájlit küldesz? Erről még nem is hallottam.
    Egyébként én is szenvedek a csibékkel.Alig találni olyat aki minden nap foglalkozik vele. Arról már álmodni se merek hogy pár naponta szintet lépjen, pedig lehetne, igen kicsi farmok. Talán 3 csibe volt aki állandóan kérdezett, ki is repültek és azóta is kérdeznek. Az éppen aktuális csibéim meg némasági fogadalmat tettek, egyszerűen nem válaszolnak semmire. Nem is csodálkozom hogy csak magukban játszanak egy ideig és megunják mert nem haladnak. Ahogy észrevettem sokan azt se tudják hogy van gazdaköri feladat amivel tudnának haladni.

11. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Szia!

Szerintem is a Bahama a jó választás, mert legalább azzal is haladsz.
    A piacozást érdemes azzal kezdeni, hogy minden nap megveszel a piros kosár alól 100 magot. Az én piacomon a gerberáig éri meg felvásárolni. Megveszed és már viheted is a piacra. Csak arra figyelj oda, hogy a tied legyen a legalacsonyabb eladási ár, így nagyon hamar szert tehetsz egy kis Csp-re.
    Ilyet ni: :). Levélben.:D:D Az 5 csibepont azért is jár. A billentyűt minek koptassam mással, ha úgyis 2-3 naponként lépnek be a farmra?

12. kukori80

Ahhhhaaaa, kis rafinált:))) Köszi, nekem ez jól fog jönni mert nálam néma leventés csibék vannak. Lehet hogy még jól fog jönni: napokig nézik hogy ki ez a ...... aki szmájlikat küld és egyszer lehet hogy tollat ragadnak. Aztán vagy elküldenek a Bahára mert ott meleg vanxD, vagy elkezdünk beszélgetni.

13. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    A mesterségrúnák, sem a műhelyfejlesztés alatt sem az 5. szint elérése után nem kidobott csillagok szerintem. Igaz, hogy nem látod, hogy nőne az utolsó szinten a pontod, de a háttérben a rendszer tovább számolja. Ha valaha tovább fejlesztik a műhelyeket, bekerül egy 6. szint akkor sokat fog számítani, ha kiváltottad teljesen, vagy csak egy bizonyos szintig. Igazad van, tényleg sok csillag kell hozzá, én felvittem a számomra jelentősebb műhelyek rúnáját a plafonig: pék és leki, természetgyógyász:)
    A virágkötő most nem jut eszembe, hogy milyen szinten van. Az alkimistát jelenleg fejlesztem fel, kicsit óvatosabban, mint a másikak (messze nincs még kész). Egy pillanatig sem bántam meg a fejlesztést, újra megtenném, ha úgy adódna:)
    A helyedben én is a bahára koncenrálnék, sok örömöt fog adni, a kedvencem.. Váltsad ki, eltartja a farmot, ha piacozni szeretnél.
    Én is igy vagyok, ezt csinálom, sajnos még azt sem mondhatom el, hogy elértem a 2. szintet:cry:és repült ki csibém.. Kidobhatnám a két alig játszót, de nem sietek sehová, egyszer majd sikerülni fog.. Lépkednek haladok, de nem eleget.:oops:
    Hogy Nóci milyet küld azt nem tudom,:) én a kettőspont gömbölyű zárójel (mosolygós) szmájlit használom.

14. kukori80

Szia:) Köszi, közben már megtudtam. Szerintem nem jól van felépítve a rendszer sem. Sok csibe kérne olyat amit nem tudok küldeni. Nem értem hogy amit a szintje szerint lehetne, azt miért nem engedi. Ezzel meg elmegy a kedve mert nem küldhetem szegénynek állandóan a tyúkólat meg a nyúlólat amit meg szeretne azt nem lehet. Szerintem már a hideg kirázza mikor meglátja.)

Meellcc, Domos52, Magdusnéne és 6 más kedveli ezt.
  15. OJani

OJani Kivételes tehetség

Szép eredmény, ez tetszik. :)
    Most úgy érzem meggyőztetek. Néhány rúnát kiváltok.

16. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Köszönöm a tanácsokat! :)

Sajnos még nincs annyi csp-m, hogy ezeket minden nap megvegyem :-( Mer'ugye vagy a gazdaköribe termelek és gyorsabban haladok, vagy a piacra.... és hát egész nap sajna nem tudok a farmon lenni. Tehát előbb kicsit haladok, aztán kicsit termelek (hétvégén több időm lesz), és piacozok. Itt is úgy működik, mint az életben... csak pénzzel lehet pénzt csinálni :D
    Kiváltottam a bahát, de csalódottan láttam, hogy csak pici területet kaptam :cry:

Én nagyon szívesen lennék csibe, jelentkeztem is mindjárt első nap, első szinten, de még sehol semmi :(. Pedig jó csibe lennék ;)

17. Pokimoki72

Pokimoki72 Fórumgróf

Szia.
    Írok egy példát, hátha tudok segíteni... ;)
    Kevés csp-d van, ezt kezd el szaporítani. :)
    Első nap megveszed a piros kosárból a 100 búzát/200csp/, majd ki is rakod a piacra/most 10-12 csp nálam a legalacsonyabb ár/, így gyorsan kerestél kb 800 csp-t.
    A következő nap ebből már 720 csp-ért tudsz vásárolni /a piaci díj 10%, azt érdemes nem elfelejteni/, így nem csak a 100 búzát, hanem már 100 répát, 100 akármit is tudsz venni... ezeken már többet is keresel.
    Ezt ismétled minden nap, minden nap több több növényből tudod megvenni a 100 darabot... piacfüggő hogy meddig éri meg, de a paradicsom biztos benne van még...
    Amit termelsz az leadhatod a gazdakörbe, ezekért kapálnod sem kell..hiszen csak veszed olcsón és eladod piaci áron.
    Napi max 5 percet igényel a dolog...és havi szinten meg fogsz lepődni hogy mennyi csp.t hoz.
    Remélem érthetően le tudtam írni. :)

Meellcc, Gio, Pharmer500#2 és 11 más kedveli ezt.
  18. kukori80

Szia:) Jaj de sajnálom hogy nem vagy a csibém. Olvastam alattad Pokimokit, nagyon jó tanácsot mondott. Én még azzal egészíteném ki hogy mindig úgy ültessél valamit ahogy az időd engedi, tehát egy tyúkól ne punnyadjon 6 óráig. Akkor inkább rakjál ki nyúlólat az is ugyanannyi idő és jobban el tudod adni a piacon. Én arra biztatom a csibéimet hogy rakják ki idő függvényében a tyúk-nyúlólakat, adják el az állatokat és a trágyát és abból a pénzből vegyék meg a gazdaköribe a tojást-tehéntejet mert az nem drága. Éjszakára meg a leghosszabb ólakat rakják ki. Most ennyi jutott eszembe.)

Meellcc, Gio, Magdusnéne és 4 más kedveli ezt.
  19. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

100 trágyát már el is adtam, egész megugrott a pénzegységem :D És vettem 100 kölest is, amit el is adtam... Hétvégén megcsinálom az éttermi azon részét, ahol aratógép a jutalom, és kölesezni-zabozni fogok!
    Kukori, egyelőre sajna annyi csp-m nincs, hogy sok ólat vegyek (nyúl, kecske, kacsa, juh, pulyka), mindenből egy van - kivéve tyúkot. De az ötlet jó, és ha meggazdagszom, követem :)

Szomszédokkal kapcsolatban nincs valami jó taktikátok? Mert küldöm minden nap a barkács ajándékot, de kapni nem kapok :(

Meellcc, HéricsBáró, Gio és 8 más kedveli ezt.
  20. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Írjál nekik levelet, ismerkedj meg velük, "beszélgessetek".:)

Meellcc, HéricsBáró, Gio és 6 más kedveli ezt.