Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Baby72

Baby72 Fórum elő legendája

Nagyon szépen köszönöm a tippet;):). Gyakorta hajnali 2-3-ig molyolgatok a farmon, nem tudok 5-kor keresgélni.
    Szerintem ez nem napszak függvénye, inkább beállítás kérdése.:p:inlove:

steve223 és Hanka9911 kedveli ezt.
  2. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Hajnali 2-3-ig? Atyaég!! :) Megkérdezhetem mit csinálsz addig és annyit? Én is szeretem elnézegetni az ólak animációit, nagyon aranyosak....

HéricsBáró, Baby72 és steve223 kedveli ezt.
  3. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

A legjobb csibéim java részét akkor találtam azért mert ők is akkor keltek és mentek dolgozni:)
    A reggeli napirend 5 kor kellek (néha előbb kell) gépet bekapcsolom mire a kávé lefő addigra a gép is be izzítja magát aratok, a piaci standokat körbe járom és az olcsó friss portékát fel vásárlom majd utána kiteszem az enyémet hogy a korán kellők még frissen magukhoz tudják venni utána megyek melózni:)

4. Baby72

Nekem kellenél reggel 7-kor is:D:D;).

hóóvirág, nemzsu, -skorpio1977- és 2 más kedveli ezt.
  5. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Hajnali 5-kor én azt hiszem hiába innék bármennyi kávét :D
    Megint van 48 csillagom... erdő 3 területe kiváltva, 4. 65 csillag? Azt váltsam ki, vagy 250-ig gyűjtögessek az esőerdőre? A bahamán elég lassan haladok :-(

HéricsBáró, steve223 és Baby72 kedveli ezt.
  6. Baby72

Jobban jársz az új területtel a bahamán 250 csillagért.:)

7. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Ugye, én is így gondoltam.... Jó sokára fog összejönni :-( Bár most épp szintet léptem, így már 49 a csillag :)

8. Baby72

Összejön hamar. Karácsony előtt még elfoglalhatod..:)

HéricsBáró és Hanka9911 kedveli ezt.
  9. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia, nekem az éjfél körüli időpont pont ilyen jó, jelenleg is két aktív és egy alig, de azért haladgató csibém van:), bár levelezni egyikkel sem tudok, mert nem kapok választ.

HéricsBáró, steve223 és Hanka9911 kedveli ezt.
  10. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Ez a farmos neved is? Küldök kis tuningot:)

11. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Igen, köszönöm szépen! :)

Látod, én még levelezni is szeretek ;)

HéricsBáró, Dyny és steve223 kedveli ezt.
  12. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Tudna nekem valaki segiteni az ananászos sütivel kapcsolatba?
    12 órás, hogy lehet legjobban kihasználni?
    Pinkie pie-vel?

Dyny és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  13. -gyöngy-581

Ha a pinkie-t használod akkor meghosszabbodik a hatóideje 30%-ot. Érdemes használnod hozzá, próbáld ki.

HéricsBáró és Dyny kedveli ezt.
  14. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Másképp nem lehet kétszer aratni pl a XXL fákat nem?

15. -gyöngy-581

A fák érési idejére az ananászos süti nincs hatással, a termést növeli meg (termésbónuszt ad). Ha az érési idejüket szeretnéd rövidíteni, akkor Kacsa Kata turbótrágyáját kéne használnod, az 35 %-kal csökkenti a fák érési idejét. (zokniforma)

HéricsBáró, nemzsu, Dyny és 2 más kedveli ezt.
  16. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Elnézést eléggé kialvatlan vagyok. Ebből a mondatodból jöttem rá hogy nem tettem fel elég jól a kérdésemet:)
    Köszönöm a válaszod:)

17. -vadocka70-

-vadocka70- Fórum parancsnoka

sziasztok :)

szeretném megkérdezni tőletek , ha nem csatnizok , tehát nincs kis kocka a farmon ,( eddig ugyanis ültettem , így ezt tudom , hogyan használjam hatékonyan) akkor , mely termények a legjobbak vagy leghasznosabbak ? . Biztosan sok olyan játékos van , akinek csak fák , vagy csak kitehetők vannak . Akár hogyan silabizálom , valahogyan nem jön ki a matek :)

Előre is köszi :)
    Ennek a megvalósítására , mindenképpen be kell kapcsolni az automata szüretet ugye ? Nekem vannak ott tojásaim , így egy pici átgondolást igényel nálam , de nagyon szívesen kipróbálnám :)

Rettegnék , ha elfelejteném , és véletlen belépnék arra a területre
    A minden aratás előtti ki és bekapcsolás nem működik ?

-gyöngy-581, nemzsu és Dyny kedveli ezt.
  18. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

Szép vasárnapot mindenkinek!
    Szia Gyöngy!
    Mindenekelőtt köszönöm, hogy partner vagy ebben a játékban!

Fák vs. dekorok

A kísérlet elég extrém helyzetekre, adatokra, szorzókra épül. Kérem, aki ezt olvassa, ezeket vegye figyelembe!
    - Fontos megjegyeznem, hogy az én bahás fáim átlag felettiek. Van olyan gazda, aki mellett elbújhatok ezzel a készlettel, de még így is messze magasabban vagyok egy átlagos farm xxl bahás fa készletétől.
    - A szorzóm ma reggelre 7,45, azaz 645%. Ez tartalmazza mind a 4 fára ható felhő, a gesztenyekirály (2014 top1000 nyereménye), 2-2 sárkány-pegazus, 7-7 varjú-bagoly, 1 harkály "togjglik", a teli rekeszek, valamint a pénzért vehető 200%-os mega tp nap szorzóját.

Előzmény: 2015.11.01-én lezártam az esőerdőmet 184db xxl fával
    Pro:
    Fa aratóval gyűjtött btp:
    11.01 óta 41 aratást hagytam ki a bahán. Az alap btp 41*32.320=1.325.120
    Értelemszerűen, ha naponta arattam volna, akkor az éppen meglévő tp növelők még emeltek volna ezen a számon.
    (Arra azonban, hogy ezt most tételesen kiszámoljam a különféle érési idejű felhőkkel, dekorokkal, nem vállalkozom. A végeredmény szempontjából nem lényeges, talán csak Pharmer tudományos érdeklődésére tartana számot.)
    A fent említett lehetőségekkel ma reggel az esőerdőben 10.707.438bpt-t arattam. Jó nagy számnak tűnik, még 300-as baha szinten is.
    DE!
    Ha elosztom ezt a számot a 41 aratással, akkor 261.157btp jön ki. Ez bizony édes kevés. Szerintem.

Kontra:

Dekorokkal:
    Tehát nézzük a másik, sokak által képviselt lehetőséget!

- A legmagasabb kütyüvel számolva: (Figyelem, tényleg végletekkel számolok!)
    Tudtommal a legmagasabb btp-jű bahára kitehető dekor a szörnyláda. 1*1-re 12 óránként 620btp-t ad. (Kérem, javítsatok, ha rosszul tudom!!!)
    Ha a minimális tojgli (varjú+bagoly) helyét leminuszoljuk, akkor 186 kiskocka van az esőerdőben.
    Tehát 186*620=115.320btp az alap ezekkel a kitehetőkkel, egy aratással.
    Erre simán rájön (sztem még normál játékmenettel is) annyi tp bónusz a rekesz+tojgli+felhő kombókkal, hogy az általam learatott szám meglegyen. Sőt, messze el is mossa.
    2-2 sárkány-pegazus, 7-7 varjú-bagoly, teli rekesz, égig érő móka felhő=260%
    115.320*3,6=415.152 (húúúúú!)
    Ez jelen pillanatban egy extrém magas btp-jű (és extrém drága) dekor. Biztos van olyan játékos, aki rendelkezik ilyennel ekkora mennyiségben, de ez szintén nem nevezhető átlagosnak.

- Az én számaimhoz igazított kütyüt keresve:
    Ha elosztom az általam aratott mennyiséget a kihagyott aratások számával, majd a területre kihelyezhető darabszámmal, akkor egy egészen baráti számot kapok.
    10.707.438/41/186=1.404
    Erre igazán nem mondható, hogy nehéz lenne olyan dekort találni, ami az említett tp növelő "rekesz+tojgli+felhő kombókkal" ezt a számot megadná. Mindösszesen 390bpt-jűt kellene keresnünk, ha feltételezzük a 3,6-os szorzót ebben az esetben is. (1x1-en 12 órára). Ilyen pedig akad bőven, sőt ennél magasabb is.

Végső következtetésem:
    1.
    Mindkét módszer megérősnek tűnik a számok alapján. De a dekoros haladás btp-je meggyőzőbb, mint a fáké.
    2.
    A jó dekorokhoz "elviekben" tényleges anyagi ráfordítás nélkül is hozzá lehet jutni cserenapon. Most tekintsünk el ezek farmos csere értékétől és attól az embertelen munkától, amivel ezeket ilyen nagy mennyiségben meg lehessen szerezni a rövid cserenapok idején.
    Az automata használathoz elengedhetetlen a valós pénz ráfordítás (prémium tagság+mega tp napon FA vásárlás)
    3.
    A fenti számolás nem tartalmazza, hogy mi a helyzet a felröppenőkkel és a termésekkel. De fontos, hogy ezekről is tegyek említést.
    A dekorok nem adnak sem felröpit, sem termést. Sosem. - Mindkettő veszteségnek nevezhető.
    A lezárt fák nem adnak több felröpit a gyűjtött aratáskor, csak egy aratásnyi mennyiséget. - Szintén veszteség, a napi aratáshoz képest.
    A lezárt fák megadják a lezárt napok faterméseit. - A két módszer összehasonlításakor ez nagyon nyomós érv lehet a fák mellett. Akár piacra/csp-re, akár topra való felkészülésre gondolunk.

Utoljára szerkesztett: 22.11.15
  19. -gyöngy-581

Szia Zsu!
    A játékunknak ezzel most vége lesz, köszönöm, hogy bevontál és le is vontad a következtetésedet:) a játékról:)
    Elöljáróban annyit írnék ide, hogy a statisztikám szerint nov. 1. 312,705,594 BTP volt az össz baha TP-m, ma friss adatok szerint 353,754,204 BTP. akkor a 308. szinten voltam, most a 312-en még kb 16 óráig, mert szintet fogok lépni:)
    Az esőerdő nálam az egyetlen hely ahol felröppenőt is kapok, mert a terményes- és állatot adó rózsaólak és titokfák is vannak, tehát nem tisztán dekorokból jön a BTP. Napi szinten ott körülbelül reggel alap tp + tojások és a 10%-os Égig érő... felhő, + tavaszi koszorú és húsvéti leki használatával 200,000 körül, este ezekhez még hozzájön a Cica-pereputty és a Harkály is, több, mint 300,000 BTP-t kapok. Az alkalmilag aktiválható egyebek miatt nem tudom pontosabban írni a számokat. (sajnos a feljegyzésemet véletlenül töröltem, de ha gondolod 3 napig újrakezdem és kiegészítem, bár szerintem nem fontos).
    A dekorokkal kapcsolatban igazad van, rendelkezem az általad felsoroltak mindegyikével, meg pár madárijesztővel is.
    Abban is igazad van, hogy nem ad a baha annyi felröpit, fatermést, mintha fákkal lenne tele, lezárva, vagy naponta kétszer aratva sem. Prémiumtag vagyok, de nem élek az automata aratás lehetőségével.
    Rendelkezem pár nagyértékű fával, egy-két területet, ha szükséges simán betöltök velük. (a Te számításod szerint még van hová fejlődnöm dekor- és faügyben is). A faterméseket simán beszerzem a piacról, nem okoz gondot, a kieső csp-t a titokfák bőven megtermelik, és -ismersz annyira, hogy tudod- igaz, hogy váltakozó szerencsével de tenyésztek is.
    TOP-os felkészülés: nem annyi értékkel kezdtem el a versenyt, mint amit bedobtam és az induló pajtaértékem legalább fele most is megvan remélem, mert napok óta nem néztem meg.
    Következtetés?
    Nem tudom, bármikor, ha úgy érzem le tudom cserélni a dekorokat fákra, de nem érzem szükségét.. Ezt az utat választottam és csinálom, mert élvezem a haladást:)
    Köszönöm, hogy játszattunk és talán hasznos is lehet valakinek ez a kis fejtegetés:)

Utoljára szerkesztett: 22.11.15
  20. CateW

CateW Fórumlakó

Szia!
    Tök jó a fenti számolgatás, pár dolgot hozzátennék.
    A szörnyláda a maga 620 BTP/kocka arányával kimagasló tulajdonságokkal rendelkezik és csak pénzért volt megvehető egyszeri alkalommal. Valószínűleg nem sok olyan játékos van, aki ezzel rakta tele a kincses mellett az esőerdőt is. Cserenapon pedig kb esélytelen, hogy komolyabb mennyiséget szerezz belőle. Így azt a 415.152 TP-t nem a saját fáid TP-jével, hanem azzal lenne érdemes szembeállítanod, mintha 184 XXL goji lenne kinn (ami a fák esetében az elméleti maximum). Ez a te szorzóddal 363.262 BTP aratásonként (265*184*7.45), viszont adna 920 gyümölcsöt is minden aratáshoz, ami kb 250-300.000 CSP. Ez így már jobb szerintem, mint a kütyük. Ha még figyelembe veszed, hogy a kütyükkel szinte biztosan buksz heti egy aratást, akkor még inkább. De ezek inkább csak elméleti számok.
    Gyakorlati oldalról szemlélve a dolgot azt mondanám, hogy valahol 500-525 körüli BTP/kocka az az érték, ami reálisan összehozható kütyükkel. Ennél jobb TP-t ad a Kanyargós csúszda meg a Halfogócska, illetve pont ennyi a Pocsolyaszörny/Legjobb barátok, de ezek felhőre is kellenek, szóval nem egyszerű ezeket sem beszerezni. Az Ugráló madárijesztő meg a Totemkármen is ad 500-at, a Gombaerdő 550-et, szóval ez kb reális.
    525-tel számolva egy aratásra már csak kb 350.000 BTP jön ki. Ha azt mondjuk, hogy heti egy aratás kiesik, akkor arányosan egy aratásra már csak 325.000 jut, ha 2 aratás esik ki, akkor már csak 300.000 (és így tovább). Ez még mindig magasabb jóval, mint a fenti kb 260.000, de vegyük hozzá a termést is. Kicsit számít az, hogy milyenek azok a fák, mi lesz az a 920 gyümölcs, amit kapsz. A banánt/mangót/moringát/acait/pitombát/ördögcérnát jobb arányban lehet eladni, mint mondjuk az avokádót/licsit/mombint. Egy banán + ördögcérna 400 CSP hasznot hoz, 2 licsi meg kevesebb, mint 300-at (ha jól számoltam, neked kb 175 BTP-t ad átlagban egy fa, szóval valahol a licsi-mombin között, azért vettem pont ezeket). Reálisan valahol 100-150.000 CSP között van az, amit egy aratás hoz szerintem, ez kb 35-40.000 BTP-t ér, ha termékeket vásárolsz belőle. Azaz eléri azt a szintet, mint heti 12 aratással a kütyük.
    Ezen kívül van elméleti esély arra is, hogy jön egy boldog fa nap, ahol ugye kapsz még 400%-ot a fákra. De ezzel nem számolnék komolyan, szerintem pont emiatt a taktika miatt nem volt mostanában.

ui: Természetesen minden CSP-t érintő számítás a saját piacomon látható árakat tükrözi, de feltételeztem, hogy arányaiban a többi piac árai is hasonlóak.