Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. ancika010199

ancika010199 Járnitanuló

Szia!
    Tegnap kipróbáltam a kutyákkal a kevert tenyésztést,és bejött!
    http://kepkezelo.com/images/u0nbstqwqovufq6yanu4.png
    http://kepkezelo.com/images/cc8shn9f5dmdeihtp4ij.png
    http://kepkezelo.com/images/794xvey3vxxekyxfkcw9.png
    Köszönöm,hogy leírtad a tapasztalataidat.

_Cygnus_, Dyny, hóóvirág és 11 más kedveli ezt.
  2. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

_Cygnus_, Dyny, hóóvirág és 6 más kedveli ezt.
  3. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Mivel a tenyésztős topikot bezárták, ide írom:
    Bár nem lett semmiféle magasabb szintű állatom - se arany, se rózsaszín, se hótapsi :)cry:), azért mégis nagyot fejlődtem! Egy csomó gazdakörit meg tudtam csinálni a kitenyésztett állatokból (persze csak max. a 3. szintig), így lett annyi csillagom, hogy ki tudtam váltani az esőerdőt!!!! Birtokba is vettem :)
    Ja, és szintet is léptem! ;)

_Cygnus_, HéricsBáró, Dyny és 14 más kedveli ezt.
  4. OJani

OJani Kivételes tehetség

Képzeljétek mi történt velem. :eek:
    Annyira belemerültem a fórum olvasásába, hogy teljesen megfeledkeztem az időről, úgy elszállt. Keverni akartam egyet. :p 3 tyúk mellé beraktam egy Sztártyúkot. Mikor elkezdtem utána akadt meg a szemem az órán. 18:03 xD
    Lett is belőle Barna tyúk. :wuerg:
    Tanulság: Gyakran nézd az órát. :D

_Cygnus_, HéricsBáró, Dyny és 9 más kedveli ezt.
  5. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Én sem figyeltem az órát, nekem az volt a szerencsém, hogy alig maradt állatom xD

Hű, már aktív író lettem! o_O

_Cygnus_, HéricsBáró, Dyny és 5 más kedveli ezt.
  6. missuzy_53

missuzy_53 Fórum admirálisa

Steve! Koszonom szepen, hogy megosztottad a tenyesztesi taktikadat , tanulsagos ,lehet mit tanulni belole latszik, hogy sok munkad volt es van benne , hatalmas gratula ;)

_Cygnus_, Dyny, Fätum és 7 más kedveli ezt.
  7. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Nem akartam a traktorost szétoffolni, így ideírom, hogy sikerült újabb csillagokat szereznem, kiváltottam az őszibarackfát, ami nagyon tetszik. De!!! Gondoltam feljebb is mászok, körülnézek.... és mit látok?? Egy hótapsit! :inlove: 40 csillag... hát most nagyon ráhajtok! ;)

_Cygnus_, HéricsBáró, Dyny és 5 más kedveli ezt.
  8. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

Sziasztok!
    Rég jártam erre. Igyekeztem behozni a lemaradásomat az olvasásban.

Szia Steve!
    Köszönöm, hogy jöttél és leírtad, amiről beszélgettünk már.
    Na, én vagyok az iskolapéldája a bukónak..... :oops::cry: Inkább nem hozom az elbukott 8 gumikacsám és 4 kószáló kecském képeit....

Nem véletlenül hangsúlyozzuk, hogy "mindenki saját felelősségére" és "nincs biztos módszer" stb.

Lehet, hogy túlzásba viszem következetesség keresést, de azt vettem észre, hogy ami X-nél bejön, az nálam is. Ami Y-nál, az nálam nem.
    Egyik szomszédom tippjei rendre beválnak nálam, de a tiéd sajnos nem.
    Van 2 olyan gazda, akiknél az én módszerem tarol, de másé nem.
    A képernyőmentésekből látom, hogy van olyan gazda, akinél a te módszered mindent vitt.
    Zseniálisak vagytok! Gratula Rylee-nak és ancikának is!

És most nekiállok BombadilToma számítását értőn végigolvasni.
    Olyan jó, hogy jöttök egyre többen és írjátok, ki mit hogyan számol, mivel halad, hogyan taktikázik.

A termékek használatáról is összeállíthatna vki egy komolyabb művet. xD
    Amit Dyny elkezdett egy kérdés alapján, nagyon jó alap, csak jó lenne folytatni, hiszen ezer lehetőség van. Kisebb pénztárcával, állattenyésztőknek, terményeket gyártóknak, tp növelésre.... Ha még a felhőkkel is kombináljuk, nagyon sok variáció kijöhet.

Kukori! Igazi "tyúkanyóként" helyt álltál a hitelbe adott AB-k kérdéseinél. De jó, hogy éppen vonalban voltál. :inlove:
    ---
    És az éhező baglyocskákat is megetetem és visszaküldöm azoknak, ,akik régóta várják. Köszönöm a türelmet, de a vv csöppet bedarált. :eek:

hóóvirág, _Cygnus_, Magdusnéne és 9 más kedveli ezt.
  9. apuci030

apuci030 Járnitanuló

http://kepfeltoltes.hu/view/151130/shiba_inu_www.kepfeltoltes.hu_.png
    http://kepfeltoltes.hu/view/151130/fi__b_v_r_www.kepfeltoltes.hu_.png

Garázdálkodok a fiam accjába :D eladtam az arany bariját és brillirozok
    volt még 4 gorillából maja majom meg pár sport hód amiből jött 2 erdész hód amiből az egyikből lett albínó a másik búvár :)
    és megy megint kettészedve 2-2 házőrző 4 hótapsi ha buknék ne akkorát :) amúgy eddig 6 millió a bzkó de ha most bejönnek megérte
    a 2-2 házőrzőt buktam a 4 hótapsiból lett varázsnyúl most megy keverve a bátraké a szerencse ha elbukom akkor csendben elkullogok ha nyerek jöhet a tüzijáték :D
    magdi06 meg Dyny piacán pöppet drága múlatság a keverés pl erdész hód 6 millió+ és alig hozott valamit mert 10 alatt van a búvár :) mikor arany tyúk 20-24 misi :)

Utoljára szerkesztett: 30.11.15
    _Cygnus_, Magdusnéne, Dyny és 4 más kedveli ezt.
  10. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Sziasztok!
    Alig várom már, hogy legyen annyi állatom (soksoksok), hogy tenyésztgessek sokat :) Azért erre még várnom kell kicsit, mert azt hiszem a kupa fejlesztése fontosabb... No és még a pengőket is gyűjtenem kell ;)

Most este végre sikerült a lekvárfőzőmet felépíteni! El is kezdtem a befőzést :), de a sok barkácscuccot azért sajnáltam :( Első szinten csak két lekvárt tudok főzni, az almalekvárt gondolom célszerűbb visszaforgatni, ugye? És asszem több almafát kell kiraknom, nem fogom győzni almával :D

11. apuci030

apuci030 Járnitanuló

A két házőrzőt elbuktam a varázsnyúlat egyszer visszadobta másodjára megadta magát
    Íme: http://kepfeltoltes.hu/view/151130/nyunya_www.kepfeltoltes.hu_.png

Hát ha újrakezdhetném én nem a leki főzőt venném ki hanem a viráőgost és arra pénzt áldozván 3-ra húzni piacról valdinál kivenni a második mesterséget és utánna már mehetne az összes mesterség húzása

_Cygnus_ és Dyny kedveli ezt.
  12. CateW

CateW Fórumlakó

Szia!
    Azt érdemes nézni, hogy hány csp-ért hány pontot kapsz, ha termékeket forgatsz be.
    Általában a levendulalekvár az, ami legjobban megéri. Most pláne esélyes, mert a partypörgetés akció gondolom sokakat elárasztott vele.
    Láttam 1500 csp-ért is a piacon, de általában is 3000 körül lehet kapni. 125 pontot ad a lekvárfőzőhöz, az almalekvár meg 20 pontot. Az ára csak háromszorosa, így dupla annyi pontot ad minden csp befektetésért. Ezen kívül azok a termékek is esélyesek, amiket a lekvárfőzőn kívül meg lehet szerezni. Pl sokan kiszórják a gazdaköriből jövő rózsaszín zseléket (2000 csp alatt/50 pont), illetve általában az adventi naptár is ad valami terméket, amit nagyon nyomott áron meg lehet venni. Ráadásul a levendulalekivel sokkal gyorsabban szintet tudsz ugrani és jövedelmezőbb termékeket előállítani.
    Bár valószínűleg már túl vagy rajta, de érdemes a táblázatokat átnézni:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/a-lekvárkészítés-mesterképzője.1926/

13. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Most már mindegy, ezt váltottam ki :)

Igen, ezt már átpörgettem ma este, de biztosan még többször is meg kell néznem :) Köszi a levendulalekváros tippet, el is mentem a piacra... az enyémen 2000 körül van, vettem is belőle, holnap reggelire jó lesz :)

14. CateW

CateW Fórumlakó

Még egy dolog: érdemes itt is számolni, hogy az előállított termék mennyivel ér többet a hozzávalóknál.
    Én valamikor egy hónapja számoltam újra ezeket a dolgokat, az jött ki, hogy első szinten pl a rebarbaraleki totál ráfizetés (-2000 csp hozam/lekvár), az almalekvár meg kb nullszaldós (azt hiszem, ezek vannak alapból). De kettes szinten a birsalmalekvár már hoz pénzt a konyhára. Úgyhogy én az első szintet simán 3x5 levendulalekvárral tudnám le, nem főznék semmit.

15. Dyny

Dyny Fórumgróf

Szia,
    Ahogy CateW is irta, érdemes számolgatni, mert a régi árakon elég kevés dolog volt ami megérte. Most egy gyors piaci körkép alapján, az én piacomon az olivás-fokhagymáson már lehetne valamennyit keresni, de nagyon keveset, viszont a mézes banán álom már megérős lehet, nyilván a húsvéti lekvár még ami jó.
    De az első 3 szinten szerintem nagyon kevés lekváros termék van ami megérheti.
    Inkább próbáld a levendula lekvárral fejleszteni, abból napi 5 db beforgatható a fejlesztésbe, az napi 625 pont, tehát a 3. szintet hamar el lehet érni.
    A zselécukorral meg inkább spórolnék addig is, mert egy idő után, ha nincs sok cukorfád, akkor nem az alma lesz a szűk keresztmetsztet, hanem a zselécukor. Azzal az elején érdemes minél többet spórolni.

Illetve van még a tölgyön a Lekvár fejlesztő rúna, ami ha mind az 5 szintjét kiváltod, akkor 25%-al növeli a fejlesztésbe visszaforgatott termék pontjait. Vagyis egy darab levendulalekvár nen 125 pontot fog érni, hanem 156-t, napi szinten pedig 781 pontot a 625 helyett.
    Alacsony szinten lehet nincs még nagy jelentősége, de később amikor már 40,000 illetve 150,000 pont kell, eléggé nem mindegy. Szóval ha ebben gondolkodsz, akkor nagyon jó lenne ha ezeket is ki tudnád váltani a csillagokból. Esetleg érdemes lehet várni is, addig is gyűjteni a zselécukrot.

hóóvirág, Fatther, Magdusnéne és 8 más kedveli ezt.
  16. CateW

CateW Fórumlakó

Szia, frissítettem az adatokat, jelenleg az én piacomon ezek a termékek megtérülési értékei.
    Csak azokat a recepteket szoktam nézni, amik nekem megvannak, így pár prémium termék nekem kimarad.
    Első oszlopban a termék neve, másodikban a csp haszon/alapanyag (zselécukor/só/elixír), harmadikban az eladási ár (ez inkább csak tájékoztató jellegű, hogy mennyire olcsó/drága a piacom). Igazából a második oszlop számít, mert - mint írtad is - a mesterség hozzávalója a szűk keresztmetszet, egyebet lehet venni bőven. Ami esetleg meglepetés lehet, hogy nálam jelenleg a mézes banánálom ugyanolyan jól hoz, mint a húsvéti (ugyanakkora ár, kicsivel drágább hozzávalók, de kevesebb zselécukor kell hozzá). Illetve alacsony szinten a csokoládészirup elég kiemelkedő. A péknél meg jelenleg a perec a menő úgy látom ötös szint alatt végig.
    Nyilván érdemes mindenkinek legalább egy hozzávetőleges számítást csinálnia a saját piacának az áraival, mielőtt nekilát valamit gyártani. Simán lehet, hogy most éppen valaki felvásárolt valami terméket nálam, azért ugrott meg egy ár pl.

Lekvárfőző
    csokoládészirup; 108,75; 4000
    almalekvár; 7,5; 950
    guavalekvár; 65; 2400
    birsalmalekvár; 41,25; 4000
    körözött; 47,5; 19000
    málnás fánk; 30; 30000
    mézes banánálom; 373,25; 49000
    répás almás csatni; 34,28571429; 38000
    húsvéti lekvár; 376,4; 50000

Pék
    répás kenyér; 60; 3300
    perec; 130; 6600
    csokis palacsinta; 20,75; 22000
    cukkinis almatorta; 27; 62000
    francia lepény; 380,25; 110000

Természetgyógyász
    mangós-narancsos turmix; 58,66666667; 25000
    sárga kókuszkoktél; 30,75; 39000

Amiknél pedig többe kerül a hozzávaló, mint a termék eladási ára: rebarbaralekvár, töklekvár, marcipán, téli lekvár, rózsaszín zselé, tojáspuncs, paradicsomos csatni, levendulalekvár, lángos, zsemle, zabkenyér, sajtgolyó, mézes keksz, vaníliás kifli, epres muffin, mézes kalács, leveles süti, zsályás puszedli, cseresznyés túrótorta, Pinkie Pie sütije, francia lepény, piros bólé, ananászos-mangós maszk, aloé-moringa maszk, citromfüves turmix, forró csoki, zöld matróztea + az összes virágkötő termék.
    Ha valakinek van kedve, megadhatja a neveket, amiket kihagytam, és akkor egyszer ráérő időmben akár azokat is felvihetem.

hóóvirág, _Cygnus_, Magdusnéne és 7 más kedveli ezt.
  17. Hanka9911

Hanka9911 Fórumlakó

Jó reggelt, sziasztok!

Köszönöm, hogy ezeket leírtátok! :) Sajna cukorfám nincs, nem is tudtam, hogy van ilyen... most gyorsan megnéztem az enciklopédiát, és tényleg - ráadásul rózsaszín :inlove:! Akkor mostantól gyűjtögetem a cukrot, és vásárolom a levendulalekvárt.
    A tölgyfát is meglestem, elég messze vagyok még a lekvárfejlesztő rúnától, most az erdő 4. területéért küzdök, utána jön a hótapsi, aztán mászok feljebb :)
    Ma csak késő este érek haza, egész nap Bécsben leszek (kösz főnökasszony xD), de szerencsére már elértem az áfonyát, ami 10 órás, így nem esz a penész, hogy üresjáraton áll a farm xD

HéricsBáró, _Cygnus_, Dyny és 3 más kedveli ezt.
  18. -Mayacska85-

-Mayacska85- Fórum bárója

Sziasztok!

Bocsi, hogy értetlenkedem, de már annyian írtátok, hogy a levendula lekvár a lekvárfőzőt fejleszti... Nálam azt írja, több tp-t ad zsályára... Szóval nem értem... :oops:

U.i.: Megtaláltam a leírást. A lekvárfőző 3. szintjén állítható elő, és 1 db előállításáért 125 pontot ad. Én meg úgy értettem, ha egyet megeszek, azért kapok 125 pontot...

_Cygnus_, Dyny és -skorpio1977- kedveli ezt.
  19. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Nem megenni, hanem beforgatni a fejlesztésbe!
    A lekifőzőben a jobb felső ikon az ajándékozás mellett!

_Cygnus_, Hanka9911, Magdusnéne és 4 más kedveli ezt.
  20. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

HéricsBáró, _Cygnus_, Dyny és 2 más kedveli ezt.