Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Apafarm2011

  Apafarm2011 Járnitanuló

  Én tényleg az a játékos vagyok akinek kevés az ideje a farmra. Én két éve elhatároztam hogy a TP szerzést részesítem előnyben, a többi mind másodlagos. Ennek szellemében alakítottam ki a startégiámat. Mindhárom terület tele XXL fákkal a legnagyobb tp-t adókkal (berkenye, tojás,cukorjuhar, mandula). Mammutot nem raktam ki, TP szerzés szempontjából csak az XXL érné meg, de azzal meg bajlódni kell mert nem 12 órás érésű. A kerge és a kincses sziget szintén tele van csak 12 órás érési kütyükkel, kritérium minimum 250 TP/1x1 terület. Minden területen van varjú és bagolyfa, egy sárkányom van nemsokára meglesz a 2. a mentorrendszerből. Mindennap 1 húsvéti levár és egy tavaszi koszorú (+ 30-30% TP)-t fogyasztok pinkivel fűszerezve. Így kétszer aratok egy nap és a pinki miatt elég 1-1 termék. Az XXL fák nagy részét (80 %) cserenapon szereztem be, a többi a titokfákból jött. Ezzel a taktikával összejön a napi 1,5 millió TP, és 30-40 napon belül meglesz a 100-as szint.

  Miből tartom fent magam? Csp-t a termékek (főleg a bahamás tp-t adókból) és a tenyészállatok (6-os szinttől felfelé) eladásából szerzek. Baby boom-kor általában mindig jól sikerül a tenyésztés, 10 telepet szoktam kitenni, amire nincs szükségem eladom. Arra azért vigyázok hogy a "vagyonom" 30 millió Csp alá ne süllyedjen! Röviden ennyi.
  Üdv: Apafarm2011
   
  OJani, -skorpio1977-, -vadocka70- és 3 más kedveli ezt.
 2. farmerogirl

  farmerogirl Fórum ezredese

  Kedves Johnny!
  Végigolvastam az összes hsz-t, ahogy kérted és persze érdekelt is ;) tényleg elég parázs hangulat alakult ki... ennek azért régebbre visszanyúló oka van, lukimi utalt is rá...
  mindenki maga választja meg a fejlődési taktikáját és azt, hogy mit részesít előnyben a farmon, TP-t vagy csp-t... kinek mennyi ideje van a játékra, milyen gyakorisággal tud belépni, stb.
  a fákkal kapcsolatos kérdésedet Apafarm szerintem nagyon jól megválaszolta... ez is egy módja a farmozásnak...
  csp-t sokféle módon lehet szerezni, de nálam ez leginkább szintfüggő volt... az elején tápot gyártottam, azt adtam el, aztán a termékekhez szüséges növényeket termeltem, később magukat a termékeket értékesítettem... de ettől egy idő után úgy éreztem, belekerültem a "farmos mókuskerékbe" :oops:
  mostanában leginkább a piacot figyelgetem, és a piac adta lehetőségeket használom ki...
  egyetértek Nocival, hogy van egy bizonyos szint, amit ha elérsz, ha nem is látványos, de legalább a látható haladáshoz nem elég a hagyományos vetés-aratás, idővel a gazdakörből is elfogynak a feladatok... valami mást is "be kell (lehet) vetni"... ekkor elkezdtem azon gondolkodni, hogy talán érdemes beruházni apránként a tojásokra hadd dicsekedjel el vele: Valdemár vakondjaiból végre kipüföltem a sárkánytojit is xD), használni a tp növelőket... eddigre nagyjából el lehet érni a mesterségekben a legmagasabb szintet, a lekinél pl. a húsvéti lekvár alapból főzhető az ötös szinten, és túl sok minden nem is kell hozzá (kivéve persze a rengeteg cukrot) és ha már sok tp, akkor nálam egyértelműen a fák... erre jók a mamutok, olyan arányban teszem ki őket, hogy katázva, turbózva annyit hozzon ezekből, amennyit kb felhasználok... a tiszta haszon a szupitrágya... és csak ezekből napi 200 ezer tp lejön... ami, ha belegondolunk, több, mint amit pl. az utolsó eventtel összesen lehetett nyerni...
  nem vagyok olyan régi "motoros", mint az itt megszólalók többsége, még nincs két éve , hogy farmozok... de úgy érzem, most értem el oda, hogy tényleg élvezem a játékot, az eventeket már nem kényszeresen csinálom, mazsolázgatok inkább... azt nem mondom, hogy a pajtám fullos, de már nem okoz gondot, hogy pl. 80 tehenet beadjak egy eventbe... :p
   
  HéricsBáró, OJani, Marika312 és 2 más kedveli ezt.
 3. Johnny1111

  Johnny1111 Utánpótlás-írogató

  Szióka!
  Köszönöm, hogy válaszóltál! Én igyekszem az empátiát mindig fenntartani mindenkivel szemben! Így valahol lukimi-t is megértem, de ő nem megfelelően értelmezte amiket leírtam, mert azokat magamra vonatkoztatva irtam!
  Nekem is megvan a saját stratégiám, csak arra gondoltam, hogy mások ötleteiből beleilleszthetnék valamennyit.
  Az eredeti hozzászólásom voltaképpen csak két gondolatról szólt volna, mivel magával a stratégia mit/hogyan részével tisztában vagyok! A két problémám:
  1. Nem rendelkezek még számottevő xxl-es, és mamutfákkal! - Így nem kivitelezhető számomra a stratégia de kíváncsi lettem volna arra, hogy így hasznosítható-e valamelyik része!!!
  2. Az hogy milyen termékeket fogyasszunk, és maguk a fák kerültek mindig részletezésre a stratégia kapcsán! - Így nem tudtam, hogy ebben az esetben a csp kérdést hogy kezelik azok akik ezt alkalmazzák! És legfőképpen ez érdekelt, mert erről soha nem olvastam még. A fák elleni ágálásom is erre vonatkozott, ha figyelmesen végigolvasta valaki, mivel azok terméseiből nem lehet megélni!
  Tudom hogy ez lehet majd az egyetlen optimális megoldás a későbbiekben, ha a szintlépésre törekszek!!! Márcsak ezért sem szólhattam volna meg senkit sem és egyébként sem szokásom!
  Volt némi szándékosság abban, ahogy leírtam a hsz-em, hogy minél szélesebb körű információkat kapjak!
  És valahol azért meg is lett az eredménye, mert Apafarmtól a hsz-ében kaptam válaszokat rájuk! Sőt tippet is, hogy hogyan lehetne xxl-es fákat "gyűjteni":)!
  Rád pedig egy picit írigy vagyok, hogy megvan már a sárkánytojásod:cry: De azért tiszta szívből gratulálok hozzá!:D
  Én sajna még attól is nagyon messze vagyok, de majd idővel....
  Minden jót kívánok neked!
  Üdvözlettel:
   
 4. farmerogirl

  farmerogirl Fórum ezredese

  Szia!
  1. a mamutfákat egyelőre csak a csemete gőzőssel lehet(ne, ha lenne végre :p) szerezni, azok eddig nem voltak cserélhetők :( bár ahhoz is kell egy kis titokfa vagy xl-es fa felesleg... xxl-est is hozhat a vonat, ha kisebb értékű csomagokkal indítod...
  2. szerintem az első néhány (10-20) millióját senki nem a fatermések értékesítésével kereste meg... aki xxl-es fákkal tudja telepakolni a fél vagy az egész farmot, annak már leginkább csak a csp szinten tartására kell odafigyelni...
   
  HéricsBáró és Johnny1111 kedveli ezt.
 5. Johnny1111

  Johnny1111 Utánpótlás-írogató

  Kedves farmerogirl!
  1. Rendeltem már a csemete gőzössel! Csak:
  - igen, sajna nem állt még rendelkezésemre megfelelő mennyiségű + fa, vagy xl-es fa :(
  - a FA pedig mindig korlátozott mennyiségben áll rendelkezésemre:eek:
  - eddig igazából a tp-vel annyira nem is foglalkoztam, csak mostanában kezdtem el nézelődni a fejlődésre vonatkozóan. Így sajna a csemetegőzöst nem is tartottam annyira lényegesnek...:cry: (Amit így utólag már tudom, hogy elég nagy hiba volt!) Folyamatosan nem használom azért őket, de legalább mega tp napokon vagy boldog fák napja alkalmával/ bár az nem is tudom, hogy azóta volt-e/ már használom a tp növelő termékekkel együtt (ezt a lehetőséget azért mostantól nem fogom kihagyni)...:D
  - és igen, én is azt vettem észre, hogy bőven elegendő akár a legkisebbet megrendelni, mert az is elég jó eséllyel adja a mamut xl, és xxl-eseket is!
  A 2. pontodban pedig választ adtál nekem arra ami foglalkoztatott!:) Sejtettem, hogy így lehet! Csak szerettem volna látni is, ahogy valaki le is írja magától mindezt úgy, mint ahogy te tetted !!! Úgyhogy köszönöm!;)
  Így már megtanultam a leckéket! Az ember a saját hibáiból tanul - ha nem, akkor azt meg is érdemli - vagy mások tanácsaiból :D! Mostantól igyekszem majd én is jobban kihasználni a csemetegőzös, és a ajándékozási és cserenapok által nyújtott lehetőségeket...
  Köszönettel és üdvözlettel:
   
  -skorpio1977- és farmerogirl kedveli ezt.
 6. Apafarm2011

  Apafarm2011 Járnitanuló

  A cserenapra mindig előre készülni kell. Értékes XXL fákat nem osztogatnak ingyen. Én titokfákkal és rózsaszín terményesekkel készültem fel mindig. Két cserenap között mindig van 3-4 Baby Bumm azalatt ki tudtam tenyészteni mindig egy-két rózsaszín terményesre valót. Titokfákat mindig vettem szép számmal, úgyhogy az új fákból mindig volt a raktáron. Így kb másfél-két év alatt összejött 700 XXL-es fa. Ha kevés a cserealapod javaslom kezdd a gesztenyefák gyűjtögetésével, az is 12 órás érésű, tehát 2x aratható egy nap. Gesztenyfától sokkal könnyebben megválnak a gazdatársak mint egy XXL cukorjuhartól! Én is azokkal kezdtem, de már nincs rájuk szükségem, most is porosodik a raktárban közel 300 darab belőlük, majd apránként túladok rajtuk.
   
  Utoljára szerkesztett: 20.10.14
  LBetti, farmerogirl és Johnny1111 kedveli ezt.
 7. Johnny1111

  Johnny1111 Utánpótlás-írogató

  Köszönöm a hasznos infókat!!! Így legalább már kialakult bennem a távolabbi cél, és az is hogy hogyan tudom megvalósítani szépen lassan!;) Vagyis már el is kezdhetem :oops:!
  Köszönettel:
   
  farmerogirl kedveli ezt.
 8. beatagazda01

  beatagazda01 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok, azt szeretném kérdezni, répás almás csatnit érdemes-e hosszabbítani pinkie Pie sütivel? Én minden reggel egyet szoktam megenni eventekkor.
   
 9. LBetti

  LBetti Fórumgróf

  Szia! Igen, mindenképp. :)
   
 10. AnkaFD

  AnkaFD Fórumprofi

  Sőt, eventkor érdemes egyszerre megenni annyi csatnit, amennyi az eventre kell, és rá 1 db pinkie-t. Ha egy 5 napos eventnél felhasználsz 5 csatnit naponta 5*18, azaz 90 órára elég (és vigyázni kell, hogy el ne felejtsd aratás előtt megenni), míg 4 csatni egyben 4*18, 72 óra + 1 pinkie 30%, vagyis 91 órára elég és nyugodt lehetsz, arathatsz akármikor. Olcsóbban jön ki.
  Több csatnival a különbség még látványosabb...
   
  gyongyvergazda és LBetti kedveli ezt.
 11. barni.gazda

  barni.gazda Utánpótlás-írogató

  Nálam az 5 csatni 5 napra elég, a 90-91 órából csak négy napod jön ki. Éjszaka nem játszom, tehát nem nyertem semmit.
   
  Pharmer500#2 kedveli ezt.
 12. atiszmester12

  atiszmester12 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!
  A régebbi fórumon volt egy ugyanilyen nevezetű topic, amibe nagyon sok hasznos információ volt. Többször olvastam, és még szeretném is(szerintem más is).
  Igaz egy ideig(új fórum előtt) elérhető volt, de mostanára teljesen eltűnt.
  Remélem visszalehet valahogy "varázsolni".
  Sokan örülnénk neki.
  Üdvözlettel: Atisz
   
 13. Laboviti

  Laboviti Fórum elő legendája

  Szia!
  Sajnos erre nincs lehetőség.:(
  Javaslom ebben a topicban fogalmazzátok meg a kérdéseiteket, amelyre feltehetően a segítőkész Gazdák válaszolnak, javaslatokat írnak.
   
  HéricsBáró kedveli ezt.
 14. farmer_puma28

  farmer_puma28 Kivételes tehetség

  Sziasztok!Nekem az lenne a kérdésem,ha veszek 6 db Varjútojást-6 db Bagolytojást kirakom őket minden területre 1-1 tojást akkor a tp bónuszuk össze adódik?Akkor pl. egy húsvéti lekvár elfogyasztása 30 % +Tp ad mindenre,és még ez melle a 12 tojás akkor elérhető 120 % Tp mindenre?
  Lehet ezt már kérdezték de nem találtam sehol?
   
 15. -East17-

  -East17- Fórum elő legendája

  Szia!

  A tojások által nyújtott TP bónusz összeadódik, plusz hozzá jön a lekvár.
   
  HéricsBáró kedveli ezt.
 16. violazsuzsi

  violazsuzsi Fórum-zöldfülű

  valakinek ötlet hogy a természetgyógyászaton hogy tudnám hamarabb elérni a magasabb szintet jelenleg eszem a kitűzőket de az csak kevés pontot ad és elég lassan haladok :)
  :)
   
 17. farmerogirl

  farmerogirl Fórum ezredese

  Szia!
  A kitűzőkkel a virágkötőt tudod fejleszteni, de akkor már inkább a fehér ártatlanságot javasolnám a kitűző helyett :) vagy a v. kötő pontokat adó dolgokat, ezekből korlátlan mennyiségben lehet felhasználni :p
  a természetgyógyászt az ananászos mangós maszkkal érdemes fejleszteni (ennek még viszonylag elfogadható az ára is), továbbá az aloé-moringa maszk közvetlen term. gyógyász pontot ad... ebből sincs napi limit :p
   
  OJani és -skorpio1977- kedveli ezt.
 18. b.kata73

  b.kata73 Járnitanuló

  Üdv.Mindenkinek!A lekvárfőzőmet fejleszteném hogy haladjak,milyen lekvárt egyek hozzá,melyik növeli a szint lépést,olvastam végig,de sajnos erre nem találtam rá.Köszi aki válaszol.
   
 19. AnkaFD

  AnkaFD Fórumprofi

  Szerintem a tojáspuncs a legjobb/legolcsóbb. És legyen max-on a tölgyön lévő "lekvárfőző mánia", így abból is a maximálisan tudod kihozni, amit magad főzöl. Ha 3. szinten vagy és a csatni miatt hajtasz a 4-re, az alapcsatnit érdemes gyártani (pontot is ad, s majd a csatnihoz is jó lesz).
   
  -skorpio1977- és b.kata73 kedveli ezt.
 20. -vadocka70-

  -vadocka70- Fórumfelvigyázó

  a lekinél a levendula lekvár is jó a tojás puncs mellé , mikor melyik az olcsóbb, azt érdemes megvenni
   
  Marika312 kedveli ezt.