Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. josie

josie Fórumlakó

Sziasztok!
    Tegnap este elküldtem egy csibét, 3 napig őrizgettem, semmi,.
    Azóta nem adott a rendszer helyette másikat,
    még most is várok.

Gio, csillag020455, OJani és 2 más kedveli ezt.
  2. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Nem könnyű dolog a csibékkel bánni, pláne akkor, ha nem is akarja,
    Ma már megkérdeztem az egyiktől - 3-as szinten van 2 napja -
    hogy vajon hol dorombol?? A nevében benne van a cica.
    El kell küldenem, de még megvárom, hátha ma elkezdi.

Gio, bogisaci60, csopke1 és még 1 ember kedveli ezt.
  3. Zsu-muci

Zsu-muci Aktív író

Én is pont így vagyok velük.Várok türelmesen nem komunikálnak 1-küldött eddig pontot ma a farmján járt szintet lépett ,.
    Gratuláltam neki de se válasz se pont. Hát ez van .

Gio és csopke1 kedveli ezt.
  4. Bátyus

Bátyus Fórumfelvigyázó

Sziasztok! Kaptam a kiscsibémtől csibepontot,hol találom? Megjelenik egyáltalán valahol,vagy hozzáiródott a mentorpontjaimhoz?

5. Undertaker2496

Undertaker2496 Utánpótlás-írogató

Szia!Tanyaház-Csibeszobában a csibéd képére kattintva,Szív melletti zöld csíknál látod,hogy mennyi csibepontod van jelenleg,ha a csík betellik akkor előjön egy Bónusz felirat arra is rá kell kattintanod és kapsz 5 mentorpontot

csopke1, Bátyus, Gio és még 1 ember kedveli ezt.
  6. csillag020455

csillag020455 Járnitanuló

Sziasztok!

Hát tényleg nem könnyű a csibékkel bánni, főleg ha nem is akarják. 96-os szinten vagyok, amikor elindult a mentor rendszer akkor jelentkeztem, jan.6-án lettem mentor aminek meg örültem hogy egy kicsit más fajta feladat is van a farmon amivel foglalkozhatom. A 3-4-es szintű csibék akiket a gép adott, egyetlen levélre nem válaszolnak nem hogy egy almafát is learatnának. A csibéket eleve úgy kapom hogy a lázmérőn a zöld már nagyon alacsonyan van. Ami azt jelenti hogy már napok óta nem játszott. Nem tudom miért regisztrálnak a játékba ha nem játszanak vagy ha nem tetszik nekik a játék miért nem töröltetik a farmjukat. Ezek a csibék mint a körforgás egyik mentorhoz be a másiktól ki. Higgyétek el nem vagyok türelmetlen, mindegyik felé csak barátsággal és segítő szándékkal fordultam de hiába. Ebben az esetben már B P-nek kellene valamit tenni, elgondolkodni ha ez így megy még sokáig a játéknak árt. Azért ezekből a hozzá szólásokból következtetve nagyon kíváncsi lennék arra csinált-e már a BP egy statisztikát hogy abból a 51millió valahány játékosból mennyi az aktív és mennyi az inaktív játékos.Ha igen akkor ezt biztos nem kötik az orrunkra. Nem tudom hogy ennek a mentor-csibe rendszernek így hosszú távon mi értelme van. Szeretek játszani, de nem így. Mindenkinek további szép napot kívánok és több "szerencsét" a csibékhez.

**viola**, bündihugi, Fatther és 6 más kedveli ezt.
  7. farmeres53

farmeres53 Fórumgróf

Szia! Kb nekem is onnantól vannak kicsinyeim, ill csak 1 aki levelezik, megköszöni, pontot küld. Azzal kezdtem hogy a levél mellé 1 kacsa katás levelet is küldtem a karón ülő varjúról, mert ha igazán kezdő azt se tudja az mit jelent , a többi is kap ajit minden napra "okosságot, szintlépés után kapok pontot, és pont, ha sokáig így folytatják repölnek? vagy nem? de legalább zöldek!

Gio és csillag020455 kedveli ezt.
  8. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

Az eventben a Neon 1. felhőt csak akkor tudod kiváltani ha már a feladat nagy részét teljesítetted, akkor már megvannak a rávalók is.

A Neon 2. felhő esetében a Neon boltban lehet kiváltani a felhőt és külön a rátehetőket.

HéricsBáró és Gio kedveli ezt.
  9. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Szia!

A neon ólas felhősort választanám. Nagyon sok neon ólas kitehető került játékba, cserenapon majd hozzájuthatsz a hiányzókhoz.

HéricsBáró, Magmama, kamylla64 és 2 más kedveli ezt.
  10. Gio

Gio Fórum bárója

Sziasztok! November közepén, több éves várakozás után kezdtem a mentorkodást. A tapasztalataimat szeretném Veletek megosztani. Egyszerre 3 csibét kaptam.
    Az 1. csibém igazi kezdő volt és alig várta, hogy mentora legyen. Rögtön válaszolt a levelemre is. Mivel tetszett neki és sok ideje volt játszani, ezért nagyon hamar kirepült, azóta már 71. szinten van. Naponta több levelet váltottunk és bizony sűrűn kellett lapoznom az Enciklopédiát xD. Azóta is napi szinten tartjuk a kapcsolatot:)

2. csibém Naponta 2x lépett be és ahhoz viszonyítva szépen haladt. Mivel Ő azonnal /még a levelem írása előtt/ küldött csibepontot és üzenetet, úgy gondoltam, hogy nem kezdő. Konkrét kérdésemre, hogy kezdő-e, nem válaszolt. Azért megírtam, hogy írjon nyugodtan, ha kérdése van, vagy ha elakadt valahol. Visszaírt: hogy jó majd ír, ha nem tud valamit. Naponta küldtem üzenetet és ajándékokat. Ő naponta megköszönte és küldte a csibepontot és még ajándékot is, de nem kérdezett. Viszont, amikor megírtam neki az aktuális ajándék kódot, akkor visszakérdezett: hol tudja beváltani? Itt már elgondolkodtam... lehet hogy mégis kezdő?, de sajnos elhesegettem a gondolatot, mert amióta megváltozott a kód beváltási helye, azóta nem is kaptunk kódot, így elképzelhető, hogy egy gyakorlott farmos sem tudja hirtelen hol kell beváltani. Ez így ment elég sokáig, amikor egyszer ezt írta:" Nem írtad, hogy event lesz". Megírtam neki, hogy mivel soha nem kérdezett, úgy gondoltam, mindent tud. Ekkor derült ki, hogy ő is kezdő. Ettől fogva már igyekeztem minden "tudásom" megosztani vele. Pár nap múlva Ő is elérte a 40. szintet. Vele is tartom a kapcsolatot és igyekszem segíteni továbbra is. Nagyon jól esett, amikor valamelyik nap azt írta, köszöni hogy még mindig törődök vele, jó mentora voltam és olyan jó lenne, ha még mindig az lehetnék.:)

3. csibém naponta 1x lépett be. Első napokban hiába írtam ,nem válaszolt elég lassan haladt. Írtam neki egy pár taktikát a CSP szerzésre, haladásra stb. és elkezdett válaszolgatni és kérdezni is, /bár nem mindig értettem amit írtxD, de jól elvoltunk:). Ezek után Ő is nagyon gyorsan elérte a 40. szintet. Vele is tartom a kapcsolatot és igyekszem segíteni.
    Elmondhatom, hogy 3 klassz csibével kezdtem;). Utána 1 hónapig csak olyan csibéket kaptam, akikkel nem tudtam mit kezdeni. Volt, aki nem kapta meg az üzeneteimet, és volt aki megkapta, de nem válaszolt. Én is sokszor visszakaptam az elküldött csibéket... Tegnap végre sikerült megint egy aktív kezdő csibét/ 2órával előtte kezdte/ kapnom , aki rögtön válaszolt is az üzimre. Utána még kérdeztem pár dolgot, válasz nem jött... Eltelt pár óra. Láttam, hogy be van jelentkezve egyfolytában és nem válaszol. Gondoltam nem zavarom biztos ismerkedik a farmmal. Este úgy döntöttem leírom neki az üzenet írás lehetőségeit és módjait, hátha az a baj, hogy nem tudja utólag hol lehet válaszolni. Azonnal jött a válasz: Csak most találta meg , hogy hol lehet üzit írni... Azóta levelezünk és szépen halad már 14. szinten van ... Úgy gondolom, hogy már az első levélben meg kellene ezt írni a csibéknek. Én mindenesetre tanultam belőle és sajnálom azokat a csibéket, akiket azért küldtem el mert nem válaszoltak. Lehet, hogy csak nem tudták hogy kell...
    Termékeket minden nap szoktam küldeni a csibéknek, mert ez mindkettőnk haladását segíti és nagyon örülnek neki. A csibepont funkcióját pár nap elteltével szoktam elmagyarázni és utána már kérés nélkül küldik a csibecsomagot.

Ui: Pharmer remélem rövidebb voltamxD

11. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szervusztok!
    Én is októberben lettem mentor sok évi várakozás után. Van egy 18-as szintű csibém. Akár hányszor írtam neki nem kaptam meg a csibepontot. Mondjuk nem is válaszol, már nem is kapál. Amíg haladt küldtem ajándékokat. Arra se reagált. Azt viszont nem értem máig sem, hogy a levél utáni csibepontot miért nem íródik jóvá. Azt figyeltem meg, ha egymás után írok egy belépéssel a csibéknek akkor a háromból egyet ír jóvá, a többit nem.
    Más téma.
    Számolgattam a termények előállítási költségét. Alaposan meglepődtem. Pajtaértéket számolva pl. a repülő szőnyegnél melynek értéke 2850 csp. A szőnyegcsomózóhoz kell egy táp és két teve. A két tevéhez is kell két táp, tehát 3 táp és két teve. A teve pajtaértéke 650 csp, a tápé 250 csp. 650x2+250x3= 2050 csp. Narancs tevekarámmal és narancs szőnyegcsomózóval számolva 1800 csp a bekerülési pajtaértéke. Ha a szőnyegcsomózó helyett még egy narancs tevekarámot teszek ki akkor 4x650=2600-500=2100 csp a nyereség, míg a repülő szőnyegnél 1050. Nem számolva azzal, hogy a két narancs tevekarám naponta kétszer aratható, a szőnyegcsomózónál ez már nem jön össze mert 12 órán belül termék nélkül nem aratható még felhősorral sem. A narancs szőnyegcsomózó 854 tp-t, míg a narancs tevekarám 514 tp-t ad, de kétszer aratható. A piacon két teve árából lehet vásárolni terményt.
    A kérdés az, érdemes kínlódni a pink szőnyegcsomózó kitenyésztésével és megépítésével? Több ezer állatom és szupertápom bánja már. Eddig szinte minden utolsó szintű állatot az előző szintűből kellett kitenyésztenem.
    Érdekelne a véleményetek.
    Köszönöm: Samborg

zorcso, csillag020455 és Gio kedveli ezt.
  12. zorcso

zorcso Aktív író

Sziasztok!
    Nekem sok gondom van egyes csibékkel.
    Hiába írok, ajándék is megy.
    Nem válaszol.
    Látom, hogy bent volt, napközben, halad 200 TP-t és kész.
    Levelekre nem válaszol. %-ös szinten van, szerintem ezek
    régi farmerek, az tuti, és az ajándékra mennek.
    Elküldöm ezeket 2-3 nap múlva.

13. bogisaci60

bogisaci60 Fórum bárója

Én is kínlódok a csibékkel. Nem válaszolnak, nem haladnak, szinte egy helyben állnak. Mentorpontot nem küldenek, segítségre nem tartanak igényt. Levelezni tudnak, mert megírják, hogy hagyjam békén őket.
    Többen írták már, hogy csak az ajándékra hajtanak, meg szupertápot akarnak, stb. Nem értem, hogy miért? Mit tud kezdeni 1-2 szupertáppal, vagy az ólakkal, fákkal, amit küldök neki? Nem képviselnek olyan nagy értéket, továbbküldeni nem tudják, eladni nem tudják.
    Mit nem veszek észre, mire nem gondolok?

OJani, csillag020455 és .Rozmaring. kedveli ezt.
  14. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Kérlek ne feledd, a csibék csibepontokat küldhetnek.
    50 csibepont ér 5 mentorpontot.

15. bogisaci60

bogisaci60 Fórum bárója

Igen tudom, csibepont csomag a hivatalos neve! De a mentorok így hívják, mert a mentorpont számát növeli.
    Csibepont csomagot sem küldenek :cry:

16. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Téves lehet ez az elnevezés a kezdő mentorok számára. Hiszen a kétféle pont sem egy ugyanazon vonalon, sávon íródik jóvá. Sok félreértésre adhat okot.

17. -Ilona53-

-Ilona53- Haladó

igen, én is így jártam. :D

missuzy_53 kedveli ezt.
  18. csillag020455

csillag020455 Járnitanuló

Sziasztok!

Sajnos nem csak neked van sok gondod a csibékkel. kommunikálni nem lehet velük, 1 almafát vagy 1terület búzát lenem aratna a TP szintje ugyan úgy van ahogy megkaptam, mindegyikünk tudja hogy ezen a szinten ha egy kicsit is játszik azért lehet szintet lépni. Az az érzésem hogy ezek között sok olyan van aki nagyon jól ismeri a játékot és olvas is bennünket. Tisztelet a kivételnek aki tényleg azért regisztrált mert játszani akar, sajnos ezek a játékosok vannak kevesebben.További szép napot mindenkinek.

Gio, **viola**, Mormotagazda és 2 más kedveli ezt.
  19. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Sziasztok!

Ha már ennyit mentorkodtunk, gondoltam, nézzünk rá erre a mentorrendszerre abból a szemszögből is, hogy csibéskedni miként lehet.

A 2.-tól a 40. szintig össz. 399600 TP gyűjtendő (megj.: én még 3-asnál kisebb csibével nem találkoztam, de úgyis tekintsük ezt a számot kerek 400e-nek). A csibe ugye két forrásból meríthet a haladáshoz: mentoroldalról, ill. csibealapon. Az alábbiakban a kételméleti végletet veszem számba.

1. Teljesen passzív, de a mentorral termékfogyasztásban együttműködő csibe.
    - A legtöbb (12500) azonnali TP-t a francia lepény adja. Ebből 32-t kell elfogyasztani a 40. szint eléréséig, vagyis 32 napba telik egy csibét így föltáplálni. Mivel azonban napi max. 20 termékajándékot fogadhat mindenki, 20 mentortársunkkal együttműködve, ez akár két nap alatt is megoldható (sőt éjfél körüli aktivitás esetén akár 2 perc alatt isxD) - ez persze nyilván életszerűtlen. Mivel egy farmról max. napi 7 termékajándék küldhető, ezért max. 7 mentor együttműködése fenntartható hosszabb távon, de még ez is komoly szervezést igényel. Úgy hiszem, átlag játékos kb. 1-2-3 társával tud érdemben együttműködni, viszont az alapidőt ez is felezi-harmadolja-negyedeli.
    - Ennél azonban még életszerűbb, ha - költség/haszon alapon - inkább mézes banánálmokkal kalkulálunk, ami 9000 TP-t ad, de piacról beszerezni és magunknak legyártani egyaránt sokkal olcsóbb. Ebből 45 darabra van szükség, ha a csibe egy kapavágást sem ejt, vagyis 45 (ill. mentortársakkal együttműködve fele/harmad/negyedennyi) napba telik.

2. Maximális aktivitású, mindent a szintfejlődésének alárendelő csibe, akinek semmilyen más szempontja nincs (megbeszélés esetén akár lehet kompenzálni is, ha rá tudjuk venni).
    Valójában ennek a "know-how"-ját egy másik alkalommal tervezem lépésről lépésre, számokkal alátámasztva leírni, amikor van egyben 2-3 órám egy "rekordkísérlet" lebonyolításához, hogy valóban 0-ról induló új reggel, egészen az oktatási feladatoktól kezdve mennyi időbe telik 40-re fejlődni (eventidőszakon kívül, különösebb aratás-vetés mellőzése mellett). Erre most nincs időm, de a minapi "játékélményemet" szeretném megosztani - aminek alapján meggyőződésem, hogy akár egy belépésből is megoldható!:music: Egyik csibém példáján fölbuzdulva arra gondoltam, én is kipróbálom magamat csibeként, ezért elővettem a még a régi fórumon való fórumozáshoz kreált kis farmomat (ami szerencsére már a mentorrendszer bevezetése után lett létrehozva, így be lehetett lépni vele a mentorrendszerbe) - 7-es szinten volt, durván 5000 CSP-vel, gyakorlatilag üres pajtával és gazdaraktárral. Az eredeti tervem az volt, hogy "néma haladós" csibeként teszem boldoggá egy szerencsés mentortársamat: az első 3 napban így is tettem - levélre nem válaszoltam, de küldtem a csibepontokat, ültettem a szinten elérhető legmagasabb TP-t adó növényt 2x2-n és almafákat tettem a szegélyre, kitettem a mentortársam által küldött Téli szunyákat. Mindeközben viszont arra jöttem rá, hogy - mivel napi 1 belépés mellett komoly TP-hozammal kecsegtető event nincs még látótávolban - ez így nagyon el fog húzódni:sleepy:, így hirtelen elhatározásból arra jutottam, rákapcsolok. Hát 12. szintről jutottam a 40.-re, hogy a belépéskor elvetett eper még a feléig sem tudott beérni.8):D (Képzelem, szegény mentortársam hogy átkozódott magában, amikor meglátta, hogy többször már nem lesz alkalma begyüjteni a bónuszpontokat a félbemaradt csibecsíkomról...;)xD)

A dolog amúgy - persze tapasztalt újrakezdőként - nem ördöngösség. A gazdaboltból megvásárolható napi 100 szántóföldi növényt azonnal (minimum 10-20%-kal áron alul, de még így is 2-3-5-10-szeres haszonnal) viszonteladva perceken belül meg lehet többszörözni a kezdő tőkét (ha ugyanerre néhány órát rászánnánk, ill. éjszakára betennék ugyanezeket a malomba mondjuk tyúk-/nyúl-/kecsketápnak, akkor az "extraprofit" mégtöbbszörös); ebből a CSP-ből elkezdhetjük csinálni a tojásos gazdaköriket, ill. néhány mást (pl.: kevés fatermést kérő Óvoda, tenyésztősök alapállatot kérő első szintjei közül a legolcsóbbakat válogatva, esetleg néhány 100 a vetőtábla legelején lévő növényeket kérő gazdakörik), aminek során nemcsak a Bölcs Tölgy (14.), ill. a tenyésztési jogok (21.) szintjéig tudunk TP-ileg fölfejlődni, de jópár csillagra is szert teszünk; ezekből összejön annyi, hogy kiválthatjuk a tenyészállatos rúnát (érdemes azt választani, ami legdrágább az adott szintünkön - ez valszeg a kutya lesz, ráadásul csak 45 csillagba kerül), az így kapott "piros" állatot pedig áron alul piacra dobva forgalmas napszakban néhány perc alatt szert tehetünk kb. félmillió CSP-re; ebből pedig az Irány dél és/vagy a Micsoda migrén gazdakörik által kért faterméseket összevásárolva 3-4 feladatrészt teljesítünk (75-100e TP-t adnak egyenként, ráadásul majd' ennyi CSP-t is visszaosztanak), és már meg is szereztük a repülési engedélyt!!! A piacolásnál azért néhány dolgora kell vigyázni, mert a dolog azért élére van számolva, ha a piac lerablásának eszközével élünk: egyszerre egy feladatba vásároljunk, mert a feladatrész által visszaosztott CSP-re szükség lesz a folytatáshoz; a vásárláskor válasszunk olyan tételeket, amik pont kifutják a gazdakörit (fölöslegre nincs keret - és szükség sem) - nem érdemes sem elaprózni, sem túllőni magunkat; ill. ha közben nullaközeli állapotba kerülünk, de még van mit pénzzé tenni a pajtából, akkor válasszuk a legsanszosabbat és ne tegyünk ki egyszerre túl sok mindent, mert a piaci illetékek visszapótlódása is időbe telhet...

Természetesen a fenti példák extrém esetek, a két véglet - kipróbálni sztem mókás, de fenntarthatóan nyilván nem életszerű. És attól el is tántorítanék minden mentorjelöltet, hogy igazi kezdő, "ártatlan" csibékre megpróbálja ezen módszerek bármelyikét "ráerőszakolni" (mint ahogy egyébként a csibepontokért való egykarakteres levélküldést is csak inaktív csibék esetén tartom elfogadhatónak, hisz tényleges és aktív kezdőket ez a fajta "életidegenség" inkább csak elriaszt/elveszi a kedvét a játéktól!!!).

Mindenesetre "tesztüzemben" engem az "elméleti lehetőség" "ledöbbentett" és "fölvillanyozott", és fölvetett bennem egy újabb elméleti kérdést: VAJON 12 ÓRÁN BELÜL KIREPÜLŐ CSIBE HELYETT LEHET AZONNAL ÚJAT KÉRNI?!?!?!:p

ÜDV Mindenkinek: Pharmer

20. bündihugi

bündihugi Fórumprofi

Szép napot,sziasztok!
    Pár hete írtam már a csibéimről! Azóta jó pár elköltözött,mert repítettem!Most van 3 szuper-jó nevelt csibém!!! Írnak ,kérdeznek,csibepontot küldenek.Kölcsönösen segítjük egymást! Mondhatom sikerült jókat szerezni.Mind 3szintel érkezett,az egyik már 18 szinten van.De mindegyik szépen halad! Sok türelmet és sikert kívánok a csibékhez :) sziasztok!

**viola**, Gio, alpha58 és 4 más kedveli ezt.