GYIK Felhasználói adatok változtatása/e-mail cím megerősítése

Kategória: 'Technikai ismertetők', témanyitó: WildB, témanyitás ideje: 3.4.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. WildB

  WildB Fórum hercege

  A felhasználói fiókhoz tartozó adatok megváltoztatása

  Figyelem! Az adatok megváltoztatása előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el a felhasználói fiókok biztonságáról készített leírásunkat!
  A felhasználói fiók (account) biztonsága

  Biztonsági okokból az adatok megváltoztatása nem megy 1 lépésből. Annak érdekében, hogy jogosulatlanok ne változtathassák meg a felhasználói fiókok adatait, különböző biztonsági intézkedéseket építettünk be fiók adatainak megváltoztatásához.
  Ebben a témában ezeket a lépéseket lépésről lépésre bemutatjuk.

  Nagyon fontos:

  1. lépés: A felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail cím megerősítése.
  • Nagyon fontos, hogy azonnal, a regisztráció után megerősítsétek a felhasználói fiókhoz tartozó e-mail címet. Amíg ezt nem teszitek meg és ehhez még társul az is, hogy nem biztonságos jelszót választottatok, akkor bárki, aki belép az accountotokba, meg tudja változtatni az e-mail címet, később esélyetek nem lesz arra, hogy a felhasználói fiókotokat visszaszerezzétek.
  • Az e-mail cím megerősítéséhez nem kell sokat tennetek:
   • Lépjetek be a Farmerama játékba, majd a felhasználói fiók beállítása menüpontra kell kattintanotok:
   adatokhoz p.png
   • Írjátok be a regisztrációkor megadott e-mail címet a mezőbe
   • Kattintsatok az "Tovább" gombra
   • A rendszer küld egy e-mailt az itt megadott e-mail címre
   • Nyissátok meg az e-mailt és a benne található linkre kattintsatok rá
   • Kész.
  Fontos:
  • Ügyeljetek arra, hogy helyes e-mail címet adjatok meg, hogy az e-mail címben ne szerepeljen véletlen elírás.
  • Ügyeljetek arra, hogy olyan e-mail címet adjatok meg, amelyhez folyamatosan van hozzáférésetek, ami nem kerül törlésre, vagy amelynek jelszavát nem felejtitek el.
  • Ügyeljetek arra, hogy semmiképpen ne egyezzen a felhasználói fiókotok jelszavával az e-mail postafiókotok jelszava. Az e-mail postafiókotok biztonsága szintén nagyon fontos.
  • Egyes esetekben az adatok megváltoztatása funkció a játékon belül egyáltalán nem érhető el. Ez akkor történhet meg, hogy a felhasználói fiók egy partner oldalunkon keresztül lett regisztrálva. Egyes partnereink sajnos nem engedélyezik az adatok módosítását, tehát sajnos az ilyen esetekben semmi lehetőség nincs arra, hogy az adatokat módosítsátok.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.10.14
 2. WildB

  WildB Fórum hercege

  A felhasználói fiókhoz tartozó adatok megváltoztatása

  Figyelem!
  Az adatok megváltoztatása előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el a felhasználói fiókok biztonságáról készített leírásunkat!
  A felhasználói fiók (account) biztonsága

  A felhasználói fiókhoz tartozó e-mail cím megerősítése után lehetőségetek nyílik a felhasználói fiókhoz tartozó adatok megváltoztatására. A megváltoztatható adatok közé tartozik:
  • Jelszó
  • Felhasználói fiókhoz tartozó e-mail cím
  A felhasználói adatok megváltoztatására kizárólag akkor van lehetőség, hogy ha a játékos rendelkezik hozzáféréssel a felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail címhez. Amennyiben a felhasználó nem rendelkezik hozzáféréssel ehhez az e-mail címhez, csak a support fog tudni segíteni.

  A felhasználói adatok megváltoztatásának folyamata:

  1. lépés: Lépjetek be a Farmerama játékba, majd a felhasználói fiók beállítása menüpontra kell kattintanotok:

  [​IMG]
  2.1. A felhasználónév megváltoztatása:
  A felhasználónév megváltoztatására az új kezelőfelületen egyelőre nincs lehetőség!


  2.2 A jelszó megváltoztatása
  1. Add meg az új jelszót az "Új jelszó" és az "Új jelszó (ism.) mezőben
  2. Add meg az aktuális jelszavadat az "Aktuális jelszó" mezőben (felül)
  3. Kattints a "megváltoztat" gombra
  2.3 Az e-mail cím megváltoztatása
  1. Add meg az felhasználói fiókodhoz regisztrálni kívánt új e-mail címet az "Új e-mail cím" mezőben
  2. Add meg az aktuális jelszavadat az "Aktuális jelszó" mezőben (alul)
  3. Kattints a "megváltoztat" gombra
  3. lépés: Minden esetben a "megváltoztat" gombra kattintás után hasonlóak a teendők. Az adataid megváltoztatásához küldtünk egy megerősítő linket tartalmazó e-mailt. Kérjük kattints erre a linkre, csak ezután tudjuk megváltoztatni a hozzáférési adataidat.

  4. lépés: A sikeres üzenet után nyissátok mag az e-mail postafiókotokat. Keressétek ki a tőlünk kapott üzenetet, kattintsatok a megerősítő linkre (vagy másoljátok be a böngésző címsorába) ahhoz, hogy az adatok megváltoztatása végbe menjen.
  4.1 E-Mail cím megváltoztatása esetén először a régi (a felhasználói fiókhoz eredetileg megerősített e-mail cím) e-mail címre megy ki a megerősítő e-mail). Ha ott megtörténik a megerősítés, a rendszer automatikusan küld egy újabb megerősítő e-mailt az újonnan megadott e-mail címre. Ahhoz, hogy az e-mail cím megváltoztatása sikeresen végbemenjen, mindkét megerősítő linket meg kell nyitni.​
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.10.14
 3. WildB

  WildB Fórum hercege

  Hibalehetőségek az adatok megváltoztatása során

  1. Hibaüzenetet kapok "Váratlan hiba lépett fel..."' és hasonló hibaüzenetek:
  Ez a hibaüzenet általában akkor jelenik meg, hogy ha felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail cím le van tiltva nálunk. A tiltás leggyakrabban azért történik, mert a játékosok a regisztrációnál nem kérnek hírlevelet, vagy valamelyik hírlevélnél lemondták az e-mailek kérdését. Az ilyen esetekben forduljatok bizalommal a supporthoz, ott tudnak segíteni, ott el tudják távolítani az e-mail címet a tiltólistáról.


  2. A rendszerüzenet a megerősítő linkkel nem érkezik meg az e-mail postafiókomba
  Ez négy dolog miatt lehet, egyesével:
  • Az egyik hibaforrás a már 1. pontban leírtak miatt lehet, azaz az e-mail cím a blacklisten (tiltólistán) van. Ebben az esetben a supporthoz kell fordulni.
  • A második probléma az, hogy az accounthoz nem az az e-mail cím van regisztrálva, ahová a játékos az üzenetet várja. Az adatmegváltoztatás oldalán alapértelmezettként mindig megjelenik az az e-mail cím (az "Új e-mail cím" mezőben), amely az accounthoz regisztrálva van.
  • A harmadik - egyszerű késés. Néhány ingyenes e-mail szolgáltató meglehetősen lassú, elképzelhető egyes esetekben, hogy a megerősítő linket tartalmazó üzenet csak órákkal később érkezik meg hozzátok annak ellenére, hogy a rendszer azt azonnal kiküldte.
  • A negyedik lehetőség: a postafiók nem engedi megérkezni az üzenetet, azt spamként, azaz levélszemétként könyveli el.
   • Ezen negyedik esetben ellenőrizzétek az e-mail postafiókotok "SPAM" könyvtárát is, ha szükséges ideiglenesen kapcsoljátok ki teljesen a spamszűrőt.
   • Továbbá lehetőségetek van engedélyezni a tőlünk érkező üzeneteket, erről azonban ITT olvashattok többet.
  3. Megkaptam a megerősítő linket tartalmazó üzenetet, azonban az nem működik
  A megerősítő link 4 órán át érvényes. Ha tehát például a postafiók késése miatt a csak 4 órával az adatváltoztatási folyamat lezárta után kapjátok meg az üzenetet, akkor nem fog működni. Ebben az esetben az adatváltoztatási folyamatot újra meg kell ismételni előröl.

  4. Új nevet szeretnék, de nem engedi, hibaüzenet jelenik meg.
  Elképzelhető, hogy az a név, amelyet használni szeretnél, már foglalt. Ilyen esetekben egy új nevet kell választanotok, illetve ügyeljetek arra, hogy nem minden karakter engedélyezett a felhasználónevekben. Ha tehát egyes karaktereket nem engedélyez a rendszer, akkor új karaktereket kell választani.

  5. Az adatmódosítási lehetőség egyáltalán meg sem jelenik az accountomban
  Egyes esetekben az adatok megváltoztatása funkció a játékon belül egyáltalán nem érhető el. Ez akkor történhet meg, hogy a felhasználói fiók egy partner oldalunkon keresztül lett regisztrálva. Egyes partnereink sajnos nem engedélyezik az adatok módosítását, tehát sajnos az ilyen esetekben semmi lehetőség nincs arra, hogy az adatokat módosítsátok. Ilyen esetekben sajnos a support sem tud segíteni.
   
  Utoljára szerkesztett: 3.4.14
 4. WildB

  WildB Fórum hercege

  Nem érkezik meg a megerősítő e-mail regisztrált e-mail címedre?

  Ennek több oka lehet:

  1.

  Ellenőrizd a Spameket is az e-mail fiókodban, könnyen lehet, hogy az e-mail szolgáltatód levelünket spamként könyveli el, és automatikusan oda dobja be.

  • freemailes postafióknál ezt úgy teheted meg, hogy az egér kurzorával a felső menüsor "Levelezés" menüpontjára mész, akkor megjelenik egy kis menü. Ebben a menüben válaszd ki a "Spamszűrés" lehetőséget. Itt ellenőrizd, hogy mely e-mail címek vannak beállítva a "Blokkolandók" részben, töröld ki onnan az összes olyan címet, ami a Bigpoint címekkel kapcsolatos.

   [​IMG]
  Ezután próbáld újra, ezt követően meg kell kapnod az e-maileket (nem csak a Bigpoint-tól).
  • Citromail esetében a spam mappa ellenőrzése:
  Postafiókodba lépve a Kéretlen levelek mappát kell keresned.

  [​IMG]
  • Gmail esetében spam mappa ellenőrzése:
  Postafiókodba lépve a Spam feliratú mappát keresed

  [​IMG]
  2.

  Bizonyos időközönként rendszerünk egyes akciókról levelet küld regisztrált e-mail címedre. A levélben szerepel egy link, mely felajánlja hogy kattintás után nem kapsz több üzenetet a Bigpoint-tól. Amennyiben éltél ezzel a lehetőséggel, akciókról, felhívásokról nem kapsz több levelet, és sajnos az adatmódosításokhoz szükséges leveleket sem kapod meg.

  3.

  Úgy döntöttél, egy ideig nem játszol már játékunkkal, és kérted regisztrációd törlését. Ebben az esetben is lehetőséged van arra, hogy e-mail címedet tiltasd a Bigpoint levelező listájáról.

  Ez is okozhat némi galibát, mert ha a Te e-mail címedhez tartozik a családban még egy gazdaság, ő sem kapja meg az adatmódosításhoz szükséges e-maileket.
  Sőt, ha esetleg később újra szeretnél játszani, Neked is bonyodalmakat okoz ez a döntés.

  Különösen figyelni kell tehát, jól megfontolni, hogy élsz-e ezzel a tiltási lehetőséggel.

  Amennyiben éltél ezzel a lehetőséggel, annak feloldása csak a supporton lehetséges.
   
  Utoljára szerkesztett: 3.4.14
 5. WildB

  WildB Fórum hercege

  Sziasztok,

  annak érdekében, hogy csökkentsük azon problémák számát, ahol a játékosok nem kapják meg a rendszerünk által kiküldött üzeneteket, mint például:
  • adatok megváltoztatásához szükséges e-mail
  • jelszó emlékeztető e-mail
  • rendelési megerősítések után kiküldött e-mail
  szeretnénk megkérni Benneteket, hogy tegyétek rá az alábbi domain-eket az ún. "whitelist"-re, azaz egy "engedélyezési listára". Gyakran kapunk olyan üzeneteket Tőletek, hogy a rendszerüzenetek nem érkeznek meg a postafiókotokba, azonban csak nagyon ritkán történik meg az, hogy az e-mail cím ténylegesen nálunk van letiltva.

  Kérünk Benneteket, hogy tegyétek az engedélyezési listára az alábbi domaineket, vagy az alábbi domaineket tartalmazó e-mail címeket:
  • news.bigpoint.com
  • email.bigpoint.com
  • news.farmerama.com
  • email.farmerama.com
  Az engedélyezési eljárás minden postafióknál más és más, ezért nem tudjuk leírni sajnos, hogy melyik postafiókban hogyan van erre lehetőség, ezzel kapcsolatban kérdezzétek a postafiókotok szolgáltatójának supportját, vagy járjatok utána a postafiók GYIK-jában:

  Ismertető: Hírlevelek fogadása és a hírlevelek fogadásának letiltása
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.10.14
 6. WildB

  WildB Fórum hercege

  Regisztráció


  • Regisztrációs ablak:

  [​IMG]


  • Felhasználónév: kaptok egy figyelmeztetést, ha a választott felhasználónév túl rövid illetve túl hosszú

  [​IMG]


  • Jelszó: kaptok egy figyelmeztetést, ha a választott jelszó túl rövid

  [​IMG]


  • Jelszó megerősítése: kaptok egy figyelmeztetést, ha a két jelszó nem egyezik

  [​IMG]


  • E-mail cím: kaptok egy figyelmeztetést, ha az e-mail címetek nem tűnik helyesnek

  [​IMG]


  • Általános Üzleti Szabályzat és az Adatvédelmi Nyilatkozat: kaptok egy figyelmeztetést, ha nem jelölitek be, hogy elfogadjátok

  [​IMG]


  • Ha túl hosszú időt vett igénybe a regisztrációtok elkészítése, akkor kaptok egy hibaüzenetet, hogy a munkamenet ideje lejárt. Ilyenkor újra ki kell töltenetek a mezőket.

  [​IMG]


  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg. A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.10.14
 7. WildB

  WildB Fórum hercege

  Bejelentkezés


  • Ha be szeretnétek jelentkezni és elfelejtitek beírni a jelszót, akkor egy információs ablak tájékoztat Titeket róla

  [​IMG]


  • Ha be szeretnétek jelentkezni és elfelejtitek beírni a felhasználónevet, akkor egy információs ablak tájékoztat Titeket róla

  [​IMG]


  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg. A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.10.14
 8. WildB

  WildB Fórum hercege

  Jelszó-emlékeztető funkció


  Elfelejtett jelszó

  • Miután az Elfelejtett jelszó? gombra kattintotok, a következő ablakot fogjátok látni:

  [​IMG]


  • Miután kitöltöttétek a Felhasználónév mezőt és beírtátok a kódot, a Tovább gombra kell kattintanotok, hogy eljussatok a következő lapra

  [​IMG]


  • Ezután kaptok egy E-mail-t egy linkkel

  [​IMG]


  • Miután a linkre kattintotok, megnyílik egy új ablak. Itt tudjátok megadni az új jelszavatokat

  [​IMG]


  • Itt láthattok egyéb információkat is, mint például, hogy az új jelszavatok mennyire erős és, hogy a megismételt jelszó megegyezik-e a megadott jelszóval

  [​IMG]


  • Ha mindent helyesen töltötök ki és a Tovább gombra kattintotok, akkor megjelenik egy új ablak (és kaptok egy E-mail-t), hogy megerősíthessétek a jelszóváltoztatást

  [​IMG]

  [​IMG]


  • Miután az E-mail-ben kapott linkre kattintotok megjelenik egy újabb ablak, ami arról tájékoztat, hogy a jelszóváltás sikeres volt

  [​IMG]


  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg. A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.10.14
 9. WildB

  WildB Fórum hercege

  Jelszó-emlékeztető funkció


  Elfelejtett felhasználónév

  • Miután az Elfelejtett jelszó? gombra kattintotok, a következő ablakot fogjátok látni:

  [​IMG]


  • Ha a felhasználónevetek nem jut eszetekbe, akkor bal oldalt kattintsatok az Elfelejtettem a jelszavamat lehetőségre

  [​IMG]


  • Miután kitöltöttétek az E-mail mezőt és beírtátok a kódot, a Tovább gombra kell kattintanotok, hogy eljussatok a következő lapra és megkapjátok az E-mail-t. Az E-mail-ben látni fogjátok az összes felhasználónevet, amit erre az E-mail címre regisztráltatok

  [​IMG]

  [​IMG]


  • Ha rákattintotok a felhasználónévre eljuttok a következő lépéshez:

  [​IMG]


  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg. A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.10.14
 10. WildB

  WildB Fórum hercege

  Jelszó megváltoztatása a játékban


  • Ha szeretnétek megváltoztatni a jelszavatokat a játékban, akkor azt az alábbi ablakban tehetitek meg:

  [​IMG]


  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg. A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.10.14
 11. WildB

  WildB Fórum hercege

  E-mail cím megváltoztatása a játékban


  • Ha szeretnétek megváltoztatni az E-mail címeteket a játékban, akkor a jelszó megváltoztatásánál látott ablakon kattintsatok az E-mail fülre

  [​IMG]


  • Miután megadtátok az új E-mail címet, kattintsatok a Tovább gombra. Ekkor az alábbi ablak fogad Titeket és kaptok egy megerősítő levelet a régi E-mail címetekre

  [​IMG]

  [​IMG]


  • Miután az E-mail cím csere megerősítése szolgáló linkre kattintotok ebben a levélben, megnyílik az alábbi ablak és kaptok egy levelet az új E-mail címre

  [​IMG]

  [​IMG]


  • Ebben a levélben kattintsatok az E-mail cím megerősítésére, majd a következő ablakban a rendszer arról tájékoztat Titeket, hogy az E-mail címeteket sikeresen megváltoztattátok

  [​IMG]


  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg. A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.10.14
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.