Gazdák a kilencedik X-en túl

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Tigrislady, témanyitás ideje: 26.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Zsuzsám jobbulást az uncsikádnak. Nem búsulj, nektek akkor lesz karácsony, mert akkor lesztek együtt.
    Horrorozok én is, azért is feledkeztem meg, hogy lesz másik event is. A tervek szerint a haladtam a horrorossal.Legközelebb kész lesz a rémséges üzlet felhő, és a rávalók is.

babahalak, greenfields, Tigrislady és 2 más kedveli ezt.
  2. katalin1955

katalin1955 Fórum biztosa

Szia Maci!

Ma 2 helyen voltam azért a nyomorult, széna vagy szalmáért, de nincs, és már sajnálom kutyukámat, hogy fázik, szemlátomást látom.

Szomszikám!

Mi bajod a konvektorral, tiszta, állítható, könnyen kezelhető. Én is horrorozok. A lemaradást majd behozod.
    Jó étvágyat az ebédhez.

Szomszikám!

Akkor én győztem, mert a gyerekszobában már áll a fa. Délelőtt felállítottam, az égőket ráraktam, és a gyöngyöket is, így lett kiadva ukászba. Uncsikám kedvéért, könyörgött, hogy állítsuk már fel nála, kapott egyet Ő is, most ha hazahozom a suliból feldisziti. Semmi kivetnivalót nem találtam benne, teljesítettem a kérését.
    Kicsit könnyezhecc is, de csak kicsit és elfordulva. Jobbulást a picinek.

Druszám!

Drukkolok a felhőhöz. A felrepiből tényleg sok kell.
    Egyszer én is megjártam, 2x fordultam a kocsival a tengelyem körül, még szerencse, hogy nem jött szembe senki, mert igencsak megjártuk volna, a Stefi a hátsó ülésen feküdt teljes nyugalomban.
    A másik alkalomkor , még jó, hogy éjszakás voltam és nem volt senki vasárnap 1/27 kor az úton, mert tükörfényes volt az aszfalt, és csak 10-el mentem, ráadásul keskeny út volt.Az a bizonyos zabszem nálam is dolgozott, és egyből felébredtem.
    Bizd a szitteredre, aki nálad szokott dolgozni és haladsz szépen.

Jók legyetek!

babahalak, Farmer*54, greenfields és 3 más kedveli ezt.
  3. zsuzsa-mama

zsuzsa-mama Fórum admirálisa

Sziasztok !

Végül, úgy döntöttem belekezdek az eventbe és haladok ameddig...... Ha kész lesz örülök neki, ha nem akkor sem fogok a kardomba dőlni.......
    A felröpi, most kicsit izgat, remélem fogja adni rendesen.
    Mindenkinek sikeres eventezést és sok röpit !:)

4. Tigrislady

Tigrislady Fórum admirálisa

Sziasztok Drágáim!

Jöttem lejelentkezni! visszaolvastam mindenkit, de most nem válaszolok senkinek, eléggé kivagyok, ne haragudjatok.

ha a tegnap estém kalandos volt, akkor a mai napom nem is tudom, mi...

Reggel elindultunk itthonról a szokott idő előtt, hátha valami közbejön alapon.
    Közbe is jött. Gödöllőn közölték velünk, hogy HÉV-pótló busszal tudunk menni, mert tegnap estétől nem javult a helyzet.. még meg is jegyeztem fennhangon, hogy jobb lenne kocsival mennünk dolgozni, mint busszal.. felszálltunk a buszra.. (kár volt)
    Onnantól kezdve több,mint 3 órán át fagyoskodtunk rajta, mert a 30-as úton leszakadt a vezeték, így ott nem engedtek tovább.. Mogyoródi lehajtó a 30-as felől még mindig lezárva arra nem lehet menni.. jó.. akkor menjünk az M31-esre.. ott is leszakadt valami, meg baleset is volt állítólag.. a buszon nem volt fűtés, így jeges sz@rrá fagytunk.. a sofőrünk olyan béna volt, hogy a rendőrök megtapsolták és örömükben integettek nekünk, amikor az 5. próbálkozás után végre meg tudtunk fordulni a busszal.
    vissza a 30-as felé (szembeforgalmi sávon, de legalább nem volt szemben semmi)
    Isten hozott bennünket a sor végén, megkezdődött a végeláthatatlan sorban állás és araszolgatás gyök kettővel.. 20 perc múlva eluntuk az az 50 m-t, amit haladtunk vissza Gödöllő irányába, és lekéredzkedtünk a buszról, mert már annyira fáztunk, hogy kínunkban már gyalogolni is jobb volt..
    45 perc alatt felértünk Gödöllőre, a buszt többé nem láttuk, nem ért utol minket.
    Lázas telefonálgatás, hogy akkor hogyan és merre tovább... a buszforgalmiban a hölgy a kérdésemre közölte, hogy az M3-as autópályán a buszok közlekednek, de nem tud mit ígérni, mivel a mai napra ingyenessé tették.. szóval még ha be is jutok Pestre, onnan még valahogy ki kell jutni Kistarcsára.. mivel és honnan?
    Szóval a mai nap szabi. :S ezer meg ezer meló lett volna benn, amit el kellett volna intézni. :s

holnaptól egyébként is szabin lennék, mert csütörtökön disznóvágásunk van.. holnap itthon kell pakolászni, szaladgálni ide-oda... pénteken ugyanez... :(

eventet most kezdtem el.. kb 120-120 felröpivel, úgy hogy közben horrorozom is.. :S
    majd meglátjuk, meddig jutok benne.

szép napot mindenkinek a hátralévő időre.. nagyon vigyázzatok magatokra. Én már csak este leszek, mert most megpróbálok majd eljutni a suliba... :S jól indul a tanfolyam.

pusza

nikaverona11, girhes85, agromen és 8 más kedveli ezt.
  5. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Eni, akkor megjártátok:( mi lesz akkor ha esetleg leesik a nagy hó? Ha hazaérsz vegyél egy jó forró fürdőt, és sok meleg folyadékot igyál, nehogy megfázz.

Zsuzsám most biztos jobban állsz röpivel mint én.Jelenleg pár kocka földön bohóckodok az eventnövényekkel.Nem baj, legalább fel lesz szaporítva. Holnap meg 2 területen folytatom a termelést.

Szomszikám köszönöm. Fini zöldséges húsilevest főztem, jól be is laktam vele.A második már nem is nagyon kellett.
    Ez így igaz ahogy írod.Csak egy bajom van vele, hogy félek tőle, annyi mindent hallani.

6. apa1971

apa1971 Fórumprofi

Sziasztok, csak bekukk. ;)
    Még ezernyi a teendőm, de azért rásasoltam a farmomra. Igaz, hogy a fiúk kezdték el az eventet, de látom nem kell a segítség.
    Holnap is sűrű napom lesz, sokat megyek, de hála égnek itt jók az útviszonyok.
    További Szép Estét.:)

babahalak, Farmer*54, mya100 és 3 más kedveli ezt.
  7. zsuzsa-mama

Szép estét !

Eni ! remélem már kicsit kipihented magad a mai tortura után.Bele gondolni is rossz, hogy mi lesz ha itt lesz az igazi tél. Nálunk mármint Mo-on mindég mindenkit meg lep, hogy leesik a hó, mig más országokban, akár a több méteres havat is pillanatok alatt eltakarítják, nálunk nem is ecsetelem lásd a tavalyi télet.....
    Vigyázzon mindenki magára !

Mya ! csúcsot döntögetek a huszonegy néhány felröpivel, de úgy látom gyarapodik elég szépen !

Apa ! Ha csak egy kukkra is jó, hogy benéztél. Így könnyű eventezni, akinek a segédeik inditják az eventet. Reméljük, hogy amerre Te jársz az utak továbbra is járhatók lesznek !

babahalak, Farmer*54, mya100 és 3 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Brumi!

Tökre igazad van. A pajta körüli mizériával kapcsolatban.
    Nálunk szerencsére az esőn kívül nem volt rendkívüli az időjárás. Csak esett az eső. Csak egész éjjel és egész nap...

A mai napon történt velem az alábbi dolog...
    déltájban...a háziorvosi rendelőben...

Új épület és ú beteghívó rendszer van, az új elektronikus kijelzővel és nyomtatóval.
    (Eddig hangos szóval hívták be a következő beteget. Illetőleg kijött az asszisztensnő és összeszedte a receptkérőktől a papírokat, hogy kinek miit kell felíratni. Ez a múlt...)
    Mentem és az érintőképernyőn bejelentkeztem, hogy recipe kellene. Konstatáltam, hogy a hatszázhatos számot kaptam. Leültem.
    (Megnéztem, hogy hány várakozó van előttem? 13-at nyomtatott rá a gép.)
    Fölvillan a lapos tv-n a szám: 602.... Jó mondom az enyém a 606. Várok...
    Jöttek utánam többen, biléta nekik is...Álltak. (Jó, mondom űlök, a jegy nálam nem sokára sorra kerülök) Aztán bementek az orvoshoz... Jöttek ki…recipe a kezükben.
    Ülök...., kettő a szám különbség.
    Jöttek mások is... Érintőképernyő, ...biléta állnak... később, bementek. Szurira jöttek az influenza oltásért…
    Jött egy ember...nincs biléta...áll...hozzák neki a receptet.. Felálltam. A gutaütés kerülgetett. Kijött az asszisztensnő kezébe nyomtam a fecnit és mondtam, hogy receptért jöttem. Elvette...bement...Vártam….20 perc…
    Lényeg a lényeg, hogy én voltam az utolsó előtti aki eljött a rendelőből
    A képernyő egyszer sem mutatott új számot....
    Jó ez a rendszer igaz?
    Az egész mizéria 1 órámba és mérhetetlen idegességembe került.
    Alig 25 perc alatt fel is írták amit kellett..... Megköszöntem....eljöttem...

Utoljára szerkesztett: 2.12.14
  9. katalin1955

katalin1955 Fórum biztosa

Sziasztok!

Eni: Most láttam a TV-ben, milyen cudar idő van felétek, és a környező városokban. Mi lesz télen.

Szomszikám: Vegyél Co mérőt és tedd fel a falra és megnyugszol.

Koppi: És ez még csak súlyosabb lesz, és örülj, hogy csak egy órát vártál.

Szomszikám: Holnaptól a röpi megy neked.

Mindenkinek szép álmokat!

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...waa7v3Po1ulocExbnWzXAquJ2KJsvCTY86UDsJVk-2hoU

babahalak, Farmer*54, mya100 és 2 más kedveli ezt.
  10. zsuzsa-mama

Szép estét !

Kivételesen későig maradtam az event aratás miatt! Most gyorsan elhúzok hunyni !
    Szép jó éjszakát !

11. Tigrislady

Sziasztok!

Beestem én is.. aratás után.. a suli miatt nem tudtam aratni időben, így holnap reggel kezdődhet a felszaporítás... :S

Elég gáz volt az idő a környéken, és úgy néz ki, marad is egyelőre..

Az ajikat köszönöm, Tündérek vagytok!

Most megyek, hosszú volt ez a nap
    Jó éjt mindenkinek.[​IMG]

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=405971&aid=162727

nikaverona11, girhes85, agromen és 7 más kedveli ezt.
  12. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Jöttem én is szép álmokat kívánni!

A neten láttam képeket az utakról.o_O:eek: Mi lesz itt, ha leesik a hó?:wuerg::oops::cry::cry:
    Eni, forró fürdő, sok folyadék, c vitamin. Talán megúszod.

Evetke halad, sajna az intézőim nem érnek rá, de majd kisakkozom valahogyan.

13. Tigrislady

Sziasztok!

2 db 1 órás kupon a mai csizmácska ajándéka.

Ma sem nagyon leszek, mert sok a meló itthon.. :S eventke halad. Vigyázzatok magatokra. Őrizzétek a "házat" majd jövök! :)

Szép napot mindenkinek.

nikaverona11, girhes85, agromen és 8 más kedveli ezt.
  14. zsuzsa-mama

Szép jó reggelt !

Itt sajnos a hónak már nyoma sincs ! Reni fogadd meg Sárkánylány tanácsát, vagyis remélem este már az intelmeket el is végezted.Ha igaz ma jönnek ki a fiamék, de amikor tudok jövök.
    Aki utnak indul vigyázzon magára. Akik otthonukban dolgozgatnak jó munkát!:)

Szép napot !
    :)

babahalak, greenfields, Gabi922 és 2 más kedveli ezt.
  15. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Sziasztok, szép jó reggelt!

Tegnap kivételesen néztem a híradót, tényleg nagyon durva a helyzet pár helyen. Falut is zártak le, mert az odavezető úton szakadnak le az ágak a jég súlya alatt.
    Nálunk ugyanolyan az idő mint eddig, szürke, nyálkás hideg, de nem fagyott. Hallom valahol az ország másik végén süt a nap. Mármint hozzám képest másik vég.

Most már nálam is rendes mederben folyik az eventnövény termelés 2 területen. Röpikkel nem túl jól állok, de majd behozom.

Úton vigyázzatok, öltözetek melegen.

babahalak, greenfields, Gabi922 és 2 más kedveli ezt.
  16. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Szép Napot Mindönkinek!Tigris, ha gondolád odaküldhetem a 3mancsot segíteni, több kéz jobban halad:p.Koppi elmondanám azok az embörök betelefonáltak, és a papír amit húzott indok volt csak, a kormányhivatalok is így működnek:wuerg:.Katalin ebbe a topikban tán csak akad egy vidéki aki tud rajtad segíteni.Ennél még az is jobb ha szólsz a fiadéknak mönjenek ki Etyekre, ott vannak gazdák akik állatot tartanak és talán eladnak egy kis bála szalmát.Én megnézném a helyedben a gugliban és már megy is a dolog.:sleepy:Zsuzsa Mamókám, még mindég szaladgálsz, vigyázz me tavaszra léfogyszxDMya nem sokára te is nyithatsz egy szánkó és sípályát, hívd oda a Mamit majd ő fújja a havat nem köll a hóágyú:)Katalinbaba, merre vagy már ahol madár sé jár?Remélem nem a betegség döngetett hátba és láthatunk nemsoká.Apa amióta Thomasék mögszűntek, gondolom nem unatkozó és mostanában nem kék a jányokat stírölnöd a kiscsárdádban.xDTegnap eltévedtem egy oldalra ahol egy pár vidiót találtam.Az alantiban egy mexikói talenten föllépett egy hajléktalan aki 43 éves és 8éves kora óta az utcán él.A hatás amit ád leírhatatlan. Szinte , áá nem találok szavakat egyszerű ember aki ezt műveli a nézőkkel.

Utána belefutottam ebbe a fiúba akit lenézett és kinevetett a zsüri néhány tagja, majd a szám végén sírtak.Ő Kolumbiában egy kis indián árvaházban nevelkedett 6 éves koráig, majd Svéd szülők örökbe fogadták, és rénszarvas tenyésztésből él. A Svéd talentet a saját maga írt és hangszerelt számával amit egy balesetben +barátjáról emlékezik meg, megnyerte.Azóta már albuma is van, köztük egy olyan számmal ahol a Norvég terror vérengzés áldozatairól emlékezik meg, kissé hasonlít egy békeharcosra.

girhes85, babahalak, greenfields és 3 más kedveli ezt.
  17. Anika_9_

Anika_9_ Fórum biztosa

SEgííítség!!! :)

Elolvastam a növénynemesítés tájékoztatását...de vannak dolgok amiket nem értek...

1. beteszek egy bizonyos növény nemesítésre...legyen az pl. rózsa.. megtörténik a nemesítés...és nem kapok semmit....végig viszem a 2. nemesítést...akkor pl. kapok valamit a vízre.... eddig érthető..viszont ha már nemesítek nem kapok pl. nemesített rózsát...amit a farmon el tudok ültetni...úgy értem h több terményem legyen ezáltal belőle?!
    2. ha nem nyerek semmit mi értelme van nemesíteni? elvesztem a növényeimet amit beteszek... nem értem így a logikát..
    3. eventek során vannak felröppenők és sok emberkénél láttam azt, hogy nemesített rózsát ültetett el és abból lett sok felröppenője...most ez h is zajlik??
    Bármi info érdekel a növénynemesítésről..ami megkönnyítené azt h felfogjam :D és h haladjak jobban!

A kövi kérdés a komfort föld....hogy is működik ez..mert nem leltem róla infot....mi az értelme..hasznos e vagy nem hasznos??? eventeknél megéri komfortba ültetni vagy sem... ezekre akarok inkább infot..;)

A sokadik ami nagyon érdekelne engem....erről is olvastam topikot de szintén kavalkád volt a fejemben....az eventeknél való gyors eventnövény megszerzés....hogy működik ez???:oops:

Valamint sok tp gyüjtése...farmon és bahán egyaránt...mik kellenek hozzá??

A telihold eventnél hogyan tudom begyorsítani a rémnövényeket...hogyan tudom csatnin kívül elérni h többet adjanak..??

Tudom h sok kérdés ez egyszerre.... de szükségem van valami infora h megvilágosodjak odabent!:DxD

babahalak, greenfields, mya100 és 2 más kedveli ezt.
  18. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Amíg a topic lakóinak a válaszára vársz érdemes lenne az alábbi ismertetőket áttanulmányoznod: https://board-hu.farmerama.com/inde...összefoglaló-az-eventek-teljesítéséhez.10944/

Bónuszlexikon: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/bónuszlexikon.2179/

babahalak, greenfields, mya100 és 3 más kedveli ezt.
  19. Anika_9_

Anika_9_ Fórum biztosa

babahalak, greenfields, mya100 és 2 más kedveli ezt.
  20. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Katalin BP-től az M1, M7,M0 aútópályáktól 10kmre Budakeszi és Biatorbágy mellett Pátyon a TSZ területén van egy cég préselt szalma almot árulnak 1zsák 2650Ft/25kg.OLXen is találsz sima bálákat olcsón.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.