Gazdák a kilencedik X-en túl

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Tigrislady, témanyitás ideje: 26.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsuzsa-mama

zsuzsa-mama Fórum admirálisa

Kedves Gabi !

Névnapod alkalmából nagyon sok boldogságot és jó egészséget kivánok:

Sauvage, Farmer*54, babahalak és 2 más kedveli ezt.
  2. Tigrislady

Tigrislady Fórum admirálisa

Gabika is befutott!

Isten éltessen, drága Gabika, nagyon-nagyon boldog névnapot neked! :*:inlove::music:

Utoljára szerkesztett: 12.12.14
    agromen, _Enike_, Molgan és 8 más kedveli ezt.
  3. Anika_9_

Anika_9_ Fórum biztosa

Vagy kitöröm valaki nyakát :)

Sauvage, Farmer*54, Gabi922 és 3 más kedveli ezt.
  4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sauvage, Farmer*54, Gabi922 és 2 más kedveli ezt.
  5. zsuzsa-mama

Szia Farmer !
    Már a lányom is kiakadt az ugatásomon, úgy hogy fogta magát elment kiváltani a receptet, mert azt mondja az én okos kislányom, hogy a kandalló párkányon nem fog használni. Megadtam magam.:D Milyen seprűről beszélsz ??? Másik könnyen jön, könnyen megy !!xD
    Maci meg a málnásba !xD

QUOTE="Gabi922, post: 122541, member: 430"]Szép jó napot kedves Vénecskék!

Előkeveredtem nagy nehezen. A mostani eventtel leálltam a bummig nem csinálom, mert nincsenek tényészállatkáim. Venni meg nem fogok, nagyon drága nálam most a piac.

Zsuzsám! Gyógyulgass, pihenjél. Most úgyis van egy kis nyugalom körülötted.

A kirándulás nagyon jól sikerült, jól éreztem magam. Pár fénykép a szécsényi Forgách kastélyról, na meg egy cicáról. Nem hagyhattam ki.
    http://kepfeltoltes.hu/141212/szecseny_1_www.kepfeltoltes.hu_.png
    http://kepfeltoltes.hu/141212/szecseny_2_www.kepfeltoltes.hu_.png
    http://kepfeltoltes.hu/141212/szecseny_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/141212/szecseny_4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Egy kis tudnivaló:
    A kastély a magyar vidéki barokk építészet értékes emléke. Az épület előzménye, a középkori várkastély 1456-ban már állt. A mai barokk kastélyt a Forgách család 1753-1763 táján építtette.
    A francia háború idején ideiglenesen katonai kórháznak használták. Forgách Zsigmondot 1602-ben, a tizenöt éves háború alatt nevezték ki a szécsényi végvár kapitányává. Ezzel együtt ő lett a település földesura is. A későbbi években ő és utódai több környékbeli birtokot szereztek meg. Az uradalom 1946-ig maradt a család kezén, akkor Pulszky Ferenc vette meg Szécsényt a kastéllyal együtt. (Pulszky az 1848-49-es események alatt pénzügyi majd külügyi államtitkár volt, azután londoni követ. A szabadságharc bukása után emigrációba kényszerült, s csak 1967 után települhetett haza. Több évig Szécsényben élt.) Később a Grósz, végül pedig a 20. században a Liphtay családé volt a kastély. Pulszky Ferenc örököseitől 1903-ban Grósz Jenő vásárolta meg, majd 1943-ban báró Lipthay Béla. A második világháború idején egy időben szovjet hadikórház is működött az emeleten: ekkor a visszaemlékezések szerint a dísztermet használták műtőként.
    Utolsó tulajdonosa, báró Kisfaludi Lipthay Béla jelképes összegért adta el a Magyar Államnak. A tulajdonosi jogokat a Kincstári Vagyoni Igazgatóság gyakorolja. Kiemelt műemlék. Altalaja és környezete régészeti védést is kapott. Parkja, amelyet az 1800-as évek környékén létesítettek 1975 óta természetvédelmi terület. Első helyreállítása a hetvenes években zajlott. 1973-tól közgyűjteményi funkciót lát el. A 19. századi neves politikus, régész és természettudós Kubinyi Ferenc nevét viselő múzeum Nógrád megye régészeti, történeti emlékeit gyűjti. A kastély 2005-ös teljes felújítása óta a Kubinyi Ferenc Múzeumnak ad otthont.

Na, most hogy így kiokosodtatok ;):) , remélem nem haragszotok, de futnom kell tovább. Hétvégén nagy buli lesz nálunk, és a kellő előkészületeket meg kell tennem. Azért igyekszem még vissza.[/QUOTE]

Gabi ! Nagyon szép helyen jártatok ! Itt biztos kitudtál kapcsolódni ! Gondolom lesz nagy vendégség a hét végén. Az ablakot nyitva hagyom

Anika ! Adom a listát !:D

Gabikánál nagyon elrontottam valamit, de nincs erőm visszanézni ! Bocsi !!!!

Anika_9_, Sauvage, Farmer*54 és 5 más kedveli ezt.
  6. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Névnaposunk van ma :D

Drága Gabika Neked küldöm Szeretettel!:)

Zsuzsám miért kíváncsiskodsz a seprűről, lehet nem jársz jól vele.xD;)

Kedveseim legyen szép hétvégétek!

Sauvage, Farmer*54, Gabi922 és 4 más kedveli ezt.
  7. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Kellemes délutánt!
    Gabika csodás helyen jártál.
    Névnapod alkalmából küldöm sok szeretettel.

Fősárkánynak mielőbbi gyógyulást!

Mai ráhangolódós zene.

mya100, Sauvage, Farmer*54 és 3 más kedveli ezt.
  8. Gabi922

Gabi922 Rutinos

Szép estét kedveseim!

Köszönöm nagyon a jókívánságokat, nagyon aranyosak vagytok.

Zsuzsám ! Nem csak nem sikerült rendesen az idézés, valamiért én is elbaltázatam. Nyithatod az ablakokat, fénypostával küldöm a finomságokat, remélem hamar meggyógyulsz tőlük.
    Kedves Koppi! Köszönöm :) . Küldtem egy galambot a megkerült farmodra.
    Kedves Eni!

Eltaláltad a kedvenc zenekaromat, és ez a szám is nagyon tetszik tőlük. KÖSZÖNÖM!!!!

Szia GrennKata!

Nagyon szépen köszönöm. Sajnálom, hogy csak így virtuálisan tudom nektek Küldeni a sok finomságot, de ablakot nyiss te is.

Drága Myám!
    Köszönöm. Nagy nap ez nekem más szempontból is, van mit ünnepelnem minden év 12 hó 12 napján.

Kedves Maci!

Nagyon szeretem a zenéidet hallgatni, gyere és remélem te nem alszol télen :music:;):):):):):)

mya100, Sauvage, Farmer*54 és 4 más kedveli ezt.
  9. katalin1955

katalin1955 Fórum biztosa

10. Gabi922

Gabi922 Rutinos

11. zsuzsa-mama

Drága Gabikám !

Ha jól vettem ki a szavaidból ma van a születésnapod is ! remélem jól következtettem de ha nem hasonló ünneplésre alkalmas nap ez számodra! További sok boldogságot , szeretetet és egészséget kedves családoddal együtt !
    Puszi !

Kedveseim megyek tovább az ágyikómba,valahogy, most nagyon jól esik lustálkodni!
    További szép estét !

12. Gabi922

Gabi922 Rutinos

Drága Zsuzsám!

Ha lehet így mondani, a második szülinapom ez a nap. Ünneplésre mindenképpen alkalmas. Köszönöm a jókívánságokat. Pihenjél az ágyikódban, és remélem holnapra kialszod az összes betegséget magadból.

13. Tigrislady

Tigrislady Fórum admirálisa

Helló drágáim!

Jöttem elköszönni.. feladtam a tenyésztést.. nagyon rosszul adja
    :S

a pénzt meg sajnálom rá kiadni.. majd holnap is megpróbálom a tenyésztést...

Jó éjt mindenkinek!

Zsuzsám, neked jobbulást!

Gabikának még egyszer boldog névnapot, örülök, hogy eltaláltam az ízlésedet. A mai nap különösen fontos számodra, így külön öröm volt ez nekem! :D

Mya! neked is szép hétvégét! :*

Babahalak Katika és Katalin nagyon el vannak/voltak tűnve, remélem, nincs baj!8) :);)

Maci! ha nekem arra lenne időm, hogy masszírozásra járjak.. akkor már nem is kéne odajárnom.. :D

Koppi! nagyon szép csokrot hoztál az ünnepletnek, le a kalappal előtted.

Anika! ha zumbával vezeted le a feles energiáidat, akkor nagyon kis fitt lehetsz!!4 :D

Jó éjt mindenkinek!

agromen, _Enike_, Molgan és 8 más kedveli ezt.
  14. zsuzsa-mama

Szép jó reggelt !

Kinyitom a topicot, úgy látszik ma senkinek sincs kedve gyorsba váltani. Nekem sem volt, csak már kidobott az ágy . Az eventből megcsináltam, amihez voltak tenyészállataim a többit piacra dobtam és kicsit megdobta a CSP állományomat . Szeretem ha van miből vásárolni.
    Remélem mindenki ébredezik lassan és valaki megdob egy kávéval!:)

mya100, Tigrislady, greenfields és 3 más kedveli ezt.
  15. babahalak

babahalak Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Hoztam Neked kávét!
    Köszönöm,hogy aggódtok értem,hálistennek semmi bajom,csak itt fáj-ott fáj! Fellépésünk már csak a népdalkörrel lesz jövő pénteken.3 hét szünet lesz, addig itthon tevékenykedek majd.
    A Teázóba szoktam írni, Zsuzsika szokott odajárni.
    Ti itt egy olyan összeszokott csapat vagytok,hogy én nem hiányzom, de mindig olvaslak Benneteket,ezért képben vagyok!
    Már fő a húsilevesem, marhahús és galambhúsika lesz benne, a fasirt már kész van,most már valami sütike kell!
    A betegeknek gyógyulást, a többieknek szép napot kívánok!
    Erről jut eszembe, hogy nálunk most süt a napocska!:D

16. zsuzsa-mama

Szia Katám !

Nagyon örülök, hogy itt is látlak. Muszáj oda is mennem, mert hiányzol és tudni szeretném, hogy rendben van-e körülötted minden.:)
    Igenis itt is hiányzol !!!!!!!!!!! Néha-néha kukkants be. !!!!
    Nagyon ügyes vagy, hogy már nálad minden fő, én még ezután kezdek hozzá, igaz nekem 2-3 órára kell ebédet főznöm, mivel ma rendes munkanap van és az uncsikáim is suliban vannak.
    A kávét köszönöm, azt meg főleg, hogy virággal együtt hoztad. a nyár szinei jó hatással vannak rám.
    Vigyázz magadra !
    Itt olyan ködös szürke az idő, olyan lehangoló.
    Legyen szép napod ! Jó étvágyat a finom ebédhez !!

17. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Hát Szép Hétvégét Mindenkinek! Gabikának egy anziksz, a Boldog Ünnepléshez, de vigyázz a sütikkel mert kinövöd a cicabundát és lészen még egy Tigrisünk.

Mamikám, mé nem cserélsz helyet vagy bújsz a bundáshoz amíg jobban megy az ijesztgetés mint neki.KatalinBaba az Úr mondá, hiányzik égy Jány a leltárból, már pedig a teremtés addig nem jöhet létre.:pAki idetartozik itt a helye és né kódorogjon mert a lélek árva lészen. Mya valami jóféle vesző söprű kéne öreg MaminakxD:wuerg: amivel tud röpködni.:p

18. babahalak

babahalak Fórum parancsnoka

Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm,majd benézdegélek ide is!

mya100, Farmer*54, Tigrislady és 3 más kedveli ezt.
  19. zsuzsa-mama

Szia Maci !

Az én kutyámhoz hiába bújnék, ott fagynék ki. Ez az átalkodott mindent kihord a házából, az udvarunk úgy néz ki minden reggel, ahová becsapott a bomba és tudod még milyen .......:D. Inkább a hideg kövön alszik. A fiammal építettünk neki leszigetelt lindab tetős kutya házat, még csak be sem méltóztatik menni. A munkánkat sem értékeli !:D
    Mi vagyok én büdi boszorka, hogy seprű kell alám, meg is röptetnélek velexD Lehet, hogy jobban járnék, mert az olcsóbb mint a benzin. A Jézuska hozhatna egy külön bejáratú benzinkutat,utána már szavam sem lenne !xD

mya100, Farmer*54, babahalak és 3 más kedveli ezt.
  20. Sauvage

Sauvage Fórumelemző

Szebb Hétvégét Mindenkinek!

Mamikám, csodálkozó, hogy a kutyád leltározik?-Készül a költözésre mert té jobban adod elő a nótáját.Neked sem kerülne sokba égy nyaláb szalma és nem dúrná ki bizton. Látom jók vagytok mönök.

mya100, Farmer*54, babahalak és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.