Gazdák a kilencedik X-en túl

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Tigrislady, témanyitás ideje: 26.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsuzsa-mama

zsuzsa-mama Fórum admirálisa

Sziasztok!

Katám ! Nagyon vigyázz magadra, kicsit felelőtlen voltál. Remélem, már le is pihentél. Kocsonyát szeretem, de sajnos egyedül vagyok vele, így inkább lemondok róla, mert 1-2 tányért nem érdemes készíteni, mert nem olyan az íze. a tiéd biztos finom lett a füstölt adott neki egy kis pikáns ízt.
    reggel légyszíves hírt adni magadról !!!:) Remélem nálad is egy jókora alvás megteszi a hatását. Nekem már az izgalom árt ezért ne csináljátok !!!xD

Szomszikámat is leellenőriztem telon, hogy tényleg pihen-e. Szerencséjére igen.xD

Maci ! Ezt a számot már valamikor nagyon régen hallottam, most is jól esett visszahallgatni. Köszönöm !:)

Mazsok ! Látod itt azért folyik az élet, igaz teszünk érte. Jó, hogy birod ezt a rengeteg sütkérezést, egy fajtából 6 tepsi, számomra már kimondani is sok.

Reniék, úgy látom kezdenek felzárkózni. Ti lesztek a süti nagyhatalom !!!xD

-------------------------------------------------------------------------

Mindenkinek pihentető jó éjszakát !

Utoljára szerkesztett: 21.12.14
    mya100, Sauvage, Farmer*54 és 5 más kedveli ezt.
  2. mazsok

mazsok Fórum admirálisa

Gondolod hogy nem vertek meg ha felsorolom??:wuerg:xDmegkockáztatom....citromos mázas linzer,zabpelyhes csokis karika,linzer,isler,sport szelet,mézeskalács,vaniliás kifli,kókuszcsók,habcsók,sós mákos rúd.Holnap:zserbó,kókuszkocka,rafaelló..aszem egyenlőre ennyi....de kedden jön a méteres és a bejgli is:D
    Szia!
    Keel sütnöm...számitanak rá...elég sokan...és persze szeretek is nagyon sütni főzni.
    Szép álmokat neked...én sem zavarok tovább...megyek le ellenőrizni a családot...lassan be kell szerezni egy süti szondát isxD

3. Minden_esetre

Minden_esetre Fórumprofi

húúúúú
    ezek mind nagyon jól hangzanak... nyammmmmmm.
    már ettől egy fél kilót híztam, hogy elolvastam :D mennyi a felezési ideje ezeknek? :D azaz meddig kell elzárnod hogy 25 én még legyen minta belőlük?

tohábbi kellemes pötyögést a maradóknak, és szép álmokat a pilledőknek

4. katalin1955

katalin1955 Fórum biztosa

Sziasztok!

Éhes disznó is makkal álmodik! Látom azt csináljátok, hát énnekem már nem is kell hó, persze a gyerekek másképp vélekednek.
    A karácsony azért úgy szép.

Zoli: Nálunk múlthéten volt linzer, az iskolába is vinni kellett, és még maffint is.
    Ma mézes krémest csináltunk, és kókusz golyót, holnap zserbó van soron, beiglit nem szoktunk csinálni, az valahogy nálunk kimarad.

A barátnőm szokta fűstölttel készíteni a kocsonyát és hoz nekem belőle, a múltkor már mondtam neki ne hozzon , mert nem szeretem. Ma kaptam olyan töltött káposztát, hogy sokáig izleltem, mire valaki megszánt és elmondta, narancshéj van benne, hát ilyet soha nem fogok főzni, az biztos, fúra íze volt, nem az én izlésvilágom.

Ma tettem ki a fényfüzért a teraszra, máskor már régen fenn szokott lenni. Nem tudom az idő vagy más de most egyáltalán nincs karácsonyi hangulatom.
    Vettem uncsikámnak egy pizsit, délután leültem a varrógéphez mert túl hosszú volt, hogy felhajtsam, már az utolsó öltéseknél tartottam amikor elszakadt a szíj. Holnap meg kell csinálnom, mert még van némi munkám vele. Van elektromos varrógépem is, de én a lábbal hajtós Singert szeretem, ezen mindent meg tudok varrni.

Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek!

5. Tigrislady

Tigrislady Fórum admirálisa

Sziasztok!

Látom Zoli beszámolt a délutáni eredményekről... (megkóstolni még nem mertem, hátha... :) )
    Házi barackdzsemet tett rá a drágám, Anyukám fajtája.. Hmmm... mennyei...

A helyzet az, hogy én nem szeretem túlzottan a bejglit, de ha muszáj és 2-3 napos, akkor tej legyen hozzá bővivel, és akkor elkopik.. :D

Mi még nem díszítettünk semmit, azt nálunk 24.-én szokás...
    Mivel nekem a kocsonya csukorr könyv, megmondom őszintén, hogy nem tudom, anyukám hogyan teszi bele a húst.. de szerintem füstölten.
    Anya minden levese megkocsonyásodik, mert ő nagyon szereti a csontos dolgokat (is)... :D

Asszem a rengeteg süti nevétől, ami felsorakozott itt a topikban máris elrontottam a gyomromat... :D

Na drágáim, legyetek jók, holnap még melózom, aztán jöhet a szünet... (és most még az angol se veszi el a kedvemet, mert nem lesz már idén.. JUhéééééééééééé

Jó éjt mindenkinek, pusza..

Ezt a kis animációst tegnap néztük meg, nagyon jópofa, aki még nem látta volna.. :)

girhes85, agromen, _Enike_ és 10 más kedveli ezt.
  6. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Ma csak jóéjt kívánni jöttem.
    Egész nap viharos szél fújt, a fejem meg majd szét esett.:wuerg::cry:
    Evetke jól halad.
    Ánizs kész, liszt letekerve, még a felröpi hiányzik, de majd összejön.
    Nyauka nagyon házias, sokat segít. ;)Imádja kergetni a felmosót, ágyneműhúzásnál lopkodja a párnahuzatokat és a szárítón ellenőrzi megszáradtak e a ruhák (húzgálja és pofozza a zoknikat).:pxDxD
    Szóval nem unatkozunk.

Holnap készül a kocsonya, kedden a töltött káposzta.
    Sütni nem fogok. Sóst veszem, az édes pedig rétegezett gyümölcsös desszert lesz.

Látom buli volt délután, így pörgősebb karácsonyi zenét hozok.
    Mosd jobbra el, mert reggel melódia.

mya100, Sauvage, Tigrislady és 4 más kedveli ezt.
  7. babahalak

babahalak Fórum parancsnoka

Bizony,bizony,azt szeretném,ha az Ünnepre mindenki meggyógyulna!
    Mya- gratulálok a liliomodhoz!
    Zsuzsám- mikor lesz a buli? Én is viszek valami finomságot! Mehetek??? Chilit még nem ettemo_O
    Jó, jó, ma vigyázni fogok magamra! Délután is aludtam egy jót és az éjszaka is! Ma csak egy kis mosás és sütőtököt fogok sütni!Tegnap reggel végignyaltam a lakást,az már kipipálva!

greenfields, mya100, Sauvage és 4 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Jó reggelt kívánok Nektek !

Valahol elronthattam valamit az eventnél, mert még a 3. ládikát sem tudtam kinyitni..felröppenő híján..:(
    Szilveszterkor nem leszek, mert megyünk "nyaralni" így az event is kimarad net híján..

(Épp most nézem azt a filmet amit ajánlottál kedves Lady, remek...:))

Utoljára szerkesztett: 22.12.14
    mya100, Sauvage, Tigrislady és 3 más kedveli ezt.
  9. Minden_esetre

Minden_esetre Fórumprofi

éljen soká a zserbó! hiphiphuráá
    :D
    A narancsos izé... hát nem tom. furi. Még nem is hallottam róla. (mint a székelybácsis vicczben: öregtől kérdi a fiatal székely:öregapám, látott már parabolát? -Már ettem is! de az vasbúl van! -akkor csak láttam.)

greenfields, mya100, Sauvage és 5 más kedveli ezt.
  10. zsuzsa-mama

Szép jó reggelt Kedveseim !

Akik ma még dolgoznak, gyorsan zavarják le és futás haza !:D

Katám ! A te helyed természetesen ott van a buliban, hisz kellenek a táncos lábú menyecskék !:) Légy szíves vigyázni magadra. reggeli nélkül senki se induljon el otthonából !!!!!!!!!

A betegeknek mielőbbi gyógyulást, Szomszikám akinek muszáj, az még maradjon ágyban.:)

A sütkérezés ha rajtam mulva, nem lenne semmi, mert már 2 éve nem eszek édességet. Egyszerűen nem kívánom. Előtte elindulni sem tudtam,hogy egy szelet csoki ne lett volna a táskámban. Most már csak az unokák kedvéért sütök ritkán, mert a lányom Ő imád sütni és még este is hozzá kezd ha a fiúk megkivánják. Sőt a nagyibbik unokám, már a reszelt turóst egyedül is megsüti. Ő nagyon szeret a konyhában ténykedni.
    A töltött káposztát imádom , de csak a hagyományosat, ami gerslivel van készítve és a nagyokat.

Legyen szép napokok és most már kiméljétek magatokat !:)

11. Minden_esetre

Minden_esetre Fórumprofi

Jó reggelt!!
    Annyi finom ételről van szó, hogy csak kapkodom a fejemet. :D
    Nektek is szép napot!

12. katalin1955

katalin1955 Fórum biztosa

Sziasztok!

Jó reggelt!

Zsuzsa: Értem a gerslit, de ami utána van az mi?- nagyokat-!!! Nekem ne rébuszokban beszélj korán reggel, mert nem érteni.
    Zoli: Ha nem lenne karácsony nem is főznék káposztát, csak megesszük, de nem szeretjük, pedig állítólag finomat főzök.
    Koppi: Küld egy tollast ahova kéred a röpit, a kikapcsolódáshoz sok örömöt.
    Mya: Remélem ügyes vagy és jól haladtok, bízom bennetek.
    Druszám: Szegénykém neked nincs ünnep, de látom a bevásárlást már megejtetted. Szurkolok a lájtosabb napokhoz.
    Eni: Máskor teát kérj az ágyba, hajrá egy kis pihi.
    Maci: Ne mérgelődj, nem lesz avval jobb, mindig a rosszra számíts és nem fogsz csalódni." csak pozitívan"
    Gabi: Jó programod és fárasztó lesz a napokba neked, találkozni a rég nem látott rokonokkal felér még egy ünneppel.
    Kata: Tegnap te is elfáradtál, ma csak könnyedén.
    Remélem senkit nem hagytam ki.
    Mivel ma senki nem hozott ellátmányt!!!

http://media.tumblr.com/tumblr_m8251vzw9m1rtdc0y.jpg
    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/...l60IwMiXNuhEtPC_xJyk79hG_i51-twtRws1LMB84xD8Y
    http://szallashelyek-utazas.info/wp-content/uploads/2013/08/Hotel-Europa-reggeli.jpg

Legyen szép napotok!

13. Minden_esetre

Minden_esetre Fórumprofi

És lesz halászlé?
    Én meg a halászlével vagyok úgy, hogy karácsonykor nagyon szeretem, máskor se vetem meg de.... mint a zserbó. ;)
    Én majd egy redeye-t kérek :D
    Reninek az utolsóból kellene forrócsokival ha lehet.
    Köszönöm
    :D

14. babahalak

babahalak Fórum parancsnoka

Ez igen, bőség tál!
    Pont most sütöttem szalonnát,tükörtojást,hagyma és csípős piros arany hozzá,sok kenyérrel!

15. zsuzsa-mama

Helóka !

Szomszikám ! Mi borsodban nagyobb töltött káposzát készítünk, mint pl.- erről Katám tudna többet- szabolcsban olyan piciket csinálnak.

Ma már annyit ettünk kora reggel, hogy lehet már az ünnepig nem is kellene !xD

Katám ! Ez már tényleg egy bőség tál, na így kell reggelizni ! Utána mehet a meló !xD
    Zoli ! A halászlé, na azzal letudnak fizetni !xDSzeretem a hét mindennapján, mi többször is készítünk, nem csak ünnepekre. Most korhely halászlé lesz ! Ez a felnőtteknek, mert az unokáim közül senki sem szereti a halat.
    Mielőtt a fiam kiment rácpontyot készített, meg sem kóstolták, szerencsére a fagyóban volt pizza tészta, na az bement 2 gáztepsivel.
    Na most menőkés vagyok , húzok is.

greenfields, mya100, Sauvage és 3 más kedveli ezt.
  16. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Még jó hogy bele nem lépött!
    [​IMG] Katalinbaba az, hogy az eü.-be bejáró TigrincsJány nem tudja mi a dehidratáció, mög értöm. De té aki égy tűzrőlpattant táncoslábú MikulaJány vagy nem foglalkozol vele, ez mán Brumit is mögakasztja.Katalin én pozitív vanik mindég, hisz 35 év után úgy dobtam el a cigit egyik napról a másikra mintha előtte nem szíttam volna napi 3 dobozzal.Igaz ebben segített Dr. Domján László is az Agykontroll tanfolyamon.Tigris amibe mókusok vannak nem nagyon ugrálok értük, me ők a cukik mi a Mackók ragadozók pedig ez fordítva áll, a Mackó növényevő első sorba, a Mókuci mög úgy zabájja ki a fészekből a fiókákat és a tojást mint a csudi, és sajnos itt Juropában is elszaporodtak az usából begyütt bitang szürke mókusok ami a vöröskére nézve ártalmas mert a mi fajtánk erőben sokkal gyengébb. Mamikám gyühetsz té szlovák tőtikével is a Bakonyba Körösztanyu gombócos kápit csinál eszeágába sincs szármába pakolászni, hisz az unokája eggyik, (me a másik nem öszi mög me büdös orvos) csak simán szereti a gombócot aszt mondja fárasztó kicsomagolni. Itt délön a nevesincs országrészben szintén 30dkg-os a gombóc ebből 2db 4napig elég. Halászlé mindön mennyiségben, és kocsonya is, igaz nem kínai tálba mert tudom té úgy vagy velük, hogy ezen a sárgán még áthajtok. Süti az Új Zélandból származó karácsonyi süti, 80%a gyümi ami aszalt és borban van úsztatva mögszívja magát.

17. Minden_esetre

Minden_esetre Fórumprofi

nagyanyám szokott "ő"zni szöged, vüöszket stb. :D Ha lehet a gombócz méreten vitatkozni, akkor a túl nagy se, a túl kicsi pláne. De részlet kérdés.
    Van püspökkenyér, ami szintén ilyen sok aszalt izés minkfelénk. De ez a borban úszás... hmmmmmmmmmmmmmm

greenfields, Sauvage, zsuzsa-mama és 2 más kedveli ezt.
  18. Tigrislady

Tigrislady Fórum admirálisa

Huhú!

Jöttem belesni. Nálam havazik, már a meló a nyakamba.. :S
    azt hittem nyugis napom lesz, de hát hinni a templomban kell..

Most sajna szaladok is tovább..

Vigyázzatok magatokra, puszika mindenkinek, majd egyszercsak próbálok jönni.

girhes85, agromen, _Enike_ és 8 más kedveli ezt.
  19. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Jó fele Kapisgálsz Zoli, de az aszalt gyümölcsöket általában édes gyümölcsös jellegű borban szoktam felszívatni(BB Merlot Rosé), mint ahogy a Mámika korú Házi Sárkányok is Tokaji Aszút kortyolgatnak a süti mellé, na nem annyit mint a Zsuzsa Mamóka aki utána azt hiszi, hogy a sok kvtól szédül.Mönök.

Szegedi óda
    / Sík Sándor/

Látlak már messziről integetni újra
    Fogadalmi Templom két felnyújtott ujja,
    Szentegyház a homokon.
    Szeged, híres város, nekem édes város,
    Tápéval, tanyával, éggel is határos,
    Köszöntelek, otthonom!

A füstös, az álmos izzadó vonaton,
    Csak az én hunyorgó parázs gondolatom
    Viaskodik egyedül.
    Kétértelmű ködben, kétarcú estében,
    Hol kicsapó szikra, hol meg elestében
    Szálló füstként visszahűl.

Szellőcske reménység röppentgeti szárnyán:
    Szellőcske reményem, leskelvén, cibálván
    A kegyetlen kárpitot,
    Melynek odatúlján az a magyar Másnap,
    Mit lihegő szívvel ifjú daliásnak,
    Óriásnak áhítok.

Most akarom annak, most annak alítom.
    Most vagyunk, most vagyunk a lebegő-hídon,
    Most az egyszer, tán merünk!...
    Sose volt még bennünk ennyi fiatalság,
    Ennyi magaérző, akaró magyarság:
    Tán az Isten is velünk!

Ama titokzatos, ama válogatós
    Nagyon erős Isten, ki nem marad adós
    Az istenes népeknek.
    De ki magával nincs, az a nép nincs vele:
    Pozsgás-piros Isten, egyedül Istene
    Lábon álló épeknek.

Lábon, mint a vetés, amiből kenyér lesz,
    Lábon, egymás mellett, gyökér a gyökérhez,
    Mint szép fák a tölgyesen.
    Lábon, egymás mellett, ölelő egyszinten,
    Mint az áldott Alföld: gőgös hegye nincsen,
    Alázatos völgye sem.

Hátha minálunk is a gyom, a tömérdek
    Ártó butaság és kancsalszem önérdek
    Pusztulna már pokolba,
    S a szép mag, a dús szem kelne ki délszínre,
    Kinek üszögös ma szép legjava színe,
    Betaposva, romolva.

Jött ideje immár a nagy fordításnak,
    Csak ember akadjon ekésnek, kapásnak,
    (Áldott szép fekete föld!)
    Csak a rossz helyébe jőjjön a jó váltás,
    Lesz még Átokházán duplaszemű áldás,
    Kit a magunk napja költ.

Süss fel nap, jőjj fel nap, pusztai zarándok,
    Melegítsen össze napkeleti lángod
    Csírabontó melege!
    Tőled eloszol tán az a nehéz árnyék,
    Mit vet az Alföldre a nyugati szárnyék
    Feketéllő fellege.

Jőjj fel, - ama lángnak sosetűnő mása,
    Mely most oly ígérő tűzzel koronázza
    A dómcsúcsi keresztet,
    Azt a szép, egyenes, szívünkbeli párost!
    Uram, ezt a földet, Uram, ezt a várost,
    Ezt a napot szeresd meg!

greenfields, mya100, Tigrislady és 4 más kedveli ezt.
  20. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Nem tudom a farmneved, mert visszaír a rendszer, hogy nincs ilyen nevű Gazda...:(
    Az én baglyos farmom a Koppantyú90 néven leledzik...., illetőleg a másik: Lizike05...
    Hátha így jó lesz...:)

Tigrislady és babahalak kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.