Gazdák a kilencedik X-en túl

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Tigrislady, témanyitás ideje: 26.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. cukorborso79

cukorborso79 Haladó

Ha-ha, jól van na, a lányomra és az uncsimra vagyok tekintettel. A jogsi majmi kevés, és még a forgalmi is az enyém, kulcs is kéne hozzá, az pedig nincs.
    8-kor keltem, nem várok tovább.
    Mész ma is infúzióra?
    Ja, elfelejtettem, a pizsire gondoltam tegnap.;)

babahalak, Tigrislady, Gabi922 és 6 más kedveli ezt.
  2. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Sziasztok, szép jó reggelt!

Maci nem kell félned nem olyan magas az még. Bírom az ilyen sütiket, köszi.Diétásban is meg lehet csinálni.
    Zsuzsám érkezett az élménybeszámolójával.Veled tényleg mindig történik valami.
    Mya később megtalálta a választ a kérdésére, így ma reggel aktiváltam a tépé bónusz dobozt.Termelem az növényeket.Terv szerint holnap reggelre meg is lesz, aztán csak röpi gyűjtés.Szombaton el zalába, és hétvőn érünk. Talán csak reggeli és esti aratás fér bele, az is csak talán.

Ügyesek legyetek, pá!:)

babahalak, Tigrislady, Gabi922 és 5 más kedveli ezt.
  3. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Hali Mindenki!
    [​IMG] Engedjetek oda, hadd tépem szét. Megeszi előlem majd a húst. Hát nem igaz, gazdám nem látod?

[​IMG] Gokart gyorsulási verseny, Győz a Pici, Bömbi páros fél pálya hosszal.

[​IMG] Zümike, ha mi ilyen finomat kapunk nem nézzük, hogy fogyikúra meg diéta?

Nagyanyó, igaz bent fekvő vagy de ambulánsan kérted, tehát egy hétig inkább bejársz mint, hogy bent feküdj, így nem vagy az étellistán rajta tehát ebédet sem kapsz. Katalin, te úgy jártál mint Kleopátra, aki a mellén melengette az Áspist.
    No elmönök, nem úgy mint a szomszédasszony, csak lassan cammogok. Itt hagyom nektek a koncertet.

Anika_9_, babahalak, Tigrislady és 5 más kedveli ezt.
  4. Csöpi02

Csöpi02 Kivételes tehetség

Szép napot kívánok mindenkinek mára. Tegnap minden lezajlott a fiaméknál volt az összejövetel egy kis hidegtálakkal, férjem öccse, unokatestvérek jöttek el még... csak szűk körűen voltunk. Jó volt a gyerekkorunkra visszaemlékezni nagyon. Mikor mindenki elment, a fiam családjával maradtam, fiam összeomlott érzelmileg, úgy sírt mint egy taknyos gyerek, mit nem tudott ez évben teljesiteni édesapjának, mert annak nem volt már ereje ... "jákra elvinni" :(. Aztán szép lassan előhoztam a régi gyerek múltját, az unokáim gyerek múltját amit itt éltek meg apussal közösen, meg a pecatanyán, és lenyugodott tőle, úgy hagytam ott délután 5-kor, siettem a kutyusomhoz és a frissen szerzett papagájomhoz :).Szombaton meg a lányomékhoz megyek, ott is rendbe rakom a dolgokat érzelmileg.
    Nagyon sok lelkierőt kaptam tőletek, amit nagyon köszönök itten, és úgy érzem most, hogy ezen témát én be is fejezem.
    Macikámnak és Zolikámnak nagyon sok boldog szülinapot így utólagosan is.
    Macikám a koncertet levetitettem, a hullámos papagályom majd ki esett a kalitkából úgy figyelt, és a vége előtt lévő kis cicánál, nyávogására hangosan elkezdte a csiviteléséto_O xD eddig még nem nagyon csinálta fiatal fiú papagáj.
    Zsuzsi-mamám, hát tudod szerintem az eü-sök nem állnak a helyzet magaslatán, megtapasztaltam. Nincs konkrét szabályozás, pláne két intézmény között, de az orvosok között se, és ... mindenki másképp gondolja... ugyanazon dolgot és a káoszhoz vezet sajnos.
    Mya... hajrá az event, aztán jöhet a szombati kiruccanás :)
    Enikém, remélem az új szobádat a munkahelyeden már belaktad és a jó munkatársak is maradtak, várom a beszámolódat, na nem a trágya hordásról :D
    Zsozsokám, hiányollak nagyon és kérlek gyere, csak gyere ide, tudod a közmondást ugye .... a múltat hagyjad, a jelent éljed, a jövőt épitsd ... bölcs mondás ugye :)
    Többieknek pusza, nem akarok regényt irni :pxD

Utoljára szerkesztett: 29.10.15
    babahalak, Tigrislady, mya100 és 7 más kedveli ezt.
  5. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Kukuccs!
    Gyorsan beintegetek, nehogy hiányozzak a leltárból.
    Evetkét elkezdtem, bár a reggeli belépési hiba miatt az előző este elvetett gombával vártam az evetet. Csak úgy hasítottak a felröpik.;):pxD
    Azóta már utolértem magam. Még jó, hogy trágyanagyhatalom vagyok, mert hétfőig nem sokat leszek itthon.
    Vagy meló, vagy vendégek.
    Látom Fősárkánynál zajlik az élet, mint mindig.

Csöpike most kapaszkodjatok egymásba a családdal. És írjál csak bátran regényt, olvassuk és tudjuk mi van veled.

Nasinak tökös rétes.
    Ez engesztelés Labovitinek is, mert lenyúltam az egyik sütőtököt a bannerjáról.

babahalak, Tigrislady, mya100 és 5 más kedveli ezt.
  6. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    A "lenyúlás" ilyen finomságokért cserébe elfelejthető részemről. :)

Tigrislady, mya100, Gabi922 és 5 más kedveli ezt.
  7. Farmer*54

[​IMG] Recipe nincs mellé? Nyaukás Sárkány, így én a belépő képre is mondhatom, hogy tökös rétes.xD:D:music:

Tigrislady, zsuzsa-mama, mya100 és 5 más kedveli ezt.
  8. tulipánfa55

tulipánfa55 Járnitanuló

Sziaszok!

Event halad. Ma főző napom volt, holnapra kellett, mert a napom a szakrendelőben töltöm.

Jó idő volt, a fiúk festegettek és a focipályán töltötték a délelőttöt.

Druszám: Én is úgy kezdtem az eventet mint te, de majd behozzuk a lemaradást.

Szép álmokat!

Tigrislady, Farmer*54, zsuzsa-mama és 3 más kedveli ezt.
  9. Farmer*54

Tökös-mákos rétes recept Fotó Róla.
    hozzávalók / 4 adag

1 csomag réteslap
    15 dkg mák
    15 dkg cukor
    50 dkg közönséges tök (a mirelit is jó)
    3 ek tejföl
    1 marék mazsola
    2 evőkanál búzadara (a lapok megkenéséhez)
    1 dl napraforgó olaj

elkészítés

A mákot összekeverjük a cukorral, majd ledaráljuk.
    A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magját kivájjuk, lereszeljük.
    A reszelt tököt a darált cukros mákhoz és a mazsolához keverjük.
    A réteslapot nedves konyharuhán kiterítjük, óvatosan lapokra szedjük. A lapokat egyesével, ecsettel vékonyan megkenjük olajjal, és 2-3 lapot egymásra fektetünk.
    Az egyik szélére halmozzuk a töltelék 1/3 részét, megszórjuk egy kevés búzadarával, hogy a tök esetleges levét megfogja. Így nem ázik el a rétesünk.
    Konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
    Kikent tepsibe tesszük, a tetejét lekenjük olajjal és tejföllel.
    Hasonlóképpen járunk el a másik 2 adaggal.
    Forró sütőben 20-30 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük.
    Porcukorral meghintve tálaljuk.

sütési hőfok: 200°C
    sütési mód: hőlégkeveréses

Tökös rétes

Hozzávalók:
    1 csomag réteslap
    1 kg sütőtök
    5 dkg cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    2 csipetnyi őrölt fahéj
    2 csomag őrölt gyömbér
    10 dkg édes morzsa
    5 dkg vaj

Elkészítés:
    1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, majd legyaluljuk.
    2. Kevés vajat forrósítunk, beletesszük a gyalult tököt, és megpirítjuk. Fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, cukorral és vaníliás cukorral édesítjük, félig megpároljuk, majd lecsepegtetjük.
    3. Ha kihűlt, hozzákeverjük az édes morzsát, majd hagyományosan feltekerjük a rétest.
    4. A feltekert rétest előmelegített sütőbe tesszük, és 180 ºC-on aranybarnára sütjük.

[​IMG] [​IMG] Húúúúú de jó laktam, mönök is a pizsim már melegít .[​IMG]

Gabi922, greenfields, Tigrislady és 4 más kedveli ezt.
  10. Csöpi02

Csöpi02 Kivételes tehetség

Szép napot kívánok mindenkinek mára, olyan naposat mint nálunk :)
    Macikám gyönyörű ez a videó :inlove: eventet csinálom, de csak 2 földön vetek, remélem kész leszek:oops:, sajnálom a fákat leszedni bahán mindkettőn, meg a tisztásonxD.
    Bekukkantottam egy kicsikét, de ahogy Macikánk mondaná ...menek a dolgomra.., aztán majd délután jövök újra.

Gabi922, zsuzsa-mama, greenfields és 2 más kedveli ezt.
  11. Farmer*54

Hahóóó! Hiába üvöltözök, csak a visszhang van! Üres a dömöckölő. Mit csináljak tegnap én zártam, ma nyitok?!

[​IMG] Nagyon rendes vagy Bundás, hogy engeded a fürdést legalább ünnepnapokon.

[​IMG] Kicsi rakás nagyot kíván.-Anyuci majd Csöpivel és Zümivel is játszhatunk ilyet?-Mert Nagyanyónak elég az Uncsijához lekepeckednie.:p:wuerg:

[​IMG] Mi békülnénk az egerészekkel és bolhazsákokkal de ők nem nagyon akarják.-Majd jó megmarjuk a farkuk tövét és megbékélnek biztos velünk.
    Békés, nyugodt megemlékezést, és hétvégét Mindenkinek!!!

Gabi922, greenfields, Tigrislady és 3 más kedveli ezt.
  12. zsuzsa-mama

zsuzsa-mama Fórum admirálisa

Sziasztok !

Csöpikém örülök, hogy itt vagy.:)

Maci. Valamelyik nap voltam így. Sajna a tegnapi infulzió után padlót fogtam, és nehezen tudok felállni. Ma a fiam vitt be. Mintha golyózáport eresztettek volna belém , úgy szétlőtték a vénámat.:music:8)
    Ma nyalogatom a sebeim és próbálom magam összeszedni, mert mi holnap megyünk a temetőkre.:(

Gabi922, greenfields, Tigrislady és 3 más kedveli ezt.
  13. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!

Úgy néz ki ez egy ilyen nap lesz. Már tegnap éreztem, hogy valami nem stimmel nálam se, de az éjszaka viszonylag jól aludtam. Ennek ellenére reggel rosszul lettem, jelenleg iszonyú fejfájással vagyok. Ki is panaszkodtam magam, de most sajnos ez van.Mindenképp be akartam köszönni, mert hétfőig nem valószínű hogy leszek. Egy teljes nap megemlékezés lesz, mert több helyre kell menük. Azért maradunk zalában előző, és aznap este.

Csöpi én se bontottam semmit, növények megvannak már, a szövetek letekerve a malomban, de még sok röpi hiányzik.Ha más nem lesz, hétfőn este nullásozok, ha kell.
    Most viszont úgy teszek mint Zsuzsánk.
    Mindenkinek jobbulást aki beteg!
    Kellemes Hétvégét!

Gabi922, zsuzsa-mama, greenfields és 3 más kedveli ezt.
  14. Farmer*54

Nagyanyó, nem értem de ahány kórház annyi szokás. Miért nem raknak ilyenkor egy pillangó szelepet a karodra és azt letudják szó szerint a beadás után légmentesen kötni, másnap nem kell szúrni sőt egész héten kitart csak a cicamosakodásodnál kell odafigyelni rá, mert a kötés nem vízmentes.?!Valaha annyit kötöttek rám egyszerre, hogy még a kézfejembe is raktak ilyen szelepet és amikor lefolyt akkor nyomtak bele véralvadás gátlót és leragasztották csak mert azt sem tudtam időnként hol vagyok úgy megpumpáltak drogalapú fájdalomcsökkentővel, hogy ne üvöltözzek. Jányok nagyjából amit akartam megvan, majd a vendégek toplesben meg pendelykében szaladgálnak, elvinnék az összes olyan növényt ami a Tavaszi koszorúhoz kell, a semmiért mert a pók nekem nem kell.Szijja Zümi!

mya100, Gabi922, zsuzsa-mama és 3 más kedveli ezt.
  15. Tigrislady

Tigrislady Fórum admirálisa

Sziasztok!

Csöpike Drága!
    Sajnos most nem tudtok mást tenni, csak erősíteni egymást ebben a szomorú és nehéz helyzetben. Kitartást nektek, és sok erőt, mert máskor is, de most még nagyobb szükségetek van egymásra.
    Iroda belakva, tegnap annyit pakoltam, hogy állva tudtam volna elaludni... Annyit cipekedtünk, pakoltunk , takarítottunk, hogy az nem emberi... olyan sokat mosogattam a szekrényt meg az ajtókat a mocsoktól, hogy teljesen kisáradt a kezemen a bőr, és helyenként ki is is sebesedett, széthasadt a bőr a kézfejemen...
    A diplomám bruttó 4500 Ft-ot ér, ennyit fogok kapni érte. kicsit neki vagyok keseredve, de hát ez az élet az eü-ben, örülhetek, hogy egyáltalán kapok valamit.

ma mi is néztünk délután Zolival virágot, de még nem lehet kapni... holnap elmegyünk anyával a piacra, aztán lesz ami lesz. A nénitől, akitől szoktuk venni, most nem tud adni, mert nem nyíltak ki neki...

ma csak az elmaradásaimat csinálgattam, rengeteg felvételes s kilépő anyagát kellett rendezni, jöttek átkötni a telefonmellékeket, meg ilyen apróságok.. tegnap én költöztettem a gépemet A- ból B-be, mert Zoliék a többiekkel voltak elfoglalva.. össze is dugtam, működik is, persze nem kellett hozzá nagy ész.
    Mi vasárnap megyünk temetőkbe szerintem, mivel holnap délután tartjuk a névnapomat, anyuék 40. házasságiját, Zoli születésnapját, és a diplomát egybevontan... nehéz összerántani a családot...

Most megyek, puszi mindenkinek, akik betegek vigyázzanak magukra és ha lehet azért pihizzenek is.

mya100, Farmer*54, Gabi922 és 3 más kedveli ezt.
  16. greenfields

Kukuccs!
    Betegeknek jobbulást!
    Valami kórság terjedhet a levegőben, mert én is nyamvadtul érzem magam.
    Sírok rendbetéve, holnap csak a virágokat viszem ki. Ma nem mertem, mert éjszaka már fagy.:wuerg:

Holnap délután egy rég nem látott kedves ismerőssel találkozom, jön Nyau nézőbe.:D Mióta megvan a cicus, ő a sztár, rám a kutya se kiváncsi.:pxD

Még termelek egy kör horrorost, azt puff az ágyba. Szép álmokat!

Tigrislady, mya100, Farmer*54 és 3 más kedveli ezt.
  17. zsuzsa-mama

Szép estét !

Na kezdem elhagyni a talajgyakorlatot !xD

Event gaz letermelve, már csak a röpik hiányoznak. Remélem vasárnap estig összejön, mert akkor már szeretném befejezni.
    Maci ! Bejárónak nem jár !!!8):( Tele van a hócipőm az egész EÜ-el.

Akik utaznak nagyon vigyázzanak az utakon, mert elég sok őrült száguldozik odakint.

Mindenkinek Békés, Nyugodt megemlékezést, annak aki a temetőre megy, de annak is akinek távol vannak szerettei és otthon gyújt gyertyát !

Aludjatok jól.

Tigrislady, mya100, Farmer*54 és 3 más kedveli ezt.
  18. Farmer*54

Szép Napsütésre virradt Délvidék! Nagyanyó, újabban már olyat is játszanak egyesek, hogy hazamenetel napján már kijelentik az élelmezés listából. Ilyenkor szoktam régebben előfordulni, hogy átmegyek:mad: Bömbibe és zeng az egész ház bele úgy üvöltök a főnővérrel, hogy ne a>:( BMW-jébe töltse az én kajám árát, hanem ballagjon le a büfébe és hozzon ételt, mert a zárójelentés nincs kész még ebédkor mert a dokim lent ambulánsban dolgozik és jó ha 15órakor hazatudok menni8). Azóta nem kell befeküdnöm, nem vették jó néven, én sem-.-.

[​IMG] Megmondtam neked, hogy a te helyed a kukoricáscsűrben van, ahol hajkurászd az egereket.

[​IMG] SárkányJány nem figyel rám, megmosom már kicsit a képemet mert reggel elfeledtem, mikor alkalmam volt kisurranni az udvarra játszani.

[​IMG] Parancsoljanak befáradni, Zümike mindjárt jön, addig én szórakoztatom önöket a hastánc tudományommal.
    Brumi visszamegy a farmra, Mamám nem engedte, hogy átmenjek a városon a Macipeddel mert sok a vadbarom autós ilyenkor. Egyik-másik 2havonta ül csak a volán mögé és megy mint a megriasztott barom.

Tigrislady, mya100, Gabi922 és 3 más kedveli ezt.
  19. zsuzsa-mama

Sziasztok !

reggel indulás előtt itt vártam, hogy valaki csak nyitja a topicot, mivel én zártam. Nem volt senki. Már letudtuk a temetőket. Ragyogó idő volt. A gyerekeim mentek más helyekre.

Teljes körutat tesznek.

Szomszikáim ! a pislogombából elég, nem kérek többet. Már csak egy kis pókselyemre várok és kész az eventem.

Maci ! Szokásodhoz híven megint fantasztikus képeket hoztál.Még jó, hogy a Mamás figyel rád. Szinte félelmetes az utakon közlekedni. Most mindenki kihozza a kocsiját, lehet, hogy tavaly ilyenkor ült benne és sajnos nem figyelnek a megváltozott jelzőtáblákra. Tőlünk nem messze 7 km-re több kocsit toltak egybe, volt, aki a szélvédőn repült ki. A 26-os uton egyszerűen nem lehetett átmenni tankolni, mert jöttek a roham mentők, tűzoltó autók, rendőrség. A lányom is csak keveset hallott a benzinkutnál. Óvatosan !!!!!!
    Érjetek haza épségben.

Legyen mindenkinek szép verőfényes napja !

Utoljára szerkesztett: 31.10.15
    Tigrislady, Farmer*54, mya100 és 3 más kedveli ezt.
  20. greenfields

Kukuccs!
    Én is megpihenek mára. Vendégek elmentek, jól érezték magukat. Nyaus kapott sok szép játékot.
    Még este kiszaladtam a temetőbe. Ilyenkor olyan békés minden.
    Napközben nálunk is tébolyult módra közlekedtek, de nem csak az autósok, a gyalogosok is.:oops::wuerg:8)

Evetke kész, röpcsit nem kérek. Kipakoltam mindent, aranyosak a kitehetők.
    Még körbesöprök a farmokon, utána fürdés (végre van víz) és csicsi.

Fősárkánynak: jöna kutyatenyésztés, kutyákat tess kitenni!

Tigrislady, Csöpi02, Farmer*54 és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.