Gazdák a kilencedik X-en túl

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Tigrislady, témanyitás ideje: 26.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. cukorborso79

cukorborso79 Haladó

Sziasztok, Jó reggelt!

Szomszikám: Valakinek nyitnia kell és az te voltál. Tegnap este volt egy kis pozitívum.
    Myának és neked gratulálok megint a szintlépéshez, nektek ez már hónapos dolog, mi meg kullogunk utánatok.
    A tegnapi írásomat biztos azért felezte meg, mert órákig írtam. Az este az apukának adtam leckét a fürdetésből, míg az anyja a nagyobbnak olvasta az esti mesét, mondtam a vejemnek, holnap Ő fürdet.

Anika: A mai gyerekek zöme hiperaktív, a szülők nem érnek rá érdemben foglalkozni a gyerekekkel és az óviban tombolják ki magukat, tisztelet a kivételnek. Az óvonőknek fejet hajtok a munkájukért.

zsozso: Mérges voltam tegnap az eltünt írásomért, nem tudják mennyi munkát fektettem bele. Most még van egy negyed órám addig remélem végzek.

Mya: Almát sosem rakok ki, ha elfogy, megyek a piacra. Ügyesek vagytok szomszikámmal, csak úgy száguldoztok.

Csöpi: Sok tanácsot kaptam tőled, amit köszönök, mert nagyon szükség van rájuk. Ezt a meccset le kell játszani, amit nagyon remélek, hogy mi, szülők győzünk. Az a nehéz szerintem, hogy nem egy apától van a kettő.

Megint nem kaptam csekket a gázosoktól, megyek intézkedek. 3 adómat sikeresen eltüntettek a TV-ről, tegnap mentem érdeklődni
    ez ügyben, de sok változtatást kéne eszközölniük a régi visszatértére, hagyom a fenébe az egészet. Csomagot kéne váltani, ami nem lenne elég, analógról kéne digitálisra váltani.

Legyen szép napotok!

Tigrislady, zsozso577, zsuzsa-mama és 5 más kedveli ezt.
  2. Csöpi02

Csöpi02 Kivételes tehetség

Szép napot kívánok mindenkinek mára naposat és nem hideget, szélmenteset.
    Zsuzsikám, hát hiába, aki korán kel, az lesz a topik nyitó:D, én későn fekszek éjfél körül, így reggel 7-ig ágynyugalmam van. Hát én még csak a 93-as szintet taposom, szeretném már elérni a 94-est, a csodálatos kivi madártáp végett, de egyenlőre reménytelen. Igaz nem használok gyorsítókat, nem számolgatok, csak játszok igaziból, de így is haladok előre.

Macikám már megint szépeket hoztál, hát nekem a dinnye evös tetszett legjobban, mert mintha a kutyámat látnám, ha eszek úgy néz, hogy kinézi a falatot is a számból, ha ráparancsolok hogy "fekszik" lefekszik egy darabig és szeme sarkából nézeget, na nem fordítja ám el a fejét,szeme sarkából kukkol.
    Ugye egy kicsit jobban vagy már a "gyusziból", csak egy bólintást kérek, vagy cinegéset ;).

Katám, igaz sok tanácsot adtam neked, de nem lényeg hány apától vannak a gyerekek, hisz egytől is olyan eltérőek tudnak lenni (6 unoka után tudom és 1 mástól van). Fürdetést is nézze meg a nagyobbik, vonjátok bele mindenbe, "ne legyen tabu, amit nem nézhet, vagy nem láthat", ha megunja akkor úgyis kimegy onnan. Tudod azt próbáljátok tudatni vele, hogy ő is van és kap törődést.Anyuja vonja oda őt is maga mellé este mikor hazamegy kicsi a kezében ültesse maga mellé a nagyot és simogassa is, és beszéljen vele, mi történt aznap bent a kis közösségben. Bizony egy kicsi felborítja a család addigi rendjét, de pár hét és újra helyre fog állni.

Zsozsokám, nálam is a szupitáp keverés megy, már nem tudom fiú-e, vagy lány vagyok, jósdába, valahogy összefolytak a dolgok, már nem tudom melyik játékba mit is termeljek, annyira előre szaladtak az eseményekkel, hogy követhetetlen lett az egész, de a következő a lényeg a pecázós, ahhoz az ólak kirakva, fák már kint vannak be sem szedtem a tölgyesről, 1 termőföldes maradt:music: bahán meg fák vannak, hogy haladjak szépen. Remélem így jó lesz majd a felröppenőhöz is ;) és ügyes leszek :p.

Anikám, tudom nehéz a mai kicsikkel, de tudom hogy milyen az a hiperaktív gyerek, a kicsi még nevelési tanácsadóba is került óvodásnak. Lényeg amit írok, nem hüle gyerekek,hanem nagyon is okosak, nem tudja lefoglalni az ottani szintű foglalkoztatás őket, sokkal többet tudnak a világról, mint társai.
    Lényeg, legyen a nagyon "hiper aktívon" a fél szemed mindig, vond ki abból a körből ha gond támad körülötte, teremtsél más elfoglaltságot neki. Kajánál ültesd lassabb:oops: és jobb gyerekek mellé, ha úgy se megy, akkor veletek egyen, úgy mint az én kis unokám, csak az óvó nénikkel és dadusokkal evett.
    Meg súgom még az iskolában is volt olyan első osztályban, hogy óra közben felállt és kiment a folyosóra a tanítónéni meg utána xD. Sportolás se jó az ilyen gyerekeknek, mert este kifárad, reggelre félig piheni ki magát és sokkal aktívabb lesz a suliban. Tehát őt teljesen másképp kell kezelni mint a többit és nem szabad rá haragudni és büntetőbe rakni, mert ellenkezőjét éred el vele. Ha akarsz kérdezni levélben szívesen konzultálok.Most harmadikos és már félig lenyugodott, de még a nyári táborban is volt gond, mert vele mindig történik valami, pld. pocsolya közepébe esett, az egész ruhája vizes lett és a nevelő tanár trikója volt rajta mikor a szülei érte mentekxD.
    Most szünet mert kitiltotok innen :wuerg: és jajj lesz nekem akkor xD Puszilok mindenkit este jövök :inlove:

Tigrislady, zsozso577, greenfields és 5 más kedveli ezt.
  3. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!

Sárkánylány örülök, hogy előkerültél.Az én gépemnek se ártana még mindig a frissítés, na majd csak sor kerül rá egyszer.Már jó egy hónapja halasztva van, mindig na most hétvégén.

Anikának is, Benne vagy a sűrűben.Azért vigyázz magadra, ne essen nagyobb bajod.
    Zsoszo azt én nem veszek, úgyis van mit vásároljak a piacon,;) és ha már voltam ennyire elvetemült, hogy ennyi fát felvásároljak, akkor néha megszellőztetem. o_O

Maci hiába azért bennük van. Ugye amikor egy csapat kutyi is falkába verődik, ők is megmutatják honnan származnak.

Szomszikám köszönjük a gratulát, a 100-tól jóval kevesebb tp kell, így már könnyebb. Nemsoká ketten is belépnek a százasokhoz, remélem;)
    Látod Bátyus innen már nem nehéz "öregedni"xD

Zsuzsám nem hiszem, hogy sok szupitáp kell ezekhez a tenyésztésekhez, de az csak egy dolog én mit hiszek xD

Csöpi tanácsait én is csak úgy falom.

Hét ágra süt a nap, most kell még szívni egy kis vitamint míg lehet.Hétvégén jön a rossz idő. Libbenek is!

Szép napot Mindenkinek!

4. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Hali Jányok! A Hiperaktív gyerekről és felnőttről csak, annyit, hogy bizonyos mértékben betegség, és itt ezt szépen elmondják.
    A másik, Nagyanyó biztos igazad van, hogy mindenkinél másképp vált be de ha hallgatunk mint a sülthal, Katalin nem tud gyakorolni, hogy a Nagy Tesó mint védje és dédelgesse a kicsit, a dédelgetésről nem mai hír de érdekes.

A Down-szindrómás kisfiú és egy labrador tanítja meg nekünk, mit is jelent szeretni...
    Kitartás, türelem, szeretet – ez a hét fotója, még akkor is, ha nagyon nem mai darab. Örök érvényű. Meg fogsz hatódni, az tuti.
    Az argentin kisfiú, Hernán Down-szindrómával született, és bár nincs összefüggésben a betegségével, kerül mindenféle fizikai kontaktust – édesanyja elmondása szerint még a családtagjaival is –, érintésfóbiás.
    A család kutyája, Himalaya viszont mindent megtesz azért, hogy megmutassa neki, mennyit tud adni és mennyit jelenthet egy érintés, simogatás. A kisfiú többször is hátrál és megpróbálja lerázni magáról a kutyust, de Himalaya nem tágít.
    Abban a jelenetben pedig minden benne van, amikor a kutyus Hernán vállára helyezi mancsát, és úgy védi, mint egy szülő.

Csöpike, ez nekem visszajáró vendég, hol minden jó hol beüt a menj fiam kő. Katalin szerintem Nyaúkás Katánk nem fogja kiváltani a méregkeverőt, bár ért hozzá de haszna nincs. Én sem, hogy őszinte legyek mert nem szeretni az önparfümöt Karácsonyra megajándékoztam magam a 4. Nagymesteri fokozattal, és ez azt is eredményezte, hogy minden szomszédom kapott 1-1db Tavaszi koszorút ami 17db-ot jelent. Ugye milyen lüke egy Mackó?

Valdemár érkezik: https://board-hu.farmerama.com/index.php?posts/417693/

[​IMG] - Gyere cicus anyudhoz már nem tudsz bújni, jó a barátja is.

[​IMG] - Jaj vaúúú! - Ez pont a sütő ajtaja volt, majd kapunk a gazdámmal az ő házi sárkányától érte.

Egy lovagló művész kis kutya.

Utoljára szerkesztett: 14.1.16
    Gabi922, katalin1955, Tigrislady és 7 más kedveli ezt.
  5. Anika_9_

Anika_9_ Fórum biztosa

Örülök, hogy jót szórakoztál rajtam :) :inlove:

Ő hálistennek kivételek közzé tartozik...egyke gyerkőc, de ma sokkal jobban viselkedett! De abban igazad van h imádnak tombolni!!

Mindennel tisztába vagyok, amit leírtál...és igen így kell.... ma alig figyeltünk rá...és semmi gondunk nem volt vele :)
    Azért köszönöm a sok tanácsot...cuki vagy :)

Odafigyelek..úgy ahogy tudok :) :D

---------------------------------------------------------------------------

Mai napom laza volt....nem sokat aludtam...én nem tudom mi volt az éjjel....torkom fáj..úgy h juhéééé:mad: iszom a hársfateát.... meg Algopyrin.... valahogy lesz!
    Csak unom h épp h kijövök belőle és máris visszaesem.... -.-

Na de most elköszönök..meg kell etetnem Manókám....még nincs vége a napomnak...

Jó pihenést mindenkinek!

Gabi922, katalin1955, Csöpi02 és 8 más kedveli ezt.
  6. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Olvastalak benneteket.....de csak Csöpi irta, hogy ő mivel várja a pecás-eventet.
    Nekem halvány fogalmam sincs.....pedig tegnap este már ezen agyaltam.
    Emlékszik valaki, hogy mi adta jobban a felröpit az első pecásnál....én már azt sem
    tudom, hogy milyen is volt az az event....annyira felidegesitett.....hogy nem jöttek a kitehetők.
    Talán már holnap lesz kiirás....utána meg dönteni kell!

Gabi922, katalin1955, Csöpi02 és 7 más kedveli ezt.
  7. cukorborso79

cukorborso79 Haladó

Sziasztok!

zsozso: A bahán állatok, az esőerdőben fák, a főfarmon állatok/ óriás ólak, a szédültön állatok és mamutok,és a tölgyesnél mamutok.
    Így várom az eventet.

Nagyon carul vagyok, köhögök, fáj a torkom, a gyereknél is maszkban vagyok.

Ma már megsimogatta uncsikám a pici lábát, és a szobájában is magyarázott neki mihez nyúlhat, a kicsit a mama cipelte körbe-körbe.
    Tegnap megmértük, 2.85 kg.

Megyek is pihizni, bújok az ágyba.

Mindenkinek szép álmokat!

Gabi922, katalin1955, Csöpi02 és 6 más kedveli ezt.
  8. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Szia

Jobbulást kivánok! Gyorsan gyogyulj, mert igy kevesebbet lehetsz a picivel.
    Aranyos lehetett, ahogy magyarázott neki, hogy mihez nyulhat!
    Köszi a terved leirását.....én még nem tudom! Ilyen bizonytalan talán még sosem voltam.
    A fák sima vagy xxl-s ?

Gabi922, katalin1955, Csöpi02 és 6 más kedveli ezt.
  9. zsuzsa-mama

zsuzsa-mama Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Gyors bekukk! Az uncsikám tegnap belázasodott, így szitterkedtem tegnap is és ma is fogok. Annyi, hogy nagyon magas a láza. A doki nem írt semmit sem, csak szedjem láz csillapíót,
    Zsozso ! Nem készülök semmivel sem, mert nem tudom hozzátudok-e kezdeni. Hétfőn kontroll, kedden kisérjük a kis menyemet és a picit a nagy faluba, mert indulnak ki.

Maci ! Amit írtam, azt azért tettem, mert hiába a jó szándék, még nem biztos, hogy más megfogadja. remélem itt termékeny talajba vetettük a magokat !xD
    Suhanok !

Szép napot !

zsozso577, Gabi922, katalin1955 és 6 más kedveli ezt.
  10. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Szép Kórmentes Hétvégét Mindenkinek! Jányok, itt van ma a kalmár és hozza a Pannit ajándékba, igaz páncél bugyogó van rajta, de majd leimádkozzuk a polcról. Kit érdekel a horgászat, egy dinamitrúd és jönnek ki a halak a vízből?. Nagyanyó, lesz új játék is valdónál.
    Katalin, egy jó példa arra, hogy sokszor kire számíthat az ember a gyermek altatására és őrzésére: Kölök Dalmata felkúszik a Baba mellé aludni.

[​IMG] - Gyerünk mert mindjárt itt a tavasz és beszakad ez a pár méteres jég alattunk.

[​IMG] - Yippié jaj de jó, nem lesz itthon Nagyanyó. Morzsika meg alszik a finom puha ágyikóban.
    Jányok, itt is bizonyul az, hogy nem a méret számít. Mikor a kis Tacskó nem engedi a terrort a családban.

zsozso577, babahalak, Gabi922 és 6 más kedveli ezt.
  11. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!

Zsozso sztem az ólaknál mindig az érés idő számított, nem pedig, hogy milyen színű.Szóval érdemes úgy variálni, ne álljanak az ólak beérve,
    kb mikor tudsz jönni aratni ahhoz igazítsd. Ha lesznek kint fáim annál, azért részesítem előnybe a xxl-est,
    mert azt le tudom napi kétszer aratni a sima fáknál nem tudom a 20 órás érést kihasználni.
    Meglátjuk mi lesz a kiírásban, attól is függ, hogy mennyire kell variálni.
    Maci a dinamitot majd a malomba lehet keverni?xD
    Nagyon aranyosak ezek a videók. Kis tacskón majdnem behaltam, egyem meg.:inlove:
    Valdit még át kell gondolnom, Panni is kellene, a tojásnak jó a tépéje, de azért az ezer zseton sok érte. Mindenre nincs jegy.

Szomszikám vigyázz magadra és a Babára is.

Zsuzsám unokádnak jobbulást, Te pedig igyekezz nem betegedni.

Szép napot!

Jön az egy napos csere

Utoljára szerkesztett: 15.1.16
    zsozso577, Farmer*54, zsuzsa-mama és 6 más kedveli ezt.
  12. Tigrislady

Tigrislady Fórum admirálisa

Sziasztok!

sajna nem tudtam jönni, sok a meló. Visszaolvastalak titeket, örülök, hogy Anika is előkerült.

Maci, köszi a Valdemáros hírt, még erre se maradt időm a héten..

Ne haragudjatok, megyek visszaásom magam a meló alá. :(

Szép napot mindenkinek, vigyázzatok magatokra.

zsozso577, Farmer*54, zsuzsa-mama és 7 más kedveli ezt.
  13. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Kukuccs!

Betegeknek jobbulást!
    Még a jövő hetet kell kibírnom, utána lazíthatok kicsit.
    Tyű, de jó, hogy a hétvégén dolgozom, így ma kell összekapnom Valditól a Pannimat. Még talán az xxl pitomba belefér.

A cserenap nálam szombat estére korlátozódik, így az óhajokat kérem levélben a farmra.

Mai finomság:

zsozso577, Tigrislady, Farmer*54 és 6 más kedveli ezt.
  14. katalin1955

katalin1955 Fórum biztosa

Sziasztok!

Maci: Így kell altatni a kicsiket, most még azért nem, mert még nagyon pici. Amikor a stefink volt, a nagyobbik uncsikámra vigyázott, amikor mozgott a babakocsi, akkor ugatott, hogy nézzünk már rá a gyerekre.

zsozso: Mutatta az öccsének, hogy semmihez nem szabad majd nyúlnia.

Szomszikám: Gyors gyógyulást az uncsidnak, hiába a mama ahol tud segít.

Mya: Fák vannak vegyesen, majd meglátjuk mire lesz elég.

A gangon kaptam egy linket Nócitól, lufi lővöldőzést lehet gyakorolni, mondanom sem kell, nem tudtam megnyítni, pedig 3 is segítettek.
    Én vagyok az abszolut analfabéta a számgép-hez.

Megyek az isibe, jók legyetek!

zsozso577, Tigrislady, Farmer*54 és 7 más kedveli ezt.
  15. babahalak

babahalak Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    ...lődözgetek,némi eredménnyel,de az egerem mindig másfelé akar menni...Macitól veszek kölcsön cicmiccet és utána engedem...:p
    Cserenap,kérések jöhetnek priviben...
    ..ma ügyintézős,-sétálós napom volt, az idő is jó volt, hóesésben mentem;)
    A betegeknek jobbulást,a többieknek lájtos hétvégét kívánok...

zsozso577, Tigrislady, Gabi922 és 6 más kedveli ezt.
  16. zsuzsa-mama

zsuzsa-mama Fórum admirálisa

Szép estét !

Betértem kicsit olvasni, vidit nézni. Sokat lapátoltam ma. Ki vagyok mint a kutya. Maci az a kutyus nekem olyan mintha vízen járna.
    Köszönöm az infókat. Innen mindent begyűjtöttem.
    Katám ! Sétálni én is szertek hóesésben, de a vele járó munkát már kevésbé.xD

Mindenkinek szép estét !:)

zsozso577, Csöpi02, Tigrislady és 7 más kedveli ezt.
  17. cukorborso79

cukorborso79 Haladó

Sziasztok!

Ha lehetséges, a pletyiseknél már volt szó róla, hogy lehet majd küldeni a virágokat, kérem akinek nincs virágos felhősora, síkitson.

A lufi lővöldőzés sem megy, kitalálhatnának már valami könnyebbet a nyögdíjasoknak is.

Ez a halas event is a ráérősöknek lett kitalálva, agyalni és kombinálni kell, mikor, mit, mivel ,hogyan, nem újdonsült nagyiknak való.

Katám: Hó az nincs és már nem is kérek belőle, sétálni én is szeretek benne és a havas fák a kedvenceim.

Szomszikám: Gyógyulgattok, vagy még mindig magas az uncsid láza. Azért a mama ottléte egy kis megnyugvást jelent neki és hátha nem megy magasabbra. Jaj te szegény zavard el a havat, hogy többet ne keljen lapátolni.

Mindenkinek szép álmokat és jó pihenést!

zsozso577, Csöpi02, Tigrislady és 6 más kedveli ezt.
  18. pormacska1

pormacska1 Fórumfelvigyázó

Sajna Laboviti azt írta nincs remény:(

19. Anika_9_

Anika_9_ Fórum biztosa

Sziasztok!

Végreee hétvége....annyit fogok durmolni amennyit nem szégyellek... :D
    Mai idöjárás vicces volt...esett az eső..aztán havas eső és végül hó és igy váltakoztak....legvégén meg csak a hó....rendesen hóember lettem mire hazaértem... kemény :D
    Lehet szánkózni... csak ne lennék takonypóc ;)
    Az eventek amik jönnek tetszenek....de jó lenne azért egy lista h tudjam, mit lehet cserélni és mit nem.....kerestem de nem találkoztam vele....Valaki?
    Kellene teknős...jégmadár.... :S meglátjuk mit hozok ki belőle...de remélem nem a csillagos ég lesz a határ... mert akkor így jártam megint....
    Viszont annak nem örülök, hogy megint egy új állat jön...vidra....hát alig van új állatom... már heteket kunyeráltam anno egy jégmadárért...de sikertelen!
    Kitalálok valami taktikát a horgászosra is...
    Ha a virágok cserélhetőek lesznek rám is lehet számítani nyugodtan!
    Jó hétvégét Mindenkinek...holnap jelentkezem!
    Addig is pihenjetek!

20. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Köszi Pormacs az infót, reménykedtem a kisebb farmomra sikerül szereznem, ez így akkor nem jön össze.

Lufis lövöldözés nekem se jött be, maradok a beváltnál. Nálam működött a link. Jó lenne a pecáshoz is egy gyakorló, ha esetleg valaki tud róla elküldené.köszönöm

Ajándékozáshoz ha segíthetek szóljatok.

Anika megnéztem még nem változott a lista, de általában az event előtt szoktak változtatni, még lehet, hogy valamelyik ól cserélhető lesz.Itt a link
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/ajándékozási-és-kereskedési-nap-cserenap.2741/

Jó éjt Mindenkinek!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.