Gazdák a kilencedik X-en túl

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Tigrislady, témanyitás ideje: 26.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsuzsa-mama

zsuzsa-mama Fórum admirálisa

Sziasztok !

Nagyon kellemesen telik a napom!:) Közben be-be ugrom tenyészteni, de ilyen nincs, most, hogy barna bak kellene, mindig ugrik és puha nyul jön. Bezzeg mikor ugrani kellene neki, akkor semmi. Na még csinálgatom lassan az a hiányzó 8 db , csak összejön, de sajnálom a sztp-t, inkább még a magyar tarkát tenyészteném ki. Na majd meglátom.
    További szép napot !:)

babahalak, greenfields és katalin1955 kedveli ezt.
  2. katalin1955

katalin1955 Fórum biztosa

Szomszikám!

Ebéd megvolt, remélem izlett.

Az a bosszantó, hogy mindig rosszkor jön a karbantartás.

Druszám!

Mellélőttem a dolgozóval de a mai napba belefér az éjszakázás is.

Jó vasalást, nem szeressem.

Gesztenyét szeretem, mindenféle állapotban.

Eni!

Az eventet így is úgy is befejezzük ha további karbantartás nem gátolja.

Szomszikám!

Rád is fér már kicsit lazább nap, tyutyujgatsd pici uncsikádat.

Holnapig várok, ha nem megy le az ára a degeknek akkor a maradékot kitenyésztem.

Nagyon car idő van nálunk, hideg, nyálkás.

Szép napot!

babahalak, mya100 és zsuzsa-mama kedveli ezt.
  3. Tigrislady

Tigrislady Fórum admirálisa

Sziasztok!

Boldogok leszünk aratás közben! :)

Közben számolgattam, hogy nem feltétlenül szükséges a titkosakat megszerezni... és akkor már rögtön nem kell annyi szószt se gyártani, akit csak a felhősor és kitehetői érdekelnek...

Minikarbantartás lehetett, engem nemsokára vissza is engedett... nekem is akkor kellett aratnom.. :D

Ma nem csöpögött nálunk az eső, de nem sütött a nap sem... :S

Fárasztó volt a mai napom is.. és még el is rontották a kedvem.. :S

de most indulok haza, további szép délutánt mindenkinek..

agromen, Minden_esetre, babahalak és 7 más kedveli ezt.
  4. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Eni köszönjük az információt!

Most korán hozom az álommanót, mert menek dolgozóba.
    Nálam megtette a hatását, mert délután szunyókáltam egyet.xDxD
    További kellemes napot kívánok nektek.

babahalak, katalin1955, mya100 és 2 más kedveli ezt.
  5. zsuzsa-mama

Szép jó estét !

Mai napomnak vége. Sikeresen meg van az alkalmasságim a jogsihoz, de már holnap megyek is intézni az okmányirodába. Remélem 11-kor már kezemben lesz az igazolás és azzal már megint mehetek.:);)
    A bakot sikerült kitenyészetenm, így neki buzdulva, talán a 24 tarka marhának is neki kezdek.xD
    A növényeim is szaporodnak szép lassan.
    Mindenkinek sikeres eventezést !

Már lassan a laza napokban jobban elfáradok, mintha pörögnék.

Az álommanónak örülök, hogy itt van, mert lassan húzok pihizni.
    Szép jó éjszakát ! Aludjatok jól és álmodjatok szépeket !!!!:)

agromen, babahalak, katalin1955 és 2 más kedveli ezt.
  6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Nem eventezek. Most megkötöttem magam és csak azért sem. Nem érdekel a felhősor és hogy a Bahára lenne, nem és nem.
    (Mellesleg nem is érek rá...)
    Ma disznóölés volt a soron. Nem olyan nagy, csak 160 kilós. Nem csináltunk káposztáshúst és hurkát sem. Csak kolbászt és szalonnát.
    A Mesternél ott maradt a füstölni való...

Aki gondolja fénypost küldök neki ilyet:[​IMG]

Nekem ennyi volt a tányéromban:[​IMG]

A 3 sz farmomon találtam 3 titokólat. Nem is tudtam, hogy ott van. Gyorsan ki is raktam...

7. Tigrislady

Sziasztok!

Jöttem én is beköszönni.

Koppi! Nálunk később lesz még a vágás, csinálnunk kell mindent, mert füstöltet akarunk újévre.. lesz sonkacsík csont nélkül, egész sonka, csülök, szalonna, kolbász füstre, sütnivaló kolbász és hurka.. két nagy adag káposzta.... mert az úgy jó, és pecsenye friss húsból összeválogatva.. :) Én is találtam egy titokólat, kitettem.. volt partypörgetésem, és kipörgettem egy piros strucc tsz-t.. valamibe belenyúlhattam.. :D

Zsuzsa!
    Örülök, hogy előbb-utóbb ismét mozgásképes leszel autóval is.. :D Rendeződnek itt a dolgok, kérem szépen. Aztán jópár évig megint oda se neki.

Kata! neked jó munkát (bár olyan sosincs... ) Vigyázz magadra! Köszi, hogy nem hagytál minket álommanó nélkül.

Kati!
    Én ahogy számolgattam, sok-sok millát kell bedobni a bizonytalanért.. még nem döntöttem el, hogy azt a részt megcsinálom e, ami nem kell a paszulyhoz...

Jó éjt mindenkinek, megyek, én is elteszem magam alvásra!

agromen, Minden_esetre, babahalak és 8 más kedveli ezt.
  8. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!

ismét nehézkesen léptem be mikor pont aratnom kellett.Aratásom azért nem maradt ki, event halad.
    Álmos is vagyok, megyek fekszek.

Jó éjt Mindenkinek!

9. katalin1955

katalin1955 Fórum biztosa

Sziasztok!

Jöttem én is elköszönni.

Reggel ne várjatok, majd jövök valamikor délután.

Szép álmokat!

10. zsuzsa-mama

Szép jó reggelt !!!

Az ajtót már megint későn nyitottam ki !:D Az álommanó nálam nagyon hatásos volt, ilyen későn már régen ébredtem, úgy hogy az éjszakát is sikerült egy huzamban végig aludni.
    Aki elment dolgozni jó munkát, de aki most érkezik kellemes pihenést!:)
    Reméljük lassan majd csak befut mindenki !
    Koppi ! Nálam egész nap nyitva volt az ablak, de nem érkezett semmi !:( Igaz malacságokból igen keveset fogyaszthatok.:p

Mya ! Úgy látszik, most a Te szervereden van a bibi, vagy én léptem be mindig jókor, mert én most nem tapasztaltam hibát ! Ma már azt hiszem megérdemelnéd, hogy sikerüljön időben aratni, mert én sem szeretem, mikor csuszik. Van már egy berögzött szokásom, hogy este meddig farmozok. Ettől már nem igen szeretek eltérni. Inkább hagyom átcsuszni másnapra.

Szomszikám ! Ha dolgod van csak intézd nyugodtan, bennünket délután is megtalálsz !:)

Eni ! egyenlőre én is szemezgetek és majd a haladástól függően csinálom tovább !

Gabi !
    Ha időd emgedi egy kis rövidke történettel szerettel várunk.:) Amugy is !!!!:D

Kata ! Aludj jól, remélem hagytak pihenni a munkahelyeden.xD Nem azért jár be az ember. hogy agyonra dolgozza magát !!!xD

Úgy látszik itt az idő alakulóban van.:)
    Tegnap próba fűtést csináltam, szerencsére minden rendben van, igaz kb 2 hónapja meg volt a rendszer teljes átvilágítása !xD

Mindenkinek vidám szép napot !:)

11. Tigrislady

Sziasztok!

Mya!
    Tegnap este bosszúsan feküdtem le, mert amikor írtam a fórumra, még utána vissza kellett lépnem a játékba.. A család egyetlen farmján sem sikerült belépni, így nem tudott senki aratni.. kezd már nagyon bosszantó lenni. Úgy látszik, nagyon elszutykolódott valami a játék szerverei körül... :S

Zsuzsa!
    Este nálunk be lett gyújtva a kazán... apu és a párom tavasszal, az utolsó használat után az egészet kitakarították, a kéményt is, így nyugodt szívvel lehetett használni.. eddig csak a gáz volt rákapcsolva egy picit néha, de az elég drága azért... :S

Kati!
    Szép napot neked, azért gyere amilyen hamar csak lehet!

Kata!
    Jó pihenést neked, remélem, már az igazak álmát alszod, és nincs szükséged a saját álommanódra! :)

Szép napot mindenkinek!

agromen, Minden_esetre, babahalak és 6 más kedveli ezt.
  12. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Sziasztok, szép jó reggelt!

Zsuzsám, most is kimaradtál a tutiból. A mai eltartott jó egy óráig míg bejutottam. Az is kiderült, hogy központ dolog, jókor nem voltám, mint ahogy most is.

Eni most már én is kicsit goromba voltam, pedig türelmes vagyok általában. Vagy valami új elemet raknak be a játékba, akkor is szoktak lenni problémák.

Sárkánylány, álmodj szépet, ébredj frissen.

Szomszikám akkor délután várunk, és a többi hiányzóinkat is.

Mostanra sikerült délutánig rendezni a farmot, az idő szép. Nem mérgelődök

Továbbra hibamentes eventet kívánok!

13. zsuzsa-mama

Sziasztok !

reggel hamar elkiabáltam, hogy én betudok jutni a farmomra. Ahogy leírtam, igaz sikerült a farmot learatnom, de utána már több órán keresztül nem tudtam visszajutni. Egy haszna volt , elintéztem közben a jogsim, kaptam egy igazolást, mely 60 napig érvényes, addig csak megérkezik az új.:)
    Úgy látszik most a farmokon türelem játék is zajlik, csak ez jutalom nélkül mükszik !:mad:
    Már hiányozna a hiba, ha nem lenne !xD De kérem az idegeinkre senki sem gondol ?????:(xD;)

babahalak, tulipánfa55, mya100 és 2 más kedveli ezt.
  14. Tigrislady

Sziasztok!

Újabb akcióról jött hír, ami hivatalos:

Kacsakata és szupertrágya akció péntek 17 órától

Mya!
    Eventtel haladgatok, én is remélem, hogy elhárítják a szerver hibáját, mert kezdünk besokallni tőle.. 8)
    Szamártenyésztés már annyira a nyakunkon van, hogy 1000 fölé ment az ára.. nem tudom még, belefogjak -e... :sleepy:

Zsuzsa!
    Örülök hogy végre van papírod is, így azért könnyebb otthonról kimozdulni... és tervezni is könnyebb...
    ;)

Paprikáskrumpli volt nálunk az ebéd, nálatok?

Szép délutánt mindenkinek.

agromen, girhes85, Minden_esetre és 7 más kedveli ezt.
  15. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Kopkopkop.Vissza-vissza nézök errefelé is, a zene Tunyogi Pétertől volt aki sajnos azóta már a felső országban énekel.Katóka nem csodálkozok, hogy a rend derék őrei elengedtek, xDhisz a díj birkózó ruha volt rajtad akkor félig kilógtál a roncsettódból.Koppi a cukros ne malacot hanem bárányt vágjon, egészségesebb.Érzelegjünk kicsit tovább, Mackó el.( A énekes itt is már elhunyt:()

16. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Csak sikerült idejutnom.
    Nem tudom kinek boldog az aratása , nekem biztos nem.>:(>:(-.--.-
    Jelen pillanatban a guta ütöget, mert mehetek a piacra trágyát vadászni, ha még éjfél előtt aratni szeretnék.:oops:
    És akkor még csak remélhetem, hogy a nyomorult szerver nem megint akkor mondja be az unalmast 1,5 - 2 órára.Akárcsak reggel és most is.
    Remélem az informatikai gárda nem kap prémiumot, mert amilyen silány munkát végeznek én kihajítanám őket.8)
    Most megyek kutyizni inkább.:p

17. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Katóka nálam is bemonta az uncsit a szerverük nem az én gépem ahogy egyesek és kettesek beállítják a dógokat.Nemtom a fölső vezeték ilyenkó csináj is valamit vagy csak emönnek sört inni.

18. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Sziasztok !

Zsuzsám van jutalom, meg lett hosszabbítva az event. Az biztos, hogy rendesen edződnek az idegeink.

Eni a szamaras tenyésztésen én is gondolkozok, hogy nekiálljak-e. Gazdaköriket meg attól függ, hogy mik lesznek a nyeremények.

Nálam ma csak meleg szendó volt a kaja.Nem nagyon kívántam semmit. Később még eszek darázs tésztát( hamár zala)

Sárkánylány nekem is elég későre jut a következő aratásom.Pedig pont az ellenkezőjét akartam elérni mikor korábban jöttem reggel.
    Ez mos nem jött be.

Inkább míg itt vagyok meghallgatom a másik zenét is amit kaptunk

babahalak, tulipánfa55 és zsuzsa-mama kedveli ezt.
  19. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

Mivel a belépési szervereket több alkalommal is támadás érte, így biztos lehetsz benne, hogy a szokásosnál is nagyobb energiákat fektetnek a megoldásra:

https://board-hu.farmerama.com/index.php?posts/72902/

babahalak kedveli ezt.
  20. Gabi922

Gabi922 Rutinos

Szép napot Kedves Vénecskék!

Ma nem valami jól alakultak a dolgok. Amikor tudtam volna jönni, ERROR fogadott. Aztán el kellett mennem, legalább sétáltam egy jó nagyot, gyönyörű idő volt. Visszajöttem, na erre még mindig nem tudtam belépni. Kiderült aztán, hogy két különálló hiba, csak amikor működött a dolog én nem voltam gépközelben.
    Különben nem gond, mert elég jól állok, a malom mag teker a hiba alatt is.

Kedves Maci!
    Köszönöm a zenéket nagyon szeretem mind a kettőt.

Kedves Zsuzsám!
    Most már autókázhatsz nyugodtan, csak benzinnel bírjad.

Kedves Kata!
    Szerintem nagyon sok mindent akarnak egyszerre belezsúfolni a játékba egy időben, és szépen összeakadnak ezek a programok. Azért a prémiumot én is megvonnám tőlük.

Kedves Eni!
    Ma úgy látszik krumplis nap van. Nálunk rakott krumpli készült.

Kedves Mya!
    Szerintem neki állunk a szamarasnak is, jó nyeremény ide vagy oda. Event van, csinálni kell. :D

Megyek összedobok egy ki sütit, jönnek hozzánk nemsokára, legyen egy kis friss nassolni való.

További szép napot nektek. Hoztam mesét, egy kicsit hosszú, de két aratás közé remélem bőven belefér ;):).

Novembert írtunk, borongós, ködös, szürke, semmire sem való novembert. Odakinn erős szél fújt, hidegen, könyörtelenül csapta az alig-alig, de állandóan szemerkélő esőt az utcán a gyalogosok arcába, akik összehúzva magukat, igencsak szaporázták lépteiket, hiszen kinek lehetett kedve ilyen időben romantikusan andalogni és közben álmodozni szép dolgokról, melyek még soha nem történtek meg velük, de bárhol, bárkivel bármikor egyszer vagy többször akár meg is történhetnek...

A fűtött szobában az erkélyajtó mögött álltam, és szomorúan figyeltem az utcán hajladozó fákat. A viharos szél percek alatt szabadította meg őket elgyengült, sárgásbarna leveleiktől s hordta őket messzire, egy széltöréses helyen hatalmas kupacba rakva őket. Néhány, erős szálon az ághoz kötődő levél állt ellent csak a szél erejének.

Napokkal ezelőtt az erkély szélvédett sarkára fölerősítettem már a madáretetőt, a cinkék, verebek azonban ez ideig nemigen látogatták a számukra újonnan nyílt éttermet, mert eddig találtak maguknak természetes táplálékot. Most azonban örömmel fedeztem fel hat-nyolc verebet, amint csapzottan megbújva a madáretető teteje alatt boldogan csipegették a magokat. Kissé meglepve figyeltem, amint egy átlagosnál jóval nagyobb termetű veréb leszáll az erkély korlátjára, és éktelen csivitelésbe kezd. Az „Öreg" — így neveztem el — sok nagy csata részese lehetett már, feje búbján egy komoly sebhely látszódott, egy kisujjnyi darabon a tollazata is hiányzott. A madarak megszeppenve figyelték társukat, néhányan abba is hagyták a falatozást, aki pedig tovább folytatta, az olyan szidást kapott, hogy ijedtében kirepült az etetőből. Az erősebb és valószínűleg fiatalabb verebek azonban ekkor szembeszálltak az Öreggel, letaszították az erkély korlátjáról és elkergették egy messzebb álló kopasz fa tetejére, majd visszarepültek — mondhatom — hozzám és folytatták a táplálkozást. Az Öreget ettől a naptól kezdve nem láttam.

Telt az idő, elmúlt a december és a január is. Február végén jártunk, mindenki vágyta már a tavaszt, a lágy, simogató, langyos napsugarakat, a zord tél után az enyhülést. Kemény, hideg tél volt, sok-sok hóval, jéggel. Az erkély előtti fán a tavalyi viharos ősz és a hosszú tél után egyetlen levél maradt. Makacsul, elszáradva, de ragaszkodva az ő faágához, amelyből az előző évben márciustól novemberig élt, s amelyről sok ezer társával együtt nyáron árnyékot adott, napfényt szűrt, levegőt tisztított, minden feladatának lelkiismeretesen megfelelt. Lehetett bármekkora szél, eshetett félméteres hó, ráfagyhatott éjjel a napközben esetleg megolvadó hólé, a falevél kitartott.

A madarak serege állandó vendégem lett az erélyemen. Csapatostól érkeztek, hírét vitték a többi, élelmet nem találó társaiknak, hogy van egy hely, itt, nem messze, ahol mindig lehet friss magokat csipegetni, én pedig napi kétszer-háromszor is kénytelen voltam az etetőt feltölteni, nehogy kiürüljön. A cinegék, verebek, galambok már ismertek, alig-alig rebbentek szét arra az időre, amíg a friss magot kiszórtam nekik, azután hálásan csiviteltek.

Február utolsó napján aztán ismét megpillantottam az öreg verebet, jellegzetes sebhelyét, tollhiányát nem lehetett mással összekeverni. Jóval vékonyabb volt, mint az ősszel, amikor legutóbb láttam. Lassan, méltósággal telve röpködött ágról ágra, miközben kitartóan figyelte a tele etetőből kitartóan szemezgető madártársait, láthatóan éhes volt, de büszkesége nem engedte, hogy társuljon hozzájuk. Leszállt arra az ágra, amelynek végén az egyszál falevél dacolt az idővel. A falevél megrezdült egy kicsit, de szilárdan kapaszkodott az ő ágába. Az Öreg tollászkodott egy ideig, majd így szólt a falevélhez:

— Te falevél, te miért maradtál itt az ágadon egész télen? Miért nem estél le már kora ősszel, mint a társaid, akik megtették és azóta más, szép feladatot látnak el valahol?

A falevél egy percet gondolkodott, majd csak azután válaszolt.

— Mert én vagyok a folytonosság — mondta a verébnek. — Nekem az a dolgom, hogy addig maradjak itt, míg az utódaim, az idei rügyecskék meg nem jelennek.

— S mit érsz te azzal? — kérdezte az öreg veréb.

— Láthatom, hogy az élet folytonosan újra kezdődik — felelte a falevél. — Én kitartok, ameddig kell... De látom, te éhes vagy. Miért nem repülsz a társaidhoz és laksz jól az etetőből?

— A magunkfajta gondoskodjon magáról — válaszolta büszkén, felszegett fejjel az Öreg. — Nem fogadok el semmit, csak amit magam szerzek meg. Milyen veréb az, amelyik nem tud magáról gondoskodni? Én is kitartok, ameddig kell... Illetve, ameddig lehet — sóhajtotta halkan.

A falevél fázósan megrezzent, kissé összébb gömbölyödött, mint amennyire eddig volt gömbölyödve és nem szólt többet. Az Öreg pedig átrepült a szomszéd fára.

Március első felében minden nap figyeltem az ablakból a falevelet és az öreg verebet, minden változatlan volt, a falevél kapaszkodott az ágba, a veréb pedig sűrűn megjelent a fa ágán, de egyszer sem jött be az etetőbe. Március közepén az egyik reggelen örömmel láttam, hogy megjelentek az első rügyek a fákon, bokrokon, enyhe, tavaszi szellőt éreztem, amikor kinyitottam az erkély ajtaját. Amikor a tekintetem a szemben lévő fára tévedt, megdöbbentem. Az elszáradt, makacs, kitartó falevél nem volt a helyén, az éjszaka lehullott, a szél messze sodorta. Szomorúságomat azonban, ha nem is feledtette, de jelentősen enyhítette az, amikor megláttam az öreg verebet. Leszállt arra az ágra, amibe mindaddig a száraz falevél kapaszkodott, kissé tanácstalanul forgolódott, majd egy percig nyugodtan ült. Azután fölrepült, rászállt az erkélykorlátra, valamit halkan csiripelt. A fiatal verebek kissé félrehúzódtak, az Öreg ráugrott a madáretető szélére és óvatosan csipegetni kezdett. Úgy láttam, néha rámpillant, eleinte bocsánatkérő tekintettel, később egyre hálásabban.

Másnap reggel az Öreg megjelent az erkélyen, csőrében egy száraz falevelet tartott. Óvatosan beejtette az erkélyre, megvárta, míg fölveszem, aztán szemezgetett egy kicsit, és újult erővel elrepült, hogy holnap újra visszajöhessen. Tudtam, hogy minden nap vissza fog jönni.

babahalak, tulipánfa55, mya100 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.