Gazdák a kilencedik X-en túl

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Tigrislady, témanyitás ideje: 26.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Gabi922

Gabi922 Rutinos

Szép jó reggelt mindenkinek!

Köszönöm a kedves köszöntéseiteket.

Ma hosszú napom lesz, csomó mindent el kell intéznem. Na egy nyugdíjasnak alig van ideje :p:D. Sajna egyre több belőle az orvos látogatás. Pedig én nem vagyok rájuk kíváncsi. ;)
    Reggel nyújtózkodtam egy kicsit, megmozgattam a nyakam, a derekam a térdeimet. Közben mást sem hallottam, csak hogy reccs-ropp. Rájöttem :D nem öreg lettem, hanem ropogósabb.....

Legyen szép napotok és vigyázzatok magatokra.

Sonche, greenfields, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  2. zsuzsa-mama

zsuzsa-mama Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Kedves Gabi ! utólag, de annál nagyobb szeretettel kívánok Nagyon Boldog Névnapot!:inlove:
    Nekem is rohanós napom lesz, többek között orvos látogatás, na ezt én is kitudnám hagyni.:(:D
    Utána rohanás motort kell valahol kerítenem a pici unokámnak. Talán a Régióban lesz esélyem, de minden más irányban van.
    Tegnap megkérdezte, hogy ugye azt a Jézuska hozza??? Mama természetesen. Erre Ő mama szeretlek. Elolvadtam ás valahol kerítek és a nagyobb unokám pénteken indul és kiviszi neki.

Tegnap arra nem volt időm, hogy learassak, Este fél 8-kor került rá sor a du. 4 helyett.

Kellemes szép napot !

Sonche, Gabi922, greenfields és 2 más kedveli ezt.
  3. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Jó reggelt, sziasztok!

Kicsit megkésve, de nagy szeretettel Boldog Névnapot kívánok Kedves Gabi:inlove:
    Remélem már jobban vagy. Köszönjük a mesét:)
    Zsozso vasárnap fél napot végigszenvedtem, tegnap se voltam még a toppon.
    Farmon állat szaporítás van, semmi különös. Talán ez, jött még egy hiányzó titokfa, most már csak a legújabbak hiányoznak.
    Kívánok én is Nektek minden szépet!:)

Sonche, Gabi922, greenfields és 2 más kedveli ezt.
  4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Olvastátok a púpos-eventet?
    Azt hiszem fel kell kötni a gatyámat!
    Egyelőre még emésztem az eventet.....az biztos, hogy elkezdem.....de hogy meddig csinálom.....kiderül!!!!!
    Véges a hozzávaló teve-állományom!

mya100, Sonche, Gabi922 és 2 más kedveli ezt.
  5. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Kukuccs!
    Zsozsó a bugyingót már rég fel kellett kötni. Bár a Malala és a Mikula event kicsit lazább volt.:music:
    Belekezdünk, aztán imádkozunk a tevetenyésztés istennőjéhez, hogy sok sok szultánt, múmiát és trükköst dobáljon.;):p

Mya nálam a fatermések szaporodnak. Valahogy mindig eltűnik az aranylevél, ginko stb.

mya100, zsuzsa-mama, Sonche és még 1 ember kedveli ezt.
  6. Gabi922

Gabi922 Rutinos

Szép estét mindenkinek!

Nem semmi teve mennyiséget kérnek, de azért tetszik. Remélem lesz a hétvégén bébi bumm :p. Azzal talán könnyebb lesz teljesíteni és tényleg imádkozhatunk, ahogy Kata írta, hátha szerencsénk lesz.

Zsuzsám a nagymami mindent megígér és teljesíti is.:inlove::D Kis unokának amúgy sem lehet ellen állni. Remélem minden rendben volt a dokinál. Engem megdicsértek, csak egy kicsit fogynom kéne megint. :wuerg: Ne ez karácsonykor nem nagyon fog menni. Férjem már írja össze a menüt. >:(:D

A teve meg az egér (Benedek Elek)

Egyszer egy teve mit gondolt, mit nem magában, faképnél hagyta a gazdáját, s elindult világgá. Kötőfék volt a fejében, s a kötőfék hosszú szára vonszolódott a földön utána. Meglátja ezt egy kis egerecske, s - hopp! - szájacskájával megfogja a kötőfék szárnak a végét, hirtelen elébe iramodik a tevének, s megy előtte, mintha ő vezetné.
    - Na lám - cincogott a kis egér -, micsoda egy erős egér vagyok én!
    A teve nem szólott semmit, csak mosolygott magában, s szép csendesen mendegélt a hencegő egerecske után. Az meg csak cincogott tovább:
    Szép, szép, ó de szép,
    én vezetem a tevét!
    Így cincogott, hencegett az egerecske, de egyszerre csak torkán akadt a nóta. Az ám, egy nagy folyó partjára értek: nosza, egerecske, vezesd át ezen a tevét!
    - Előre, előre! Mit álldogálsz, hős egér? Vezess át a folyón, hisz csak térdig ér! - szólalt meg a teve.
    Felelte az egerecske:
    Van eszem, hogy nem teszem,
    mély ez a víz énnekem!
    - No, mindjárt megmutatom, hogy nem mély - mondotta a teve, s azzal bement a folyóba, megállott a közepén.
    Látod-e, te kis egér,
    a folyó csak térdig ér!

- Az ám, neked, de nekem! - válaszolt a kis egér.
    Ami neked térdig ér,
    megfúl abban az egér.
    Így cincogott, aztán könyörgésre fogta:
    Gyere vissza, végy hátadra,
    vígy által a túlsó partra!

- Jól van - mondotta a teve -, általviszlek, de előbb fogadd meg, hogy nem hencegsz többet.
    Azt cincogta, nyöszörögte a kis egér:
    Esküszóval fogadom,
    magam többre nem adom,
    mint amennyit ér,
    egy kicsi egér.

- Úgy legyen - mondotta a teve, s átvitte a folyón az egerecskét.

zsozso577, mya100, zsuzsa-mama és 2 más kedveli ezt.
  7. zsozso577

Sziasztok!

Gabi.....köszi a mesét....tetszett!
    Az jóóóó.....ha a doki bácsi megdicsért!....gratula!

Kata....igazad van...egyre durvábbak az eventek. A mostaniban csak az zavara....de az nagyon!
    Hogy.....ezeket az ólakat már véres verejtékkel sokan megszereztük!
    Deeeee ennek ellenére fogom csinálni.....mert hát event van és azt csinálni kell!!!!
    A teve helyett én valami más állatnak jobban örültem volna!....a szigeten is ott lenne pl az elefánt! stb!

Emlékszel nem is olyan régen beszéltük a piros bajusz-szalont....nahhh már nem is olyan sok növény kell,
    hogy a pajtában legyen. 2000 százszorszép és 6000 szagos müge!

mya100, zsuzsa-mama, Gabi922 és 2 más kedveli ezt.
  8. greenfields

Gabika köszönöm az aktuális mesét! Egy nagyi naná, hogy lesi az unoka minden kívánságát.;)
    Hm a fogyás mindig nehéz, de karácsonykor...o_O:eek::wuerg::cry:

Zsozsó jól haladsz! Nekem a fák miatt most kicsit lassabban megy a gyűjtögetés.

Akinek elkerülte volna a figyelmét: holnap turbómalom, bébibumm és szupertáp vásárlás!

Most jobbra el, megyek álmodni a sivatag hajójával.;)

zsozso577, Sonche, mya100 és 2 más kedveli ezt.
  9. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Sziasztok, szép jó reggelt!:)
    Ez az event nekem is fejtörést okozo_O 9-ig biztos megcsinálom.Készletem kb a 11-es feladatig elég.További lehetőségeim, még bent van egy múmia teve 20 a.banánért, az talán elég lenne 12-ig. Nem vagyok sokkal előrébb, és a banánom se jön vissza, csak ha végig viszem az evetet. Mondjuk van elég a szintemhez képest, a maja feladatnak köszönhetően, de spórolni sose árt.
    Tevét nem akarok venni a piacon semmilyen formában . Szupertáp kell a következő tenyésztéshez...Végül is arra jutottam, 9-ig biztos. Keveset tenyésztek, aztán meglátom mire lesz elég, de legyen úgy ahogy Kató írta.:D
    Az aranylevél nálam elfogyott, pedig a széleken kint vannak a fák, de a janik is kint vannak, azok pedig eszik rendesen. Eventig kitart most már a táp, addig állatozok. Nincsenek melósaim, inkább a Malalát választottam, most kézzel aratok, napi kétszer, és napközbe is az állatokra nézek egyszer, ez még így nem nehéz. Jövő héten már kuponozok, pár gazdakörhöz is hozzányúlok, amik adják a melósokat. Aztán nálam is mennek a hosszú új növények, mert nem igazán ültetettem eddig őket.
    Gabika továbbra is csak ügyesen :) Mi csak a szentestét töltjük itthon. Karira nem kell főznöm, legfeljebb csak besegíteni. Sütit azt sütök, mert azt viszek.Anyós nem szeret sütni, de neki is van erőssége, a takarításban verhetetlen.

Turbó malmot, talán nem felejtem, mert nekem is emlékeztetnem kellxD A telihold teljesen kimaradt, csak az ólakat arattam le.Növényhez nem is nyúltam. Sebaj, majd legközelebb.
    Szép napot Mindenkinek!:)

10. Gabi922

Gabi922 Rutinos

Szép estét mindenkinek!

Na én úgy döntöttem, megcsinálom végig ezt a teve eventet. Nagyon tetszik a grafikája, most nagyon ötletesre sikeredett :inlove::D.

Hoztam egy kicsit hosszabb mesét, de szerintem nagyon bájos :inlove::inlove:

A Teve cserjéből, törzsből, tamarindából élt, és átkozottul lusta volt. Ha valaki megszólította, így felelt:
    – Púp!
    Egy hanggal se szólt többet ennél: – Púp!
    Nemsokára hétfőn reggel fölkereste őt a ló. Nyereg volt a hátán, zabla a szájában, és így szólt:
    – Hallod-e, te teve, gyere innen, és ügess úgy, mint mi többiek!
    – Púp! – szólt a teve; és a ló távozott, és elmondta az embereknek.
    Nemsokára fölkereste a tevét a kutya. Bot volt a szájában, és így szólt:
    – Hallod-e, te teve, gyere, és szolgálj úgy, mint mi többiek!
    – Púp! – szólt a teve; és a kutya távozott, és elmondta az embereknek.
    Nemsokára fölkereste a tevét az ökör, járom volt a nyakán, és így szólt:
    – Hallod-e, te teve, gyere, és szánts úgy, mint mi többiek.
    – Púp! – szólt a teve; és az ökör távozott, és elmondta az embernek.
    És aznap este kapta magát az ember, és összehívta a lovat és a kutyát és az ökröt, és így szólt:
    – Halljátok-e, ti hárman, én bizony nagyon sajnállak benneteket (mikor olyan vadonatúj még a világ): de az a púpoló teremtés a sivatagban nem tud dolgozni, mert különben ő is itt volna már. Nem is bánom hát, maradjon magának: de nektek kétszer annyit kell majd dolgoznotok, hogy pótoljátok őt.
    Ezt hallván azok hárman nagyon megharagudtak (mikor a világ olyan vadonatúj volt még), és kupaktanácsot ültek, és tanakodtak a sivatag szélén. És a teve odament hozzájuk, kényelmesen kérődzve és átkozottul lustán, és kinevette őket. Azután így szólt: – Púp! –, és újra eltávozott.
    És nemsokára arra vetődött a dzsinn, aki minden sivatag őre, és porfelhőben utazott (mert a dzsinnek mind így utaznak, mivel ez a bűbájosság), és megállt a kupaktanács láttára hármuk mellett.
    – Minden sivatag hatalmas dzsinnje – szólt a ló –, mondd csak, rendjén van-e az, hogy valaki lustálkodjék, mikor ilyen vadonatúj még a világ?
    – Semmiképpen nincs rendjén – felelt a dzsinn.
    – Nos, akkor – szólt a ló – van egy mihaszna teremtés a farkasordító sivatag kellő közepén (aki ordítani szokott maga is), hosszú a nyaka, hosszú a lába, és ez a mihaszna teremtés egy szemernyit sem dolgozott hétfő reggel óta. Nem akart ügetni.
    – Púp! – szólt a dzsinn, füttyentve –, ez az én tevém, Arábia minden aranyára! Ugyan mit beszél?
    – Ennyit mond csak: „Púp!” – szólt a kutya –, és nem akar szolgálni.
    – Nem szól más semmi egyebet?
    – Csak annyit: „Púp!” – szólt az ökör –, és nem akar szántani.
    – Jól van – szólt a dzsinn –, majd elbánok én vele, csak egy percig várjatok!
    A dzsinn beburkolódzott porköpönyegébe, keresztülrepült a sivatagon, és ráakadt a tevére, aki átkozottul lustálkodva egy pocsolya tükrében nézdegélte magát.
    – Hallod-e, te bugyborékoló, hosszú lábú barátom – szólt a dzsinn –, azt hallom, hogy egy szemernyit sem akarsz dolgozni, mikor olyan vadonatúj még a világ?!
    – Púp! – szólt a teve.
    A dzsinn leült, kezére hajtotta az állát, és egy nagy bűvölésen gondolkozott, mialatt a teve folyton nézegette magát a pocsolyában.
    – Külön munkát okoztál hétfő reggel óta három barátomnak, mivel olyan átkozottul lusta teremtés vagy – szólt a dzsinn; és tovább gondolkozott a bűvölésen, állát kezére támasztva.
    – Púp! – szólt a teve.
    – Én bizony a te helyedben nem mondanám ezt többé – szólt a dzsinn –, egyszer csak meg találják sokallni. Hallod-e, te bugyborékoló barátom, azt akarom, hogy te is dolgozzál.
    A teve újra csak így szólt:
    – Púp!
    De jóformán ki sem mondatta még, mikor egyszerre csak azt látja, hogy a háta, amelyre rettentően büszke volt, elkezd dagadni, dagadozni, és nagy, vastag, ingó púppá dagad.
    – Látod-e? – szólt a dzsinn. – Ez a te tulajdon púpod, amelyet lustálkodással szereztél becses személyednek. Ma csütörtök van, és te hétfő reggel óta, amikor a munka megkezdődött, nem dolgoztál semmit. Most eredj dolgozni!
    – Hogy menjek? – szólt a teve. – Ezzel a púppal a hátamon?
    – Ez szándékosan termett a hátadon – szólt a dzsinn –, mivel három napot ellustálkodtál. Ezentúl fogsz tudni dolgozni három álló napig egyfolytában ennivaló nélkül; mivel elélhetsz púpodból; és eszedbe ne jusson soha azt mondani, hogy én nem tettem semmit az érdekedben! Gyere ki a sivatagból, eredj el a három barátomhoz, és viselkedj illedelmesen, te púpos!
    És a teve belenyugodott a púpjába, és fölkereste púpostul a három barátját. És e naptól fogva mind a mai napig békén hordja púpját a teve. De azt a három napot, amit a világ legelején ellustálkodott, sohasem pótolta ki, és sohasem tudta megtanulni, hogyan kell illedelmesen viselkedni.
    Rudyard Kipling

Anika_9_, zsuzsa-mama, Sonche és 3 más kedveli ezt.
  11. greenfields

Kukuccs!
    Nagy erőkkel megy a tevegelés. Eddig a legnagyobb ugrás az alapból múmiateve.:music: Ez nem rossz, de miért csak egyszer.:pxD

Karácsonyi bevásárlás már megvolt, menü a szokásos. Sütisütés nem lesz, én úgyis dolgozom, anyuéknak megcsinálom Nigella féle kalóriabombát, azzal ellesznek.

Gabika megint szuper mesét hoztál.:inlove::D

Mindenkinek sok-sok trükkös tevét!

zsuzsa-mama, Gabi922, mya100 és 2 más kedveli ezt.
  12. zsozso577

Sziasztok!

Végig tevegeltem a sivatagon.....kész vagyok az eventtel.
    2x inditottam 134 db-t.....és lám csodát be tudtam fejezni!
    Nagy ugrások nem voltak....azon meg is lepődtem volna.....ha mégis lett volna!!!!!
    A grafika....nagyon tetszik.....tényleg szépet alkottak!
    A titkosokat elfelejtettem kitenni....talán majd délután.

Most megyek menős egy napom lesz!!!!!
    Szép napot kivánok!

zsuzsa-mama, greenfields, Gabi922 és 2 más kedveli ezt.
  13. Sonche

Sonche Fórumelemző

Sziasztok!

Zsozsó, gratulálok az event befejezéséhez, sok szerencsét a titkosakhoz!:music:
    Gabika, köszönjük szépen a mesét!:inlove:
    Kata, gratulálok a múmiatevéhez, nekem alapból szultán teve sikeredett, amit szépen be is adtam a legutolsó feladatba:inlove:, lehet jobban jártam volna más taktikával, de ebben a pillanatban nem foglalkozom velexD, maradt több, mint ezer tevém, ezek mennek a piacra szépen, lehet picit még a hétvégi boom-on próbálkozom, mert kellenek a gazdaköribe, de 50 darab szupertáppal nem tudom mennyire megyekxD. A titkosak nálam is délután fognak kikerülni, hacsak el nem felejtem;), jó lenne egy víziló és a menyétnek is tudnék örülni:p. Bár, megjegyzem nekem a banánok miatt is már megérte ez az event, még, ha ette is a szupertápotxD. A grafika tényleg nagyon szép lett, cukik a tevék, ahogy futnak egyik pontról a másikra:music:, bár nálam most már meg sem állnak csak futkároznak körbe-körbe:inlove:.
    Tegnap volt a karácsonyi vacsi az osztállyal, de a migrén megint megpecsételte a felhőtlen szórakozás örömét:cry:, nem is maradtam sokáig, a kis orvosok szép műsorral készültek, nagyon aranyosak voltak!:music:
    Pénteken, este hattól újra Baby Boom, mindenkinek sikeres tenyésztést, és nagy ugrásokat kívánok!:inlove:
    Januárban, jelvényes tenyésztés lesz, ha esetleg még nem hallottátok volna!:oops:
    Szép napot!:inlove::music:

zsuzsa-mama, greenfields, Gabi922 és 2 más kedveli ezt.
  14. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!:)
    Gratulálok az eventbefejezésekhez, és a nagy ugrásokhoz!:D Nekikezdtem én is, aztán már nem volt kérdés, hogy bejezem, néha ma is rájuk nézek, hogy menetelnek körbe :) kb 150 tenyésztés kellett hozzá.Nagy ugrás nem volt, csak tudós tevéig, igaz az többször.
    Gina egyáltalán ne bánd, én is így tettem volna. Nálam már elfogytak a tevék, mert mind kiszórtam a piacra:D ..bizony jó lenne egy menyét :music: Jobbulást kívánok!:)
    Mese nekem is nagyon tetszett:inlove:
    Titkosok talán a következő körben nálam is kikerülnek:p Addig pedig termelem a tevéket.

15. greenfields

Kukuccs!
    Este megcsináltam az eventet még a kicsiken is.

titkosak...ő... éreztem, hogy valamit megint elfelejtettem.o_O:oops: Majd legközelebb.:pxD

Gabi922, mya100, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  16. zsuzsa-mama

SZÉP JÓ REGGELT !

bocsi a nagy betűért ! most meg kövéren ír nem tudok vele mit kezdeni.:(:mad:

Gratulálok ateve event befejezéséhez.nekem is sikerült tegnap. Tevém maradt, tápom az kevésbé.
    Gabika ! Köszönet a meséért.
    Gina ! Sajnálom, hogy a migréned tönkre tette a karácsonyi ünnepséget.
    Zsozso ! Ma nekem is még menős napom lesz.
    Mya ! Köszönöm a sok segítséget, mert az infók nélkül sehol sem lennék.
    Kata !A titkosak nálam is váratnak magukra.
    Szép napot !

Gabi922, mya100, greenfields és 2 más kedveli ezt.
  17. zsozso577

Sziasztok!

Gratula az event befejezőknek.....ha jól olvastam....mindenki a végére járt!
    Titkosokat csak a szigetre tettem ki....nem sokára kész is lesz....kiváncsian várom!

A farmon még temelem a szagos mügét....de ma már meg lesz az a piros bajusz-szalon!
    Után megyek visszafelé a feladatban.....de csak ráérősen!...aztán meg nem tudom, hogy melyiket
    fogom csinálni.

Ma nem megyek sehová sem.....a hétvégém menős lesz....igy lakás-eventet tartok!

Szép napot kivánok!

Gabi922, mya100, greenfields és 2 más kedveli ezt.
  18. zsuzsa-mama

Sziasztok !

Mai rohanás letudva. Készítem az unokámat az útra, mert Ő még suliban van. Most következik a zab szem effektus míg ki nem ér.
    Mindig megfogadom, hogy karácsony előtt nem fogok rohangálni, de valahogy sosem jön össze.
    Ja a gépem közben visszaállt.xD Még nem is nyomogattam semmit sem.
    Bahás titkosaim :kókuszkopasztó sárga
    Szőnyegcsomózó sárga, narancs
    hangyász
    flamingó
    Nem ájultam el tőle. Nagyon örültem volna legalább egy vízi pacinak. Másra már gondolni sem merek.:(

Gabi922, mya100, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  19. greenfields

Kukuccs!
    Zsuzsám már meg sem lepődöm a titkosaidon.:sleepy::(
    A vizipacid nálam telel.

Zsozsó te jobban állsz, nekem még vissza van az arany is.:wuerg:

Gabi922, Sonche, mya100 és 2 más kedveli ezt.
  20. zsuzsa-mama

Köszönöm Kata !

Azért jó lenne sajátnak örülni egyszer !!!

Gabi922, greenfields, Sonche és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.