Gazdák a kilencedik X-en túl

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Tigrislady, témanyitás ideje: 26.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Anika_9_

Anika_9_ Fórum biztosa

Sziasztok!

Hársfatea megcsavarva menta, kamilla teával és mézzel a gyógyulás elixírje!
    Igaz este megizzasztott de egy fokkal jobban vagyok, ma kipróbálom a lándzsás útifű szirupot köhögésre, mert gyógynövénypárti vagyok..aztán meglássuk!

Max még coldrex, mert nem akarok ennyire antibiotikumot szedni!
    Gyorsan megkukkantom az új eventünket, aztán pakolászás, takaritás, mert tegnap jöttünk vissza Debbe, és olyan káosz van, h csak na!

Fatther, Tigrislady, Gabi922 és 3 más kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Tudom még javasolni a Neocitrant. Az sem az orvos által felírtak közé tartozik és hatásos is a mi családunkban. Máshol persze nem biztos, hogy úgy gyógyítgat, mint minket. A lándzsás útifű zöld levelét nyáron, ha valakit megcsíp egy szúnyog, törje meg többször és a levéllel dörzsölje meg a szúrás helyét. Enyhíti a viszketést. A lándzsás útifű meg mindenhol található, utak mentén, kertekben, mezőn, erdei tisztásokon. A kamilla jó gyulladáscsökkentő és még hashajtó hatása is van. A méz biztosan kiváló, csak az a baj, hogy én nem szeretem. Nálunk méz kenyérre ritkán kerül, ha a feleségem néha megkívánja vagy a nagyobbik unokánk eszik vajas-mézes kenyeret. A legtöbb süteményekbe kerül, mint most is, a karácsonyi puszedli mézes volt. Esetleg mézes zserbó, de kalácshoz sem tesz a feleségem a töltelékbe, helyette inkább lekvárt. Hársfatea jöhet, az sosem árt, csak használ! A menta meg frissít, még likőrként is. :p

3. Anika_9_

Anika_9_ Fórum biztosa

A neocitrant nem tudom meginni, semmi ilyen ihatós port mert kijön, ahogy be is ment... :)
    Van 1-2 kivétel pl. a kálcium sandoz meg az acc...de semmi több
    Mézes párti én se vok, de mikor muszáj akkor sajna bajna muszáj... lándzsás útifű szirupot most probálom elsőre, majd kiderül h válik be..van benne fahéj..méz..borsmenta meg miiit tom én és finom...ha elmúlik töle a köhögésem akkor szuper!

Szép jóéjt:)

4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Mielőbbi gyógyulást, mert egyrészt hamarosan itt a szilveszteri buli, másrészt meg kell menni a dolgozóba robotolni az évbúcsúztató után nem sokkal!
    Ma jön a nagyobbik unokám. Lesz korcsolyázás - neki, mert én ugyan fel nem megyek arra a sikamlós jégre - utána kockapókerezni akar. Aztán majd kitalálja, hogy mit csináljunk, mert ilyenkor az ő kérése a meghatározó. Azért unoka. :) Holnap délbe jön a fiam és viszi vissza magukhoz. Ott szilvesztereznek. Aztán újra indul a tanítás az iskolában. A tündérkénk szeret iskolába menni, de jobban szereti a szünetet. Igaza van. Szórakoztatóbb, mint a padban ülni és hallgatni.
    Szép napos napot mindenkinek!

Fatther, Tigrislady, Gabi922 és 5 más kedveli ezt.
  5. grilleprof

grilleprof Junior szaki

Jó reggelt!

Én is kívánok jobbulást annak ki beteg. Még egy jó recept az istenien fertőtlenítő, magyar speciális gyógyszer a pálinka:) Bár én ritkán élek vele be kell vallanom. Sok évvel ezelőtt voltam egy körutazáson, ahol érintettük Marokkót is. Felkészülve minden veszélyre, csoportvezetőnk javallatára mindenki vitt valami párlatot, mi fertőtlenít.:) Hát mondanom, sem kell nem jutott a finom nedű el Marokkóba:D Így nagyon oda figyelve betartottuk a higiéniás utasításokat. Életem egyik legszebb utazása volt, tele csodával. Fez lenyűgözött, Marokkó egyik legrégebbi királyi városa. A medinában található cserző műhelyek közül is felkerestünk egyet, mintha vissza csöppentél volna a középkorba. E mellett jártunk rézművesek és szőnyegkészítőknél is. Fez történelmi óvárosa az UNESCO kulturális világörökségének a része.

Ma várjuk a barátainkat, és mini szendvics lesz a fergeteges hami. Ha van jó ötletetek, mit tegyek rá várom:)

Pusza

Fatther, Tigrislady, Gabi922 és 4 más kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az Al-Karauin egyetemet 859-ben alapították. Tudomásom szerint a Föld nevű bolygó legrégebben alapított, ma is működő egyeteme. Az egyetem Fez városában van. :)
    A nemes pálinka csodálatos gyógyhatással is bír. De nem mindenki szereti. Én amilyen lökött egyén vagyok, a Fagifor ízét nagyon szerettem. A legtöbb kiskölöknek meg erőszakkal kellett letuszkolni a torkán. Ezért is szeretem a fekete ribiszkét, annak is jó íze van. És egészséges is. Meg a sör!!! :p

7. Sonche

Sonche Fórumelemző

Sziasztok!
    Szia!
    Nálam biztos lenne olyan szendvics, amin tojáskrém van, ugyanis imádom!:inlove: Mellé kis kolbászka, körözöttes is jöhet, bár nem mindenki gyomra bírja, de az egyszerű vajas-sonkás is lehet tuti befutó egy kis uborkával, vagy valamilyen zöldséggel, ja és az avokádó vagy padlizsánkrém! Meg is éheztemxD! Érezzétek nagyon jól magatok!
    Szia Anika!
    Mielőbbi gyógyulást kívánok neked! Páromnak a Nurofen Cold and Flu segített, olyan van tabletta formájában is.
    Szia!
    Jó szórakozást kívánok nektek! Kockapókerezésbe szívesen beszállnék, mert én is nagyon szeretem, ezért is bánkódtam itt a második felvonáson, mert nagyon rosszul ment, pedig az elsőt nagyon szerettem, nem is az ajándékok miatt tekertem, hanem azért, hogy játszhassak:music::p.
    Nekem nagyon nem ment ez az Adventi kalendárium, vagy háromszor is elfelejtettem nyitni, így FA-ért kellett kiváltanom őket:oops:, és biztos, hogy az én hibám volt (nem záródtak vissza, ez tuti), mert néha még az ajcsikat is este jut eszembe elküldeni, holott egy nap többször is benézek a farmra, még, ha csak pár percre is!
    Most újfent itthon vagyok Zalaegerszegen anyuéknál, mert kaptam egy kis extra pihenőt a karácsonyi hajtásomért, és mivel párom folyamatosan dolgozik, ez tűnt a legésszerűbbnek, hogy ismét a családom körében legyek!:inlove::music:
    Itt egy pár perce elő bújt a napocska, de lehet, hogy nem tetszett neki az, amit látott, mert el is tűnt:cry:.
    Szép napot mindenkinek!:music:

Tigrislady, Gabi922, Koppi és 3 más kedveli ezt.
  8. grilleprof

grilleprof Junior szaki

Köszönöm az információt, nem is tudtam, de most majd utána olvasok az egyetemnek. És igen a sör mindenekelőtt. A kedvenc italom, bár nem szeretem az alkoholt:)

Kedves Sonche!

Köszi a javaslatokat, természetesen tojáskrém lesz, az alap és terveztünk még finom sonkás, szalámist sajtokkal és uborkával, tonhalkrémet, körözött, és garnélarákból pasztát, illetve lesz lazac is, és készítünk majonézes alapot, még nem tudom mivel, és vettem két féle olivabogyót is. Hírtelen ennyi azt hiszem.Ó nem lesz gomba is....
    És SÖRT :)

Majd jövök a képekkel!!!!

Fatther, Tigrislady, Gabi922 és 2 más kedveli ezt.
  9. Anika_9_

Anika_9_ Fórum biztosa

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, igyekszem gyógyulni!
    o_OO Gina tegnap majd nem 10 ezret hagytunk a patikába... vettünk minden féle bogyót, persze nem szedem mindet!
    A lándzsás útifü szirupot valahogy a pocakom nem csippanja, hasfájásra keltem.... -.-
    Háát meglátjuk...2 ezer huf ne menjen ki az ablakon -.-

Coldrexel próbálkozom, ha nem akkor a jól bevált kalmopyrin (Y)

Közbe a Hugomék is szakitottak a völegényével egy utolsó féreg az is...pont karácsonykor..ugy h a Hugi most non maga alatt.. hosszú lenne, de non dühös vok emiatt!

Naa de mek... szép napot mindenkinek :)

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Sziasztok!
    Szakítás sosem kellemes, egyik félnek sem. De pont karácsonykor ...
    A szendvicsekkel az a baj, hogy hamar elfogynak. Jól néznek ki, gusztusosak, illatoznak, szóval nehéz nekik ellenállni. Aztán rá meg némi alkoholos itóka és másnap a végén még gyomorrontást érzek. Mindennek van hátránya is. :p
    Biztos, hogy az a szirup a pocakfájás oka? Lehet, hogy maga a nyavalya jár hasfájással. Most sült ki sörkifli két tepsivel. A kétharmada sajttal megszórt, a maradékra meg valahogyan köménymag került. Jó lesz holnap a szilveszteri éjjelre, HA fog maradni. Jön a "kicsi" (180 cm) fiam aki szereti, hozza a tündérkénket, aki szintén szereti. (A fiam két hete volt kint Németországban, onnan hozott haza kalácsot. A leányka megkóstolta és közölte az apjával, hogy amit papa süt az sokkal finomabb. Majd azt fog enni karácsonykor.) Aztán én is leküzdöm, nem kell biztatni nagyon. A feleségem tudja megállni, hogy ne egyen belőle ma. De látszik is, hogy nem olyan tökéletes az alakja, mint nekem. - A régi görögök tartották a gömböt a legtökéletesebb mértani testnek, mert a középpontjától a köpenyének minden pontja egyenlő távolságra van. - A feleségem ennek a feltételnek nem felel meg, én közelebb állok ehhez. Ha a fiam visz magával haza, akkor holnap újra kell sütnöm. Nem baj, van itthon minden hozzávaló.
    Nap? Napot ma még nem láttam. Vagy ellopták, vagy még alszik valamelyik felleg mögött.
    Szebb napot kívánok!

Fatther, Tigrislady, Gabi922 és 4 más kedveli ezt.
  11. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Bizton állíthatom, hogy van nap. Legalábbis reggel óta állandóan szórja ránk a fényét.
    Gondoltam ne menjek már neki az új évnek koszos kocsival, így kimentem a mosóba és a saját kezemmel lemostam.
    Jelenleg szép fehér és a garázsban szárítkozik...:)

Más: újfent a régi gépemen játszom. Ma kaptam vissza.
    Történt ugyanis, hogy állandóan lelépett a hálóról és csak akkor szembesültem a dologgal, amikor a jobb alsó sarokban észrevettem a felkiáltó jelet sárga háromszögben...Ezzel a hibával vitték el.
    Ma délután visszakaptam, jelenleg teszt üzemmódban van, mert a Mester szerint nincs semmi baja. (Így nem került egy fillérembe sem) Megjárta a gép a Lenovo szervizt Budapesten is...ott is tesztelték, másutt is...Most én így a végén...:)
    Nem hittem volna, hogy még ez évben visszakapom....:)
    Most újra meg kell szoknom a Win10.-t.....
    Már nem süt a nap.....:):):D
    Apám ! Nulla trágya van a piacon.....:(:(
    Azért nagy nehezen összeszedtem 1300 darabot...:)(DE a korallgyökeret már kivégeztem...)

Utoljára szerkesztett: 30.12.17
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Esik és esik, meg esik. Az eső. Szilveszter napjának majdnem reggelén. Micsoda egy időjárás!
    Szóval Koppi számítógépe olyan lett, mint az én előző Gizim. (Aki nem tudná, a mindenkori számítógépem tisztességes, becsületes neve GIZI.) Ő volt képes ilyen "finomságokra". Minden rendben van, de még sem. Kissé szeszélyes volt Őnagysága. :)
    Tegnap délután a kicsit levittük a műjégpályára. Elsőnek ment fel. Egy "menet" három óra, amiből a tiszta korcsolyázási idő kettő és fél, a jég felújítása pedig a maradék fél óra. A kicsi az elején kijelentette, ő az utolsó percig fent fog lenni a jégen. Aztán a lehetőség határa előtt negyed órával közölte, hogy ő inkább lejön a jégről, mert elfáradt. Ilyent ritkán hallani egy örökmozgó nyolcévestől. Az elmúlt egy évben a panelban lévő lift helyett inkább gyalog akar mindig felmenni és leszaladni a lépcsőn, mellőzve a liftet. Tegnap hazafelé megkérdeztem tündérkémtől, hogy gyalog akar felmenni vagy lifttel? A válasza halk volt, de egyértelmű. - Liiiift! csakis lifttel. - Felmentünk, levetkőzött, majd elterült a fotelban, mint a Nagy-Alföld. Szóltam neki, hogy meg ne moccanjon, kimentem a fényképezőgépemért, mert az még kint volt az előszobában a kabátoknál és lekaptam vele a kicsit. Aztán feltöltöttem a számítógépen lévő fényképek közé a jégen készített képeket is. Azt, amin a fotelben hever kimerültem, elküldtem a szüleiknek, mondván milyen "nyugodt" kislányuk van nekik a korizás után. Hamar jött is a válasz, miszerint tényleg fáradtnak látszik a kicsi. Hát ha kihajtja magát egy örökmozgó, akkor még ő is el tud fáradni. Utána vacsora és a kockapóker, majd mesefilmek nézése következett. Később csak neki még pótvacsora is kellett. Fürdés, fogmosás után nem kellett ringatni, hogy elaludjon. Délelőttre is tervezett egy korizást, de azt hiszem, az ki fog maradni, mert esőben nem nyitják meg, most meg esik az az áldott eső, aminek nyáron kellett volna esnie. A Hóapónak nem hidegből kell túlélési vizsgát tennie, hanem hosszútávú úszásból. Amennyi eső leesett a héten itt, az már jelentősnek számít, saccperkábé 30 mm. Majdnem egy havi adag.
    Eljött az év utolsó napja és megfőzzük az év utolsó ebédjét. Kapirgálóból leves, rántott röfiszeletek és sült csibecombok a tikoknak. Köretnek batáta és a kicsinek kopaszhonya, mert ő a rántott húst is azzal eszi. Néha az apja is, ezért nem mer szólni neki az anyja, hogy: - Réka! Rántott húst nem eszünk tarhonyával! - Ha a kicsi eszik csak azt amivel, akkor lehet nyaggatni, de ha a férje is, akkor nem érdemes. :) Magamnak csinálok gőzgombócot, "magyar" nevén knédlit, hozzá paprikás mártást, mert én azt jobban kedvelem, mint a száraz húsokat. Holnapra meg főzünk lencsefőzeléket füstölt csülökkel együtt. Tik, csirke, kokas szóba sem kerülhet, mert - feleségem szerint - azok elkaparják a szerencsénket, de a röfi meg előtúrja. Halat sem ildomos, mert az is elúszik a szerencsénkkel az év első napján. Én ugyan szkeptikus vagyok ilyenekben, de jobb a békesség, meg én mindenevő vagyok, ezért legyen meg az Ő akarata.

Minden gazdának és családjának eredményekben gazdag, békés, boldog új évet kívánok!

És nagyon szép napot mára, ha lehet inkább kevés hóeséssel!

Tigrislady, Gabi922, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  13. Koppi

Szia !

Jó volt olvasni a soraidat kis Tündérkédről....
    Tegnap még remek napsütés, ma reggel párás - felhős idő van. Így az Év utolsó napjára...Lehet köd lesz éjjel, már pedig ha igen akkor akinek saját tűzijátéka van, úgy az is marad. Azaz más nem láthatja annak a villódzását.
    Sajnos a kutyákat ez is rémiszti.
    Volt már ilyen szilveszterünk többször. Én nem veszek elvből ilyen csillogó rakétákat. Miután a város közepén lakom, ha eljön az éjfél csak körbenézek a Városon és látom az itt ott fellőtt rakéták fényeit. Ha nincs köd, ha igen, akkor csak a durrogást hallom.
    Egyébként semmi buli számunkra az éjszaka. Kanasztázni fogunk. Éjfélkor némi kölyökpezsgőt fogyasztunk...Utána szundi...
    Nálunk ma készül a lencse leves...

onagger52, Tigrislady, Gabi922 és 4 más kedveli ezt.
  14. grilleprof

grilleprof Junior szaki

Jó reggelt!

Bár ez igen bátor kijelentés:) Pontosan nem is értem miért keltem fel, ó már tudom, egy kedves barátunk, most indul haza és hát mégis úgy illik, hogy elköszönjek, mint jó vendéglátó. Bár rég nem váltunk el, hisz 3 órakor feküdtünk le.

Fantasztikusan sikerült az este. A mini szendvics feltétek osztatlan sikert arattak és mindenki csak kóstolt, kóstolt, csak kóstolt, míg feszültek a pocik. Úgy tűnik jó ötlet volt ez a nagyon változatos kínálás.
    Majd 3 kör activiti és a hasfalunk is igen nagy nyomásnak volt kitéve. Sör minden mennyiségben, mást nem is kívánt senki. Egy csendes, meghitt beszélgetéssel zártuk a hajnalt.

Kedves Tihamér!

Fantasztikus napotok volt Nektek is. Öröm volt olvasni:)

Hű azt hiszem alszom még egy nagyot, picit kevésnek bizonyult ez a néhány órácska. :)

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szép álmokat azoknak, akik hajnalig fent voltak és társasági életet éltek!
    Igen, tegnap nekünk szép napunk volt. Ma csak szürkeség és eső van. A kicsi épp ebben a pillanatban ébredt fel, kinyitotta a pilláit. Este tíztől eddig tartott neki az alvás. Tényleg elfáradhatott. :)
    A paprikás mártás helyett lesz, illetve lett sertéspörkölt, mert a feleségem szerint azt főzzek, ne csak alapot. Ő meg a kicsi fiának készített kapormártást, mert hátha a fiacskája megkívánja a knédlit, s ahhoz pont jó a kapormártás, mert azt a csemeténk is szereti. Én kigondolom, a feleségem meg módosít. De nem baj! Jó nekem mindegyik, csak sóska ne legyen!
    Úúúútálom az esőt, ha ennyi esik! >:(

Tigrislady, Gabi922, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  16. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Sikerekben gazdag nagyon boldog uj évet kivánok Minden Gazdának!

onagger52, Tigrislady, Sali~*.* és 7 más kedveli ezt.
  17. Koppi

Szia Zsozsó !
    Neked is hasonlókat kívánok...:)
    Néha írhatnál azért ide is...:)

Ebben egyet kell értenem Veled, mert én is úúúúúúútálom az esőt. Tél lenne essen hó.
    Nálunk pórias lesz az ebéd: grenadiermarsch...(Vannak még egyebek is ugyan...)
    Elég is lesz ennyi...:)

Utoljára szerkesztett: 31.12.17
    onagger52, Tigrislady, Gabi922 és 3 más kedveli ezt.
  18. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt (?) kívánok.

Minden gazdának és családjának erőben, egészségben és eredményekben gazdag, békés, boldog új évet kívánok!

onagger52, Tigrislady, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  19. Anika_9_

Anika_9_ Fórum biztosa

Sziasztok!

Hálistennek sosem volt baj a szenvics és a pia kombóval:) de bőven lesz rágcsa is..beigli is maradt, úgy h elleszünk látva :)
    Én nem vagyok az a nagy ivó, főleg nem most...meglátjuk h alakul a szilveszter, de eddig bárki írt csak a baj csőstől :( Elszomorítani nem akarok senkit ezért inkább nem írom le az eseményeket, de lenne jó hosszú sor :(

Mintha a családom meg lenne átkozva -.-

Mind1 ezt is túléljük!
    Mai nap Párom jött haza a munkából és mondta h dara esik az égből, ennek se tudtam örülni..legalább hó esett volna...hógolyóztam volna :)
    Napocska..itt is olyan sötét van mint ha este lenne... alig várom h csiripeljenek a madarak és illatozzanak a virágok..tavaszi gyerkőc vok és azaz én igazi évszakom...hideget és a meleget nem csipem! Nehéz velem :D :D xD

Olvasgatom már a szilveszteri babonákat mit nem lehet ma... mert annyi dolgom lenne még...szemetet levinni meg ruhát leszedni a száritóról... de úgy néz ki ezek így maradnak :)

Neten olvasgattam én, de háát Az év utolsó napján tilos mosni, varrni, teregetni, seperni,kiseprik a szerencsét - vasalni - kilapítják a szerencsét - és más hasonlatos házi munkákat végezni. Putty akkor most a szárítóról se szedjem le a ruhát ? xDxD;)

Ezen a napon tilos kivinni a szemetet, mert kidobjuk vele a szerencsénket.

https://www.harmonet.hu/ezoteria/10173-31-ma-is-mukodo-ujevi-babona-kiprobalasra.html

Egész szépen gyógyulok mihezképest :)

Még1x Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!! Teljesüljön mindenki vágya, álma... legyen mkinek jó egészsége, szeretetben és békességben éljen és csak is jókat kívánok családjaitoknak is!!:inlove:

20. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Boldog sikeres eventekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!

onagger52, Tigrislady, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.