Gazdák a kilencedik X-en túl

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Tigrislady, témanyitás ideje: 26.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. katalin1955

katalin1955 Fórum biztosa

mya100, Gabi922, babahalak és még 1 ember kedveli ezt.
  2. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Szép Estét!Kedves Mya miután írtam eszembe jutott,hogy a halloween rucinál elfeledtem visszarakni a mjuzikot. Zsuzsa Mom sajnos ez törvényi előírás, hogy mennyi beteget fogadhat, attól függetlenül, hogy a sok beteg miatt a tisztessége orvosok ezt nem tartják be és bizony nálunk is van mikó a doki néni 30 embert is fogad.Green én Emelyn helyében fognám a kis pandás hátizsákot és kiköltöznék a Macihoz.Lehet, hogy jó szülész vagy, de az állattartás nem merül ki abban, hogy dögönyészöd.Ha kell a kábeleket csatornába rakod és felrakod ragasztóval az asztalod aljára.Ha kell a ciccnek a madzag végy néki egy gombolyag cukorspárgát és add oda neki.Megorrolhatsz rám de ide írom, hogy te lelkileg igen de gyakorlatilag nem készültél fel erre a kis vadcicusra.Nem könyörögni kell neki a kijövetelre,hanem a nyakán a bőrt megfogva felemeled és kiszeded az asztalod alól, ahol a kábelek futnak.Az anyamacska is így szállítja a kicsinyeit.Kinevethetsz az írásom miatt, de évekig dolgoztam állattal(kutya), tartottunk is vagy 50évig cicát is, hidd el nem rossz indulat vezérelt ennek a leírására.Kedves Középkorú topik Társak most berakok ide egy fiatalkoromban nagy kedvencet akit még az NDK-ban kedveltem meg.Jó Éjt.:music:

mya100, katalin1955, drixon és 5 más kedveli ezt.
  3. zsuzsa-mama

zsuzsa-mama Fórum admirálisa

Szép estét Vénecskék !

Befejeztem a tenyésztést. Sajnos egyszer sem ugrott vagy adott 2 puha kakukkot vagy 1 -t ls mellé 6 alapot. Így még az ól sincs meg, pedig már több mint 300 tápom el ment, még az is amit itt-ott kaptam.
    Zárom a bazárt. Holnapig még meglátom !

Farmer ! Én is voltam az NDK-ban 2 évig ! Ki gondolta volna ?? Lehet, hogy 1 helyen voltunk ?? xD

Na húzok !

Szép jó éjszakát Kedveseim !

mya100, Farmer*54, katalin1955 és 4 más kedveli ezt.
  4. Tigrislady

Tigrislady Fórum admirálisa

Nálunk ma nagyon szép idő volt, még a nap is sütött. sajnálom, hogy hozzátok nem jutott belőle.. csodaszépek a képek... csak hobbi, vagy fotóztál régen?

Szia Kati!

naja.. anyával még a terményest is összepakoltuk, mer jövő héten azt is haza kell hozni.. hogy legyen helye, ma megcsináltuk, kitakarítottuk, stb... :D

4 adag ruhát mostam ki, több nem fért a szárítókra és a radiátorra.. a többit majd holnap, ha megszárad valamennyi.. :D

Zsuzsám!

nekem kb. 80 táp jött a szomsziktól.. kb annyi is maradt meg a végére.. 280-nal indultam neki.. mentségemre legyen mondva hogy volt sok tenyészállatom már, és a méhecskét is kicsillagoztam a tölgytől... sajnálom, hogy neked nem jött össze az ól.. :S jó éjt.

Minden_esetre, girhes85, agromen és 10 más kedveli ezt.
  5. cukorborso79

cukorborso79 Haladó

Sziasztok!

Kész az event, amit akartam, az ólak.
    150, 200, 200, sztápot használtam el, visszajött a befektetett valahol.
    Szomszikám: Váltsd ki a tölgyön a méhecskéset, és utána már csak egy kell.

Mindenkinek szép álmokat!

mya100, Farmer*54, katalin1955 és 3 más kedveli ezt.
  6. Tigrislady

No.. a saját farmon még nem lettek kitéve a titkosak, de a többin lettek:
    - piros halastó, narancs strucc, pocok, xxl dió, xl szeder, naspolya, só mézfa
    - mosómedve, pocok, 2 virágdrót, xxl fenyő, só, xxl berkenye, ujjas juhar
    - 2 xxl cukorjuhar (MÉg sose jött össze titokfából), 2 mézfa, szamóca, narancs ló, gólya
    - mézfa, xxl só, xl fenyő, só, virágdrót, gólya, egér.

végül is nem panaszkodhatunk.. :) (bár rózsa ólunk nem lett belőle.. :S )

Minden_esetre, girhes85, agromen és 8 más kedveli ezt.
  7. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Egy kis magyarázat a képekhez, ha nem bánod.
    Alig 16 éves korom óta vagyok hobbi fotós. Csak magamnak fényképezek. Végeredményben komoly, igaz tükörreflexes gépem nincs (nem is volt) Akkor is és ma is megfizethetetlenűl drágának tartottam.
    Anno, egy Cmena8-al kezdtem, voltak más gépeim is. Amíg a digitális korszak be nem jött egy pentaprizmás Werramatic géppel fotóztam (Apai örökség volt :()
    Hadd ne magyarázzam el mit jelent, de utána lehet nézni a neten.
    A digitális korszak kezdetén volt egy Canon A4-es gépem, amit egy Panasonic DMC-TZ4-es követett, majd a jelenlegi Pentax X5-ös a vége. "Ő" már sokkalt többet tud, mint az elődei és nem annyira drága.

Az alábbi képeket 1997 október 6.-án fotóztam. A helyét látod, nem kell hozzá magyarázat

A lapos guta ütögetett, amikor észrevettem, hogy a kék részén meghúzták a negatívot. Ezt akkoriban még nem lehetett eltüntetni...
    Így maradt...
    [​IMG] Ebben a mai világban amikor memória kártyára fotózunk, lehet akár 10000 képet is fotózni és utána kiválogatni belőle a jókat. De régen amikor még filmre fényképeztünk igen erősen meg kellett gondolni, mire is "lő" el az ember egy képet, mert a film véges volt. Én a 36 kockásat szerettem. Ha ügyesen fűztem be, akkor ráfért 38-39 kép is....
    Aztán ott voltak az egyéb költségek is előhívás és kép készíttetés...
    Eleinte amíg fekete-fehér filmre (de régi szép idők voltak!) fotóztam magam hívtam elő a képeket a saját sötétkamrámban. (Csináltam egyet, mert megérte.) :)... Ott aztán lehetett "játszani" a negatívval.
    Aztán jött a szines fotó... és innentől, sokasodtak a költségek...:)

Farmer
    !

Remek zenéket hozol ide a topicba. Szeretem hallgatni...:)
    Úgy nagyjából egyívásúnak nézlek magammal.. :)

Utoljára szerkesztett: 16.11.14
    mya100, Farmer*54, katalin1955 és 4 más kedveli ezt.
  8. greenfields

greenfields Fórum ezredese

Szép estét!:)
    Evetke kész, mindhárom farmon kint úszkál a lózaszín kacsa.
    Nagyon két kitehető még hiányzik, de holnap melódia, így az későbbre marad.
    A titkosakat természetesen elfelejtettem kitenni, majd legközelebb.:oops:

Maci igazad van:
    Nem is gondoltam, hogy Emelyn ennyire oda lesz a zsinórókért.Még cicababa, így nevelhető.
    Bizony, ma párszor kihúztam a gép alól. De, ha kellően kifárasztom a hancúrral, nincs ereje azzal foglalkozni.:pxD
    Azért a gégecsöveket beszerzem és rágásbiztossá teszem a környéket.

Most jobbra el szunyálni, szép álmokat!

mya100, Farmer*54, katalin1955 és 3 más kedveli ezt.
  9. Koppi

Sziasztok !

Szép ködmentes reggelt ! 4 fokkal és csípősen indul a vasárnap..:)
    Ma reggel szerencsém volt: 1 csacsikovácsot pörgettem, így beindítottam mindjárt kettővel a fazik gyártást..:)

mya100, Farmer*54, babahalak és 3 más kedveli ezt.
  10. zsuzsa-mama

Szép jó reggelt !

Ma megint neki kezdek egy kis tenyésztésnek, most már mig tart a tápom nem adom fel, ha abból sem lesz meg akkor már nem tudok mit csinálni ! A tölgynél kiváltottam én mindent ! Most az 1 méhecskésért küzdök, de egyesével kell mindent letermelni, ha már jó kör ha két puha jön és nem 1 és mellé alap..
    Nektek gratulálok !
    Eni neked is jók lettek a titkosak ! Gratula hozzá !

Vidám vasárnapot !

greenfields, mya100, Farmer*54 és 3 más kedveli ezt.
  11. katalin1955

katalin1955 Fórum biztosa

Jó reggelt!

Koppi: Te egy profi vagy a fotózás terén, kell minden férfinak valami hobbi.

Szomszikám: Drukkolok, hogy a sok aji a pajtádban landoljon, ne add fel.

Ma 7/15-ig aludtam, ilyen sem volt még jó néhány éve.

Most az udvart kell helyrepofoznom, amig van kedvem hozzá.

Szép hétvégét!

greenfields, mya100, Farmer*54 és 3 más kedveli ezt.
  12. Tigrislady

Jó reggelt!

Így már minden sokkal világosabb.. ez megmagyarázza, hogy miért tudsz jó képeket készíteni.. mert nem most kezdted!! :)

Most nálunk is elég hideg van, már este lehetett érezni, hogy nem lesz túl meleg a reggel... köd ugyan nincs, de attól még elég barátságtalan a helyzet odakint.

Katám!
    Milyen feledékenyek vagyunk... learattam, visszaültettem.. és most amikor elolvastam amit írtál, jöttem rá, hogy detto... :D
    Kitehetők meglesznek, ne izgulj.. ha nem most, majd máskor.
    én tegnap nem találtam a menümben az egyiket.. aztán egyszer csak ott termett.. pedig akkor már túl voltam az összes kakukkos feladaton... :D

Zsuzsám, szorítok neked.. ha lehetne tápot küldeni ajiba, megtámogatnálak.. :D

természetesen visszavárunk az eredménnyel.. Remélem sikerül!!! ;)

Jó reggelt neked is!

Én amilyen későn feküdtem le, ahhoz képest már 6,30 kor fenn kuruttyoltam.. próbáltam visszaaludni, de nem sikerült.. a többi farmon még tenyésztgetni kell nekünk is.. most nemsokára templom, úgyhogy az délutáni program lesz.. :D

jó munkát hozzá..

Minden_esetre, girhes85, agromen és 9 más kedveli ezt.
  13. babahalak

babahalak Fórum parancsnoka

Jó reggelt!
    Nálunk még mindig köd van!
    Gratulálok az eventet befejezőknek,Koppinak a csacsihoz és a szép képekhez!
    A többieknek,-mint nekem is -a nagyobb lépéshez sok szerencsét!

14. Gabi922

Gabi922 Rutinos

Szép napot Kedveseim!

Jöttem egy gyors bekukk erejéig. Kakukkos event felhősora az összes kitehetőkkel meg van. Tenyésztettem most annyit, hogy a végére már meg is untam. Nagy ugrások csak elvétve voltak, így elég lassan ment a dolog. Titkosok : galamb és mosómedve. Sajna mind a kettő ment a menübe, pedig igazából nincs okom panaszra.

Megyek is, mert összejött a család és megyünk egy bevásárló körútra. Sajna nagy bevásárlást csak ilyenkor tudunk megejteni. Hét közben mindenki rohan, ráadásul hol a férjem, hol a fiam viszi el az autót.

További szép napot nektek.

15. zsuzsa-mama

Szép jó napot !

Jelentem, meglettek a színes ólak!:oops::oops: Na ezért megdolgoztam keményen !!!:wuerg: Tápom maradt 8 db. Egyszer sem ugrott még egy szintet sem. Legközelebb, ha ilyen tenyésztésre adnám a fejem, nyugodtan koppintsatok a fejemre !xD
    Akinek már sikerült óriási gratula, aki még küzd vele, mint én is csináltam, minden elismerésem és sok kitartást és rengeteg szupi tápot !

Kellemes vasárnap délutánt és jó szunyókálást, már akinek az a programja !

16. Farmer*54

Farmer*54 Fórum admirálisa

Kipp-Kopp!Kopi miután itt pár hete ünnepöltem a 60-at így a javadra 2évvel fiatalabb vagyok.A fotózásba csak azért nem szólok mert én mindég pocket gépet használtam digitálisban is az van, mert hobbira elég,profi szintre mög a pénzöm kevés.90'-ben Csopakon a hegyoldalból csináltam egy olyan fotót vele a félszigetről, hogy az ofotértbe nem hitték el, hogy ez pockettel készült.Én azt vallom, nem a gép számít hanem amit látni akar vagy vél látni az embör Macija.;) Zsuzsa Mom előfordulhat én Drezda környékén voltam, majd évekkel később rövid időre a másik térfélen Freiburgban. Grenn, ne gégecsövet, hanem kábelcsatornát vegyél, mert az pattintós fedője van mint a kuktának.A konnektorra löhet kapni sűrű műanyag hálós borítót amit szintén rátudsz pattintani mint égy nikkel ciccbolhát.xDMami né keserödj mifelénk is csak Pocaknak vót szöröncséje, mög Vadócnak me az mög csacsiba utazik.:)

17. Koppi

Abszolút egyetértek.
    Én már a keresőn keresztül nézem, nagyon régen a környezetem....:) Mindig a kép kivágást látom magam előtt...:)

Tigrislady, Farmer*54, greenfields és 4 más kedveli ezt.
  18. Gabi922

Gabi922 Rutinos

Szép napot kedveseim!

Kedves Maci!

Imádom a zenéket, amiket hozol. Nagyából én is hasonló korban vagyok mint ti, te , és emiatt is jót bulizok min mindig. Macskákról annyit, hogy az én ciccem lassan 13 éves. de ha meg akarom rendszabályozni, még mindig a grabancánál rázom meg egy egy kicsit, mert ebből ért.

Kedves Koppi!
    Annak idején meg lettem fertőzve a fotózással. Édesapámnak is volt egy sötét kamrája, ahol a maga készítette fekete fehér képeket előhívta, és szerettem mellette segédkezni. Én már nem vagyok olyan jó fotós mint ő.

Drága Zsuzsám!

Ne keseredj el. Beruháztam most ebbe a tenyésztésbe, de nekem se ugrott nagyokat. Nagyon sok sz.tápot használtam el, hogy meglegyen amit akartam.

Tigrislady, Farmer*54, katalin1955 és 4 más kedveli ezt.
  19. zsuzsa-mama

Szép estét Vénecskék !

Látom ma mindenki nagyon elfoglalt volt ! A titkosaim, hogy teljes legyen a napom : sasfészek / pajtában 6 porosodik/, strucckarám narancs no coment !! Azért farmozni érdemes !!!xDxDxD
    Holnap ismét kapát és kaszát ragadunk !
    legyen szép estétek ! :)Jó éjszakát !

Tigrislady, Farmer*54, babahalak és 3 más kedveli ezt.
  20. mya100

mya100 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!
    Hűha de sokat kellett olvasnom:D

Tegnap nem volt időm, de mostanra túl vagyok a tenyésztéseken.Ráment az összes szupitápom, de megvan a mostani színes ólak és a kitehető is. Felhőhöz is megvan a méhecskés, de nem váltom ki, mert nem szeretném üresen kerülgetni.Belekezdtem a legelső gazdakörinek is, de azzal most nem mentem semmire, de legalább közelebb vagyok ott is a célhoz. Remélem majd még lehet folytatni. A mostani boom valahogy engem se kényeztetett el a múltkorihoz képest.
    Köszönöm kedves szomszédaimnak a potya szupitápot, nagy segítség volt.

Ginin is meglettek a színes ólak pár körből.A legtöbb tenyészkakukk már megvolt hozzá. Ott más nem is kellett.Titok ólak narancs hal, narancs kacsa.Erre nincs mit mondjak.

Eninek gratulálok a titkosaihoz. Van köztük egy-két gyöngyszem. A teljes felhősorhoz, Gabikának is. Koppinak a csacsikovácshoz.

Amúgy Mindenkinek az elért eredményekhez.

Hétvégém jól telt.Végre a nap is kisütött, ami még javított az ember kedvén.

Sajnálattal olvastam, hogy Szomszikámnak megbetegedett az uncsikája, de közben már jobban is lett, az jó hír. Ha segíthetek bármiben állok rendelkezésetekre a püfölésben;) láttam vannak változások, majd még át kell tanulmányoznom.

Kedves Topiklakók most el is köszönök, úgy érzem mos már szüneteltetem a farmozást.Sokáig tartott a tenyésztés, egy picit sok volt ennyit itt lenni.

Legyen szép estétek!

Tigrislady, Farmer*54, babahalak és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.