Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Még jó, hogy most olvasom Tihamér, hogy mit főztetek, mert éhesen kínzó dolog lett volna. A hússzeleteket én is takargattam, tegnap megsütöttem most meg rátettem a gombás, tojásos, sajtos, tejfeles "paplant", úgy sült készre. Mit mondjak? -nagyon finom volt.
    A feleséged nem ellenőriz Téged, csak félt, azért néz néha bele a dobozba!
    Lajos, nagyon jól mutat a szőnyeg! Jó választás volt!
    Lányok mit csináltok ma?
    Ma újra röpködtek itt a felhők, most is dörög a távolban, de eső egy csepp sem!
    Virágzik a kamkvatfácskám, nagyon finom illata van, és még a tavalyi termés is rajta van, még nem elég narancsos a színe, várok a szüreteléssel.
    Teliholdason annyi mindent kellene termelni, csak kapkodok, hogy melyiket is vessem. Nagyon gyér a pajtakészlet és az event is megy, meg a gazdaköriből is kellene az a fa. Van még idő igaz, majd csak jutok valameddig.

Estefele megérkezett a várva várt eső! Vihar nem volt, de a locsolás fentről történt!

Jó éjt, aludjatok jól! Igaz már alusztok, úgy gondolom.

Utoljára szerkesztett: 27.5.18
    Tündi100149 és alx528 kedveli ezt.
  2. alx528

alx528 Fórum mestere

Sziasztok! :) Én is 1 kérdés : Mi bennük a közös ? :p
    - Kosarasok kosara sok. ;)
    - Indul a görög aludni. :sleepy:
    - Kinek kerítését írek kenik. 8)

3. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Palindromok.
    Köszönöm, Heni az aggódást, semmi gond, csak a VV lefoglal. Ette fe.e, mehetünk a rokonokhoz egy pótbulira!
    Szeretem a recepteket. Klassz a sütőben sült, nem szeretek olajban sütni.
    Minden nap ragyogással kezdődik, aztán jön az égi műsor.
    Majd jövök.

4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Jó reggelt!

Alx....Terike hozta a megfejtést....hozzál csak fejtörőket....szeretjük!

Terike....reggelente be tudsz jönni a topikba...nem?????.....hiszen Ilonával Ti voltatok ill. vagytok a korán kelők!
    Mondom én aki.....el-eltűnik!

Ilona régen írtál. Mi történt veled?

Én még "régi-módi " módon sütöm a kirántott húst....bár már foglalkoztat a gondolat, hogy milyen is lehetne, ha
    sütőben sütném....bár én egyszerre nem szoktam sokat készíteni.....és hamar kész!

Lassan a rémségesen is kész lesz az event-gaz....a hétvége kimaradt.....más volt a földben.
    A felröpi "csodák-csodája" már meg van....bár a gaz is meg lett volna már......deeeee másként alakult!

Tündi100, alx528, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  5. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Ha nem kelek kómás-álmosan, vagy nem sietek, jövök. Most épp a krumplit töltöm, míg hűvös van, utána útra kelek. Mire az utolsó adagot aratni kell a pókicáknak, igyekszem vissza.
    Aztán szeretnék új fát szerezni. Minden sokat kér, igaz ez csak rám igaz, mert "rövid" a pajta. Pedig művelem. Bár, mindent kiváltottam, csak a frisseket kell megoldani.

6. zsozso577

szia
    Jó munkát a krumplikhoz!
    Én főzök....aztán útra kelek....de nem tudom kiszámolni az időt....nem rajtam fog mulni.
    Most jöttem rá, lehet reggel csatni nélkül arattam!....azért lehet, mert ha szerencsém volt...akkor még aratáskor élt
    a tegnapi.....szidom is magam!
    Aztán szerdán megint utazok....megyek Borsodba!...így 1 hétig nem leszek!

7. mebajah

mebajah Fórum császára

Te vagy a perpetum mobile.

Tündi100, alx528, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Jó reggelt, szép napot Lányok, Fiúk!

Már én is gondolkodtam, hogy Zsozsót hogyan kellene elnevezni a sok utazgatása miatt, de Terike jól kitalálta! :)
    Madárcsicsergés és napsütés van. Az esti eső után sokkal szebb a kert, megélénkültek a növények! Nagyon várták ők is az égi áldást!
    Tegnap este beszéltem a fiammal telefonon, mondta, hogy a szélét kapták a viharnak, szerencsére a városban benn volt jég, de kinn, ahol a gyümölcsös van a határban, ott nem. Nagyon sajnáltam volna, ha elverte volna a jég. Szedik a cseresznyét, van bőven.
    Főzés ma nincs, van maradék! De, jó ez a hétfő! :)
    Teliholdast ma befejezem, a gazdakörire megyek, ott válogatok. Az én pajtám is nagyon szegényes.
    Legyen vidám naptok!:)

mebajah, Tündi100, alx528 és 2 más kedveli ezt.
  9. zsozso577

Nem tudok 1 helyen sokáig megmaradni....így menni kell!....de most ténylegesen másért és nem magamért kell utazni!

Este szétnéztem a rémséges menüben.....kellene ezt-azt termelni.....pedig hétvégén is ilyesmiket termeltem.
    2 db fát váltottam ki és 1 ólat.....azt hiszem többet nem is fogok!
    Az óllal nagyon elszaladt a ceruzájuk....egyet is sok üzemeltetni....nem hogy kettőt!

Csacska...gratula a poliphoz!
    Én is vettem titkosokat....de ez is elkerült.....bosszant, mert ujabban nem ad jókat! már unom a narancs-pandát és majmot!
    Igy azt hiszem....ez volt az utolsó vásárlásom!

A házban felújítás van....nem tudom, hogy milyen gépet használnak....de azt hiszem...világvége van!!!!!
    BORZASZTÓ!
    Tudom, hogy zajjal jár.....de innen most nekem menekülni kell!

mebajah, Tündi100, alx528 és 2 más kedveli ezt.
  10. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok!
    "Közkívánatra" ideje megszólalnom,mert való igaz,hogy rég nem adtam hírt magamról.Mentségemül szolgáljon,sok jó nem történt velem,a rosszakat pedig nem akartam a nyakatokba zúdítani,elég mindenkinek a sajátjával megküzdeni.
    Az adóhatóságnak sikerült a maradék csöppnyi életkedvem alaposan megnyírbálni.18 hónappal párom elvesztése után kaptam egy végzést,hogy a 2016 évi adózásra vonatkozó iratait küldjem be,adómegállapítás céljából,fellebbezésnek helye nincs,majd csak az adót kivető határozat elleniben. Ingatlan bérbeadás után - jogkövető állampolgárokhoz illően -10 éve bevallotta a jövedelmét és fizettük az adót. A gond az,hogy 2016-ban már nem volt olyan állapotban,hogy bármi íratot készíteni tudott volna,így nem volt mit megőrizni.Én se tudtam könyvelgetni,minden erőmet lekötötte az Ő ápolása.Most igyekszem utólag pótolni a hiányt,erősen sós papírokkal,nem sok sikerrel.
    A köztes időmben rovarirtatok,festetek,vízvezetékszerelőt kajtatok,mert nehogy unatkozzam a lakóm élettársa ágyipoloskával fertőzte meg az ingatlant.Már 200 ezer forint rendkívüli kiadásnál tartok ,de a dögök még mindig evickélnek.
    A játék sem ad sok örömöt,pedig ez jelenti a mindennapi kikapcsolódást.A vonatost nem tudtam befejezni,polip helyett narancs tevével gazdagodtam,nosztalgia ól OO,a mostani eventekkel is nagyon rosszul állok.Pókhálóm kétszer annyi van mint kellene,ott csak a növényt kell szaporítanom,de a Bahán mág 17 virágos diadém hiányzik,ahhoz még 85 diadémra lenne szükségem.Egy-egy aratásból a 3 területről maximum 2-re való jön össze,van úgy,hogy a hozadék nagy nulla,keserű gyömbérből,.papiruszból 2-3.
    Így éldöglődöm.Azért figyelemmel kísérem a kis hűséges csapatunkat,örülök a sikereiteknek,Lajosom előtt megemelem a nem létező kalapomat.Nagyon szép,harmonikus,meleg színekkel telivé varázsoltad az otthonotokat,rekord idő alatt.Nekem úthenger kell a z újraavatási bulihoz,mert nincs az a banyasepű ami elbírna.Örülök Tihamér régi énjének,és nagyokat nyelek, ez tanusítja,nagy örömömre,hogy szerencsére már a nagyon nagy baj elmúlt.Együtt örülök Csacskával is a boldog családi eseményein,szurkolok Zsozsóért,hogy az utazásai az általa kívánt sikerrel járjanak,és együtt nyögög,szundizok,és pótszundizok éjszakai bagolytársammal.Terike minden napi köszöntésed,bíztatásod ezúton köszönöm.Most megyek aratni. Millió puszi mindenkinek!!!!!

Utoljára szerkesztett: 28.5.18
    mebajah, Csacskamacska, miklos4949 és 4 más kedveli ezt.
  11. zsozso577

Szia Ilona!

Máskor, ha gondod és bajod van....akkor is gyere és írj....persze, ha publikus. Jót tesz az ember lelkének, ha kibeszélheti....
    ill. kiírhatja magából! Tudom, hogy azzal a bajok nem oldódnak meg....de mi megkönnyebbülünk.....mondom én....aki
    nem egy kibeszélő típus vagyok! Azt vallom, hogy ezt vagy azt magamnak és magamban kell megoldani....más ugy sem
    tud segíteni!.....de nem vagyok benne biztos, hogy ez a jó módszer!

A játékkal most én is hadilábon állok! A héten kezdődő csöves-event még kiírása sincs....de már most nincs kedvem hozzá.
    Mindent immel-ámmal csinálok! Lehet pár napig csak nagy aratni fogok belépni!
    Ám mire az kicsi farmokat is végig járom....eltelik egy kis idő!

alx528, Tündi100149, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Ilona, de jó, hogy írtál! Nagyon hiányoltunk! Szerintem mindenki sejtette, hogy gondjaid vannak, de azért vártunk! Tudom, hogy vannak olyan gondok, amit nem oszt meg az ember másokkal, de olyanok is vannak, mint Zsozsó írta, hogy , ha elmondjuk, akkor megkönnyebbülünk. Nem kis dolgok szakadtak a nyakadba, de biztos vagyok benne, hogy meg fogod oldani őket! Erőt és egészséget kívánok hozzá! A hivatalos papírok, ügyek intézése sohasem tartozott a kedvenceim közé, macerás, "nemszeretem" dolog, de meg kell csinálni! Túl leszel azon is! Csak a vakonddal hadakozom, meg a szúnyogokkal, az is elég, poloskát látni sem szeretnék! Persze ki szeretne?
    Mindig este küldöm az ajándékot, így ma már a diadém megy és az is össze fog jönni, mert még van idő, ha egyre fogy is!

Zsozsó, lehet most azt érzed, de majd megjön a kedved! Nem vagy Te olyan feladós típus!

Elkerekeztem egy nem túl közeli helyre, jó volt, jó az idő és régen tekertem, így már hiányzott az is.
    Gazdakörikbe termelek és pajtát töltögetek. Amit akartam megszereztem, eventeket befejeztem.

alx528, zsozso577, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  13. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

A szereteteteket tükröző aggódásotok gyógyír a beteg testrészeimre!!! Közel 70 évet megéltem poloskák nélkül,erre az ismeretségre legkevésbé se vágytam. A kerti változatát is útálom,rém rossz ízűvé teszi a gyümölcsöt,de azt egyszerüen kiköpöm és leöblitem minden külön kiadás nélkül. A fertőzést nyakamba zúdító lakónak felmondtam,válaszul egy nagy késsel kezdte el bökdösni a mellét: inkább meghal,de ő innen nem megy el! Szombaton jár le a határidő,de még semmi jelét nem látom a pakolásnak.Előre reszketek.Remélem nem kell a mentőt hívnom. Akaratomon kívül zajlik az élet körülöttem,Meg lennék nélküle! Mennyivel jobb lenne nekem is csak a napi menűn törni a kobakom,főzőcskézni,ha kedvem tartja,és finomakat eszegetni.Remélem annak is eljön az ideje!!??
    A vakond a homokkertet nem szereti,a betévedt szúnyogokat meg esténként a porszívó csövével összekapkodom,ne zúgjanak,főleg ne csípjenek éjszaka.

Diadémot kérnék tőletek minden mennyiségben.Köszi előre is!

alx528, zsozso577, Tündi100149 és 3 más kedveli ezt.
  14. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Vagy a gyalogkakukk. Az egyik pillanatban itt, a következőben meg ott. Az éhes farkas meg folyamatosan hoppon marad. :)

alx528, zsozso577, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Fatther, köszi!
    Tihamér, hát ez szuper! Már csak azt szeretném olvasni, hogy Zsozsó mit szól hozzá? Amúgy vizuális vagyok és látom magam előtt a spurit! Bocs Zsozsó! :)

alx528, zsozso577 és Tündi100149 kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én meg a bamba és morcos farkas ábrázatát látom lelki szemeimmel.
    Jó éjt!

alx528, zsozso577, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

A választ majd valamikor megkapjuk. Már elég bamba vagyok én is, így megyek aludni.
    Jó éjt, ne álmodjatok morcos farkassal, álmodjatok valami vidámabbat!

alx528, zsozso577, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  19. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép jó reggelt és egyben szép napot!

Teliholdas kész,.. a bahás még várat magára!

Csináltam képeket,..csak fel kellene tölteni,..Tünditől azt kérdeztem,na ott aludjunk holnap,vagyis ma!
    Persze hogy igen volt!
    Már elmúlt 1 hónapja hogy szétkaptuk a szobát!

Megyek aludni mert Terike meg már mindjárt felkel!

Közbe a mosógépbe is bele kellett nyúlni csak a lábam állt ki belőle,...egyenlőre működik,...hát most nem kellene végleg feladni magát mert rengeteg a mosni való,..és még több a takarítani való a többi helyiségben!

alx528, Csacskamacska, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  20. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Elaludt a kakasom.
    Biztos, jót aludtatok, Rátok is fért. Várjuk a képeket!
    A virtuális kapanyél könnyebb.

alx528, Tündi100, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.