Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Egy időben voltunk ébren. Már ,biztos, hatott a gyógyszer. Ez az idő "kedvez" az ízületeknek.
    Kivételesen ma főzök, bár vasárnap nem szoktam.

Tündi1001, Csacskamacska és _Ilona49_ kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ma főzés nincs, étterembe megyünk ebédelni. A helyszínt majd eldöntik a nagyobbak. Nekem mindegy, van elég olyan étterem itt, amelyik jó szakáccsal, felszolgálóval rendelkezik. Én főként nem meleg a belseje! Ilyenkor az sem egy utolsó szempont. :)
    Szép napos napot gazdák!

miklos4949, Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  3. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép jó reggelt!
    Valakire rá kell fogni miért ébredünk fel ( szegény madarak ).Lányom fánkot süt ma olyan piciket szokott csinálni sec perc alatt.!
    Gyorsan megcsinálja felrakja az ebédet ( majd én figyelem ) és megy strandolni.Nekem jó itthon fürdök csicsikázok TV- zek
    csak igy lehet kibirni a nagy meleget.Izületemre iszom egy hónapja az ásvány elixirem és köszöni jól van.Én inkább a felpuffadással
    küzdöm.
    Szép 7 végét!

miklos4949 és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!

A rigók hangját én szeretem, tudok aludni is tőle. A szarkák már inkább zavarnak! Sőt, bosszantanak! Itt olyan reggeli hangverseny volt, hogy zengett a környék, de én szeretem. Ilyenkorra már elcsendesednek.

Tihamér, valamilyen ünnepi alkalom van, amit étteremben ünnepeltek?
    Lányok, jó pihenést!

Ilona, hozom a receptet:

Meggyes piskóta

Hozzávalók:
    6 tojás, 4 ek. víz, 10 ek. cukor, 10 ek. liszt, 1 cs. sütőpor

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vizet, a cukrot és kemény habbá verjük. Majd hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat és habverővel elkeverjük. Ezután veszünk egy fakanalat és egy irányba kavarva, kanalanként hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet. Óvatosan elkeverjük és tortaformába, vagy tepsibe öntjük, amit kivajaztunk, kiliszteztünk.
    Tetejére lisztbe forgatott meggyet szórunk és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.
    Arra figyelni kell, hogy ne akarjuk, hogy gyorsan kihűljön. Hagyjuk, hogy magától, szobahőmérsékleten hűljön ki!
    Megszórhatjuk a tetejét tört dióval, vagy más gyümölccsel is.

Ebből nagy adag lesz, szoktam csinálni 4 tojásból is és akkor egy kisebb tepsiben sütöm.
    Szinte mindig sikerül, csináltam már szederrel, eperrel, málnával is. nagyon könnyű és finom! :)

Kellemes, szép vasárnapot ! :)

5. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Még ma is portalanítunk,... hogy mennyire el tud szállni mindenhova!
    Tegnap temetőbe is voltunk,.. ma 13 éve volt a temetése Rózsinak! Nem a zenésznek,Ő még él!

Úgy néz ki eső érkezik,.. nagyobb kedvel csináljuk a portalanítást mert nem csal ki a jó idő!

mebajah, Csacskamacska, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Igen, ünnepeltünk. Nem nem azt, hogy megyek Sopronba maholnap, hanem feleségem születésnapját. Azt, hogy hányadikat, nem írom le, mert nőknél nem illik a kort firtatni. Minden szép volt, minden jó volt, mindenki jól érezte magát. A másik fiamékkal majd Sopronban tartjuk meg az ünnepség másik felét. Így jött ki, muszáj alkalmazkodnunk. De a Skype izzott délután, mert tartottuk a kapcsolatot egymással. Mi a kisebbik fiamékkal itt voltunk, az idősebbik fiamék meg Budán. Sajnos a másik nagyszülő páros megy holnap fel, mert az anyukának orvoshoz kell mennie. Mi már készülődünk a "csöcsökbe" való menetelemre. A két unokatesó is elbeszélgetett egymással. A nagyobbik mondatait értettük, a fiatalét nem. Csak sejtettük, hogy vajh mit is akarhat közölni. Most lett tíz hónapos. Volt sok mosoly, kacaj, de volt némi sírás is. A kis törpilla négykézláb bárhová odamegy pillanatok alatt, bárhol feláll ÉÉÉS a fiókokat huzigálja ki. Abban matat, kipakol, meg vissza. Aztán néha a saját kezét is odacsukja, ami nem tetszik neki, olyankor eltörik a mécses. Anya megsimogatja, megpuszilja a "bibis" helyet. Egy perc alatt vége a sírásnak, hüppögésnek, de aztán megint csak azok a felettébb érdekes és nyitható fiókok következnek. Majd megtanulja a maga kárán, hogy mikor mit lehet és mit nem lehet. Magyarázhatjuk mi kórusban, akkor sem értené meg. Majd megtapasztalja. Az az igazi! A saját tudás. Még ha fájdalommal is jár :)
    Jó éjszakát!

_Ilona49_, banya1952 és Tündi100149 kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Lajos, a por sajnos már csak ilyen. Mire befejezed a törölgetést, kezdheted elölről.

Isten éltesse a feleséged még sokáig Tihamér!
    Gyerekek, ismerős, pár unokával megtapasztaltam már én is, hogy a fiókok mennyire érdekfeszítőek tudnak lenni. A fiam annak idején nagy "könyvbarát" volt, amit elért, annak a borítóját tépte, szaggatta. Szerencsére elmúlt ez az időszak és megmaradt a könyv szeretete, de már az olvasás volt érdekes.

Tejest befejeztem, két kört megcsináltam, annyi elég nekem.Tulajdonképpen a köztes ajándékok érték meg, ládát még nem vettem, holnap eldöntöm, hogy láda, vagy kütyü legyen amit kiváltok a boltból.

Változó idő volt, délelőtt borús, majd napsütéses, most meg szemetel. Sövénynyírást segítő kezek megcsinálták és a lila akácot is meg kellett rendszabályozni.
    Délután egy kis sós rudacskákat sütöttem, annyit kóstolgattam, hogy a vacsorát már nem is kívántam. Meggyet ettem még sokat, igaz volt cseresznye is, de azzal szemben fenntartásaim vannak, nem tudom, hogy van -e lakója, vagy sem.

Mára elköszönök, jó éjt, aludjatok jól!

Tündi100149 és mebajah kedveli ezt.
  8. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Tihamér! Még nagyon sok boldog,erőben,egészségben együttöltött születésnapot!!!!!!! Egy kis zsörtölődés is belefér,csak kedvesebb a "kibékülés".
    Csacskám! A receptet nagyon köszönöm! Holnap,ha erőm engedi kipróbálom. A cseresznyével úgy vagyok,mint Te,csak fenntartással. Volt évekkel ezelőtt egy csodálatos,hatalmas János napi cseresznyefánk,Róbert napra már megérett.A fiam egész osztálya fürtökben csüngött rajta.Abban soha nem volt betólakodó.Egy mázsa gyümölcs is volt rajta,nem győztük szedni,a fa tetejéről mindig a seregélyek szüreteltek,és ....otthont adott egy búbosbanka párnak. SAjnos kiöregedett,kiszáradt.
    Lajos! A portörlés a látványos,nagy munka után már csak könnyű gyalog-galopp. Mint minden házimunka ez is hálátlan,se eleje-se vége.
    Egy hadititkodra azért nagyon kíváncsi vagyok! A makraméban szépségesen elhelyezett virágaid,hogy locsolod úgy hogy a fal ne legyen vizes?Nekem nem jött össze.
    Henike! Milyen csoda ásvány elixírrel kúrálod az izületeid?
    Ma még 1.5 órát baglyoskodom,mert most nekem sikerül egy 12 órás 200%-os termény-bónuszt kipörgetnem,és minden percét ki szeretném használni,pedig a pilláimat már fogpiszkálóval kell kitámasztani.
    Terikével majd váljuk egymást..Legalább ajándékot is tudok neki küldeni mert később mindig teltház van nála.

Ti azért aludjatok jól,szép álmokat! "A távolságot,mint üveggolyót megkapod" !!!!

Tündi100149, Csacskamacska és mebajah kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!
    Lassan hajnalodik. Lehet megfőzni az első adag fekete levest. Aztán majd a főzés is következik. Feleségem orvoshoz megy ma, kontrollra. A főzés ma az enyém lesz.
    Szép napot mindenkinek!

Tündi100149 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  10. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Már nem én váltalak, Ilonám. No, nem azért, mert nem vagyok ébren, csak nem léptem be.
    Lefőtt a friss kávé közben,belengi illata a házat.

Istenke éltesse az ünnepeltet!

Csacska, köszi a receptet!
    Lajos, ahányszor port törölsz, annyiszor simogatod végig munkátok gyümölcsét.

11. Csacskamacska

Napsütéses szép napot Mindenkinek!

Ilona, szép és jó lehetett a nagy cseresznyefa!
    Terike, szívesen! Amióta olvastam az újságban a piskóta receptjét, azóta csak így csinálom.
    Tihamér, Te főzöl, mert nincs maradék, tegnap viszont élveztétek, hogy elétek teszik a kész ételt!
    Lajos, ritkán kukkantol be, még tart a pakolászás?
    Fatther, hogy állsz a térkő lerakásával?

Szokásomtól eltérően, rosszul aludtam az éjszaka. Biztos az időjárás tette! (valamire rá kell fogni!) Ma reggel ki akartam rakni a titkosokat, megint szépen összegyűltek, de elfelejtettem.
    Ügyintézek és van némi vásárolni való is amit, pénteken nem vettem meg. Főzni nem kell, így azzal nem kell foglalkozni. Gazdaköribe hosszabbat vetettem, 13.30-ig nincs munka a farmon.
    Legyen jó napotok!:)

12. Tündi100149

Szép napot mindenkinek!

Ilona,.. amit a makraméban látsz az kaspó,.. a cserép 1-2 centivel lentebb van a szélénél,.. és üvegből öntözöm!
    Néha előfordul hogy inkább a párna lesz vizes!(a makramé az SK!)
    Épp úgy mint ez is!http://keptarhely.eu/view.php?file=20180604v00ogqlcz.jpeg
    Még a 70-es években volt nagy divat!

Igen csak látszik hogy ez a múltkori melónak a pora, és nem a napi por!

Utoljára szerkesztett: 4.6.18
    Csacskamacska, _Ilona49_ és mebajah kedveli ezt.
  13. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Már csak olyan utójavítások vannak,... csak neki ne álljak 1 másiknak!

Fatther meg lehet hogy körbetérkövezte magát,.. és most reá aggatják a kerti cserepeseket!
    Azért jó lenne 1 kép a kertről!?!?

14. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdv Mindenkinek!
    Eredményes volt az éjszakai baglyoskodás,egy rég porosodó időhöz kötött gazdakörivel kevesebb.
    Az aktuális eventel viszont benyugtatózott lajhár tempóban haladok,még az első kör 10-es feladatát bűvölöm. Átestem a ló túlsó oldalára: felröpi 706 növény 24.Termelek és termelek,lassan de biztosan haladok az ínhüvelygyulladás felé.

TündérLala! Csak találó keresztmama-nővérnek bizonyulok! Rendkívül sokoldalú tehetséggel és türelemmel ajándékoztak meg.
    Engem drága párom lepett meg egy makramé-rojtozású matyóhímzéses asztalterítővel,ami mai napig egyik ékessége a nappalinak.
    Lánykoromban én is sokat kézimunkáztam,hímeztem,horgoltam,subáztam és kongréra készítettem faliszőnyeget,aztán valahogy kiment a divatból és sok egyéb elfoglaltság kötötte le az időmet. Már megint ott tartok,hogy "rég volt,szép volt. Átmeneti egéritatás.

Utoljára szerkesztett: 4.6.18
    mebajah, Tündi100149 és Csacskamacska kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Lajos, mit látok?? Még mindig meg tudsz lepni! Nagyon szép és nem gondoltam volna róla, hogy saját készítésű! Egy virágtartóm van, azt is kaptam, én nem tudok makramézni. Tudok kötni, horgolni, keresztszemest, gobelines hímzést,kalocsait, írásost és szőni.Sokat csináltam, de, mint Ilona írja, rég volt, szép volt!
    Ilona, még tudsz termelni gazt a tejeshez és készen leszel!

Ügyintézés sikeres volt. Európai Egészségbiztosítási Kártyát csináltattam, mert a régi lejárt. Szerencsére nem kellett sokáig várni, de az meg még nagyobb szerencse, hogy a régi nálam volt! Most jól jött az, hogy mi minden van egy női táskában! :) Nem is tudtam róla, hogy nálam van, csak amikor az ügyintéző kérte, akkor elszomorodtam, hogy sajnos azt nem hoztam, de azért belepillantok a táskámban lévő ki neszesszerbe, ahol a többi irataimat is tartom és ott volt! :)

_Ilona49_, mebajah és Tündi100149 kedveli ezt.
  16. Tündi100149

Csak még 1 meglepi aztán nincs tovább!
    Majdnem úgy van "minden szinten,szinte minden" régen voltak azok is amit soroltál!
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20180604v00omemc3.jpeg

Úgy 30-35 éve készült,... már kinőttem de megvan!

17. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Kihúztam és vállonveregettem magam,meg van a 10.kör,aztán vártam a békaherceget,hogy felébresszen mert hiába csattogtam az első felhősorhoz visszadobott a 190 akárhányadikra.Harmadjára ezért rájöttem:nem vettem meg a kitehetőket. Így jártam!?
    2 óra múlva hatodik nekifutásra kész az utolsó időkorlátos gazdaköri.......remélem nem lesz adáshiba. Apropó "Adáshiba".Nagyon jó kis vígjáték,máig nem felejtett színházi élmény élőben Páger Antallal,Béres Ilonával,Halász Judittal.Páger már túl a 80-on,de amit a nadrágtartójával rögtönzött,az utánozhatatlan.

mebajah, Tündi100 és Csacskamacska kedveli ezt.
  18. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Jöttem bejelentkezni.....már Sopronban vagyok!

A tejes-eventet megcsináltam....vagyis még ültetem a gazt....aztán este számolok.....és az utsó körbe csak annyit ültetek, ami hiányozni fog....hogy az aktuális szintet be tudjam fejezni!

Szerdán amikor utaztunk haza....nagyon kellemetlen egy út volt! Eddig a lányom úgy ismertem, hogy egy nyugodt vezető.....de reggel amikor indult Bécsből....már majdnem frontálisan ütközött....nahhh ez már sokkolta!
    Az M1-n is folytatódott az őrültség....ami eddig is előfordult 1-1 alkalommal....de most nagyon érzékenyen reagált ezekre a vétségekre.
    Végül azért egyben és mondhatni szerencsésen megérkeztünk Miskolcra!
    Anyu túl van a mütéten és a körülményekhez képest jól van....talán a héten ki is engedik....és megy a helyi kórházba....további
    kezelésekre.
    Július elején megint utazok haza...amikor kiengedik a kórházból!

Később visszaolvasok, hogy mi történt veletek.

19. Csacskamacska

Miért nem szeretem az időkorlátos feladatokat? Most az utóbbi időben gazdakörikbe betett időkorlátos feladatokból még egy sincs meg. Várjanak sorukra, ha majd kedvem lesz hozzá, akkor megcsinálom!
    Ilona, én is úgy jártam, kész a 10 kör, szaladtam, felmásztam a paszulyon és ni, sehol semmi. Két kör nekem is kellett, mire rájöttem, hogy meg is kéne venni a rávalókat. Pluszban egy 1x2-es kütyüt és ládákat vettem. A ládák tartalma vegyes volt, inkább a feladatban nyerhető ajándékok tetszettek.

Szia Zsozsó, most jelent meg az írásod! Örülök, hogy nem lett semmi baj az úton! Amikor adódik egy kis baki, utána már ugrik az ember minden olyanra, amire máskor nem.
    Anyukádnak gyógyulást kívánok!
    Ilona, micsoda színészek! Élőben látni Őket pedig igazi élvezet!

20. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Mindhárom farmon megvettük a 2 Mézgát és a Csigát,.. mást ott nem vásárolunk még a Zsiráf is bent van,.. majd talán máskor hogyha kell valakinek!

Betegeknek gyógyulást,.. utazóknak jó utat!

busika02, zsozso577, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.