Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Jó munkához idő kell,.... rosszhoz meg még több!

Lásd a vízelterelést,.... ha nem esik az a baj,..ha meg esik az sem jó,..de másképpen nincs teszt!
    1 eső, 1 flakon hab,.. még 1 eső még 1 falakon hab,... csak azt tudnám hova tűnik az a sok!

Fatther, alx528, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Henike, július elsején volt egy éves. :) Ő a legkisebb, a legnagyobb pedig 16 lesz ősszel. Jöttek szépen sorban.
    Cuki a kicsi, eleven nagyon, menni szinte nem tud, csak szaladni. Egy örökmozgó. Persze mindig a középpontban van, a nagyok elkapatták rendesen, meg én is, meg a másik nagyi is, meg mások is. Nagyokat kacagtunk rajta, produkálta magát, megtapsolta saját magát, állandóan mosolyog és csintalankodik. Nem folytatom, pedig tudnám, de aki nagyi, az tudja, meg a nagypapi is.
    "Kisfiam" ellátott gyümölccsel, barack, alma, meggy. Most aztán eszem reggeltől estig. A barack nagyon finom édes és lédús, a berakni való még ezután érik.
    Olvastam a horgászós eventet, hála nem kell hozzá gaz, így semmit nem bontok és azt termelek, amit akarok.

Jó éjt, aludjatok jól!

Utoljára szerkesztett: 10.7.18
    henrietta1223, alx528, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  3. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Munkás napom volt, de mint látom, Nektek is!
    Ragyogó napsütésnek kezd vége lenni, jönnek a felhők, pedig még nem száradtak meg a ruhák, amiket kimostam.
    Lassan elrugdosom a focijaimat is. Pecáshoz jönnek a röpik, majd meglátom, hogy miből lesz kevés, de a felhő megszerzéséhez túl sok nem kell, a többi meg jön ahogy jön és érek ameddig érek.
    Vettem kaprot, kapros dübbencset fogok sütni holnap.

_Ilona49_, Fatther, alx528 és 2 más kedveli ezt.
  4. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Az én ruháim meg most száradnak amelyek áztak az éjszaka idebent,... 03-kor már le is feküdtem!

Rugdosódva horgásztunk,.. a focisba érméket költöttünk, a másikba nem találtunk nekünk tetszőt, ami tetszik abból meg már 4 is van!

_Ilona49_, Csacskamacska, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Tetszikeltem, de nem azért, hogy tetszik, mert nem egy örömteli dolog, hogy még mindig áztok! Mit tudsz még vele kezdeni?
    Minden labdát berúgtam és vásároltam.
    Jó éjt!

alx528, Fatther, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  6. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Annyi munkát adtam magamnak, hogy csak olvasni volt kedvem. Csütörtök, tehát intézkedős, piacos nap.
    Mindig a csalitollra várok, de aki olvas, és nem figyel, megérdemli.
    Reggel és este aratok, a tönke búzától már herótom van, és még 40 ezertől több kell.
    Lajos, bírjátok még cérnával?
    Judit, Édesanyád biztos, sokat javult.
    Ilona, hogy állsz? Izgulsz?
    Heni, megvannak a zászlók?
    Fatter, jelentem, tegnap fölkerültek a függönyök.

alx528, Fatther, Tündi100149 és 4 más kedveli ezt.
  7. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok!
    Csacska! Édesanyád javulásának,akaraterejének szívből örülök! Csak így tovább. Az unokának nagyon-nagyon sok örömöt.
    Lajos! a helyzetetek kezd katasztrófális méretet ölteni,ami a legelkeserítőbb,hogy nincs meg a forrás így a megszüntetésre irányuló erőfeszítéseid sem hatásosak.Nekem az a sanda gyanúm,hogy a cső fala végig lyukacsos, rondán rozsdás ami átmarhatta.
    A focis felhő nyögvenyelősen,de végre meg van. Fogócskázok,így virtuálisan szeretek pecázni. Büntetőrúgásokat a fiamra bíztam,több mint 60 összejött,nekem nincs türelmem hozzá,a jutalmak se túl csábítóak.
    Henike,Terike! NEm izgulok halál ideges vagyok. A kocka el van vetve! Szerződés többszöri egyeztetés,módosítás után aláírva.Az még bizonytalan,hogy hova megyek. A fiam a XVIII. kerületben lakik,ha Pest mellett döntök,hozzá közel szeretnék költözni,de nagyobb a valószínűsége,hogy Kisorosziba költözöm,az öcsémék közelébe.Az Ő feleségére mindig számíthatok. Öt évig Pesten éltem,nemigazán szerettem.
    Egy időre elköszönök,vár a csomagolás.

alx528, Fatther, Tündi100149 és 4 más kedveli ezt.
  8. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Jó reggelt!
    Ilona igazad van ha nem Pest mellett döntesz tisztább a levegő vidéken.Gondolom fiad még dolgozik sogornőd meg nyugdijas már
    igy tőbbet tud melletted lenni.
    Csacska aranyos a kisunokád igen a nagymamák elfogultak az unokákkal.
    Terike nincs meg a zászló nem csináltam olyan sok gazt hogy elég lenne egy nap csak 3 szor vettettem igy nem gyártodott olyan
    sok de nem bánom én nem kelek fel éjszaka hozzá.A délutáni alvásom sem adom semmi pénzért.
    Lajosom fel a fejjel előbb-utóbb megjavul az a cső!!!
    Szép napot!

alx528, Fatther, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Jó olvasni soraitok! Ilona, nagyon drukkolok, hogy jól sikerüljön a költözködés! Igazad van, ha nem Pestet választod, hanem a közelében lévő falvak, kisvárosok valamelyikét! Tisztább, nyugisabb és olcsóbb az élet ott, mint Pesten.
    Terike, Henike, igen, én is nagyon örülök az anya javulásának, bízom benne, hogy pár hét alatt megtanulja a járókerettel való járást! Nagyon szorgalmas és nagyon küzd! Ez nagyon jó!!
    Unoka téma kifogyhatatlan, imádom őket!
    Fiúk, Nektek is minden jót mára is! Gyorsan írtam ezt a pár sort, most szaladok anyához! Pá!

alx528, Fatther, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  10. Tündi100149

Szép napot!

Úgy látom ez már nem cérna,.. valami vastagabb!
    Mindjárt megvan a focis felhő,..csak sima csalit csináltunk,abból többet lehetett!
    Mindenki lemezt küld,.. nekem mindhárom farmon a toll a kevesebb,.. és abból kell a legtöbb,lehet hogy csak nálam?

A szomszédba kicserélték nem láttak rajta lyukat, inkább az lehet hogy csak malterozva van a cső!
    Már mondtam hogy nem azt kellene nézni hogy nálam hol folyik,hanem az indulási oldalt!
    Szép csendesen elered az eső nincs semmi gond!

Csacska neked,erőt egészséget,... anyának javulást,..."anya csak egy van"!

alx528, Fatther, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Pecás felhő kész, csak sima 50 csalival csináltam meg, most átállok a másik két csalira.
    Focist már annyira, de annyira unom!!
    Jó éjt, aludjatok jól!

alx528, Fatther, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  12. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madár dalos jó reggelt kívánok mindenkinek 8)

Lajos, nem akarok belekontárkodni a "beázásodba", de megkérdezném, milyen helyiség (volt) ami beázik ??? - és mindig annak használtátok-e, aminek jelenleg ?????

alx528, mebajah, Tündi1001 és 2 más kedveli ezt.
  13. henrietta1223

Szépet Mindenkinek!
    Focis valóban unalmas ez nem volt jól kitalálva.Hosszúra nyújtották és csak foglalkozni kellett vele és semmi értelmeset nem
    adott.Ma káposztás tészta lesz egy kis zöldség levessel.
    Lajosom szövetkezibe ,vagy társasba laksz?Miért nem konzultálsz a ház épitettőjével?Nekem gondom volt 30 év után a fö viz
    nyomócsövel és mondták hogy mostanság fognak jönni lecserélni.Mi szövetkezetiben lakunk.
    Csacska Anyukádnak sok eröt kivánok.

alx528, mebajah, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  14. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot!

Károly, ez egy beépített szekrény az előszobában,ahol a szekrényen belül le van választva gipszfallal ahol az esővíz elvezető lejön a tetőről!
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20180713v00obfvbi.jpeg
    Ahol egy kicsit nyitva az ajtó ott bent!
    És a család a falon!
    Következő képen az ajtó nyitva!
    A nyílásokat már én vágtam rá,ahol 1 kicsit hozzá lehet férni!
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20180713v00ol0y.jpeg

Következőben 1 kép 1 púrhab után száraz időben!
    Görbeség azért van benne mert fölöttünk van 1 tároló és hogy a falon kívül legyen,mert különben a fallal találkozna!
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20180629v00ort9w4.jpeg
    Hozok 1 képet messziről,..a legfelső pont szemben!http://keptarhely.eu/view.php?file=20180713v00o8fdr7.jpeg

A csőnek a vastagságát megtudod ítélni a látottak alapján,...tetőn a befolyó nyílás most már olyan hogy a kezem nem fér bele!
    Nagy zuhénál szinte áll a víz a tetőn és gondolom megkeresi az utat a cső mellet is!
    Most ennyit de kérdezzél még nyugodtan!

Utoljára szerkesztett: 13.7.18
    _Ilona49_, alx528, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  15. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Nos, nem "tetszik", s nagyon úgy vélem, hogy Heninek van igaza.
    Konkrétabban, az egy sz..rrá rozsdásodott, háború előtti 100-120 mm-es vascső lehet, még csak nem is eternit.
    Ezek szerint társasházban, a legfelső "emelet" alatti részen laktok.
    Valószínűnek tartom, hogy a tető lapos, a szigetelése fene tudja mikor lett cserélve és szerintem az esővíz levezető - feletted levő nyílás - környéke a tetőn nincs tökéletesen lezárva vagy leszigetelve, s ezért ömlik a nyakatokba a "lé".
    Szerintem megérne egy misét, szólni a lakásfenntartónak, hogy oldják meg a problémát, akár úgy is, hogy a vascsőbe egy vékonyabb műanyagot "nyomjanak" végig vagy a tetőn bontsák ki a lefolyó környékét és egy ún. vizálló réteggel vonják be a lefolyócső környékét, amilyen mélyen csak tudják.
    Ez hasonló ahhoz az anyaghoz, amit a fürdőszobákban a zuhanytálcánál levő csempézés, stb. alá "kennek".
    A purhan azért nem jó - szerintem - mert porózusos, ami között sajnos utat talál a "lé".

Ja, a gipszkarton fal mögötti részben van az összes ilyen "energetikai" dolog, ha megtudnád bontani, lehet a hiba konkrét okát is megtudnád. Nem kell megijedni, a gipszkarton tetőlécekhez van rögzítve vagy a téglafalhoz, könnyen helyreállítható.

Amennyiben van lakásbiztosításod, a biztosítót minden alkalommal 48 órán belül keresd kártérítési ügyben. Előtt-utóbb ők fogják megunni és kötelezik a lakásfenntartót a dolgok helyreállítására.

Sok sikert kívánok és kérlek az érdemi részről tájékoztass bennünket is.

Pihentető és Lajosnak esőmentes hétvégét mindenkinek, a lábadozó édesanyának mielőbbi gyógyulást kívánok.

_Ilona49_, alx528, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Sziasztok, szép napot! - már ami még hátravan belőle.
    Lajos, nagyon csúnya a beázott terület és milyen bosszantó lehet! Nekem nincs javaslatom, de már kaptál Henikétől, Károlytól, így talán azok a tanácsok segítenek. Már úgy látom, hogy "egyedül nem megy", tehát kérj segítséget!
    Napi tréningemen túl vagyok, most legszívesebben lefeküdnék szundítani egy kicsit, de nem lehet, vár az itthoni munka.Délelőtt bevásárlás piac autóval, , majd anya kerékpárral, majd újra autóval egy ügyintézés.
    A SPARBAN hoztak létre néhány kaszát, ahol magunknak csináljuk azt, amit a pénztárosok. Ma kipróbáltam. Segítség volt, kész is lettem, de a bankkártyát nem fogadta el se így, se úgy. Kénytelen voltam készpénzzel fizetni, sok mindent vásároltam, így épp csak, hogy kitelt. A piacon már csak a tojásra kapartam össze az aprót, másra nem jutott. Mérges voltam, de nagyon!
    A postán kértem nyomtatványt, hogy az anya nyugdíját én tudjam átvenni. A fiatalka kis nő elmondta, hogy ki kell tölteni és anyának postai dolgozó előtt kell aláírni. Kérdezem tőle, hogy bemegy a kórházba a postai dolgozó, mert anya az nem tud elmenni a postára. Nézett, nézett, majd mondta, hogy megkérdezi, mert erre nem tudja a választ. Megkaptam a felvilágosítást mely szerint kitöltjük, lepecsételtetjük, aláíratjuk, stb.
    Anya jól van, lassan javul, kicsit könnyebben megy minden már! Köszönöm, a jókívánságaitokat! :)
    Farmon mikor mit vetek, ahhoz igazítom, hogy kb. mikorra érek haza.
    Most pedig megyek porszívózni, takarítani, vasalni.....meg még sok mindent kellene csinálni.

_Ilona49_, alx528, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  17. Tündi100149

Nevünk,(Átalszegettuti Lakásépítő Szövetkezet) közös képviselő,Start59 Kft,már egy ideje.
    Legtöbbször szakemberhiányra hivatkoznak,hogy nem találnak olyan szakembert aki elválalná!
    Az a vállalat aki építette az már nem létezik! Megszünt mint sok minden!

Ezen a helyen csak ez a cső van!

Ez a hiba már vagy 30 éve jelentkezett,igaz hogy akkor csak annyit lehetett látni hogy a festék elszineződik.
    Igen lapos tető 1x átszigetelték,nem bontottak csak ráhúztak.Nekem is az a véleményem hogy a cső kívülről nincs szigetelve csak malterozva!
    Bent a cső mellet amikor hozzányúltam csak úgy ömlött le az a possadt malterféleség,feltudtam mellette nyúlni 25-30cm-t, az már a tető szerkezetben van,..pedig már ott is egyfajta szigetelőnek illene lenni!nagyon valószínű hogy kint a tetőn is csak malter van!
    Gondolom,..gondolták majd a tetőszigetelés lefedi,..igen 1 darabig!

Háború előtti? Akkor ezek szerint én valamikor "Csipkerózsikát játszottam"!Jelentem felébredtem!
    79-ben költöztünk.
    Lehet hogy úgy leszek mint annak idején a ház szigetelésénél a fűtéssel!?!? De az a saját lakás volt,..a tető mindenkié,.. vagy csak én hiszem azt!
    Mert ilyen felfogás mellet amikor a földszinten volt dugulás akkor nekem is csak azt kellett volna csinálni hogy mindent kinyitni és lehúzni!?!?

Nyílás fent.http://keptarhely.eu/view.php?file=20180613v00otnwte.jpeg

Nyílás lent.http://keptarhely.eu/view.php?file=20180613v00o9l94z.jpeg

Nyílás előtt.http://keptarhely.eu/view.php?file=20180713v00o4zc5n.jpeg

És amikor a cső mellet nincs már ott az a döglött malter:http://keptarhely.eu/view.php?file=20180613v00otnwte.jpeg

18. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Lajos, azt tudod, hogy milyen magas a födém ????? körülbelül????? - ui. az jutott eszembe, mivel a vascsövet valószínűleg már megette a rozsda, mi lenne ha nálad bent a lakásban az ív környékén levágnád vagy levágná a "mester", a tetőrész felé kiszednék és műanyagcsővel pótolnák ???
    A műanyagcsövet pedig ún. galléros megoldással a régi bitumenes lemezhez "olvasztanák".

Update: már létezik olyan "kültéri" vízszigetelő folyadék is, amivel a "csupasz" födémet - a kátránypapír leragasztása előtt - le KELL kenni !!!!

Akkor sokat nem tévedtem:
    Háború előtti? Akkor ezek szerint én valamikor "Csipkerózsikát játszottam"!Jelentem felébredtem!
    79-ben költöztünk.

19. henrietta1223

Lajos ez valami főcső lehet ezt meg kell nekik csinálni a közös költségből csak jelentsd be irásosan.Jóban vagyok a mi közösünkkel
    és amikor a vizet csináltattam a konyhában mondták hogy a főnyomo le lesz cserélve és a vizszerelők tudják hogy kell megcsinálni
    a főhőz nem is nyulhatnak.Hányszor jelentetted már? Fogadjunk egyszer sem !?A képeket amit nekünk küldesz azt küld el nekik is!
    Meglátod lehet hamar jön a segitség és már tudnak a bajról!!!!Te is a negyediken laksz? Vagy 10 emeletes a ház?

Utoljára szerkesztett: 13.7.18
  20. alx528

alx528 Fórum mestere

Sziasztok ! kontárkodom ;) : Szerintem akkor ne a csőben keresd a hibát, hanem mellette a szigetelésnél.
    A cső mellett csak lefolyik a víz a tetőről , a szigetelés széle jó esetben lehet 30-40cm -re is a csőtől és ott folyik alája .
    lehetséges olyan eset is amikor a cső nem bírja levezetni a csapadékot ezért a csőbe belehajtott szigetelés és a cső között folyik vissza a víz ,a megemelkedett vízszint miatt . (láttam már mind a 2 esetet -.- )

Heni : a kép alapjén szerintem 6szint azaz 5emelet :p

Fatther, Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.