Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Jövök.látok,nyöglődöm!
    Öcsém bútorozott lakást szerzett Kisorosziban,csak ágyat hűtőt,tv-t,mosógépet kéne vinni.Fogalmam sincs,hogy a 7-800 könyvem,néhány festményt a vörösfenyő magam tervezte konyhabútorom és a millió népművészeti apróságot hol tárolom,amíg a helyszinen megfelelőbb lakást nem találok.Még minden nagyon csepfolyós! Majd csak alakul,még van15 napom!

Judit ! Örölök édesanyád gyógyulgatásának!
    Lajos! őszintén drukkolok,hogy végre megtaláld a kedvező megoldást. Csőtörés nálunk is volt kétszer,nem volt egy karneváli felvonulás,de most nincs türelmem részletezni.
    Tihamér! Valamikor hajdanában a 10 emeletes OO-ás csőposta nálunk is üzemelt.Meg a két emelettel felettünk meghibásodott automata mosógép.Kertes házban egyéb fricskák vannak.
    Henike! Az elixírt iszogatom szorgalmasan,még a hatását különösebben nem érzem,de a jelenlegi helyzetemben az csoda volna.
    Éjszakai rigópárom! Szemem a pályán!
    Fatther! A szépséges vizslák hogy viselik a sok-sok munkát amit beterveztél és kivitelezel?

Eventekkel haladgatok,táposan.Focist az utosó órákig kihasználtam. Pecázom,de minek? Nálam egyébként fordított a felállás:lemez179,
    toll:38, horog: 0
    Jó éjt! "Szunnyadozik a szakadás....." meg a pakolás.

2. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Nálunk is csak sima csali megy,... nem is változtatunk semmit!

Fatther, alx528, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ilona, átmeneti időszak, szépen ki fog alakulni, bízzál magadban és a fiadban!

Jó éjt Mindenkinek! Ébredjetek vidáman!

alx528, Tündi1001, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Jó reggelt kívánok!

Körbe viziteltem a kisfarmokat.....bár csak a napi ajikkal foglalkoztam....furcsa!!!!....nagyon hamar végeztem!
    A ma reggeli adag csalikat elpecáztam...szurkoltam magamnak.....hogy érmét ne kapjak! Úgy lett!!!!!

Ilona....kitartást! Nagy munka ez!
    Emlékszem az utsó költözésemre....utána évekig nem volt rendszer a lakásban....mindig kerestem valamit!
    Ez is!!!!...... szükséges rossz benne!

Fatther, mebajah, alx528 és 3 más kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Hajnali zuhé után süt a nap. Indul egy új hét, vajon mit hoz?
    Hamarosan indulok anyához, délután meg az ő házához megyek ki. Főzni nem kell, a hétfőben ez nagyon jó!
    Kis farmokra este szoktam bemenni, napközben nem nagyon van rá időm. Nagy farmokon most majoránna érik, kell a gazdaköribe. Pecázásra is este, vagy délután kerül sor.
    30 éve költöztem utoljára, nem szerepel költözködés az következő 10-20 éves tervben, de ki tudja, hogy hogy alakul az életem!?
    Mindenkinek legyen jó napja?

Fatther, mebajah, alx528 és 4 más kedveli ezt.
  6. Tündi100149

Szép napot!

39 évvel ezelőtt költöztünk.
    Egy költözés még nekem is belefér az már aztán igazán végleges!

mebajah, _Ilona49_, alx528 és még 1 ember kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Nem semmi! Mennyit változott azóta a környezeted?
    Nálam, itt a kertvárosban, úgy 20 évvel ezelőtt elkezdődtek a felújítások, kinek az igénye, kinek a pénze diktált. Felnőttek a fák, bokrok, így szép zöld a környezetem. Az utakra is ráférne a felújítás, de az marad, jó döcögős már. Lett bolt, a "nemszeretemcoop", gyógyszertár,kis boltok, zöldséges, cukrászda, jár busz, ami nagyon hiányzott 30 évvel ezelőtt. Összességében szebb lett, de maradt csendes, nyugodt hely, szeretek itt lakni.

Fatther, mebajah, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  8. Tündi100149

Nagyon is sokat változott azóta hogy ismerem,...mert ezen a környéken szinte semmi nem volt,...konkrétan ahol lakunk lucernaföld volt!
    Azóta ismerem amióta ide jártam középiskolába,..1964,..vagyis 54 éve.
    Most már szinte minden van ezen a részen is(Kertváros),..Egerszeg egyik legnagyobb része.
    Nálunk meg a kilátás kárpótol sok mindent(nem kell az hogy belelássak a mások tányérjába)!

De azért a víz az úr!

mebajah, Csacskamacska, alx528 és 2 más kedveli ezt.
  9. zsozso577

Sziasztok!

Most számoltam utána....16. éve vagyok soproni lakos.....akkor vettem ezt a lakást....még Bp-n dolgoztam.
    Kb 11 éve jöttem ide dolgozni ....azóta élek itt!...lehet, hogy rossz döntést hoztam, mert szerettem Bp-n dolgozni.
    Az én döntésem volt, hogy itt vettem meg ezt a lakást....így nem okolok senkit!.....deeee Borsodtól nagyon messze van!
    Most jöttem vissza....de már mennék haza!....megyek is, mert kísérem a gyereket....a nagyapjához /volt férj/....
    bár én őt nem szeretném látni.....nem is fogom!!!!....Anyuhoz megyünk.....ő pedig feljön érte....én ki sem megyek a lakásból!

Általában én is este járom a kisfarmokat....de ma fárasztó napom volt....és tudtam, hogy ilyenkor már nincs kedvem a körutra!
    Ilyenkor csak beszaladok a napi ajiért....és megyek is tovább!
    Holnap csak főzni kell....aztán utazós napjaim lesznek...aztán a hétvégém megint zűrös lesz!

mebajah, Csacskamacska, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  10. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép délutánt mindenkinek.

Lajos, találtam pár olyan kastélyt, ami nem szorul felújításra (remélem nem is ázik 8)) mert akkor ..........

Mindegyik II. Lajosé volt (csak nem az ükapádé????:wuerg:)

Az első a Hohenschwangau-i, ahol nevelkedett.

A második a Neuschwanstein-i kastély,melyet a kastélyok kastélyának is neveznek. A csupa torony és bástya épületegyüttest egy magányos szirtfokra építették, egy alpesi tó közelében.

Gyönyörűek.

Utoljára szerkesztett: 16.7.18
    mebajah, Csacskamacska, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  11. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Láthatod a második az enyém, az elsőről nem tudtam,..vajon mennyi lehet még amiről nem tudok!?!?

Képzeld ha ezek is elkezdenek beázni,... vállalod????

Hogyha vállalkozó lettem volna a szakmámba és nem gépkocsivezető(40),..gyerekeket felbiztattam volna a csúzlizásra,1 kavics 1 ablak,...gyerekek is jól jártak volna meg én is,..lett volna munkám!
    Hogy milyen hülyeség nem jut eszembe!?!?

Fatther, mebajah, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  12. alx528

alx528 Fórum mestere

Én meg gyárilag ;):p:)
    Nosztalgiázzatok : http://www.fentrol.hu/hu/ (zoomoljatok ,aztán klikk a piros karika :) )
    ui : azt is lehet nagyítani

Fatther, mebajah, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  13. zsozso577

Huhhhh..... még valaki!!!!....aki farmozik Sopronban!
    Nem is tudtam, hogy "gyári " soproni vagy....:p;)xD

alx528, Fatther, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  14. Tündi100149

Én meg azt hittem hogy csak a Spanyol viasznak van gyára!
    Kerestem Sopronba az embergyárat, nem találtam!Akkor gyárilag vagy összerakva?

_Ilona49_, alx528, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Megtaláltam magam "fentről" bár csak én sejtem pontosan, hogy hol is vagyok, mert csak az egyetemnek van száma. Amúgy régi, mert nincsenek az utóbbi 5-8 évben épült házak rajta. De tetszik!
    Tehénlegelő volt, csorda járta naponta, ma meg kertváros. Itt születtem, nem mozdultam, nem költöztem, csak egyszer el innen, vagy 40 éve, de két év múlva visszajöttem.
    Jó éjt Mindenkinek!

alx528, Fatther, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  16. zsozso577

Szép napot kívánok Mindenkinek!

Friss reggelre ébredtünk.....jujjj!!!!! ....de szeretem ezt az időt!
    Az ebédem készül....lassan kész is leszek vele!
    Utána felforgatom a lakást...aztán vége is lesz a mai napnak!

Reggel még ki halacskáztam magam!....már nem is nézek felé!......Elég volt belőle!.....akárhogy is tetszett!
    Egy pici örömöm is van....hosszú idő után holnap befejezem a Celebek asztala gk-!....akkor lesznek készen
    az utsó sz.gombák!....de sok kellett belőle!....éééés egyet sem vettem a piacon!
    Most készülök a vonatrablásra....oda sok ékszer kell!...csak azt nem tudom, hogy miért is kell rabolni....ha az
    ékszert oda kell beadni!????? Hmmmm??????
    Ezek mellett termelem a növényeket is....van ahová nem ezres...hanem százezres mennyiséget kell beadni!
    Kész örület! Bele sem merek gondolni, hogy ez a mennyiség mikorra lesz meg!

alx528, Csacskamacska, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Sziasztok!
    zsozsó, én már csak válogatok a gazdakörikből, ami nagyon sokat kér, azt kihagyom. lehet majd egyszer megcsinálom, de most nincs hozzá kedvem.
    A lakást lehetne nálam is felforgatni, vagy inkább rendbe rakni.
    Mai köreim: miután tegnap nem fogadta el az egyik postáskisasszony a meghatalmazást, mert csak osztályvezető főnévéri aláírás és pecsét volt rajta, így ma reggel elmentem egy közeli postára, ahol azt mondták, hogy ok! Megkérdezte a Postáskisasszony, hogy az e havi nyugdíj fel van már véve, mondtam, hogy nincs. Válasz: akkor ezzel a papírral menjek vegyem fel és majd utána adjam ott be. No, gondoltam, hogy ott nem adom be, mert tegnap onnan röppentett ki a kis szőke Postáskisasszony. Azért gondoltam, hogy a nyugdíját anyának felveszem. Ezután mentem anyához, lassú javulás továbbra is van, csak anya kezd türelmetlenkedni. Kikerekeztünk a parkba, beszélgettünk, levegőztünk. Hazajövet átültem a kocsiba, irány a távoli posta, ahol a nyugdíját szerettem volna felvenni, de a barna Postáskisasszony nem adta ide, azt mondta, hogy előbb menjek csináltassam meg az igazolványt, vagy mit és majd akkor ideadja. Bekukkantottam a külön kis helyiségbe, ahol már tegnap is voltam, látom megint a kis szőkeség ül ott, így hátraarc és úgy gondoltam, hogy teszek egy másik postán is próbát. No, megérkezvén a harmadik postára egy barna teltkarcsú mosolygós Postáskisasszonyhoz irányítottak, aki mindent rendben talált a Meghatalmazás kitöltésével kapcsolatban, elvette a papírt és részemre postázni fogják az Igazolványt, amivel felvehetem majd a nyugdíját, vagy bármilyen hivatalos levelét azon a távoli postán, ahonnan 2x is eltanácsoltak.

Erről egy régi szomszédom jutott eszembe, úgy 25 évvel ezelőtt mindenki járta a sógorokat, hozták a műszaki dolgokat. Többek között ő is. Mondta, hogy mindig megnézi a vámosokat és a jó termetes, kissé elhízott vámos sorába áll, soványhoz még véletlenül sem, mert azok idegbajosok, míg a "kövérek" azok nyugodtak. Na, ez onnan jutott eszembe, hogy akik eltessékeltek, azok mindketten mogorvák és soványak voltak, aki elfogadta azt, amit ők nem, az pedig egy mosolygós és soványnak nem nevezhető Postáskisasszony volt.

Tovább: mennem kellett egy csekket befizetni, de azt csak az OTP fiókba lehet. Újabban megkérdezik és dokumentálják azt is, hogy hol és mikor születtem. Nem tudom, hogy ez miért kell egy csekk befizetéséhez, de nem titkoltam, megmondtam az ügyintéző hölgynek. Elmosolyodott és mondta, hogy szép napon születtem. (karácsony második napja). A Jézuska hozott, anyáék azt mondták, amikor kicsi voltam. Elgondolkodtam, hogy lehet benne igazság, mert olyan sokszor jól jöttem már ki nehéz helyzetekből és akkor mindig azt gondoltam, hogy nagyon jó védőangyalom van. Maradjon is így! Jézuska, Angyalka, csak vigyázzon rám és védjen meg, segítsen a nehéz helyzetekben!

alx528, zsozso577, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  18. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

19. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

20. zsozso577

Lajos...köszi, hogy közelebb hoztad! Igy ki sem kell mozdulni a topikból.
    Fatther....elsőként én is megijedtem a nagy számtól....és azt gondoltam, hogy a felhőig csinálom!
    Most kezdtem el...számolgatni és a bahás állatokkal meg tudom csinálni az egész feladatot!...bár a fészek is tele van már....azt még kora délután megcsináltam....az is bahás állattal van tele!
    Az örvényessel lesz gondom....de azt is elkezdem a felhő jó lenne!

Fatther, _Ilona49_, mebajah és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.