Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Váza ikon.

Csacskamacska, Fatther és Tündi100149 kedveli ezt.
  2. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madár dalos jó reggelt kívánok mindenkinek, üdvözöllek kedves modi.

Nos kezdjük az elején.
    Annyira nem vagyok jártas a kastélyokat illetően, hogy tudor lennék, az információimat - jelen esetben erről a három kastélyról - az internetről "ollóztam".
    Tisztában vagyok vele, hogy egy nagyon szép szobor együttesről van szó, ami valóban ellentétes a megjegyzésemmel és nem a véleményemmel (ezért is a szöveg utáni fekete szemüveges smile).
    Abban hibáztam, hogy a szöveget zöldre kellett volna színeznem, s akkor egyértelműbb lett volna, hogy csupán tréfás megjegyzésnek szántam írandómat.
    Írhattam volna azt is, hogy Tündér Lala (tisztelt játékostársam nem rólad van szó) tündöklése ........ stb., stb.
    Még egy apropó: az ezzel kapcsolatos megjegyzésemet már csak azért sem kellett volna komolyan venni (s remélem senki nem vette annak), mert a szökőkút közepén nem két alak van, hanem egy öt fős szobor csoport.
    A szobor csoport középen egy szabadon lebegő lepellel "fedett" női alak és körülötte négy puttó alkotják.

Mindegyik figura aranyozott.

A puttókról lexikális leírást hozott Tündi100, s a leírtakat felesleges ismételnem.

A gyönyörű teraszos kert legszebb éke a medence, ahol a szobor csoport női alakjának ölében elhelyezkedő virágcsokorból, az aranyozott virágok közül szökik a magasba a 30 méteres szökőkút.
    Ez a kép pedig a szökőkút a kastély felőli "nézete".
    (Úgy gondolom a szobor együttes nem valamelyik mese alapján készülhetett, sajnos egyéb erre vonatkozó leírást nem találtam, de több szem többet lát, hátha valaki mégis .......)

Még az alábbi kastélyokkal hozható összefüggésbe II.Lajos a Linderhof-i kastély építésén kívül: a Herrenchiemsee-i kastély, a Königshaus am Schachen-i kastély, a Neuschwanstein-i kastély és a tervezett Falkenstein Castle.

Idegenvezetést majd egy következő alkalommal "delegálok".

Mosolygós szép napot, pihentető hétvégét mindenkinek.

Utoljára szerkesztett: 27.7.18
    zsozso577, alx528, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  3. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Ahogy mebaja írta a váza ikon alatt és mindjárt az elején (attól függ hogy van a beállítás) Alap gyár!

alx528, mebajah, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  4. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Sziasztok! :)

Szia! :)

Ügyes kis "felelet" sikeredett ki az írásodban.
    Szabad a nyári szünetben osztályozni? Szöveges értékelés talán illendőbb lesz. :)

Nem gondoltam, hogy ennyire sokrétű lesz a megoldás.
    Mindenre kiterjedt, informatív és szórakoztató is volt.
    Nagyon elégedett lehetsz, tőlem is kiváló minősítést ér.

Azért mertem kastélytudós jelzőt használni Rád, mert Te hoztad a szebbnél szebb építményeket ajánlatban a Topictársadnak.
    Ő meglátta benne a fantáziát, bannereket készített belőlük. Jó kis nyári program is kerekedhet ki belőle, mint az utazásos farsangi buliból.

Egyedül a "tréfás" megjegyzésed miatt "kértem", hozz a szoborcsoportról ismertetőt, mert az bizony nem egy férfiút ábrázol fő alakként.
    A puttók is igazak, amiket említettem, egy kép erről:
    kép.png

Ezennel visszavonulok a topicból, csak távolról leszek "jelen".
    Kellemes szórakozást, mosolyt, sikeres játékot kívánok! :)

alx528, _Ilona49_, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  5. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szervusz, köszönöm az elismerő szavakat, de kérlek/kérünk ne vonulj vissza a topikunkból, maradj és ......... figyelj, hátha mégis "rosszalkodni" akarunk/fogunk/szeretnénk.;)
    De, " ...... mert az bizony nem egy férfiút ábrázol fő alakként, hanem ahogy írtam fentebb " ...... A gyönyörű teraszos kert legszebb éke a medence, ahol a szobor csoport női alakjának ölében elhelyezkedő virágcsokorból, az aranyozott virágok közül szökik a magasba a 30 méteres szökőkút......"
    Az egészben az a "pláne", hogy eddigi németországi útjaim során - sajnos - még nem volt alkalmam személyesen megtekinteni ezt a kastélyt, de azt hiszem ezek után muszáj lesz rá sort keríteni.
    Valóban nagyon szépek, s nemcsak a képek, de jól sikerültek a belőlük készült bannerek is, s egy egész könyvet tele lehetne írni kezdve az elképzelésüktől, a megvalósításig, és a többi, és a többi.......
    Lehet én is keresek magamnak egy szemre való kastélyt ezek után :oops:.

Mosolygós szép napot, kellemes időtöltést kívánok Neked és a többi játékos társaimnak is, pihentető hétvégét és gondolkodni azon, ki-mikor-melyik kastélyt fogja meglátogatni ????:p

Utoljára szerkesztett: 27.7.18
    alx528, _Ilona49_, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Per pillanat nekem bármelyik jó lenne, csak tudnék egy jó kis hűvös szobába lepihenni egy órácskára.
    Nagyon szép kastélyok vannak hazánkban és a környező országokban, sajnos keveset láttam élőben belőlük. Nem egy könyvem, albumom van kastélyokról, szívesen elnézegetem a szép képeket bennük.
    Meleg van és elfáradtam. Kezdem az itthoni munkát, beindítom a mosógépet, takarítok és a főzéshez is hozzáfogok.
    Teliholdason horrorka van, így nem kell ide szaladgálnom.

alx528, _Ilona49_, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  7. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Nemsokára aratunk és utána több eventnövényt nem ültetünk a Teliholdason!
    Másikkal nem foglalkozunk épp úgy mint az ólválogatással sem!

alx528, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  8. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

"Bár csak én is köztetek lehetnék,
    Szép magyar vitézek, aranyos farmerkék"
    Ennyi szépséges látnivaló és kellemes olvasmány után nem tudok néma maradni,pedig nálam káosz a köbön,
    99%,hogy 2-án költözöm Kisorosziba.és ha erőm engedi,naponta gyönyörködhetek majd a visegrádi várban.
    Kicsit zokon vettem a keresztöcsikem újrakeresztelésére tett próbálkozásokat, de örömömre a "Fel-fel dobott kő,"újra visszatért.
    Most még pakolok egy kicsinykét,aztán szundi.
    Jó éjt!

alx528, Fatther, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Sajnos felhős az ég, így hiába kémlelem, nem látok semmit az oly ritka eseményből.
    Ilona, bizonyára szép és jó helyen fogsz lakni, majd várjuk a beszámolót! Jó pakolászást és nyugodj meg, minden szépen ki fog alakulni!
    Mára szorgos munkát befejezem, jó éjt!

alx528, mebajah, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  10. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép jó reggelt!
    Minden váza ikonnál megnéztem nincs házikom!Lehet azért mert katica petét nem vettem csak az alap gyárat?Kész feladom!
    köszönöm a segítséget.Szép hétvégét!

11. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!!
    Jó reggelt!
    Ha megvetted 500000-ért, ott van. Beírtam, hogy gyár. Kiadta az alapot és fejlesztést is.

Fatther, _Ilona49_, alx528 és 2 más kedveli ezt.
  12. henrietta1223

Köszi Terike!Beírtam kiadott 3 félét is.De nem értem mert a gombás területen csak egy bőregérítö van és nem látom hol van a gyár
    a főfarmra is próbáltam kirakni meg a szédült szántóra is.Ez amolyan láthatatlan játék?:):):):):):)
    Hipp hipp hurrá sikerült de csak úgy hogy beírtam igy még nem csináltam
    soha sem.Szédültre raktam.

Utoljára szerkesztett: 28.7.18
  13. Tündi100149

Szép napot!

A Teliholdas játékból is jön rá 2 fejlesztés! Úgy különben csak hogy megvan,..nem kell ezért felutazni Pestre!:D

_Ilona49_, Fatther, alx528 és 2 más kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Sziasztok, szép napot!
    Henike, örülök, hogy megtaláltad! Nem vész az el, csak elbújik!:)
    Délelőtti program letudva. Most jön a konyhai és a fürdőszobai event.
    Teliholdasnál úgy a felénél járhatok, valamikor csak meg lesz, bár tétovázom, hogy mit vessek. A gazdaköribe rövidebb érésű gaz kellene, de az kevés röpit ad, ha hosszút vetek, azzal meg nem halad a gazdaköri. Jól kitalálták!
    Rakott makaróni lesz vacsorára céklával. Süti nem lesz, de van gyümölcs.
    Kissé borongós az idő, reggelre lehűlt kicsit, ami jó volt, mert legalább kiszellőzött jól a lakás. Estére nem kérek esőt, mert a szabadtérire megyünk színházba.
    Legyen jó a délutánotok!

Mi ez a nagy csend? Ki merre?
    Nagyon meleg van és is elpilledek. Az esti színház nagyon jó volt, zenés, táncos, ilyenen még nem voltunk, de nagyon élveztem. Több, mint 100 tagot megmozgató előadás, ami fergeteges hangulatot varázsolt. A táncosok különösen tetszettek, fantasztikus, ahogy táncoltak, Erő, dinamika, lüktetés.. Szulák Andrea, Dolhai Attila és társaik éneklése, színjátszása is örök emlék marad!
    Késői fekvés után, ma kissé kótyagos vagyok, ill.ez a meleg ledönt. Biciklivel megjártam a kórházat, hazaérve leittam magam vízzel.
    Teliholdason két épület kész, hogy hogy lesz meg a harmadik azt nem tudom.
    Ti hol tartotok?

Utoljára szerkesztett: 29.7.18
    zsozso577, mebajah, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  15. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép jó reggelt és szép napot mindenkinek!

Teliholdason olyan össze-vissza vagyunk mert mindent csinálunk,.... hullanak a gazdakörik is,... idébb odébb 1-1 fát is kiváltunk,ami kevesebb!

Gyűjtögetünk mondjuk ilyent:[​IMG] lett 2 Egzotikus elefántunk!

Cacska itt is meleg van nem csak Debrecenben! Eső az nem volt mostanában!

zsozso577, Fatther és _Ilona49_ kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Te legalább be tudsz ugrani a tavadba, a szökőkutak vize meg lehűt.
    Teliholdason nem ugrálok, még leesnék az építkezés közepette.xD A középső épületet építem, csak hosszúzom, különben nem leszek kész. gazdaköriből csak keveset csináltam meg, mert a rövid érésű gazokat most hanyagoltam.

17. Tündi100149

Majd közbe bekapcsolom hogy működjön is,... most jöttem rá hogy valamelyik farmon meg nincs Medúzafűz!

Jó éjt!

zsozso577, Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Leltárt kellene vezetni a megszerzett javakról!

Jó éjt, aludjatok jól, ha tudtok, ebben a melegben!

zsozso577, Fatther, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  19. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    A jókívánság nem hatott, hajnal 2-ig őriztem az éjszakát.
    Jó ötlet a leltár, de lusta lennék hozzá. Ott az enciklopédia. Őrült nagy munka lehet benne, szinte minden nap segítségül hívom.
    Jó, hogy nem utolsó percekben léptem szintet, ugorhatott volna a középső kitehetője. Rögtön kidobta a lent beadandónak. Tényleg nagyon pillanatnyi dolgokból válogat. De ennyire?!

20. henrietta1223

Sziasztok már most nagyon meleg van.Csak egy teliholdast csináltam és termelem a hiányzókat.
    Csacska sokat jártam szinházba engem is mindig fel tudott tölteni.Terike hol lehet az enciklopédiát elérni?Újrahasznosítást nem csináltam mert nem találtam értelmét.Szép hetet!

Tündi100149, mebajah és Csacskamacska kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.