Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Valamikor az éjszaka eleredt az [​IMG] , azóta is [​IMG] !

Nemrég valakik homokoztak?!?
    És akkor konkrétan mi mi is ez,.. már megint nem olvastam,..."homok a nyomokba,...vagy,..nyomok a homokba!?!?

Tihamér, amikor éjszaka nem tudsz aludni,mennyit lehetne kaszálni-kapálni!?

2. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Eventkor a baglyoknak /nekem is/ van előnyük, 3.36 h-nként kapálhatunk.
    Fogkamravaló az event, értékes a láda/ már aki kap tenyészt tőle/. Ha még ezt is kritizálja valaki, a Szamosnak megyek!

Csacskamacska, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  3. laci0802

laci0802 Járnitanuló

Sziasztok. Látom jól el vagytok. Tetszik a struccos vicc. Bocsi de tegnap nem tudtam jönni, fontos levelezésem volt Sváby Andrással. Tudjátok ahogy vissza költöztünk már 5. hónapja. áram még mindig nincs. Egyszerűen már nem tudom kihez kellene fordulni, hogy ,vissza kapcsolják az áramot. Presszóból kapjuk, de a földön jön, mindenki tudja, csak az a baj hogy nekem a pészmékeremmel nagyon veszélyes. minden hónapban 20.000 ft.-ot gombol le rólunk a presszós, és nem lenne csak úgy 4.000ezer. Most már a TV.-hez akarunk menni, hátha ők többet tudnának segiteni.Ha van valami ötlet, szivesen olvasom, lehet hogy már az én agyam gyenge.Puszi mindenkinek.

Fogjátok az Eventet csinálni? Szerintetek megéri?.....Egy kicsit visszajöttem. Juditka az áramot senki sem érti, a Jegyző is azt mondta,egy héten belül be kellett volna kapcsolni. Majd irok neked.Sütöttem ma "maffint."Nem kapszlikba raktam, csak a tepsibe, megszórtam kókusszal, és tele raktam faggatott meggyel. ...Isteni finom lett. ..Majd küldök. Oké????...Értettem a tanácsot. Köszike.....Azért nincs áram ,mert a lányommal el kellett költöznünk. és ki kapcsoltattuk.Nem akarják vissza kapcsolni, mert a 4 év távollétünk alatt a Polgármester ÚR"""" pályázatot irt ki a házunkra .. tudtunk és aláirásunk nélkül. Faluházat akar belőle. Tudjátok pont a központban lakunk, itt a busz, orvos, posta óvoda, templom, temető, és erre fáj a foga.!!!! Csak ezt nem "eszik " olyan forrón......Onnager te hol laksz, hogy a csallóköz felől jön az eső, mert én is a Szlovák határ-tól lakok 500méterre, Északon....

Utoljára szerkesztett: 4.9.18
    Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  4. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot kívánok mindenkinek !

Nálunk tegnap délután óta kisebb-nagyobb megszakítással szakad az eső, néha pedig mintha dézsából öntenék.
    Legalább 150-220 mm csapadék esett a másfél nap alatt.
    A városon keresztül "futó" folyó szintje kb:50-60 cm-re van csak attól, hogy "kilépjen" a medréből, akkor aztán jajj lesz a környéken levő üzleteknek (sajnos tapasztalatból tudom), némelyiket teljesen el fogja önteni az árvíz, pedig szinte az összesnek a felújítását nem régen fejezték be (új nyílászárók, homlokzatok hőszigetelése, stb.....).
    Laci ne írj egymásután több posztot, mert a medorátor meg fog rád "orrolni", amíg nem szól kérlek vondd össze őket, a "szerkesztés"- re kattintva, van rá pl: lehetőséged.

Apropó, miért nincs nálatok villany ? - miért kapcsolták ki????? - ill. miért nem kapcsolták még vissza????

Update: Lajos, lefolyóval minden rendben??? - ha igen, akkor már csak (gondolom) a hangszigetelés hiányzik a csőről...;), legalább szieszta idején ne zavarja a "horkolót" xD

Mosolygós szép napot.

5. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

A mai fogászatot letudtam.....valamiért nagyon ideges voltam előtte.....ez eddig nem volt jellemző....aztán a rtg-n majdnem
    padlót fogtam....az volt a szerencsém....hogy mire sötétedett...bejött a hölgy!
    Egy hét....és aztán vége lesz...nem lesz hiányos a fogsorom.

A holnap kezdődő eventet...fogom csinálni.....de csak nagyon lájtosan! Beszélik, hogy akinek több farmja van...érdemes mindegyiken
    csinálni....nahhhh!.....ez nem én leszek!....a Szerszámfa miatt! Nekem az egy is elég lesz!
    Célom természetesen a felhő lesz. Aztán a csütörtöki bahás eventen el fogok gondolkodni!

Kérdeznék valamit!
    Csacska és Tihamér valamikor beszéltetek róla. Panírozott hús sütőben sütése volt a téma!
    Csirkecombot szeretnék panírozni és sütőben sütni. Én eddig a kirántott húst mindig olajban sütöttem.
    Ezt hogy csináljátok? Mire teszitek rá? Kicsi olajat raktok rá?...vagy?????

Tündi100149, _Ilona49_, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  6. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Én sem. A kicsin van éppen annyi aratógép, hogy kitartana, de elég az 1.
    Egyébként ezt jegyeztem Apótól:
    "Lehet érdemes lesz leporolni a nem túl látogatott "kis" farmokat.
    Augusztusnak ugyan vége, de csillaghullásért cserébe akár terményes fákat is dobálhatnak hozzánk" 8)

Tündi100149, _Ilona49_, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  7. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szervusz.

Ugyan sem Tihamér, sem Judit nem vagyok, de a sütőben sült csirkét ugyanúgy készítem elő, ahogy a hagyományos sütéshez (liszt, tojás,morzsa), persze előtte ízlés szerint sózni.
    A húst fóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikonlapra teszem, egy nagyon vékony réteg olajra, a tetejét is be lehet "spriccelni egy kicsit", majd kb: 200 C fokon, légkeveréses "üzemmódban" kb:30-45 percig sütöm. Félidőben a húsokat át lehet forgatni, így az is látszik, mennyire sült át az idő alatt, s ennek függvénye a hús további sütése.
    A végén (attól függően, ki-hogyan szereti a panírt) a tepsit vagy sütőrácsot eggyel feljebb lehet tenni a sütőben, akkor egy kicsit "szárazabb", keményebb lesz a panír.

A piros, ropogósra sütött az igazi ízélmény.

Köretnek a burgonyán kívül akár a hús mellett sült zöldségfélével is lehet szervírozni, valamilyen "mártogatóssal" (pl. kapormártással).

Jó étvágyat.

8. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Elmentem tankolni, mert villogott a drága lámpa és holnaptól ismét emelik a benzin árát. Mire hazaértem elkezdett esni, de ez csak egy kis porelverés volt, esőnek nem nevezhető. Napsütés van már rég.
    Fatther megelőzött, de nem baj! :) Én is hasonlóan szoktam készíteni. Sütőpapírt használok és néha a panírba teszek zöld fűszert, vagy sajtot. Úgy is finom! Mindig megfordítom, szeretem, ha ropogós a bundája.:)

Event kiírását elolvastam, robot sem kell hozzá, elég a kapa. Csinálom ez nem is kérdés. Felhősor kell, mert ugye gyűjtöm őket, az a szerszámfa meg jól jöhet még. Tisztást nem bontom, csak két területen kapálok.

Ari, érthetetlen ez az áramtéma! Mi az oka, hogy nem kapcsolják be? A presszó meg jól megkéri az árát! Amikor majd lesz áramotok, vigyed neki a számlát és a különbözetet fogyaszd le!
    Károly, csak a tévében látom, hogy milyen áradások vannak, talán marad a medrében a kis folyótok! Milyen igazságtalanság, van ahol pusztít, esik napok óta, itt meg semmi csak néhány csepp!
    Zsozsó, bátor vagy látod! :) Nem szeretnék hamarosan fogorvoshoz menni, bár van egy fogam, amelyik időnként begyullad, olyankor öblögetek szorgalmasan a Cordozyl oldattal és eddig még megnyugodott egy idő után.
    Terike, kis farmokon eszemben sincs csinálni! Hol van már az a lelkesedés, amikor még azokon is csináltam? Ó, rég elmúlt!! Amennyiben szupertápot adna, na, akkor csinálnám!

9. zsozso577

Szia
    Akkor nem csak ez az 1 lesz?
    A kicsik mostanság nagyon mostoha gyerekek....bár még azokon is van terv....ami nincs teljesítve!....ráérek!!!!
    Most valahogy nem megy! Kedvtelen vagyok!
    Szia
    Úgy emlékeztem, hogy Ők beszéltek erről....valamikor.....azért őket szólítottam meg!
    Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást...ki fogom próbálni.

10. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Nagyon szívesen, csak azért mertem "beszólni", mert én is szoktam néha ezt-azt sütögetni, főzőcskézni és a tapasztalat megosztás nem kerül semmibe sem.
    Sok sikert a "pipiropogóshoz".

Mosolygós szép napot.

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Annyit a sütőben való rántott akármihez, hogy:
    1. Célszerű minden egyes darabot sütés előtt vagy kicsit megcsöpögtetni olajjal, de a legjobb - már ha van otthon spriccelő, nem lábközi!!! - befújni, szprével/spray/, mint ahogy Fatther írta.
    2. Ajánlatos félidőben a "darabokat megfordítani. Akkor is, ha légkeveréses üzemmódban sütünk.
    3. Én szeretem a húsdarabokat tepsiben sütni úgy, hogy a tepsibe sütőpapírt teszek, arra rá egy sűrű rácsot, majd a rácsra teszem fel a húsdarabokat. Így nem fog elázni az alja a sütés közben keletkező párától. A rácsot minden esetben BE KELL olajozni sütés előtt.

Most éppen villog, dörög és esik. A Kis-Kárpátokból a tótok idenyomták az esőfelhőket, ez jól látszik a Zidőjárási radar képén. Ritkaság, hogy Csallóköz felől kapjuk az áldást, de most így van. Még szerencse, hogy előtte tettem tiszteletemet a "kis" Sparban. Ha most lennék úton, sz...á áznék.:wuerg:
    Amúgy mellékesen írom csak, bár Fatther szerintem igen jól tudja, hogy nagyon nem mindegy, hogy pipiropogós hús vagy ropogós húsú pipi! :p

12. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nem mindegy! Elindult a fantázia! :)
    A kapormártásról jut eszembe, hogy sütni kellene már megint egy kis kapros dübbencset. Igaz nem olyan régen csináltam, de attól még sikere van mindig. :)
    Kis dörgés, kis moraj a napsütés mellett. Felhő itt, meg ott. Most locsoljak, vagy ne locsoljak??

Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  13. zsozso577

Köszönöm szépen Mindenkinek a receptet....holnap kirántott pipit fogok készíteni...ami ropogósxDxD lesz!
    Tihamér.....én csak a "pipihúst" hallottam más értelmezésben!.....persze én nő vagyok jaaaa.....éééééssss.....xDxD

Csacska....eddig én sem voltam sűrű vendég a fogorvosnál....de ezután 6 havonta járni kell...ha nem akarok magamnak bajt.

Az eventről csak annyit, hogy én sem akarom leszedni a farmot....de számolnom kell, hogy ki ne szaladjak az időből.
    Egy gazdakörihez vannak kint állatok és terményesei.....ahhoz, hogy jobban haladjak, a második gereblyegyárat meg kellene
    szerezni......
    Most, hogy néztem a növényes palettát....szomorúan láttam, hogy egyes növények nagyon megcsappantak!

14. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Én is letudtam /talán/ egy időre, de semmi nem biztos.
    Csupaszítok/a gyűjtők betonozva/, így 3 nap alatt megvan a növényke.
    Mivel a tisztánlátáshoz közel se jártam, az elejéről majd mindenből megvan a 20 ezer, igaz, ráment 30-40 milla.Jó lesz valamikor.

15. zsozso577

Most, hogy írod!....tényleg valamelyik evenhez kell majd sok -sok növény....most az nem is volt eszemben!
    Majd ráérek akkor görcsölni!...vagy nem??????

16. mebajah

mebajah Fórum császára

Az előző eventet hamar letudtam a bagoly-szindróma miatt, azóta a vásárlás mellett folyamatosan ezeket termesztem. Most jól jöttek a +3-as bónuszok.

17. zsozso577

Ezek a bónuszok nagyon távol állnak tőlem....igy el is felejtem! Csatni az mindig ott van a rekeszben....az minden napos!
    Még a felhő adta zöldség bónuszról is megfeledkezem! Tudom!....Nagy hiba!!!!

18. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Nem tartanám hibának, inkább hátránynak. Idő kellett, míg megszoktam, néha kihasználatlanul lököm ki a bónuszokat a csere miatt.
    Ezek bevezetésekor már igazán kaphattunk volna + rekeszt/ bármi áron/.

19. zsozso577

Egyszer már volt egy olyan gondolatom, hogy kiszedem, hogy mi mire hat....meddig...mi mit ad és meddig!
    Persze még a felhőn is vannak hasonló tulajdonságok....így...aztán el is vetettem!
    Nekem erre nincs se energiám....se kedvem!...talán majd egyszer!
    Nem tudom, hogy GYIK-ban van-e hasonló táblázat? Utána kellene néznem!

20. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Igen, bár a táblázat még nem teljes, de Beko folyamatosan "rendezi" az "odavalókat": itt

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.