Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Tihamér, én tegnapelőtt mérgelődtem a piacon, pedig akkor a nagy piacra mentem, ami olcsóbb szokott lenni, mint az a kicsi, ami közelebb van hozzám. Magasabbak voltak az árak, mint egy héttel a kicsi piacon. Egyedül szilvát vettem, nagyon szépet, nem bercenceit, aminek 200 Ft volt kilója. 3-5 literes üvegekbe raktam el, szegfűszeggel. DE, találtam citromot, ami olcsóbb volt, míg a múltkor 1100 Ft/ kg -ért vettem, most csak 999 Ft/kg-ért lehetett megvenni.
    Lecsót csinálok ma vacsorára, holnap paradicsomleves lesz és rántott husi, sütőben készítve, rizzsel és uborkasalátával. Szilvás süti lesz, hagytam a befőznivalóból annyit, hogy egy tepsire elég legyen.
    Következő aratáskor kész leszek a farmos eventtel! :) Mehet a gazdaköribe a gaz a földbe. Visszarendezni nem kell semmit, mert a tisztást nem bontom le soha!!
    Megyek,vár a konyha! - de jó nekem!:)

Tündi100 kedveli ezt.
  2. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Lacin és az Aranylány-on, ha jól írtam hányas szinten vagy???

HSZT???? Hozzászólást! hsz 3154,...minden hozzászólás meg van számozva,..a tetszik előtt( másnéven, lájkol=tetszik)PL: mint előttünk csacskáé (#3159) és az mögött ha rákattintasz a tetszikre akkor balra alul megjelenik hogy(Neked tetszik) és utána ott van a Válasz, ha arra nyomsz,akkor lerakja azt neked ide alulra és tudsz rá válaszolni,..ha több embernek akarsz válaszolni akkor nem küldöd el(A válasz küldése) alul, kattintással hanem mész és beidézel( vagyis válasz) még egyet vagy 2 vagy 3, amennyit akarsz és a végén a VÁLASZ KÜLDÉSE!
    Ezt itt még nem küldtem el megyek és 1-2-őt beidézek válasz nélkül!!!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 8.9.18
    Csacskamacska kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Bocs Ari! Nekem egyértelmű volt a hsz értelme. Igaz, én már régóta irkálgatok ide a fórumra. Sajnálom, hogy kavarodást okoztam nálad!

Megyek ki a városszéli egyik nagy kereskedelmi egységbe, amit most újítottak fel. Nem tetszik a módosítás, mert eddig volt a szélén egy-egy sorozat polc, középen meg három vonulat végig. Most a "megújulás" után a két szélső maradt és a belső három négyre növekedett. Értelemszerűen a polcok közötti terület csökkent. Eddig elfért egymás mellett kettő kocsi kényelmesen, most meg cipőkanál kell, ha el akarsz menni a másik mellett. Meg a szentségelés jött elő, hogy: Nem lehet elférni, hogy az a jó ... ! Kinek volt erre szüksége? Az eladóknak is nehezebb lett árufeltöltést végezni nap közben. Mert ha kettő kocsi alig fér el, akkor a raklappal közlekedő árufeltöltő szakiparos még kevésbé! Vagy csak én vagyok ilyen maradi, aki szeret normálisan közlekedni és nem tolongva? Eddig szerettem odajárni, de ezek után ugye ... Mindegy, mennem kell, mert a feleségem őméltósága olyant akar itthon látni, ami csak ott kapható. Ő már nem hajlandó kikerekezni, tehát maradok én, a család rabszolgája. Úúúúgy sajnálom magamat. De engem bezzeg senki. Brühühü....

Fatther, laci0802, Tündi100 és még 1 ember kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Ó, Tihamér, én nagyon sajnállak! Ciróka-maróka... :) Abban adok igazat a nejednek, hogy félt és védi az egészséged, ezért küldött el, hogy legyél friss levegőn és mozogjál is! :):)
    A zsúfolt helyeket én sem szeretem.Nálunk most az ALDI-t újították fel, de az jobb lett, mint volt!
    Ari írta, hogy nem lesz ma, így nem tudott javítani. Lajos, én már írtam neki, de, hátha Neked jobban elhiszi.. :)
    Felhősor kész mindkét farmomon! :)
    Szaladok, még van dolgom.

Fatther, Tündi100 és mebajah kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ja! Azért küldött el a méltóságos asszony, hogy az egészségemre vigyázzon. Tényleg. Mondta is, hogy mindegy, hogy merre mész, mert a mozgás a lényeg, de ha már elmész, akkor ... Innentől csak egy válasz lehetséges: Értettem. (Voltam katona. :) ) Visszaértem.
    A moderátor volt a fürgébb, Ari lemaradt. Gyanítottam, meghúzzák a szöveget. :wuerg:

Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  6. laci0802

laci0802 Járnitanuló

Egy kicsi itt vagyok, Ha a moderátor úgy látta helyesnek, hogy kitörölt, akkor biztos meg volt rá az oka. De most sem értem mi az a ..hsz.... Valaki majd csak elárulja!!!Lehet hogy az őszinteségem, azt én is tudom, mert amit gondolok azt meg mondom, vagy leirom. Elnézést kérek érte....Legközelebb szűkösebbre veszem magam. Köszönöm.

Fatther és Tündi100 kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

No, látod, tudod Te! :) Mit is várhatnál a kedves nejedtől, mint azt, hogy féltse az egészséged! :) ( ki menne akkor legközelebb a boltba?xD
    Bagoly ment, gondolom már odaért!

8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hozzászólás rövidítve HSZ. Ami a gondot okozta - szerintem - az, hogy egy népcsoportra tettél utalást rossz vonatkozásban. Az, hogy igaz, még lehet oda illetve IDE nem illő. Ezért húzták meg nekem is pár napja a hsz-emet. Lajos a 3160-s hsz-ben értelmezte a hsz rövidítést.
    Csacska! A fő boltba járó én vagyok. A nejem csak akkor megy, ha olyant kell beszereznie, amit nem bízhat rám vagy látni akarja a "felhozatalt", mert nem mindegy, hogy amit hozok az hogy néz ki, nem elég neki, hogy jó.

9. Csacskamacska

Már hogy lenne elég? Nem is tudom, hogy gondolod!?;)

10. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Már ketten vagyunk, én is sajnállak Te kis szegény!És azt hányszor mondták hogy (csajozás mentes) kerekezést????

Az előbb valaki azt írta(meghúztak) és milyen volt!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ezt már úgy hoztam ide 1 előző,... hozzászólásból (más néven hsz)!!!!:cry::cry::cry::cry::cry:>>>>>>>
    Lacin és az Aranylány-on, ha jól írtam hányas szinten vagy???
    HSZT???? Hozzászólást! hsz 3154,...minden hozzászólás meg van számozva,..a tetszik előtt( másnéven, lájkol=tetszik)PL: mint előttünk csacskáé (#3159) és az mögött ha rákattintasz a tetszikre akkor balra alul megjelenik hogy(Neked tetszik) és utána ott van a Válasz, ha arra nyomsz,akkor lerakja azt neked ide alulra és tudsz rá válaszolni,..ha több embernek akarsz válaszolni akkor nem küldöd el(A válasz küldése) alul, kattintással hanem mész és beidézel( vagyis válasz) még egyet vagy 2 vagy 3, amennyit akarsz és a végén a VÁLASZ KÜLDÉSE!
    Ezt itt még nem küldtem el megyek és 1-2-őt beidézek válasz nélkül!!!

UI:

Ari:#3160 hsz-hez(hozzászóláshoz) tessék visszalapozni,.... és ha úgy jössz hogy a Te írásod a legutolsó akkor balra az alsó szélén van olyan hogy szerkesztés,arra klikkelj és azt is lerakja vagyis nyit 1 kisebb ablakot oda írsz és utána látsz olyat hogy Változtatások mentése(klikk) tudom mert most itt van előttem pont,..én is klikk!!!

Utoljára szerkesztett: 8.9.18
    Fatther, mebajah és Csacskamacska kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Vacsi kész, süti kész! :)
    Jött egy nagy, fekete felhő, kísérte a szél, reszkettek a falevelek, pörögtek a lehullottak, majdnem villanyt kapcsoltam olyan sötét lett! Már mosolyogtam, hogy végre ESŐ!!!, erre volt 20 csepp... elvonultak a felhők, elcsitult a szél, megnyugodtak a falevelek, én meg itt állok "megfürödve". Locsolhatok megint!:mad::(

Fatther, mebajah és Tündi100149 kedveli ezt.
  12. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szeretettel minden Máriának!

Jó éjt!

Utoljára szerkesztett: 8.9.18
    busika02, Fatther és mebajah kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Nem sok szerencsém van mostanában a fórumra jövetellel. Ma éjjel éjfél és reggel négy között nem tudtam idedugni a képem. Ebben most nem hiszem, hogy a GGS-nek volt bármi szerepe, mert az internetszolgáltatóm, egyben a vezetékes telefonszolgáltatóm úgy döntött, hogy most interNYET lesz. Mit mondjak, nem örültem neki. Valaminek kell lenni a levegőben, mert rosszul aludtam az éjjel. Három részletben négy órát, ami még nekem sem elég. Nap közben be kell majd pótolnom. Később megpróbálom álomba ringatni magam, de az étkezésekkor szeretném a csipásaimat nyitva tartani. Nem szeretnék evés közben horkantani egyet.
    Csacska! Itt is kellett lámpát gyújtani, pedig semmi esőfelhő nem jött. Húsz óra után nem látni a szobában jól, pláne nem kötéshez. Feleségem böködi a levegőt szorgalmasan. Tiszta egy szurkapiszka ez a fehérnép. Így lámpát, csillárt kellett izzítani delejjel. Aztán fél tíz fele én elfeküdtem az ágyikóban, feleségem meg úgy döntött, hogy lerakja a kötőtűket és fekve lesi a tévét. Nem tudom meddig volt ébren, mert fél tizenkettőkor már aludt. Én akkor ébredtem meg először.
    Szép napos napot, Csacskának meg esős esőfelhőket!

14. Csacskamacska

Jó reggelt, szép napot Mindenkinek!
    Eső nincs, csak hűvös levegő.
    Éjszakai alvás most nekem sem sikerült. Két napja küszködöm csípőtáji és hasfájással. Minden mozdulat fáj. Hajnali 1.30-kor ébredtem és éreztem, hogy lázas vagyok, Megmértem, csak hőemelkedésem volt.vettem be gyógyszert, utána még szunyókáltam. Most jobb, de nem jó! Nem volt még nekem ilyen jellegű fájdalmam, fogalmam sincs, hogy mi okozhatja. Hétfőn kénytelen leszek elmenni az orvoshoz.
    Gyorsan learatok és visszabújok az ágyba.

mebajah, busika02 és Tündi100149 kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem jó, ha az embernek előjönnek a fájdalmai. Amikor olvastam reggel a beírásodat, először vigyorgásra húzódott a szám, de gyorsan észbe kaptam, már "olyan" fájásaid voltak, EZ nem lehetett húszperces vagy más "ahhoz" hasonló. Meg azok nem lázzal járnak együtt. Igaz, nekem ilyen nem volt (másmilyen bezzeg sokszor), kicsi az esélye, hogy valaha is átélek ilyeneket, de mit lehet tudni? Ma már olyan fejlett az orvostudomány ... a végén még belebeszélik, varázsolják azt a magot az én pocimba. Ami a potroh nagyságát illeti, simán kinézek túlkorosnak. Még mindig! Pedig fogyok, fogyogatok. Csak lassan. Ahogy a mondás is tartja: Lassan fogyj (járj), tovább élsz(érsz)!
    Idősebbik csemetém hívott délelőtt Skype-n, de szakadozott a vonal, akárcsak tegnap. Most nem tudom, NÁLAM van gond az internyettel, nála, vaaaagy mindkettőnknél.
    A többiek hol kószálnak? A strandon? Kint az erdei tornapályákon? Szüretelnek? Esetleg az iskolaév kezdetének a fáradalmai piheni ki?

busika02, Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

No igen a tudomány az sok mindent "kitalál", de azért maradjon meg az anyaság a nőknél. 3 napja kaptam a hírt és a "fotót" a keresztlányomtól, aki Ausztráliában van, hogy babát vár. Nagy az öröm, 33 és 40 évesek, így már időszerű és a másfél éves házassági évfordulón is túl vannak. Márciusra várja a babát és nyáron tervezik a hazajövetelt. No ezt azért még át fogják gondolni, mert egy 3-4 hónapos babával 24 órás repülőútra vállalkozni nem kis dolog.
    Kicsit büszke is voltam magamra, hogy nem vagyok beteges, nem szedek állandó gyógyszert, sem ilyen, sem olyan bajra. Ilyenkor viszont megijedek, hogy mi van velem! Jobban vagyok, de valami van, mert nem az igazi én vagyok.

Nem tudom, hogy ki, merre jár, de fura, hogy nem kukkantanak be pár sor erejéig. Igazi őszi az idő, nap süt, de az ereje már kellemes és nem égető. Most kiülök a székembe kis délutáni sziesztára. Még az is lehet, hogy leengedem a háttámlát és szunyóka lesz belőle.

17. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Vasárnap délelőtt csak esetleg aratni ugrok be,.. nem sok mindent csináltunk csak 1 tepsi túrós,almás, és tökös-mákos rétest.
    Tovább tartott mint gondoltam!

Csacska, ha lehetséges akkor olyan fájdalomcsillapítót használj amelyikbe gyulladásgátló is van,..a láz majdnem mindig valamilyen gyulladástól van.

mebajah és busika02 kedveli ezt.
  18. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép vasárnapot!
    Csacska nem lehet vakbél?Menj az orvoshoz nehogy komolyabb baj legyen.Tihamér nem strandolunk már habár még jó idő
    van,de a viz??Tegnap rosszul voltam nagyon szédölögtem megmozdulni sem birtam valami lehetett az idővel!!Fújtam a nyelvem alá
    elrágtam az elrágni valót,magas lehetett a vérnyomásom.Úgy megtudok ijedni hogy attól még magasabb lesz.Én ezt örököltem anyukámtól!Nektek sikerült mind a három gyáralapra a fejlesztés?Nekem a tökös nem sikerült,mert nincs még kiváltva a gyártási
    engedélyem a szentélyben.
    Szép 7végét!Jó pihenést!

Tündi1001, Tündi100 és busika02 kedveli ezt.
  19. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Milyen gyár alapból van 3 db neked?
    Egyetlen gyár alap van csak a játékban. Ezt csengőpengőért lehet megvásárolni.
    A bevezetéstől számítva bármikor megvásárolhatjuk ezt.

Alap gyár ára: 500.000 csengőpengő
    Csak egy darab vásárolható belőle.

A fejlesztésekből több is lehetséges, mert eventes nyereményekből is kaphattuk. De ezek közül az egyiket, az elsőt a gyár alapjára kell rárakni, az alap gyárat öltöztetjük a függönnyel. Akkor már a fejlesztésekre rakjuk az újabb függönyt a következő fejlesztés elérése után.
    .
    Fejlesztések megszerzési lehetőségei időrendben:

Játékba kerülés idejeMegszerezhető darabszámÁraLink a tájékozódáshozMegjegyzés
    2018. július10összesen 250FAA nagy gyárakcióEgyéb árut is tartalmazó csomag elemeként a gazdabolt állandó kínálatába került bele.
    2018. július2eventnyereményEvent: Kísérteties időutazás
    2018. augusztus 2 eventnyeremény Event: Farmeramikus éjszakák
    2018. augusztus 4 eventnyeremény Event: Gyógynövények rejtélye
    2018. augusztus 2 ajándék Ajándék gyárfejlesztés
    2018. augusztus 2 eventnyeremény Event: Kim karneválja
    2018. augusztus 3 eventnyeremény Event: A vén tengerész játéka
    .
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/gyár-dekor-és-fejlesztései.16910/#post-893995
    .

Gyár dekor és fejlesztései ismertető:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/gyár-dekor-és-fejlesztései.16910/

mebajah és Tündi100 kedveli ezt.
  20. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szóval, van a gyár1, a gyárnak a gyára2, és a gyárgyárának a gyára3, és mi az a "tökös" hogy nálam mi azt tudom, nálad ez hogy van?
    Nem csak a mamarygen nem érti én sem,..2 fejlesztés van a Gyár, és a Napmasina,..most a baháról a Napmasina fejleszthető a gazdaköriből! Mindkettő bizonyos fejlesztés után átrakható,.. nehogy már eszembe jusson,,.. a legújabb területre!
    Lehet hogy már megint nem vagyok képbe????? Pedig a lakodakomnak már rég vége!

Nem baj hogy ilyeneket írnak, így legalább látunk is,..mert különben legtöbbször jársz kelsz nyomtalanúl!?

Utoljára szerkesztett: 9.9.18
    mebajah kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.