Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. alx528

alx528 Fórum mestere

:) 15100 , de igen ( bár az "csak" 2 ill 6 db szerszámot ad , amibe eleg kicsi az esély ,hogy fa legyen )
    a pajtába azért található 6000 szerszám + 6 db xxxl barkács , no meg olyan ládák amik barkácsot adnak ( de azokat nem akarom nyitogatni ...)

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok! Hazaértem. nagyon jó volt a kis találkozás, 14-en voltunk, jól elbeszélgettünk, anekdotáztunk a gimis évekről. :) Idő remek, itt felhő sincs, nemhogy eső. A pörkölt már főtt, s a köretek is készen voltak, így 16 óra után nem sokkal már ettünk is, addig meg a hp-ket kóstolgatták, én kocsival voltam, így nem kóstolgattam. :( A süteményemnek sikere volt, aminek örülök! :)
    Tihamér, igen az a vargabéles, amibe cérnametélt is kell, de én még vaníliapudingot is szoktam beletenni és így nagyon könnyű és finom a túrós mazsolás töltelék.
    Eventtel le vagyok maradva, de sebaj, jobb volt a kerti parti!
    Zsozsó, hajrá! :)

alx528, mebajah, Tündi100 és még 1 ember kedveli ezt.
  3. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Akkor gyűjtsd a Kerberoszt az is szerszámot ad!

A Viking hosszúház az új területre tehető!
    Tenyésztős kész, az állatok a helyükön!

Itt is csendesen esik az [​IMG] !
    Megyek dobálok pár baltát csak az Ingridet el ne találjam!

Szerencsekerekeztünk vagy 100 simát és vagy 50 extrát,..hát az eredmény az olyan mint mostanában a Moziban!

alx528, mebajah és Csacskamacska kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Lajos, küldjél egy kis esőt!
    Jó éjt!

mebajah, alx528 és Tündi100 kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Mihez kell az eső? Bogrács alatti tűz kioltásához? Akkor irányítunk arra felhőket. Ha a kertnek kellene csapadék, akkor tessék több sört, esetleg teát inni és lesz majd folyadék!
    További jó éjt mindenkinek! Hamarosan pirkad.
    ----------------------
    Már ténylegesen is hasad a hajnal. Mindjárt vigyorog a Rézi, de rajtam kívül sehol senki. Még egy moderátor se, aki moderálna! :p

Utoljára szerkesztett: 15.9.18
    Fatther, Tündi100 és alx528 kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Jó reggelt, mosolygós napot!
    A tüzet eloltották eső és lepi..lés nélkül! A kertem locsolásához kellene az eső, de nem a sör és tea "maradékával" locsolnék.. Hajnalban nagyon élénk a fantáziád, gondolom el is képzelted, hogy a kertemben guggolgatok és "öntözök".:);) Tapasztalatból ajánlottad e szórakoztató módszert?- Neked sokkal kényelmesebb lenne, nem kellene guggolni...xD

No, gyorsan visszabújok még egy fél órácskára az ágyba, majd locsolok utána.:)

Fatther, Tündi100, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Megjöttem a piacról. Ahogy gondoltam, drágább, mint a nagyobb kereskedelmi "egységek".
    Fantázia? Naná, hogy van! Reggel, délben, este, éjjel, nappal. Csak nem mindig egyforma erővel törekedik a felszínre. Tapasztalatból? Nem, azaz ... Hm! .. Naaa, nem szép dolog, de pletykálok egy kicsit, pedig nem vagyok nőnemű. ;) Szóval ... a héten történt, hogy a kisebbik unokám - nemsokára 14 hónapos lesz - kint volt az előtérben pelenka nélkül és megtörtént az, ami eddig csak pelenkában történt meg. A kicsi velem ellentétben nő, azaz kislány és ennek következtében "valami" ráment az ő lábára, ami felettébb meglepte, de annyira, hogy ijedtében elkezdett sírni. Könnyei is voltak, nem csak a sírás, mert ő azt nagyon tudja, hogyan kell sírni könnyek nélkül. Ha AKAR valamit. Most jött a záporeső lent is, meg fent is. Az édesanyja megvigasztalta, a kicsi is rájött, hogy nem dőlt össze a világ, de ami váratlan ugye, az azért meglepte mégis csak. A zokni átázott, az zavarta, de amikor levette az anyja, akkor már szívesen tapicskolt volna, mint nyáron a vízben, de - számára érthetetlen okból - azt már az anyja nem engedte. Lemosta a kicsit, felmosta a műpadlót és ment tovább az élet a medrében. A tündérként sört nem kap, fröccsöt sem, de teát sem. Még nem láttam, hogy ezeket kortyolgatta volna. Ő a műpadlót öntözte, nem a földet. :)
    Szép napot mindenkinek! Csacskának meg eső is legyen!

8. Csacskamacska

Cukik ezek a gyerekek! Gondolom sokat fogja majd hallani nagyobb korában ezt a kis történetet. Mi megmosolyogjuk, Ő sírt, de majd számára is mosolygós lesz idővel! Nekem az egyik lányunokám volt vagy 3-4 éves, amikor is az érdekelte, hogy a kisfiúk az oviban miért állva pisilnek. Nyár volt, kint voltak a kertben, ott volt az akkori "szerelme" és hát ugye eljött az a pillanat, amikor a kisfiúnak is pisilni kellett. A menyem mondta neki, hogy menjen a bokorba és végezze el ott a dolgát, nem kell azért bemenni a fürdőszobába. No, itt jött el az idő, amikor az én drága kis unokám is úgy gondolta, hogy akkor ő is kipróbálja. Ki is próbálta, állva... Nem kell mondanom, hogy csodálkozott, hogy az ív nem olyan nagy, hanem a lábaszárán csorog..

Eső nincs, csak napsütés.

alx528, Fatther, Tündi100 és még 1 ember kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Iiiigen. ... Én már kicsi koromban is le tudtam írni a nevemet a hóra, hóba sárgával. De erre nem mindenki képes.
    Ebédre érdekes leves lesz. Vettünk még a múlt héten valamiféle tésztalevest, jó nagy kocka volt. Kettőt is, mert párosan szép az élet. A tájékoztató szöveg szerint csak 350 ml forró vízzel kell felönteni és várni 3 percet, majd fogyasztható is. Ez ami nekünk nem jött össze. Már az gyanús volt, hogy a tészta sok volt, ámbár BENT van a nevében, hogy tésztaleves, de azért nem erre gondoltunk. Sebtében még felöntöttük másfél deci vízzel, majd miután azt is teljesen felszívta a tészta, még három deci forró víz ment hozzá. Akkor már leves formája kezdett lenni, de még mindig sokalltuk a tészta mennyiséget. Megettük, de ma okulva a múltkori esetből, kicsit módosítottunk az eredeti recepten. A tésztát még szárazon kettéválasztottuk, ami meglepően könnyen sikerült. A tészta egyik felét betettük nylon vagy valamilyen polietilén, polipropilén, etc. zacsekba és a levestészták közé besuvasztotta a nejem. Majd egyszer jó lesz levesbetétként. Egy kisebb szál sárgarépa, egy kisebb szál petrezselyemgyökér megtisztítva, felkockázva, felrakva vízbe főni, hozzá a leveses zacskóból a "por". Mikor megfőtt, bele a tészta maradék fele, rá egy jó csipetnyi finomra vágott petrezselyemzöld és kész. Így már teljesen leves formájú lett. Van csirkeszárny rántva, most fő a batáta (édesburgonya) köretnek, akinek meg kell, van még saját gyártmányú kovászos uborka savanyúságnak.
    További jó kapálást, almolást!

alx528, Tündi100 és Csacskamacska kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Hazaértem anyától, kivittem neki az általam megfőzött ebédet, ami legalább 2 napra való. Mosogattam, szemetet kivittem, stb. Bekukkantottam ide és megyek a konyhába. Zöldségleves lesz pirított grízkockákkal és a töltött paprika.
    Mivel az ablakok délelőtt sokáig, este megint sokáig nyitva vannak, így beszállingózott már egy csomó por, kisebb falevél és egyebek, ezért takarítás is lesz, porszívózás is. No, lényeg, hogy nem érek itt rá fecserészni, mert vár a munka, de ide muszáj volt bekukkantani.

Hiányos a jelenléti ív aláírása!
    Alx, tulajdonképp akkor tudsz többet jönni, ha dolgozol, vagy, ha szabin vagy?
    Tihamér, aki tud, az tud! :)

alx528, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  11. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

A 3x9 tengerimalacos titkosból lett 2 a harmadik farm még várat magára![​IMG]
    Azon kívül még volt Bécs is,..de hogy mennyi sárga lett,az rettenet!

Csacska,Tihamér, mára megöntöztetek ki így ki úgy!

alx528, zsozso577, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Lajos, majd jön a gőzös!
    16 malomtermék már van, ill 17 a +1,de azt már eljátszottam. Itt pörgettem egy terményes 6 órást, Kotkodán nem sikerült, ott 14 van, csak el kell dobálni a baltát, de most arra nem érek rá.
    Nap süt, legalább látom a pókhálókat, most jön a porszívózás.
    Ki merre? Ki mit dolgozik?

alx528, mebajah, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én nem dolgozok semmit. Készülök az alváshoz. A fiam futott be kocsival, hozott vagy három kiló halat. Az lesz a holnapi ebéd, de még a frigóba is kerül belőle. A holnapi pirított csirkemáj elhalasztva. Majd máskor. Ez legyen a legnagyobb gondom. :)
    Aszongya a Zújság, hogy a jövő héten melegebb lesz. Visszatér a nyár. Nem bánom, de nem szeretnék kánikulát. Abból volt elég júliusban, augusztusban. Fene a gusztusát ennek a nyárnak!
    Jó éjszakát mindenkinek!

14. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Szép estét kívánok Mindenkinek!

Estére megérkeztem én is.....tudomásul vettem, hogy ez a nap is elröpült...
    Az eventtel haladgatok...éjszakára sőt még nappalra is hosszabb érésű van és lesz ültetve....bár nagyon gondolkodom,
    hogy holnap reggel gazt kellene földbe tenni....deeee nagyon meg fog érni:p:p.....viszont az eventtel is jó lenne haladni.
    A boltból pár dolgot már kiszedtem....a többit majd hétfő este fogom....addig gyűjtöm még az érméket.
    A holnapi gyors kajával is most lettem kész....Borsó levest főztem...és spagattit....és a sütőtök a sütőben.
    Én már nem eszek....nekem ez az idő már késő!
    Most megyek zuhanyozni.....utána kinézek valami filmet....és azon elalszok.

Jó éjszakát!

alx528, mebajah, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Három kiló hal? Az rengeteg! Nem szoktam csinálni, nálunk ez férfimunka! :)
    Még a boltból nem szedtem ki semmit, fejszehajigálás is csak 5 volt, egy fejlesztés. Majd holnap.
    Zöldborsólevest szeretem, de most nem eszem már semmit, késő van.
    Jó éjt, reggel aludjatok sokáig, pihenőnap van! :)

alx528, mebajah és Tündi100 kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nincs három kiló. Csak kettő kiló 90 deka. Már saccolni sem tudok.
    Nincs késő. Szerintem inkább korán van. De ez is nézőpont kérdése. Kinek a pap, kinek a papné. Nekem inkább a lánya, ha lehet választani. :p
    További szép álmokat az álmodozó alvóknak! Aki meg már fent van, mert időben ébred, annak jó reggelt!

Csacskamacska és alx528 kedveli ezt.
  17. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt a Baglyoknak, pihentető alvást a szunnyadóknak!
    Látom, a VV átvette a főszerepet. De ez rendjén is van.
    Ma se sokat leszek gépnél. Minden fejlesztés a helyén, de telitalálatom még sosem sikerült elsőre. Már nem lehet logikázni, vagy nem jövök rá.

Tündi100 és alx528 kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Már felkelt a nap, mosolyog, tudja, hogy ma is szép idő lesz. Mintha nyár lenne, csak később ébredezik. Maholnap megint napéjegyenlőség lesz. Nem tavaszi, hanem őszi. Jönnek a bús, álmodozó, őszi éjszakák. Rohan az idő. (Koncz Zsuzsa)
    Szép napos napot mindenkinek!

Tündi100, Csacskamacska és alx528 kedveli ezt.
  19. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Napocska itt is süt,de hűvös a reggel.Fejlesztés megvan dobálni csak keveset dobáltam.Tihamér örülök hogy újra itt vagy köztünk.
    Tegnap küzdöttem a refluxommal olyanokat ettem össze ami sok savat csinált nem gyöztem enni a kexet hogy felszívja.Rakott-
    krumpli uborka gyümölcsleves (minden savat csinál.)
    Terike újabban én sem tudom kitalálni a baltást ( semmi siker élmény )Unokám focizni van Pécsre mentek mecset játszani.
    Lányom krumplis tésztát főz azután megy a strandra.
    Szép 7 végét!

20. alx528

alx528 Fórum mestere

Sziasztok ! amikor meló akkor tudok minden este :) :)

Lehet ám 8);) csak Őméltósága meg ne tudja, mert akkor nem csak zacskós levest nem kapsz :p:):)

Tündi100, mebajah és Csacskamacska kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.