Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Bejöttem ....köszönni!
    Vendégem jön ma.....így nem tudom, hogy tudok-e jönni a Forumra.
    Ha elment jelentkezem....addig is jó eventezést Mindenkinek!
    Nálam továbbra sem nyerő.....ezzel már tudok mit csinálni.....még a célom mindig a narancs ól....deeee gááázzz!!!!!

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Hazaértem, biciklivel tekertem a piacra, pékhez. Piacon a szokásos drágaság.
    Nap süt, remek az idő, így gyorsan be is kapcsoltam a mosógépet egy kisebb mosásra.
    Már szinte csak 22-eseket lövök, ritka amikor nem sikerül. Csacskán reggel a felhő kész lett, a Kotkodán is megszerzem ma. Itt az 50. feladatnál tartok, a tegnapi terményes bónusz segített. Pont a fele a száznak! Ma semmi bónuszt nem pörgettem.
    Karfiollevest főzök, másodiknak van maradék.
    A boltban néztem a túrót, most akciós, hogy venni kéne, de végül nem vettem, Múlt héten is túrós süti volt. Utána megbántam, mert útközben eszembe jutott, hogy túrós derelyét kellett volna csinálnom, finom is és nem is igazán tészta. Erről már lemaradtam, hacsak vissza nem bicajozom.

alx528, mebajah és Tündi100149 kedveli ezt.
  3. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Most hogy olvasom én is akartam túrót hozni,...hát ha nincs felírva akkor elfelejtem, sokszor még akkor is amikor fel van!
    Ma dödöllézünk épp úgy mint tegnap.
    Megyek szerencsekerekezni, had húzzam fel magam!

Fatther, Ajkáról már ketten vagytok szomszédok!Sokan már magas szinten is elmennek!

_Ilona49_, alx528, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Lajos, akkor már többen nem eszünk túrót. Mit pörgettél? Sikerült valami jót is?
    Kicsit elengedtem magam, volt egy látogatóm, kiültünk a teraszra, kicsit beszélgettünk, majd elment, én meg visszamentem egy könyvvel a teraszra, kihasználtam a jó napsütést. Munka meg képzeljétek megvárt!
    Most viszont gyors főzés, mert holnap reggel megyek anyához.

5. Tündi100149

Semmi jó pörgetés, lassan az is olyan mint a mozi, vagy mint a 00,kezdéskor összesen vagy 170-180-at pörgettem és abból sem lett olyan amire azt lehetett volna mondani, na ez azért valami!
    A fagyasztóba van egy félkilós túró de az csak túrógombócnak jó!

6. Csacskamacska

Lemondtam már sok mindenről. Moziról, tenyésztéskor nagy ugrásokról, gyakori jó pörgetésekről, nyakamba zúduló sok röpiről, titkosokból új állatról, fáról...túróról!
    Hej, pedig de szép az élet!

_Ilona49_, alx528, Tündi100 és még 1 ember kedveli ezt.
  7. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Csak ma 100-nál többet pörgettem, sikerült egy + állatos. Hetek óta vagy meg sem jelenik, vagy messze elkerüli. Mint írtam már, elpörgetem, hogy ne gyűljön sok.
    Ma ügyeletes voltam a szomszéd néninél, aki fekvő beteg, a lányának el kellett menni. Egy ismerős/63 éves/ temetésére is elmentem.
    No, és végre a málékásás káposztám is a fazékba került. Elég későn lesz kész, éjszaka bebugyolálom, meg ne fázzon.
    Ruhákat beszedtem, még el kell pakolnom.
    Bénáztam néhányat, de úgy nézem, mindkét narancs meglesz.

8. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Azt hiszem azzal meg az a baj hogy az állatos csak 6 órás,... hát abba nem sok minden fér bele.
    Mindent töröltél hogy ennyire haladsz??

Csak ugorj félre hogy az a sok minden nehogy eltaláljon!!!!

9. mebajah

mebajah Fórum császára

Igen, eventkor csak a raktárházak maradnak. Minden megvár, de az event véges. Sajnálom, hogy nem tudom végigvinni a növények miatt. nagyon kicentizték az eventest is, a találatokat is. Nem tartom jónak, hogy nagyon sokan az esélytelenség érzésével indultak/tunk/ neki.

10. Csacskamacska

Szerintem kevesen lesznek akik végig meg tudják csinálni. Amennyiben pörgetnek jó bónuszokat, vagy szupertrágyáznak, akkor nem gond, de sima termeléssel nagyon necces. Még van idő, nem foglalok állást, hogy meddig érek, mindenesetre holnap is próbálkozom pörgetéssel, a remény az ott van!
    Jó éjt, szép álmokat!

11. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Jó reggelt, szép napot Mindenkinek!
    Talán az utolsó napsütéses nap, használjuk ki, mert utána az esős, hidegben nem sok kedvünk lesz kimenni és kinn dolgozni!
    Gazok szaporodnak, haladok a feladatokkal, de nem látok reményt arra, hogy be is fogom fejezni. Annyi, nem fog összedőlni a világ!

_Ilona49_, alx528, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  12. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Nálunk már megérkezett az esős idő,... nagy széllel jöt azt hiszem valamikor az éjszaka,nem néztem hány óra van pedig a redőnyöket sürübbre engedtem.
    Most pedig az ablakokat becsuktam,...13 fok van!

Eventel talán a feléig ha elérünk,..azután jön egy kis lassulás,..nem nagyon lesznek eventek,munkás vásárlás sem,elleszünk 1-2 hónapig a bónuszokkal,ritka belépéssel,..gondolom ezzel az eventel ezt akarták elérni!Vagy az egész nyugdíjat????

alx528, _Ilona49_, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Esik!!! Nem is emlékszem, hogy mikor esett utoljára rendesen az eső! El is áztam, de már megszárítkoztam. Olyan 10 óráig volt még napsütés, utána beborult, majd elkezdte. A legnagyobb zuhé akkor volt, amikor ki kellett szállni a kocsiból. Most beállt, szépen esik és igazi őszi idő, szomorkás, kissé szeles.
    A célba dobálásoknál 22-teseket dobok, haladok komótosan.
    Lajos, nem engeded be azt a 13 fokot a lakásba? :)

14. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Ideért az eső a széllel. Csak a borsmentát kellett volna megtisztítani, de bezavart az égi áldás.
    Lajos, pénzügyileg nem hagyom magam elcsábítani. Munkás és malom. A csp-m majdnem lenulláztam sok millióról a farmaranyas tenyészekre. Így minden gyárfejlesztés megvan a kosárból is.
    Az eventes betakarításnövelőt megvettétek pengőért? Most azon gondolkodom. Beleférne 2 aratás.

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Lajos! Csacskának igaza van. Engedd be azt a 13 fokot a szobába, mert ha előtte belül 20 fok volt, akkor összesen 33 fok lesz! (Összeadjuk amit lehet.) Így olyan kánikula lesz nálatok, hogy még ki is kéne engedni azt a hőséget a lakásból. :)
    Itt éjjel nem esett, szél viszont volt rendesen. Esni reggel hétkor kezdett, esett délelőtt. Éjjel fél egykor felébredtem. Olvasgattam kettőig, akkor visszamásztam az ágyba. Forgolódtam, de nem tudtam elaludni. Háromkor kikászálódtam az ágyból. Mérgemben kimentem a konyhába, feltettem a rizst párolni, a kolompért főni. A röfilapockát lehártyáztam. Egy részét felvágtam brassóinak és elkészítettem azt is. A maradék húst ledaráltam, összekevertem áztatott zsemlével, a tegnap megfőzött apróra vágott kelkáposztával, tojattal, Major Annával, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával, sóval, zúzott fokhagymával. A hússal együtt szoktam a vöröshagymát darálni, hogy egyenletes legyen. Utána összedolgoztam a masszát, pogácsákat gömbölyítettem, morzsába forgattam és megsütöttem olajban. Életemben először csináltam ilyen vagdaltat, de nem utoljára. Ízlett mindenkinek. A mindenki a feleségem Őméltóságát és az idősebbik fiamat takarja, mert fiunk elhozta a világ kisebbik legjobb nőjét délelőtt Győrből a nászoméktól. Délután meg mennek vissza oda. A kis tündérkénk most ebéd utáni álmát alussza. Evett rendesen csirkebecsináltat, majd kínaira váltott (rizs) és brassóit kanalazgatott. Apja mérgelődött vele, mert a kicsi maga akarta enni az ebédet. Fiam hagyta, közben azért ő is besegített, mert a kicsi még 14 hónapos sincs, majd csak a jövő hétvégén, s nem tud, csak akar egyedül enni. Amikor kezébe vehette a kovászos uborkából vágott csíkot, már nem is akart mást fogyasztani. De kellett neki még ennie, hiába forgatta a fejét a kanál elől. Amikor úgy látszott, hogy eltelt, akkor feleségem odavitte a muffint, és láss csodát, nincs olyan teli pocak, amibe egy kis almás muffin ne férne még bele. A kelkáposztást azért találtam ki, mert akár milyen kis fej kelkáposztát veszek, kettőnknek nagy. A boltban lévő legkisebbet megvettem a hét elején és a felét ma feldolgoztam "fasírtnak". A többiből meg kelkáposzta-főzelék lett. A főzéssel végeztem reggel negyed hatra. Utána pihiztem egy keveset, leballagtam a boltokba és én mára végeztem is minden háztartási munkával, mert az ebéd utáni mosogatás is készen van. A menyünk éppen oskolába ment, a Széchenyi egyetemre, valamilyen plusz kétéves felsőfokú tanfolyamot kezdett el a gyes alatt. Ráér, kedve van hozzá, hát miért ne tanuljon? Így meg a fiunk el tudta hozni a csemetét. :) Tegnap délután volt" iskola", meg ma délelőtt, délután. Össze lett kötve a kellemes a hasznossal. A menyünknek hasznos, nekünk kellemes.
    Mindenkinek szép napot és jó eventezést kívánok!

Utoljára szerkesztett: 22.9.18
    alx528, _Ilona49_, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Terike, nem vettem meg. Kapálok és spórolok!
    Tihamér, nem is tudom, hogy milyen jelzővel illesselek! Éjszak a főzni!? Feleséged jól ment férjhez!:);) Én úgy alszom akkor még, mint a bunda! ( bár azt nem tudom, hogy egy bunda, hogy alszik, de a szólás így tartja!)
    Tündérkéd fog még meglepetést szerezni jócskán, de ezek olyan aranyos kis sztorik lesznek majd, amikre évek múltán is emlékszünk és mosolygunk majd rajta.
    Finomat készítettél, lehet én is ki fogom próbálni! A kelkáposztát már félbevágva is árulják nálunk, így sokszor olyat veszek.
    A főzést most fejeztem be, a holnapi is kész 90 %-ban. Végül zöldbabot vettem a piacon, igaz kicsit drága volt, de finom lett a leves belőle.
    Menyed jól teszi, hogy még tanul, ha van ideje és kedve, akkor csak csinálja és mindenki jól jár! :) Ma már több lábon kell állni és még akkor sem biztos, hogy elég!

Eső elállt, kezd tisztulni ki, világosodik. Kinn semmi jó idő, lehet csukott ablaknál kell már aludni is?

alx528, _Ilona49_, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  17. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Csak megvettem, pedig sajnálom azt a 600 pengőt. De legalább mindent megpróbáltam.
    Ilona nagyon rég jelentkezett bármilyen formában, legalábbis nálam.

18. alx528

alx528 Fórum mestere

Sziasztok ! 21.42-es átlag :) eddig 34 játék

mebajah, Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  19. Tündi100149

Nem jött be! Nem akar keveredni a 25-tel,..ma letakarítottunk 2 konvektort,..hátha!Egyet meg majd,..negyediket meg már beszőtték a pókok,az az elhagyott fecskefészekbe van!
    Akkor most dőlt a fa,.. meg a tégla?

Laci-Ari meg talán kergetik a kóboráramot,.. hát hogy valami ennyire elkóboroljon?

Nővérkém meg talán eltévedt Kisbörzsönybe, vagy hol?

Jó éjt!

20. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szép álmokat!
    Sajnálattal kell megállapítanom,hogy nem figyeltétek kellő sasszemmel az közelmúlt hsz-eit ,engem ugyanis a modi eltiltott a vélemény nyilvánítástól és a tilalmat még nem oldotta fel .Én szófogadó kisjány voltam valamikor réges-régen,de az elmúlt fél évszázadban magam döntöttem el mikor,miről,milyen formában mondok,írok véleményt.A hátralévő negyedszázadban ezen már nem szeretnék,nem kívánok változtatni.Ártana az amúgyis rendkívül gyengécske egészségemnek,no meg a fenenagy önérzetemnek.

Tündi100149, Csacskamacska és alx528 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.