Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Lajos, most bosszantani akarsz? Az én gőzösöm, már menni sem bír mert megállás nélkül raktam rá a szenet és az ólakat.

Mindjárt kezdődik a bahás, holnap 16-kor meg a másik itt. Kellene még valami, meg egy segédmunkás, vagy kettő!

Október 1. – miről nevezetes?

Idősek világnapja

Az ENSZ határozata alapján 1991 óta ünnepeljük. A világon nagyjából 600 millió hatvan év feletti ember él, számuk 2050-re a kétmilliárdot is elérheti. Ez természetesen egyrészt örvendetes, hiszen többek között az egészségügyi ellátások fejlettsége és az életszínvonal növekedése hozta ezt magával. Másrészt azonban ennek a korosztálynak az ellátása a jövőben egyre nagyobb terhet fog jelenteni. Kr. e. 10000 évvel, azaz a neolitikumban még mindössze húsz év volt a születéskor várható élettartam. Még nagyjából 100 évvel ezelőtt is csak fele a mainak. 2010-ben ez az érték 67,2 év volt a világon. Magyarországon 2012-ben 78,2 év volt a nők esetében, míg a férfiaknál pedig 71,6 év. Önmagában az idősebb emberek számának emelkedése nem jelent krízist, hiszen az egészségben megélt évek száma is növekszik az élettartammal együtt, így jó fizikai és mentális állapotuk miatt a hatvan éven felüliek is aktív részt vevői lehetnek a társadalomnak. A fiatal munkavállalók száma évről-évre csökken Magyarországon, hiszen a reprodukcióhoz szükséges, egy nőre jutó születésszám már ma is 2 helyett mindössze csak 1,3. Ezért fontos lenne az idősebb munkavállalók megtartása. Ezért hazánkban a nyugdíjkorhatár 65 évre való emelése elkerülhetetlen volt. Magyarországon a munkaerőpiac azonban már 35 éves kor felett is kevésbé szívesen alkalmazza a munkavállalót. De nyilvánvaló az is, hogy egy 63-64 éves ember már nem tud úgy dolgozni, nem olyan teherbírású, mint egy negyven éves. Fontos lenne, hogy a munkáltatók rekreációs, egészségmegőrző programokkal járuljanak hozzá, hogy a munkavállalók hosszabban megőrizzék egészségüket. A munkanélküli idősek ellátását a hazai szociális védőháló nem tudja biztosítani. Az intézményekbe bekerüléshez hosszas várólista van, vagy nagyon drágák. Ugyanakkor a nyugdíjkorhatár emelkedésével egyre kevésbé lesz megoldható az idős betegek otthoni ápolása.

Utoljára szerkesztett: 1.10.18
    alx528, mebajah és Tündi100 kedveli ezt.
  2. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Hogyha majd minden titkos elkelt akkor írd meg az eredményt és 1-re számíthatsz,...valamikor ha küldhető lesz!

3. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Gazdakörinél nemsokára beadjuk a harmadik ezüstöt,...először elmegyünk a magig,..utána jöhet a többi!

mebajah, Csacskamacska és alx528 kedveli ezt.
  4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Hazaértünk! Jó volt otthon....egyelőre elég is volt. Novemberben megyek megint....deee akkor vonatozok!
    Ólgőzöst...csak itt a nagyon indítottam.....és azt vasárnap reggel már be is fejeztem...lett új ólam....más meg nem kell....
    abból amit adott!

Az Űrlényes-eventet befejeztem....talán szombaton este....a felhő üzemel!

A Páfrányos -eventet csinálom....második teljes kör gaz érik.
    Holnap a gaz-ültetést be is fejezem..Nem sikerült jót pörgetni......Így jártam!!!!....deeee mit is vártam!
    A páfrányt adó automatát is kiváltom. Nem azért....mert jelenleg sok hasznát venném....de amit még ad a feladat az kell!!!!
    Nahhh....meg sosem l tudni.....lehet valami jelentősége is lesz, hogy ilyen kacifántosan vezették be!

Egyébként duli-fuli vagyok! Olvastam valamit....a Fórumon.....ami felháborított!...ha nem érintene minket....akkor más lenne!!!!

mebajah, _Ilona49_, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  5. alx528

alx528 Fórum mestere

Sziasztok! Csacska: "csak" 600 enövény a különbség :)
    KB 35 vonat... 3póni + 3 rakomány még a pajtába

mebajah, _Ilona49_, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  6. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Csacska arról a 3 db-ról beszél amit a gazdaköri ad,..és az a rendes farmon lesz páfrány,..mert amit ültetsz az Trópusi páfrány.
    Azért jelen pillanatban a gazdakörinél az ezüstöket csinálom és ha már 1 mag van megy a szaporítás!
    5-ös ezüst 1 mag,arany 2 mag, és a harmadik az automata,az nekem csak az utolsó lesz amit kiváltok!

7. Csacskamacska

Szia Zsozsó, jó, hogy újra itt vagy! Ügyesen csinálod a dolgokat, jól tudsz bánni az időddel! :) Ne légy morcos, azok lehetnénk mindig, ha komolyan vennénk mindent! Tudom kezelni ezeket a dolgokat és lepereg rólam! Legyen az akárhol olvasott, nyílt, vagy burkolt negatív írások! Lépd át őket, nem érnek annyit, hogy bosszantsd magad!
    Páfránnyal jól állok, én is az ezüstökön szaladok fel, megszerzem a magokat és már szaporítom is. Az az automatát is megszerzem, de nem az automata vont, hanem az 50 szupertáp! Alx, értem mire gondoltál és már válaszoltam is! :) 35 vonatból 3 póni!? - hogy milyen szerencsések vagy, meg Lajos is, meg Zsozsó is!
    Lajos,a 2 mag és az automata között van 600 gaz, arra gondolt Alx.
    Kapa már életlen lett, annyit használtam ma, így leteszem pihenni és én is megyek aludni!
    Jó éj!

Utoljára szerkesztett: 1.10.18
    alx528, mebajah, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  8. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

[​IMG] ez az 1 mag!

Páfrányos jó éjszakát!

zsozso577, mebajah és _Ilona49_ kedveli ezt.
  9. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok!
    Elnézést,hogy ilyen fehér holló vagyok,de sajnos változatlanul béka perspektívában üzemelek.Nem telik nap sírás nélkül.és az alvókám is reciprok. Kezet foghatok Terikével és Tihamérral. A játékkal is szinte örömtelenül gyötröm magam,legtöbbször munkások nélkül,váltakozó sikerrel.
    A gőzőssel elégedett vagyok,2-2 póni,2-4 sárga flamingó és víziló,és…….a sok pingvin ,krokodil mellett 2 szépséges rózsaszín EleFáni.
    Az /z/űrhajó már zűrösebb.Még 49 hangosbeszélő hiányzik a felhőhöz,igy Bahán két területet teljesen befásítottam,persze így a páfrány event holnap délutánig szünetel.
    A múlt héten csütörtökön,pénteken 8-tól 16 óráig áramszünet volt ,ezért a baby-boom állatkái /65/ a házacskában várják a következő duplázási lehetőséget.Áramszünet után fánksütés,az utolsó adag még az olajban fürdőzött,amikor jött a sógornőm és elfurikázott hozzájuk a szülinapi és házassági évfordulós bulijukra.16-an voltunk,néhány régi ismerős is. Bográcsban főtt babgulyás volt a vacsora sok-sok marhahusival és füstölt csülökkel.A második fogásról a vendégek gondoskodtak: 100 palacsinta,sajtos pogácsa és sajtos rudacska, fánk, koronaként pedig dobos torta. Sógornőm rendkívűl jó természetű,szeretetreméltó,gondoskodó,vidám személyiség.Volt kolléganői még Ausztriából és Írországból is itt voltak megköszönteni.Én is leginkább miatta döntöttem úgy,hogy ide költözöm Kisorosziba.Itt a fiam is minden héten meg tud látogatni.
    Visszaolvasni már nincs erőm,az esetleges hibákért elnézést.
    További szép álmokat,bagolytársnak jó főzőcskézést.

10. zsozso577

Jóó reggelt kívánok!

A reggeli gaz-aratást átaludtam....így már késésben vagyok....de addig nem fekszem le....amíg...az event-páfrány
    meg nem lesz!....éééés lehet vele együtt a felröpi is kész lesz...ha nem akkor holnap reggel.

Ilona....kitartást az új helyzethez. Tudod, mindenhez idő kell!....de nézd a jó oldalát.....itt a fiad hetente
    meg tud látogatni.....és ott a sógornőd is. Remélem hogy összejön a beszélőke....azt nálam is gyéren adta...ahogy emlékszem.

alx528, _Ilona49_, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Ilona, már nagyon vártam a hírt, megértelek, nagyon nehéz ez most Neked, de talán rendeződik a helyzet és az idő teltével jobb lesz, megszokod, megbarátkozol az ottani élettel. Valamint , amint Zsozsó is írta, ott a fiad, sógornőd a közeledben!
    Az este egy páfrányt sikerült kiszednem a feladatból, azt elültettem, reggelre lett belőle 10, kapott egy kis szupitrágyát, így most 120 van, ill. 80 visszakerült a földbe 1x1-be, 40 meg a pajtában van. Kiváltottam a maradék két darabot is. Még lesz egy aratásom dél körül, ill. majd estefelé, akkor egyelőre abbahagyom a termesztését, mert a királynősre gyúrok majd. Bahán szépen gyarapszik, még nem számoltam, jó lenne ma letudni.
    Legyen jó napotok!:)

alx528, _Ilona49_, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  12. zsozso577

Ohhhh....de szorgalmasak vagytok .....hogy már szaporítjátok a páfrányt!
    Én még semmit sem adtam be a feladatba. Tegnap este korán beültettem a farmos területeket...így nem is
    tudnám szaporítani.
    Most gondolkodom rajta, hogy elkezdem a beadogatást....és a farmos-gazzal szaporítanám azt is.
    Jajjjjj....csak el ne felejtsem!

alx528, _Ilona49_, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

A tisztáson volt néhány ól, azokat szedtem le és ott szaporítottam a páfrányt. Már nem pocsékolok rá több szup.trágyát, van több, mint 300, meg ami a földben van, az elég most nekem és majd a királynős után termelem újra.
    Szemerkélő nemszeretem idő van, a ruháim rendezgetem és a táskámat cserélem őszire.
    Megint emelkedik a benzin ára, ami nem tetszik, mert tankilásnál sokat kell fizetni. Lassan megszokom, hogy lesem a reklámújságot és nézem mi az akciós, s abból bespájzolok pár darabot.
    Krumplit kellene vennem, keresek valahol, ahol olcsóbb és legalább egy nagy zsákkal veszek. Tavaly és azelőtt ide az utcába is jött egy termelő, hozta az autójával, jó volt. Figyelgetem most is, lehet, hogy összejön és akkor nem kell elmenni érte sehova. A postás mondta, hogy 80Ft/kg ért árulják. Látni kell, hogy milyen, mert olyat nem veszek, ha olcsó is, ami nem tetszik!

Nem igaz, már megint zűr van!! Event leállt, nem tudok vetni, amit learattam, az mind eltűnt!

Utoljára szerkesztett: 2.10.18
    alx528, mebajah, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  14. alx528

alx528 Fórum mestere

Köszi!!! :)

15. zsozso577

Nahhhhh......BBBBUUUUMMMMMM!
    Nem olvastam semmit sem.....és mivel más dolgom is volt....arattam-vetettem....arattam.....elvetettem....
    aztán elmentem dolgomra.....mire visszajöttem.....csak ámultam és bámultam a monitort!
    Most mi van???
    Azután jöttem olvasni és megvilágosodtam! Bánom, hogy siettem a kezdéssel....mert kárba ment
    a KK-m és az sztp-m!
    BBBBBRRRR?????

Szerintetek most viccelnek?
    Cserenap? Hmmmm?????

Utoljára szerkesztett: 2.10.18
    _Ilona49_, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Event törölve, vessetek nyugodtan hosszút éjszakára. Kompenzáció lesz.
    Zsozsó, nem vicc! Megjelent a hivatalos közlemény!
    Indul a csere, ill ajándékozás! Felesleges pónikat befogadok!;)

zsozso577, _Ilona49_, grauhund és 4 más kedveli ezt.
  17. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Én is.

Szép estét, de jó..... el sem kezdtem, mert általában inkább később kezdem mindig az eventeket és most legalább nem estem pofára.
    Megmaradtak a szupertápok és kacsakaták ;)

Tündi100, zsozso577, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Kiraktam cserére, hogy keresek pár fát az utóbbiak közül, csak az a baj, hogy szerintem kevesen tudják, hogy csere és ajándékozás van.

alx528, Tündi100, zsozso577 és még 1 ember kedveli ezt.
  19. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Surim van.
    Sziasztok!
    Beérett az utolsó adag, 23 vonatos titok, 1 új sem lett ebből sem.

alx528, Tündi100 és Csacskamacska kedveli ezt.
  20. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdv Mindenkinek!
    Sokat akar a szarka de...…….! A mai nap az ördögé volt. A változatosság kedvéért reggel 8-tól 14.20-ig TV., internet,telefon szolgáltatás szünetelt.Fatermés pajtakészletem jelentősen gyarapodott, a felhőmet meg meg/el/fújta a Telecom.No de sebaj a nosztalgián ott díszeleg kitevők nélkül,csak össze kell ráznom a kettőt,erre kapóra jött a cserenap. A nap további meglepetés érdeme a CSAPATÉ!
    Lesz ez még így se!??
    Ma éjjel legalább nyugodtan csicsikálhatok,jó kis jégbarlangban,a kazán ugyanis - 37 év szolgálat után- végleg kilehelte lelkét.Az utánpótlás beszerzése megtörtént,de a szerelő csak péntekre ígérte magát.

Tündi100, alx528, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.