Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

A királynősnél mindkét nagy farmomon kipörgettem 24 órás terményest....Most semmi!

Fatther, zsozso577 és Tündi100149 kedveli ezt.
  2. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Azok legalább ehetők!
    Amióta jött a Bájitalfa xl,..töröltem őket a területről és mégis szaporodik!

3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó estét!
    Húúúú ... na végre! Kora hajnalban fel akartam jönni a hálózatra, de nem lehetett. Na, gondoltam magamban, átállították a netemet az új sávra, a régi adapter (router) nem tudja kezelni, ezt mondta is a Zügyintéző. Kilenc körül felhívtam, rákérdeztem és bingó!, eltaláltam, azért nincs netem. Telefon működött, de a netre várni kell, míg az új kütyü meg nem jön. Fényposta helyett gyorsfutárral. Rákérdeztem, mikorra várható? Azt ő sajnos nem tudja megmondani. Na mindegy, várni kell, ha meghalunk is. Délután telefonon keresnek, mindjárt itt lesz a kütyü, a pontos címet kérdezte meg a futár vezetés közben. Kütyüt átvettem, a telepítési útmutatót elolvastam és nekiálltam a csereberének. Amit jónak tartottam, azt összekötöttem, mint a régit. Lajos említette, hogy az új az már okos lesz, egyben lesz majd a router is meg a wifi is. JA! Hát, nézem, nézegetem. A régi wifinek van két "szarva", gondolom nem öklelni, hanem sugározni, de az újnak semmije sincs. Egy A5 nagyságú, pár milliméteres műanyag lap, majdnem függőlegesen, ez meg a kisebb talpon áll. De szarv az egy szál se. Na akkor ehhez kell a wifi mégis csak. Lajosé korszerűbb, mert Ő megérdemli. A feszültséget ismét rászabadítottam mindenre és a próba indul. A telefon működik, a PC nem, a tablet sem. Hát a jó édes ... ! Vérnyomás fel, én meg a kisebbik szobába át csúnya szavakat sorolni. Elő megint a tájékoztató, olvasás ismét. Lehiggadok, vissza a kütyü mellé. Na akkor tablet kézbe. Indítom, de nem találja a netet. Aha, valami megmoccan a sötétben a kis agytekervényeim alján. EZ ugyebár NEM a régi kütyü, hanem egy ÚJ. ... Akkor lehet, hogy meg kéne ismertetnem a kettő felet egymással. Ez a tablet, Ő meg a router. Szépen köszönjetek egymásnak gyerekek! Rámegyek a tablet beállításaira, kapcsolat, WIWi stb. Nini! OTT VAN egy eddig új nevű izé, internet. Pontosan az a neve, mint ami az űj router alján van. Akkor talán az ott lévő kód is jó lesz. Bepötyögöm. Enter. Elfogadja. Hurrá! Akkor nézzük csak. Net van. Skype van. Na nézzük akkor keresőprogrammal, az is megy. Remek!
    Át az asztali géphez.Felébresztem a Gizit, ne lustálkodjon. Morcos volt, nem akart szóba állni az új routerrel. Persze Pityu! Neked is össze kell ismerkedned az új kütyüvel. Azt semmiképpen nem akarta. Próbálkoztam az internetkapcsolat beállításánál a Vezérlőpulton, de semmi eredménye. Így se, úgy se. Fogom a vezetékes telefont, hogy akkor segítségek kérek, de a telefon süket. Hogy hogy? Net van részlegesen, telefon, ami eddig jó volt, most már az sem műkszik. Ez nem az én napom. Elmentem elmélkedni a kisebbik szobába, hátha megszáll az ihlet. Nem akart az sem szóba állni velem. De aztán eszembe villant, miszerint az írta az újság, illetve a mobilon jött üzenet, hogy várható, hogy estefelé nem lesz telefon, mert akkor fogják átállítani azt is. Ja! Az más. De a Gizi még mindig nem működik együtt a vadonatúj egységgel. Felhívom a fiamat, aki Budapesten él, hogy hazaért-e már. Igen. Akkor nézd meg, miért nem tudlak benneteket elérni a tablettel, mondom. Azt nem kell megnézni, a felesége beszél valakivel. Ha befejezte, felhívnak. Úgy is lett. Mondom neki, mi van, MI NINCS. A feleségem beszélget velük, a kicsivel is csicsereg, én meg átmentem a kisebbik szobába ismét pihenni egy kicsit. Jön az asszony, hogy a fiunk mondja, hogy ha már a tablet jó, akkor had nézze meg az új routert. Oké! Mutatom, közben kérdez, én meg válaszolok. Meg keresgélem a sok madzag végét, magyarázom, mutatom, mi hol van. A régi wifiről kap a Gizi is, meg a telefon is, illetve a wifi nem is a régi, illetve deeee az,de abból csak egy van. A régi router van kidobva a rendszerből,a wifi maradt. Belekeveredtem rendesen. A gyerek vigyorog, mint a malac a sült almára, majd nekiállt irányítani a távolból. Előtte megnézte a tableten a csatlakozókat, amit mutogattam, meg minden mást is. Apa! Onnan húzd ki azt, dugd be oda! Azt meg kapcsold le! Azt is kidobhatod, nem kell! Ő mondta, én meg tettem, amit kell. A végén kiderült, hogy van tableten net és a Gizi is hajlandó volt kommunikálni az új kütyüvel. A lényeg, hogy Lajosnak igaza volt. Az új kütyü mellé nem kell a wifi doboza, mert ez már sokkal okosabb router, bár lapos, sokat tud. Én meg, mint látható, felettébb keveset. >:( A Gizit én kötöttem össze a wifivel, de az új net az új routerről megy, a wifit kikerüli. Onnan nem tudott felmenni a Gizi a hálózatra. Ami nem megy, azt ne erőltessük! Amikor a Gizit összehoztam az új fiúval, rögvest nekiállt fickándozni.
    Asszem az éjjel vagy mélyen fogok aludni a sok idegi terhelés miatt, (mert gyagya vagyok és nem bírom a terhelést) vagy a méregtől meg keveset. Ez majd reggelre kiderül.
    Szép álmokat mindenkinek!

4. Tündi100149

Én megmondtam,...hagyhattad volna a 2 Wifit de minek(csak 1 modem amit kaptál a szolgáltatótól) és abba minden bent van,... a 2 Wifi olyan mint 2 dudás 1 csárdába!?!?Mert eddig a Ruter adta a Wifit,... most egybe van minden,.. és a Internet 150!?!?
    Örülök hogy összejött!
    Nem tudom mi lehet abba a kisszobába,..hogy Te mindig oda mész be?????Biztos ott van a Tudásfája?

Egy kicsit visszaolvastam,..bocs,....de szerintem Új Modemet kaptál!?!?Amibe bent van a Wifi is, és azért nem kell a Ruter, ennek a modemnek a hátulján meg még több lehetőség van az Internet szétosztására,..3 vagy 4.
    Itt minden szinten szinte minden!

Utoljára szerkesztett: 11.10.18
    Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

No, bocsánat Tihamér, de élvezettel olvastam soraid! :) - csak azért, mert olyan érdekesen tudtad leírni a káoszt, ami uralkodott de végül győzött az igazság! Jó, hogy a fiad tudott segíteni, így már nem is volt olyan nehéz. Én biztos nem fognék hozzá, az ideg szétvetne, hogy nem tudom megcsinálni. Nekem ez az új lapos Modem van, anno, bekötötték a szerelők, én meg nem piszkálom. Élvezem, hogy vihetem a laptopomat a teraszra, nappaliba, meg akárhova és mindenütt működik. Egyszer volt egy olyan esett, mikor egy másik gépet is csatlakoztatni akartunk és kerestem a jelszót Papíron, az iratokon, stb. Jó időbe tellett, mire rájöttünk, hogy ott van a Modem alján. Telefonomat is azért nem szeretem, mert okosabb, mint én.:(
    Megyek az utolsó aratásra és alvás!
    Jó éjt!

Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Aludtam, de csak több részletben. Felébredtem, majd átmentem a kisebbik szobába tévézni. Aztán elálmosodtam, lekapcsoltam a tévét és aludtam. Ismét felébredtem, ismét tévé, megint álmosodás, ismét alvás. Aztán ötkor végképp felébredtem. Most már az első (és hígított) kávén túl vagyok.
    Iiiigen, ennek is ott az alján minden lényeges adat az új kütyüről. Csak az nem volt odaírva, hogy aki nem tudja rendesen telepíteni, az ne a szolgáltatóját meg a technikát szidja, hanem magát és TANULJA MEG, mit, hova, miért. Most már én is csak nevetek magamon, de tegnap délután, estefelé nem voltam vidám. Az is igaz, hogy két dudás egy csárdában tényleg nem fér össze, meg felesleges is, ha az egyik jól muzsikál, a másik meg már annyira öreg, (mint én is) hogy már nem is zenél rendesen. Csak nyűg. Pláne fiatalabb leányzóknak, mint a Gizi meg a tablet.
    Szép napot minden gazdának!

Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Jó reggelt, szép napot Mindenkinek!
    Nem kell elfelejteni, hogy a technika fejlődése gyorsabb, mint a mi elménk már ebben a korban. Ezzel senkit nem akarok megbántani, de nekem ez a véleményem. Elég arra gondolni, hogy az unokáink többet tudnak ezekről a kütyükről, mint mi, de kevesebbet a régi idők történéseiről, milyenségéről. Tudják az okos kütyüket használni és könnyen megkapom én is, hogy: Ó mama ennyit sem tudsz! Viszont én meg gazdagabbnak érzem magam mert volt részem olyan játékokban, élményekben, amikben nekik már nincs. Számháború, korcsolyázás, csúszkálás a réten, ahol befagyott télen a megállt víz, disznóölés, kenyérsütés és számtalan dolog. Jól van ez így, fejlődni, haladni kell, mi is azt csináljuk, csak kicsit lassabban, mint a mai fiatalok.

Kedveseim, én most elköszönök, csak vasárnap este leszek újra. Egy kis pihi jön, egy kis gyógyvízben való pancsikálás, napozás, egy kis kikapcsolódás.
    Legyen szép napotok, jó hétvégétek! :):)

8. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép napot!
    Csacska jó pihenést!Tihamér sokat kacagtam a gép történetének leírásán.Velem is megtörtént,hogy unokám kitalálta hogy elosztó
    kell neki nem értettem semmit(okos telefonhoz,meg tablethez )Na elmentem megvettem na de utána, emlegettek routert,wifit
    azt sem tudtam fiu vagyok vagy lány.Megvolt azt hittem bedug és annyi hát nem.Átszaladtam a zöldséges eladó fiuhoz konzultálni
    mert tudtam ért a gépekhez mondta jön mindjárt és megcsinálja.Jött is fél óra alatt megcsinálta ezer ft fizettem de megérte, mert
    ugye unokámnak azonnal kellett hogy tudjon játszani.Na meg azért mert nem vagyok gép zseni söt.....ez öt éve volt kb.Na akkor még volt hogy állandóan bekapcsolva volt a wifi a gép meg összeomlott.Gyors telefonos segítség ide-oda telefon után kiderült hogy a wifit
    néha ki kell kapcsolni.Azóta müxik.Játékkal haladok nem sietek már nem idegesitem magam mert amugyis magas a vérnyomásom.
    Megyek tv-ben egy kis poli tikát nézni.Eszem egy kis aranygaluskát.
    Szép napot!!!

Csacskamacska és Tündi100 kedveli ezt.
  9. Tündi100149

Szép napot!

Valami gubanc van most szinte mindegyik böngészőben,...össze vissza írogat mindent,..kikapcsoltam itt hagytam,..visszajöttem működik.

Ari is biztos ebbe szaladt bele a Firefox már régóta ezt csinálja,..és azt hiszi hogy a farmja nincs meg,pedig az megvan csak másik böngésző kellene!Bedobja a bejelentkezési oldalt utána semmi,se kikapcsolni se letenni,csak az ha kikapcsolom a gépet,..minhárom farmot most a Chromon rendeztem!

Csacska akkor most lesz "uszi uszi etyepetye hopszassza"?

Csacskamacska, Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

A politikát hagyjuk másoknak! Inkább szórakozzunk itt meg máshol, de ne mérgesítsük magunkat feleslegesen a napi politikával! Aranygaluskát inkább a feleségem szereti, én az édességek helyett a könnyed szalonna, tepertő, disznósajt kombókat részesítem előnyben. Pedig, letekintve a potrohra, inkább zöldségeket kellene ennem, meg gyümölcsöt. A vérnyomásom nekem is magas, HA valamiért elfelejtem bevenni a vérnyomáscsökkentőket. Sajnos már nem egyet kell szednem, mint régebben, hanem naponta 3 félét. Egy icipicit konyítok valamit a számítógépekhez, gondoltam én, aztán tegnap délután kiderült, hogy annyira azért nem vagyok otthon ott sem. Na jó, az idősek között talán, de amúgy ... :wuerg: Most is bosszant, hogy tegnap szerencsétlenkedtem délután a routerrel. A "szarvakat" hiányoltam az újon, az pedig szarvas hibának bizonyult, mert nem kellenek azok a szarvak már. Remélem rajtam nincsenek, feleségem nem tett a fejemre egyet sem, de ezt csak más láthatja, én nem. Én még nem láttam, de lehet, hogy mások meg kuncognak rajtam. :D
    Lajos! NEM a gépedben van a hiba, s valószínűleg nem a BP rendszerében, szerverében. A IP címek kiosztásának ellenőrzése, fejlesztése volt tegnap késő délután. Világszerte várható a következő két napon a nehezebb csatlakozás a netre, a lassulása a gépeknek, esetenként a csatlakozás ellehetetlenül. A Technikai részen a Fórumban erről már tegnap este írtak, én is olvastam a neten tegnap. Most, amikor beléptem, a belépés előtt, mielőtt megadtam volna a nevemet és a jelszavamat, az ismerős belépési oldal kissé másnak tűnt, mint máskor. Pár pillanat alatt észrevettem, hogy fent jobb oldalon a nyelv választásánál, NEM a megszokott magyar szerverre akar vinni, hanem a DEUTSCH-ra, azaz a németre. Korrigáltam és minden rendben volt, gond egy szál se. (De ettől függetlenül a tegnapi szerencsétlenkedésem bosszant nagyon.)

Utoljára szerkesztett: 12.10.18
    Csacskamacska, Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  11. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Működik működik de ez megjelenik![​IMG]

Csacskamacska és Fatther kedveli ezt.
  12. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Csacskamacska és Fatther kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Lajos! Működik, működik, de az egész világon lehetnek gubancok. A domain név és az IP cím között szoros korreláció van. Mondjuk jót vigyorogtam, hogy tegnap reklamált valaki, hogy lassú a játék etc. No rögvest ment a szokásos üzenet, hogy minden rendben, csak takarítani kellene. Visszaírt a delikvens, hogy ugyan már, az ő gépe ezt, meg ezt tudja és nem nála a hiba. Ismét ment a szokásos - máskor tök jogos - üzenet, miszerint bármilyen jó egy gép, a felhalmozódott sütik azért gondot okoznak, tehát TAKARÍTANI kellene. Ekkor írt be egy harmadik személy, aki beidézett egy cikk részletét, ami az IP címekkel, domainokkal foglalkozott, hogy eszerint éppen a frissítés miatt lehetnek bajok. Persze ezt a moderátor valószínűleg nem tudta, de utána már nem volt javaslat a takarításra. Én már a Technikai részt csak olvasom, oda semmit nem jelzek, nem reklamálok, mert minek? Takarítani saját jól felfogott érdekem miatt szoktam. Meg frissíteni a felhasznált "cuccaimat". Aztán nem is értek én a számítógépekhez semennyire sem. ;):p

Eeeegen! Szóval a világméretben jelentkező gondokat a BP programozói majd rendbe teszik. Hogy oda ne rohanjak! Áááá! Megyek és ma már csak sokára fogok jönni. Addig gondolkodok egy kicsit a világ folyásán, meg egyebeken. :D

Csacskamacska, Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  14. mebajah

mebajah Fórum császára

15. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Nem tudok beleszólni ebbe a társalgásba, mert nem értek hozzá!...és ilyenkor tudjátok jobb csendben maradni!xDxD

Csacska jó pihenést ! Most egy kicsit irigyellek!

Nekem most zsúfolt lesz a hétvégém.....most értem haza....eszek valamit ...egy gyors aratás és ebben a jó időben
    megyek kifelé....egy kis energiát gyűjteni.
    Holnap főzés....igyekezni fogok vele....mert programom is van....vasárnap pedig össznépi bulit tartunk!

A gazt is jó lenne szaporítani....még mindig nem mondtam le a felhőről!

Szép hétvégét!

Csacskamacska, mebajah és Tündi100149 kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az a felhő várhat, mert itt és most az égen egy szál sincs. Gondolom a nyugati csücsökben sem látszik túl sok belőle, úgy hogy tessék csak várni, míg befelhősödik! Nem vagytok messze tőlünk.
    Főzés ma nem volt. Holnap fejtett bableves lesz. Hozzá meg sütök túrós batyut és esetleg lekváros táskát, de kelt és nem hájas tésztából. Élesztő van itthon, liszt is, margarin és cukor is, no meg túró és tejföl a maszathoz. Pár üveg lekvár is van a szekrényben. Háj meg csak bennem található, de abból nem sütök! Marad a kelt tészta. A bablevest az egyik munkatársam úgy hívta, hogy babcsipedő. Gyerekkorában otthon így hívták mindannyian. Volt a két szülő, két lány és nyolc fiú. Nagy család volt tényleg. Most meg a három is annak számít. Szülei régen meghaltak, ő volt a legkisebb fiú, nála csak egy húg volt fiatalabb. De a munkatársam is abban az évben született, mint én. Ő sem mai gyerek.
    Ha jól tudom, holnap munkanap lesz és a gyerekek is mennek iskolába. Munkanap-áthelyezés. De szép szó! Szépen hangzik, de engem alig érint. A boltok szombaton nyitva vannak máskor is, dolgozni már nem kell mennem egy nap sem. Idegeskednem sem kell, csak ha a feleségem idegesít. Meg azok az új kütyük!
    Szép dolgos és pihentető hétvégét mindenkinek!

Csacskamacska kedveli ezt.
  17. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Meg is fogod szerezni.
    A kincskeresést csak ezen a farmon csinálom. Mikor a huszon....-dikra sem találom el, nagyon elegem van. Ennyi időt azért már sok/K/nak tartok egy játékra. Az előzőnél legalább volt egy elfogadható szisztéma.
    Egyébként tetszik az egész elképzelés, meg is szeretnék mindent csinálni.
    Tiszta nyár volt errefelé is. Még néhány ilyen nap kellene, aztán nem törném a fejem a kinti munkálatokon.
    Remélem, Judit nagyon jól érzi Magát!

18. Tündi100149

Ki válogatott?https://board-hu.farmerama.com/inde...állandó-gazdaköri-feladat-2018-október.17212/

Csacskamacska, zsozso577 és mebajah kedveli ezt.
  19. mebajah

mebajah Fórum császára

Csacskamacska, zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  20. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Tedd be a kupiba az állatok helyére.
    BorzongatóXXL,Kriptamécses, Izzó bükkfa,PekánXL,ezek amik 1 kicsit számítanak!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.