Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Nahhh....innen látszik, hogy már nem is nézem,...... mit is zsebelek be!
    A Cukorboszi házra nem emlékeztem.....így gyorsan szaladtam keresni...meg is találtam a Dekorkészitőben!
    Megjelenik, hogy kész....és én eszetlenül rákattintok!
    Pedig már megbeszéltem magammal , hogy este kiteszem őket! / már ami meg van/:p:oops::p

Tündi100149, mebajah és Fatther kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Zsozsó, akkor még újra beszéld meg magaddal, tudod, az ismétlés az kell! :) (bocsi!) Nálam az a helyzet, hogy egy cetlire felírom, ráteszem a billentyűzetre, ennek ellenére nem csinálom meg az adott dolgot, amit felírtam. No, látod, nincs hibátlan ember, vagy, ha van, az jelentkezzen!
    Felváltva gaz és gazdaköri megy nálam. Az ajándékokra még fáj a fogam, mert a remény!!

3. zsozso577

Tudom....Tudom! Ismétlés a Tudás Anyja!!xDxDxD
    Én is cetlizek!....de sokszor annyi van, hogy egy-egy eltűnik!
    Most is itt a lepi tetején....egy....rajta, hogy mikor kell aratni!:p:p Ezt talán nem fogom elfelejteni!xDxD

4. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt, kellemes vasárnapi pihenést!
    Jegyzeteim nincsenek. Néha próbálkoztam, de: fenntartom a jogot, hogy meglepő dolgokat ne csak "más" idézhessen elő a farmomon.
    Dilemmám: Töltögessek? Keddig ültessek, mert a legtöbb ajándék megéri?

Esik, eddig csak szemerkélt.

5. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép jó reggelt!

Temetőbe voltam tegnap olyan szép idő volt.Lesöpörtem a rengeteg falevelet és ültettem árvácskát.Csacska jó sokat főztél jó
    időre le van a gondod.Terike utazol? és ott nincs internet?A cetlizés nálunk is nagy divat főleg a lányom fényképez meg írogat.
    Ma gomboc leves lesz meg milánói unokám imádja, meg régen is volt.
    Itt is borongos,fúj a szél csak 9 fok van.Eventezés halad nyugdijas tempóban.
    Szép 7 végét jó játékot!

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Ma sem fogok itt dolgozni, mert a másik fiamékhoz megyünk reggel unokázni és csak este jövünk haza. Most a "nagy" kislánnyal töltjük majd az időt. :)
    Szép napot mindenkinek!

Tündi1001 és henrietta1223 kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Sötét van, fúj a szél. Nem tetszik. Megyek is, visszabújok még kicsit az ágyba.

Ezt a tolongást! xD
    No, hát azért már rég felkeltem a pótszundi után! - ezt csak azért írom, hogy nehogy azt higgyétek már, hogy még mindig az ágyban vagyok.
    Voltam anyánál, vittem neki ebédet, 3 napra biztos elég lesz neki. Meghallgattam a szokásos szöveget, hogy jaj kislányom minek hoztad? Jól öltözzél fel, mert hideg van! - és ehhez hasonló tanácsokat. Hiába még (majdnem) 65 évesen is a kislánya vagyok...
    Hideg nincs, a reggeli szél is gyengült, már sepregethetek is kint, mert talán nem fogja újra visszakotorni a lehullott faleveleket.
    Gazdaköribe termelek, van vagy 10 receptem, délután eljátszom, most nem érek rá erre. Ajándékoktól függően lehet vetek még e.gazt.
    Jó étvágyat az ebédhez! :)

Utoljára szerkesztett: 21.10.18
  8. zsozso577

Sziasztok!

Terike....én 75-nél tartok....most fejezem be! Inkább töltöm a pajtát!...bár lehet, hogy néha-néha fogok ültetni
    1-1 kört, mert hagyok vetőmagot.....de most egyelőre beleuntam!
    A kicsiken is csinálom....azokon 11-ig szeretnék elérni...aztán ad...amit ad!...a kütyükért mentem inkább.
    Ahogy néztem....kettőt ki fogok tudni szedni.

Itt hűs a levegő....de itt az ideje....eső nem esett....de borus az idő!...tehát csak idő kérdése!

Ebédem lassan kész....aztán a délután még képlékeny, hogy mit is fogok csinálni!

9. mebajah

mebajah Fórum császára

No, kérem szépen!
    A mai nap eredménye:
    learattam az eventest csatni nélkül
    véletlenül a +2-re nyomtam ládanyitogatáskor, így eldöntötte a bahasors, mit ültessek, hisz nem hagyhattam veszendőbe menni.
    Már csak 2 kincset kell keresnem, és a végére érek. Tegnap sok +-t adott. Viszont a malackával díszített ólak minden ráolvasás ellenére
    ragaszkodnak a sárga ajándékokhoz.

10. zsozso577

Akkor már nem kell gondolkodnod! ........Eldőlt!
    Deee...hogy említetted a +2-t....nekem is van! Este meg is nézem....és össze fogom hangolni...a felhővel...a bokrétával és még van
    valami....talán!!!! Hmmm?????
    Közben a kicsikre szaladgálok...csak el ne veszítsem a fonalat!
    Lehet....ott nagy csalódás fog érni....de a kütyük akkor is meglesznek....ez a vigasz!

11. mebajah

mebajah Fórum császára

Az is, hogy a folytatás:elmalmoztam a 4 órást. Csak akkor derült ki, amikor el akartam ültetni.
    De kaptam kriptafát és mályvacukrot. A medúza elkerül. Van 1, legfeljebb a párjáért a boltba kell mennem.
    Mesés napom van:mesefilmeket nézek.

12. Csacskamacska

Ó, Terike, olyat más is tud, nemcsak Te! Ilyenkor jön az újratervezés.
    Mivel tegnap előre főztem, így ma nem töltöttem sok időt a konyhában, viszont annál többet kint. Kert újra felgereblyézve, talán kibír 1-2 napot, utána kezdhetem elölről, míg van levél a fán.

Ha jól emlékszem tegnap raktam ki a titkosakat és berepült egy tengeri! Lajos, nem bosszantani akarlak, de tény, hogy így történt! :)
    Még mindig nem tudtam időhiányában eljátszani a színekkel, de ami késik nem múlik! Ma itt pörgettem egy jót, így gazdaköribe, pajtába nyomatom a rémségeket! Jó látni, hogy a trutyiból, meg az ólakból is párosával repülnek a állatok, meg a trutyi, a fákról is több termést tudok betakarítani. Az Éjféli tölgyem kk-val 24 db-t adott! :)

13. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Azt hittem soha nem érek ide.
    Tegnap is unokáztunk, ma is, olyankor nem nagyon van farm.
    Még csak a Tündi1001-re jött 2 Éjféli,...Csacska a tengeri jó lesz az amit hoztál,nagyon úgy látom azzal kell beérni!

Az érmés is kezd már 1 kicsit unalmassá válni.

14. Csacskamacska

Reggel új erővel, frissen, üdén, mosolyogva ébredjetek!
    Holnap majd jönnek a jó kis meglepik, csak kitartás!
    Jó éjt!

Tündi100149 és mebajah kedveli ezt.
  15. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt Mindenkinek, aki benéz! Unokások, mozgalmas hétvégétek volt.
    Lajos, ezért nem keresek a kicsin. De most kivételesen 4 perc alatt megleltem 1-et. Megvan a 140, a napi 3 külön ajándék.
    Kevertem ma 5-öt, xxl kripta és medúza, az alapfát kivágták alóluk.
    Ma még biztos, eventest ültetek, mindegy, mit ad, ajándék "potyán".
    Kalendárium nyitva.
    Kíváncsiságból elpörgettem mind az 51-et. Fölszedtem minden bájitalt, sárga ólat, terméket. Egyszer láttam 1 6 órás +1-est, no, az nem sikerült. Jókat lehet ezen az időtöltésen mosolyogni. De előnye: sokáig nem kell foglalkozni vele.

Utoljára szerkesztett: 22.10.18
  16. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Terike, mindenki megérdemli a maga jutalmát, csak ki kell várni! Azt olvastam én is, hogy alapfát nem ad, vegyen mindenki magának. Nem díjazom az ötletet.
    Lajos,Tihamér, egy kis élménybeszámoló az unokákról?
    Vegyesen termelgetek, gazt, még akarok színessel játszadozni, de a gazdakörivel is jó lenne haladni, meg a pajta is kong! Egy fenékkel több lovat!xD . majd a földre huppanok!
    Csak paradicsomlevest és köretet kell ma főznöm, így nem táborozom le a konyhában.

Tündi100149 és zsozso577 kedveli ezt.
  17. mebajah

mebajah Fórum császára

Judit,rég rátudok, hogy a kerekemben "8-as" keletkezett, de tökéletesen elégedett vagyok az eventes jutalmakkal. Most legalább egy-egy új is érkezett. Ha csak barkácsot ad a mai kutyulás, megérte.
    A holnapi zárás után még ráérünk töltögetni, szerencsére kaptunk elég időt. Ez tetszik. Az elfoglaltak is tudnak pótolni, haladni, ha akarnak.
    Főzés nincs. A tervezett kinti munka is tolódik, mert most ment el a vendégem. Jót beszélgettünk.
    Apropó! Az egyetlen malacos titkosból valami sima sárga ól lett megint.

Utoljára szerkesztett: 22.10.18
  18. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

A felhők megérkeztek mindenhova,már tegnap.
    Éjféli tölgy még egyre nem sikerült,...épp úgy mint az egyikre a tengeri malac.
    A rémes szinválasztások ma rémesek voltak,...épp úgy mint a ládák,.. ha meguntak bennünket akkor jobb ha félbehagyjuk!

Csacska,...amint megérkeznek az unokák a lakás máris átalakul,...inkább emlékeztet 1 csatatérre,..amerre megyünk mindig helyre teszünk valamit.
    Nagyon tetszik nekik ha valami újat veszünk elő,csak nekik új,de az kell mert Apáé volt!
    Üveggolyók,katonák,tank,ágyú,asztali foci,marsos táska amit hátizsákként is hordható, stb.
    Beszaladgálnak az "elhagyott fecskefészekbe" lefekszenek a heverőre mert Apa is itt szokott aludni!

Egy farmon a Banya tanya már a Házikedvenceknél van.Szokja, vagy szökjön!

zsozso577, Csacskamacska és mebajah kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

80-85 színes keverésem van kb. Itt lett 4 Éjféli tölgy, a Kotkodán 2 db. Még keverek néhányat, jó lenne a Kotkodára is még legalább egy, de jöhet több is. Nekem jó ez, több ilyen, olyan fát is kaptam, meg Teliholdas betakarításnövelőket, meg akármiket, én örülök nekik.

Lajos, ismerős a helyzet! :) Sok mindent elvittek már az unokák, mert az az Ők szüleiké volt. Padlás meg ürült! :) Felfordulás van, de mielőtt elmennek, nagyjából el is pakolnak. Ami marad, meg elrakom én. A lányokkal már ott tartunk, hogy nézegetik az én "kinőtt" ruháim, blúzaim.
    Napsütéses enyhe az idő, ez is tetszik!:)

zsozso577 és Tündi100149 kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelfélét mindenkinek!
    Unokák nődögélnek. A nagyobbiknak egyre többet kell tanulnia, de bírja a strapát a kicsi. Illetve, már nem is kicsi, mert néha már ismét nagynak érzi magát. Elmúlt kilenc éves és kezd kiskamasz lenni a kis-nagy lányból. Majd most fog anya és apa küzdeni az önállósodással. Legalább megtudják, milyenek is voltak ŐK annak idején. :p Hál istennek jól tanul továbbra is. Ritkán pottyan be egy négyes, a többi a "szokásos" ötös.
    A kisebbik is magasodik, súlyosbodik, eszesedik. A mobil továbbra is elsőrangú játék lenne, HA megkapná. A feleségem hagyja, hogy a táskájában kutasson a pici. Élvezettel szedegeti ki a benne lévőket. A mobil az elsődleges célpont, aztán a notesz a hozzávaló tollal. Ha az megvan, leveszi a toll tetejét és nekiáll "rajzolni". Jobb ha az örökirónnal, mintha egy filccel tenné a rajzolást, mert a filcet nehezebb eltüntetni bárhonnan. Az a vékony toll, meg nem fog oly könnyen, szerencsére. Mielőtt elindultunk szombaton hozzájuk, gondoltam egyet és a kerékpár leszedhető első lámpáját beraktam a táskámba. Mikor a feleségem mobiljával ismét sikerült felhívni az egyik rokont véletlenül neki, elvették tőle a kedvenc "játékát". Hogy ne legyen belőle sírás, odaadtam neki a lámpát. Kicsi, egy jó hüvelykujjnyi csak. Mutattam neki, hogyan kell bekapcsolni hátul, meg kikapcsolni és ha akarja villogóra állítani. Kétszer mutattam meg a kicsinek, figyelmesen nézte mit is csinálok, aztán harmadik mutatáskor kivette e kezemből és elkezdte Ő a nyomkodást. Egy percen belül sikerült neki, onnantól az is a kedvenc lett. Rájött, hogy a sötétebb helyeken lehet ezzel világítani. Mászkált a lakásban fel, alá, mi meg csak mosolyogtuk. Ebédnél közelharcot kellett vívni a lámpáért, mert érdekesebbnek találta az evésnél. Igazából nem volt még éhes, de az ebéd elkészült, egy óra felé járt, hát nekiálltunk enni. Utána éreztem, hogy kezdek álmosodni, küzdöttem, hogy ne aludjak el, de megelőztem a kicsit negyed órával. Én húsz percet aludtam. A kicsi jóval többet, mert háromnegyed kettőkor már aludt és fél négykor még nem volt fent. Mi akkor indultunk az állomásra hazafelé. Mondtuk a menyünknek, hogy adjon majd a kis tündérünknek sok puszit helyettünk is.
    Hazaértünk, felhívtuk a fiatalabbik fiamékat. Kérdezte a feleségem, hogy mikor jönnek. A válsz az volt, hogy most nem, inkább mi menjünk el hozzájuk. Legyen úgy! Másnap reggel kisurrantunk a buszállomásra és onnan a szigetközi főúton busszal mentünk hozzájuk az utca végéig. (Szigetközben már nincs semmilyen vasútvonal, a gazdasági keskeny vágányút is régen felszedték.) Ott a buszmegálló, sokat nem kéne gyalogolni. Leszálltunk és mondtam a nejemnek, hogy a taxi előállt, lehet beszállni. Amikor a busz elindult, a fiunk már ott volt mögötte a kocsival. Menet közben a lányokat felszedtük és irány a ház. Kiszálltunk, odamentem Bodzához, a fekete labradorhoz köszönni. Ugrált hisz ismer bennünket, de nem volt kedvem kiengedni a kennelből, ne ugráljon össze minket. Bent a lakásban a nagyobbik unokánk ment a szobájába és hozta is Gombócot a törpehörcsögöt. Kérdeztem tőle: Idehoztad Artúrt? Nem papa, ő nem Artúr, Ő Gombóc. Értem én, de a rendes neve Gombóc Artúr, nem? Gombóc a családneve, az Artúr meg a személyneve. Neked is kettő van. Vagy három, mert neked kettő utóneved van. Neki meg csak egy, az Artúr. A kicsi nagyot sóhajtott és mondta. Jaj papa, fárasztó vagy. A feleségem is kontrázott rögtön, hogy igen, a papa ma nagyon le tud fárasztani mindenkit. Őt is fárasztottam reggel még otthon. Összefogtak ellenem megint. Pedig én áldott jó ember vagyok, csak a feleségem és az unokám nem tudja! Sokat játszottunk hol hármasban, hol négyesben, hol ötösben. Ilyen társasjátékot, meg olyant is. Közben néztek filmet a lányok a tableten, mi meg kimentünk a vízcsaphoz szűrőben cserélni betéteket. Filmet kellett nézni, mert a kicsi egy könyv második kötetét olvassa. A felségem mondta, hogy ő látta a könyvből készített filmet és tetszett neki. Amikor kiderült, hogy van film is belőle nem csak könyv, rögtön rágugliztak. Megtalálták, s ha már megvolt, meg is nézték. Kérdezték, Papa te is nézed? Mondtam hogy engem nem érdekel, megyek ki a konyhába Apának segíteni. Este vacsoráztunk, majd utána lassan hazaindultunk. A fiunk vitt haza négykerekűvel. Minket kitett, felmentünk és elvitte az összegyűjtött újságokat, szórólapokat, amiket az iskolába adják le ősszel meg tavasszal. Hétvégén megint jönnek majd. Megyünk ki a temetőbe. De még mind vissza is jövünk, nem akar egyikünk sem ott maradni. Nem kell elkapkodni kérem! Ráérünk arra még.
    Most már befejezem az írást, lassan felkel Rézi is.
    Szép napot mindenkinek!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.