Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Amennyiben Cserháti Zsuzsáról írtál, [1948. 06. 22. (Budapest) - 2003. 07. 23.(Budapest) ] akkor ő júniusban lett volna CSAK 70 éves.

Utoljára szerkesztett: 12.11.18
    _Ilona49_, zsozso577 és Tündi100149 kedveli ezt.
  2. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szerintem a vers!?!?

3. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Bocsi,nem voltam egyértelmű,bátyuskámmal fél szavakból is értjük egymást......Igen én leragadtam a versnél.
    Cserháti Zsuzsának inkább a hangja,előadásmódja tündöklő,persze a megjelenése is női bájt tükrözött.
    A kettő között kerek 100 év.

4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Úgy látom, hogy jó kis irodalmi kör alakult a topikban.
    Volt énekes....volt művész...aki szavalt!
    Mindenki jól érezte magát!

Egy gondolat motoszkál a fejemben....hogy a kedves vendég....aki hozta a harmadik versszakot...
    miért törölte a hsz-t? Nem szabad?..... vagy? ....el sem tudom képzelni.

Lassan bezárom a farm kapuját és megyek aludni.
    Jó éjszakát kívánok!

Fatther, miklos4949, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Még ezt találtam:

Fatther, miklos4949, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  6. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szervusztok!

Szia!

Az "elkövető én voltam". Magam írását töröltem.

Csak azért, mert a topiclakók ugyanakkor érkeztek, bekapcsolódtak a játékba, felpörögtek a posztok...
    Duplán, triplán volt olvasható az általam írt versszak, és nem akartam megbontani, megzavarni az önkéntes versmondó játékot.

Ilona jó játékmester, igazi ötletgyáros. :)

Ti, többiek pedig vevők vagytok a játékra, játékba hívhatók vagytok bármikor. Jó a csapat. :)

Nekem máshol akadt munkám, így "angolosan távoztam", de a nyomok árulkodtak. :)

Fatther, miklos4949, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  7. zsozso577

ÁÁÁÁÁ... nem kellett volna törölni....tudunk alkalmazkodni!:) és biztosan nem lett volna meg többször....
    az utolsó törölt volna....ahogy én is!:)....aztán hiányzott a versszak;) és Te is.

Fatther, _Ilona49_, miklos4949 és 2 más kedveli ezt.
  8. mamarygen

Nélkülem is összejött a verses játék.

Így volt ez jó. :)

Gondoskodtatok a zenés, képes, művészeti körítésről is.

Mindenki hozzáadott a játékhoz egy kicsit magából, egyéniségéből, amivel egy kerek nagy egész lett a versmondás ötletéből.

Nekem a láthatatlan szerep jutott, ahogy a "munkámból" is kitűnik.

Fatther, _Ilona49_, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  9. Tündi100149

Mamarygen,Te tudod hogy itt a játékban is amiből 2 van az már nagyon jó,..szerintem senkinek nem ártott volna,..inkább 2x mint 1x-se.
    Az talán nincs előíva hogy moderátornak ilyent nem szabad?!?!
    Senki nem fog megsértődni ha közénk írsz,..sőt!

10. mamarygen

Szia!

Nincs tiltó szabály! Soha nem is volt. :)

Azt el kell tudni fogadni, hogy egy összeszokott társaság nem "igényli" a moderátori jelenlétet. Van akit feszélyez, van aki nem nézi jó szemmel. Emiatt inkább csak láthatatlan a jelenlétünk. Jobb a békesség.

Ma sikerült túltengenem itt. Ezt én nem szeretem a magam részéről.

Jó beszélgetést, nyugodt éjszakát kívánok Nektek!

Fatther, _Ilona49_, miklos4949 és 2 más kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Szia!
    Legközelebb maradj velünk, örültünk Neked! :) Tudjuk, hogy más a munkád, de, amennyiben időd és kedved van, akkor ne "távozz angolosan", légy a játszótársunk!:)
    Egyszerre írtunk. Megértelek és tiszteletben tartom a döntésed!:)

Utoljára szerkesztett: 12.11.18
    Fatther, _Ilona49_ és Tündi100 kedveli ezt.
  12. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Nyugodalmas jó éjszakát![​IMG]

13. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Megpróbáltam ,a reakció változatlan volt. Ami nem megy nem erőltetem,mert többel kötöm be.
    Jóéjtre ez a második próbálkozásom,az első elszállt. Remélem most több sikerrel járok:
    ……"álmodj olyakat,amiben
    Legnagyobb kedved telik."

14. Csacskamacska

Te is!
    Jó éjt Mindenkinek!

Tündi100 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  15. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Bagolytársak! Az egyik kedvenc versem sikere után a nap megkoronázása:" A szavak szárnyán",nemrég kezdődött egyik kedvenc filmem a Story4-en.

Utoljára szerkesztett: 13.11.18
    Tündi100149, Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  16. zsozso577

Jóóó reggelt kívánok!

Nagyon szürke és friss reggelre ébredtem....egyelőre még kilátok az ablakon...nincs köd.

Szia
    Én is....én is néztem!
    Már napközben amikor reklámozta...... elhatároztam, hogy néznem kell! Én most láttam először és nem csalódtam!

Tündi100149, _Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
  17. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Valóban (bocs' nem figyeltem eléggé), a vers pár nap múlva valóban 170. éve lesz, hogy íródott.
    Megzavart ".... a szépsége változatlanul tündököl!" "szóhasználat, Zsuzsára értettem, s nem a versre.

Igen, amennyiben olvasod a klipp alatti hozzászólásokat egy példát kiragadva ".......hát igen,a HANG az HANG!", de mindemellett valóban egyet kell értsek az általad írtakkal (is).

Update:

A figyelmetlenség "ára", itt maradt a tegnap íródott hozzászólásom.

Csak egy gondolatom lenne a hozzászólásoddal kapcsolatban.
    Régen is voltak úgymond játékosbarát (sőt, nagyon jópofák is) modik és most is vannak.
    Jelenlétével (szerintem) egyáltalán nem zavarja a topik hangulatát (sőt....), s nem biztos, hogy csak akkor kell vagy lehet "megszólalnia", ha gond, probléma, ..... stb. van.
    Néha szinte jó "kiírni" (vagy elmondani) magunkból dolgokat - most pl: ezt a kis szösszenet verset - és nem fog összedőlni a világ, ha az egyik hozzászóló éppen a moderátor.

Még egy apróság, ezzel kapcsolatban: "....Ma sikerült túltengenem itt....."
    Akkor ez azt jelent/het/i, hogy a többi topikban is minden a legnagyobb rendben van.

Mosolygós szép napot kívánok mindenkinek.

18. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Kilátok az ablakon, sőt, a napsütés is egyre erősebb!:) Meleg azért nincs.
    Gazdaköribe termelek, "érnek" a felhőre való kütyük.
    Ma temetőkbe megyek, vázákat téliesítem, mécseseket összeszedem. A virágoknak még szépeknek kell lenni, mert itthon is azok és fagy nem volt.
    Délutánra vasalás van betervezve, valamint valamilyen leves főzése. Útközben majd kitalálom.

Ilona, Zsozsó, nem láttam a filmet, de majd pótolom!

Tihamér, volt már előadás a reklámról? Érdekelne, hogy mi érdekeset hallottatok róla?

Tündi100149 és zsozso577 kedveli ezt.
  19. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Halihó! Kedvetek szerinti szép napot!
    Sikerült felébrednem annak ellenére,hogy 3,26 kor tértem nyugovóra,de a film után álom-manó elkerült így végre visszaolvastam a kényszerszünet miatti elmaradásom.

mamarygen!Köszönöm értékelő szavaid.El kell azonban árulnom, egyik hibám -a jónéhány közül-,hogy nagyon zavarba jövök a dícsérettől.
    Társaimhoz csatlakozva megerősítem: a moderátor is emberből van! "Az összeszokott társaság"mindenkor,minden "vendégművészt" tárt karokkal fogad.Feszélyről szó sincs,a rossz szemre meg jó szemüveget teszünk.Egyébként meg a görbeszeműek hamar megszöknek tőlünk. Én úgy látom erről magadnak kell meggyőznöd magad.
    A kikacsintás azért nem áll távol tőled sem.

Bátyuskám! Az Arany Bika "duhajkodó hely" nagyon kedves a szívemnek,ott ismertem meg életem párját,és bohó ifjú korunkban gyakran táncoltunk,szórakoztunk ott akár hajnalig. Sok-sok felejthetetlen szép emlék!
    Vegyes érzelmekkel olvastam a "hópelyhes " előszobátokról,a kis ördög azért kibújt belőlem:milyen jó is,télen nyithatsz
    jégpályát,persze fizetőst.
    A közelgő cserenaphoz: a nosztalgia farmomon még nincs malackám,egyet majd átirányítok,de kriptamécsesem sem és én nem voltam olyan előrelátó,mint te,nem hagytam a pajtában,pedig itt van 5 vagy 6. Az 500 farmpengőt sokalom érte,a "skótságom" a játékban is utólér.Mocsáritölgyem nekem is csak egy-egy van,szilfám pettyesfűzem,sivatagi rózsám zéró. Júdásfát tudok küldeni,van négy.Szóljon akinek hiányzik.
    A trágyagyártással ugyancsak jóljártál,2800-ért kellett néhányat vennem,mintha a fogam húzták volna.
    Folyt köv. megyek aratni.

Utoljára szerkesztett: 13.11.18
    Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  20. Tündi100149

Szép napot!

Fiatal korunkba mi sem voltunk "angyalok".

Nosztalgia farm az az M.....malacka átjavítva kriptára,Kriptamalac!
    Most hirtelen úgy voltam csak néztem mint "Jenő a moziba",..nem tudtam mi az a Mocsáritölgy,..azt hiszem leeset,..még jó hogy nem dőlt ki!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.