Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!

Előszoba előnyt élvez,..ide is néha benézek,...menne gyorsabban is de olyan sokszor el kell szaladni valahova,akkor pedig nem megy a munka.

Minden Erzsébetnek Boldog névnapot!
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

2. mebajah

mebajah Fórum császára

Erzsébetek, Zsozsó!
    Köszöntelek!

Erzsébet nap

Az ősz s a tél kapujában
    sorban nevek állanak.
    Erzsébet fénylő közöttük,
    ragyog, mint az őszi nap.

Előtte fák titkos fényben,
    rőt levéllel, csillogón,
    Mögötte a fehér hó hull,
    átlépvén bús őszutón.

Óh, Erzsébet, milyen szép vagy,
    mégis szeszélyes valál.
    Néha reggel még ősz az úr,
    de már tél van délután.

Királynője magyaroknak,
    örök emlék ez nekünk.
    Ámde neved nem enyészik,
    egyik nagy-nagy ünnepünk.

Böbe, Zsóka, Elizabeth,
    Liza, Zsike, Bözsike.
    Anyánk, húgunk, nejünk neve,
    míg nővérünk Erzsike.

Tüzes tekintetű Erzsók,
    te hoztál fehér havat.
    Mégis forró a te lényed,
    s e hó még oly olvatag.

Eliz tudja, Böbe még nem,
    hogy milyen a szerelem.
    Kívánom, hogy névnapotok
    számos, s nagyon szép legyen!

Erzsike, én megköszöntlek,
    Böske néni figyelj rám!
    Kívánok sok boldogságot,
    ezen a szép délután!

Aranylány, _Ilona49_, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  3. miklos4949

miklos4949 Törekvő

Zsozso! és Minden Erzsébet,Jolán!
    Sok-sok sikeres,örömteli névnapot,jó egészséget.!!!!!!!!!!!!

mebajah, Fatther, zsozso577 és még 1 ember kedveli ezt.
  4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Terike, Ilona és Lajos köszönöm szépen, a köszöntést!

Képet nem tudok hozni....de sok szeretettel megkínállak bennetek....van sok-sok süti és egy kis itóka is!
    Egészségünkre!

Aranylány, _Ilona49_, mebajah és 4 más kedveli ezt.
  5. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Sok szeretettel kívánok boldog névnapot én is az ünnepeltnek!

_Ilona49_, mebajah, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  6. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Hoztam képet!
    [​IMG] és a vers mellé italt[​IMG]

Fatther, _Ilona49_, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  7. mebajah

mebajah Fórum császára

[​IMG] Jó reggelt!

8. zsozso577

Jóóó reggelt kívánok!

Még egyszer köszönöm....köszönöm Mindenkinek!

Készülődök....fogorvoshoz megyek....egy vizsgálat lesz és egy kicsi beavatkozás....remélem, hogy rendben lesz
    minden....én nem érzek semmi rendellenest!.....Meglátom!

A tegnapi hónak ma reggelre csak egy kis nyoma maradt....pár kocsi tetején még maradt egy kicsi mutatóban.
    Elmosta az eső!
    Kiváncsi vagyok, hogy Karácsony fehér lesz?....vagy szomorú szürke???

Este egy kicsit jobban elmélyedtem az eventbe...számolgattam! Talán-talán ha meg lesz a 100 minijáték....akkor a másik
    oldal is kész lesz!....vagy még 1 kell.....talán! Attól is függ, hogy ezután hogy fogok játszani.
    Borzasztó vagyok! A kicsiken simán csinálom....a 70-t......itt a nagyon pedig agyon izgulom, mert van egy kis tét!
    :pxD:cry:

mebajah, Fatther, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Terike köszönjük a "reggelit!":)
    Zsozsó, még nem nagyon számolok, termelek, malmozom és kutakodom. 66-71 pontokat sikerül elérnem. Kis farmokon gyakoroltam, memorizáltam a képeket és ez az eredmény. Ennél rosszabb ne legyen! Kotkodán jobban állok, ott volt 2x 6 órás bónuszom.

Ügyintézős napom van, bank, anyának OTP, stb.

Hó csak tegnap reggelre volt egy kicsi, most szitál valami és fúj a szél.

mebajah, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  10. Aranylány

Aranylány Utánpótlás-írogató

Sziasztok! Utólag Kivánok minden kedves Erzsébetnek, Nagyon sok Örömet, Boldogságot Névnapja alkalmából! Elnézést hogy nem tudtam itt lenni, de ez a ronda időjárás sajnos kinyir, egész éjjel,és nappal elég ramatyul vagyok a szivem és a cukrom miatt. Bocsi. hogy haladtok?,Nálunk egy szem hó még nem esett, csak a szél nagyon fúj.

mebajah, Tündi100149, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Ari, jobbulást! Képről majd bagolyban! Szelet én sem bírom, szerencsére délutánra már csendesedett
    Esik az eső szinte egész nap. Ügyintézés sikeres volt. Délután még csináltam egy kis szilvás gombócot. 2 napig azt eszem, valami levest főzök majd elé holnap.
    Haladgatok, holnap a felhőt megszerzem, de még hol a vége?

12. zsozso577

Sziasztok!

Ari! Köszönöm......és....Jobbulást kívánok!

Itt a csücsökben ma kivételesen nem fújt a szél....de mindig esett valami! Reggel eső...utána havas eső!
    Ráadásul hideg is volt....az esernyőt tartani kellett....de az ember keze elfagyott!...elő kell keresni a kesztyűket is!

Az eventtel haladok....már látom a végét! Reggel megszereztem és beüzemeltem a felhőt.....a másik
    oldalon bezsebeltem a tengeri malackát!
    Most irány a póni!

Csacska....nagyon finomat főztél! A szilvás gombócot imádom!...és nagyon régen ettem! Nyami...nyami!!!!

_Ilona49_, mebajah és Csacskamacska kedveli ezt.
  13. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!

Délután volt még olyan 15-20 perc az aratásból,.. nekiálltam másnak,pár óra múlva eszembe jutott hogy aratni kellene, na így aztán lehet haladni.
    Nálunk a hegyek magasak,a hegytetők havasak![​IMG] Sőt a hegyet alig lehet látni.

14. Csacskamacska

Zsozsó, gratulálok! Ügyes vagy!
    Lajos, nagyon belemélyedtél a lakásfelújításba! Szépek lesztek, jó lesz látni a munkád eredményét!:)

A piacon láttam a szilvát, gondoltam még veszek egy adagot, mert én is nagyon szeretem a gombócot.

Pihenjetek jól, jó éjt!:)

15. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Így állok most.
    Véletlenül/röpke félóra/ eltaláltam az arányt, de teljes homály.
    Tegnap gletteltem, ma plafont szeretnék javítani.Új nevem: Mekk Elek

16. zsozso577

Jó reggelt kívánok!

Csacska....ha én ügyes vagyok....akkor Terike csillagos szuper ügyes! Gratulálok hozzá!
    Mekk Elek nálam is jó lenne! Tudnék munkát adni neki! Sajnos én ezekhez nem értek!

Lassan készülök és elindulok! Ma is van 1-2 dolog amit el kell intézni!

Hideg van.....és még mindig esik valami! Brrrrr....brrrrr!!!!!

17. mebajah

mebajah Fórum császára

Még jó, hogy a srácok igen.

18. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Kint ronda, de a lelketekben legyen szép!
    Terike, kedvet kaptál Lajostól? Ilyenekhez én nem fogok hozzá, mert abból semmi jó nem sülne ki! Gratulálok a teljesítményedhez! remekül haladsz!
    Zsozsó, ne Mekk Elek legyen az, akit dolgoztatnál!

Kinézni is rossz, szomorkás, csepergős, tócsás, meg hasonló.
    Most nem érek rá kutakodni, indulok én is, majd délután, s akkorra a felhőm is elérhető lesz számításom szerint!

mebajah, _Ilona49_ és Tündi100149 kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Az attól függ. Ha a fal, mennyezet glettelése, ahhoz tán még igen. De Mekk Elek ezermester EREDETI szakmájához kevéssé értenek a fijjug. Kicsi lehet annak az esélye, hogy szépen tudnak varrni, mert Elek mester alapszakmája a szabóság. Ahhoz értett, a többihez, mint a mesékben, filmekben láthattuk, nem. Nem véletlenül verték le a cégéreit a házáról. :D
    Jó napot mindenkinek!
    Ebéddel készen lettünk. Vettem tegnap egy kilogramm savanyított káposztát. Annak a felét szalonna kisütött zsírján megpároltuk. A kisütött szalonnát, - ami kockázva volt - burgonyás tésztába tettük, majd feleségem őméltósága megformázta gombócnak. Ő szebbre tudja, akarja készíteni mert nekem csak a cél a fontos, a gombóc külleme nem annyira. A tésztát én dolgoztam össze, ahogyan a pityókát is a tésztához. Ebédre tehát szalonnás gombóc lesz, köretnek párolt káposzta, ami őrölt borssal és őrölt köménnyel lett fűszerezve. Aki akar majd tesz a tányérjában lévő gombócokra tejfölt. A leves meg ... majd meglátjuk. Azt majd ez után fogjuk kitalálni.
    A savanyú káposzta másik feléből meg székelykáposzta lett, ami még fő, de mindjárt kisurranok és megkukkolom, hátha már jó. Nem szeretném, ha a hús a káposztában túlfőne. Az majd csak hét végére lészen déli étek. Kimentem, megnéztem, a székelykáposzta jó. Lekapcsoltam és rajta hagytam a lapon. Mivel kerámialapos sütőalkalmatosság, tartja még egy ideig a hőt. Feleségemet megkérdeztem, milyen leves legyen. Rövidre zárta a témát. Semmilyen! Igazából ÉN vagyok kettőnk közül a leveses.
    Tegnap kipihentük a hétvégét. Unokáztunk rendesen. Péntek este a nagyobbik nálunk aludt, meg szombaton is. Apja szombaton jött délelőtt, tett-vett a lakásban. Este hazament, de vasárnap reggel ismét jött. Muszáj volt otthon lennie, mert az egyik cicájukat megmarta egy másik jószág. Elvitték orvoshoz, az adott nekik gyógyszereket. Az unokám adta be a "drogot" a macseknek, de egyik nap etetés közben a cicus foga beleakadt a körme mellé és megszúrta, harapta. Nem méregből, de ez történt. Másnap reggel egy piros csík húzódott az ujján felfelé. Az orvos szerint nem valószínű, hogy veszettséget kapott volna a macsektól, aki otthon karanténban van tartva, de majd kiderül. Az állatorvos mondta, hogy a macska esetleges veszettségét be kell jelenteni a hatóságnak. Az állatorvos meg alapesetben nem az. Az illetékes állatorvos meg azt mondta az ÁNTSZ-nél, hogy ő nem veheti tudomásul a fiam bejelentését, azt a családi/körzeti/háziorvosnak kell megtennie feléjük, mint hivatalos szervnek. Irány a háziorvos, aki értesítette a hatóságot, aki, ami már tudott, illetve hallott róla véletlenül, de hivatalosan ugye nem. Miért lenne egyszerű az ilyen bejelentés? A cicát rendszeresen kell etetni a karanténban, tehát fiamnak otthon kellett lenni minden nap. Felesége, aki a hétvégét egyetemi találkozón töltötte háromszáz kilométerre, szintén nem tudott egyszerre két helyen lenni. Eredetileg úgy volt, hogy a kicsi és az apja is nálunk lesz péntek-szombat-vasárnap. Ez nem jött össze.
    Visszatérve a villamos munkálatokhoz.Van, amihez ő jobban ért, mint én. Ha már egyszer villamosmérnök, meg villamosipari technikus, a delejjel kapcsolatos dolgokat ráhagyom. Vasárnap délelőtt megjött az idősebbik fiunk a feleségével és a kisebbik tündérrel. Azt követően, mivel ő is ugyanolyan végzettségű, mint a fiatalabbik, ketten matattak a villamos berendezéseken. Én meg a nejem a csemetékkel foglalkoztunk, bár tíz perc "összemelegedést" követően, már csak néztük a két unokatestvér játszadozását. Ebéd után kisebbik fiam elvitte a nagyobbik unokát, mert hozták a feleségét Győrbe, ahonnan már ők vitték haza. Az idősebbik fiamék meg este mentek haza Budára. Jó dolog unokázni, de sajnos ennyi évesen már biz fárasztó tud lenni. De nagyon jó dolog az unokázás!
    Menyem mondta, hogy szombaton Győrben az édesanyját köszöntötték, ott a kicsi nagybátyja, egyben keresztapja is játszott a picivel. Volt, mikor egy vadgesztenyét vett a markába, majd egyik kézből a másikba tette, s arra biztatta a kicsit, találja ki, melyik kezében van. Hat-hét próbálkozás után a csemete - aki még nincs tizenhat hónapos - megunta a keresgélést, felkelt, odament a kis teknőhöz, amiben az utcáról behozott, játszásra váró gesztenyék voltak, kivett egyet, majd visszament a nagybátyjához. Elé állt, kinyitotta a markát és mutatta, hogy neki is van. Közben meg széles szájjal vigyorgott rá. Aztán hátrakapta a becsukott markát, majd elővette és a keresztapja elé tartotta, hogy találja ki Ő, hogy melyikben van az a gesztenye. Az csak nézett, megcsóválta a fejét és mondta.
    - Három gyereket neveltem fel. De egy sem tett velem ilyent, mint ez a tökmag.
    Ez van. Nem egyformák a csemeték sem.
    Szebb napot, mint amilyen nálunk van! Illetve nincs, mert napok óta nem láttam a Napot. Ellopták!

20. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot,...Mekk!

Valóban,..eredetileg Gépkocsivezető voltam több mint 40 évig,.....a másik Épületüvegező,..ne is mondják a fiamnak,menj előlem "talán üvegesvolt apád"mert igen! Ami nem éppen szakmába vágó az már Mekk Elekes!
    Késsel is szelem az üveget,..senki ne próbálja!

mebajah, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.