Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

..ugyanakkor hatalmas! :)

Gyerekeink azt látták, hogy sokat olvasnak a szülei, így rájuk is ragadt. Fiacskám a paplan alatt, mert rászóltam 23 óra tájékában, hogy aludni kellene. Meg is volt perzselődve a paplanhuzat. Kedvence az Egri csillagok volt. Rongyosra olvasta szó szerint a könyvet. Ma a lánykájának segít a házi feladatban és a kis "haszontalanka" ki is használja az apját, nem olvasta el végig a könyvet, helyette az apját faggatja.
    Nagyon sokat olvastam, ma már lényegesen kevesebbet. Sajnos a szemem könnyezik egy idő elteltével.

2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Megjöttem a egyetemről, okosodtunk megint. Avagy régiesen mondva, esmeg. A mai prédikáció a digitális forradalomról szólt. Mi a digitalizáció, mi a számítógép, mi az internet meg egyebek. Nem annyira tudományos, inkább ismeretterjesztő volt. Semmi száraz szöveg, hanem ábrák, jó előadás, érthető mindenkinek. Még az ilyen öreg nyuggernek is, mint én vagyok. Ha valaki kicsit megkapirgálja a számítógép és csatlakozó tudományok fejlesztőit, nagy embereit, meglepődik, milyen sok magyar, magyar származású volt, van köztük. Bár én tudtam, de a jelenlévők nagy részének újdonság volt, hogy a táblázatkezelő program (Excel) is magyar származású emberke (Charles Simonyi, alias Simonyi Károly készítménye. Ő a második magyar, aki a világűrben járt. Az édesapja is jeles tudós volt.) Meg Neumann János, a játékelmélet nagy hírű megalapozója. Sőt még Kempelen Farkas is, a sakk-automata kitalálója bő kettőszáz évvel ezelőtt. Meg, meg.
    Zsozsó! Bár ha fejre állítanak is tudok olvasni, de én arra gondoltam, hogy a velem szemben ülő csemete kezében lévő könyv, nekem "fejreállva" van. De a labdát én adtam magasra, más meg leüthette. :)
    Én MINDIG tudtam, hogy áldott jó szívem van, ezt csak a feleségem és a nagyobbik unokám vitatja. Lassan meg már mind a kettő unoka, nem csak az egyik, mert feleségem képes lesz őt is elrontani. Addig magyarázza neki, hogy a papa rossz, hogy a végén még elhiszi. Pedig én ugye maga a megtestesült jóság vagyok. Mert egy hibám van csak, a túlzott szerénység. :p:D
    Jó éjt mindenkinek! Éééés jó eventezést!

Fatther, linzenpolc és _Ilona49_ kedveli ezt.
  3. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!

Lehet hogy javítva van de én nem látom!
    Kastély játszótér
    Érési idő: 20:00 óra
    Szükséges szint: 3.
    Tapasztalatpont: 6.700 TP / BTP
    Tárgy mérete: 2x2
    Kihelyezhető: minden területre (kivéve: Teliholdas terület, Kísértetjárta kúria és Gombaerdő)

Ezeken kívül bárhol kihelyezhető? Mert én nem tudtam kihehezni a felsoroltakon kívül bárhova.
    Fél öt körül eszembe jutott hogy valami van még valahol, lassan már be is érik.

Arattam, nem látok 1 foltot sem,..akkor mi adja és hol?

Utoljára szerkesztett: 22.11.18
  4. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.
    A foltok nem felröppenők... nézd meg az eventes felületen, az ismertetőn (amikor oda belépsz) a kis ikonok információját...

A kastély játszótér a farmra, szédült szántóra, erdei tisztásra, szigetre is kihelyezhető.
    A házi kedvenc futtatóba a 4. fejlesztés után kerülhet...mert ott kap tp-bónuszt a tárgy.

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/Édes-otthon-top-3000-2018.17413/

Fatther kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Tihamér, akkor megint egy érdekes előadás volt és érdemes volt elmenni! Nem is gondolnánk, hogy kis országunk hány felfedezővel,
    tudóssal büszkélkedhet! Az egész világ sokat köszönhet nekik! Egyszer összeírhatnánk országunk híres embereit, kik munkásságukkal megkönnyítették, szebbé, jobbá tették az emberiség életét!
    Nyugodj meg, mi tudjuk, hogy a világ legjobb, legszerényebb embere vagy!;) Feleséged csak viccel veled! :)
    Lajos, még ki sem raktam, jó, hogy írtál róla!

Utolsó aratás is kész, megyek aludni! Jó éjt, mosolygós ébredést!

Fatther, zsozso577, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  6. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Szép napot kívánok!

Most megint szembesültem azzal a hibával, hogy csal a rendszer!:p;) Tudom, hogy van tudományos magyarázata....
    de akkor is elgondolkodtató....amikor az ember szembesül vele....ez már nem az első alkalom volt.
    Kicsi farmokon is ültetem a gazt az kinyitott területen!
    Tehát azonos kockák és azonos vetés....mert sorba megyek....így biztosan nem hagyok ki farmot..
    Reggel...ahogy arattam....volt 1-2 farm...ahol kevesebb lett a gaz....igaz...csak pár db-vel....de akkor is kevesebb.;)
    Nem csinálok belőle gondot.....de már nem egyszer fordult velem elő.....de előfordult....és most is!

Reggel jól elaludtam.....egy kicsit mérges is voltam....mert így újratervezés jön a mai nappal kapcsolatban!
    Ebédem nem sokára kész lesz....még boltba kell menni....de most egy nem rég kinyitott hmarketbe megyek.
    Nincs messze tőlem.....így ha esetleg sok mindent is veszek....simán el tudom hozni.

Az idő szürke és ködös....most nem esik semmi!

7. Tündi100149

Szép napot!

Zsozso itt reagáltál az írásomra,...az amit itt olvastunk már nincs az eventismertetőben,a foltokkal kapcsolatban!
    Nem mintha különösebben érdekelne,sőt egyáltalán nem.
    Tündinek többször is elolvastam mert Ő nem látja csak hallja,és nem értettük hogy van ez akkor ha nincs felröppenő akkor hogy jöhet aratásnál.
    Othep hozta a linket hogy olvassam el,ezt már hiába olvasom,ez már nem az eredeti itt már javítva lett.
    (hiába olvastam tudom nem nekem van igazam(megvezetnek?) talán jobb ha ritkábban jövök)

8. zsozso577

Sziasztok!

Jajjjj....de hogy! Gyere csak.....gyere!

Elolvastam az ismertetőt ....akkor is.....és most is!
    Mit mondjak????!!!!! Ez nagyobb gáz!!!!! Nem adja....nem küldhető....stb.....de hát akkor honnan kerül?????
    Aratásból????? Nemmmm????? Hmmmmm????!!!!!
    Nekem nincs egy darab sem!....eddig!!!!! .....bár nem is zavar!!!!!!.....de van zűrzavar a fejemben!....vagy űrzavar?????

9. Csacskamacska

Sziasztok, szép napot!
    Délelőtti körömet lejártam. Bolt, piac. Lassan már nem is olvasom az ismertetőket, majd játékközben kiderül, vagy beborul. Vetek, aratok, vetek, aratok... Nekem a két nagy farm sem egyforma soha! Felröpiben meg pláne! Már nem is foglalkozom vele, nézem mennyi kell még és termelek rövidet, vagy hosszút, aszerint, hogy melyikre mi kell. Néha módosít az is, hogy az egyik farmon kipörgetek egy terményest, a másikon meg nem. Igaz, ezek a bónuszok nem kényeztetnek el a gyakoriságukkal!
    Délután főzök és sütök "Puderes cicát", holnap viszek belőle anyának is.
    Esni nem esik, de szürkeség van, jobb bent, mint kint.

Fatther, _Ilona49_ és Tündi100149 kedveli ezt.
  10. zsozso577

Csacska....azt tudom, hogy a farmok közt nagy a szerencse-faktor.....de én most az egyszeri azonos területi aratásról írtam.
    Minden farmon...azonosan raktam ki a földeket és ennek elvileg....egyformának kellene lenni....kivétel....ha egy-egy terület kimarad....
    az egér hibája és vagy....az én figyelmetlenségem miatt.
    Pedig a reggeli aratásnál 1-2 farmon kevesebb gazt észlelt a rendszer....lehet????....túl gyors voltam!xDxD
    Mire észbe kapott a rendszer agya....én már tova mentem!:p:pxDxD

A nagy hajszát befejeztem....már nem kell keresgélni....valahogy nem szerettem meg! .....pedig számomra az ajik
    nagyon jók voltak!....és így nem is panaszkodom!

Most még nyitva van a rémséges is....van mit kapálnunk!...itt viszont elvesztettem a fonalat...így azt ültetem...amiből kevesebb van.

11. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Mai VV event majdnem letudva. Persze, a holdast is elfelejtettem, mint az újon az aratást. Az utolsó 2-ből csak az elsőket tervezem megcsinálni/most/.
    Nem részletezem az időt, de nem dobja föl a kedvem.
    Most tyúkozok, van 1 arany gágá a piacomon, jó lenne megvenni. Nem olcsó, de legalább ilyet is látni.
    Nálatok nincs véletlenül, hogy legalább megközelítőleg tudnám az árát?

Már nem kell gyűjtenem, elvitték az orrom elől.

Fatther, zsozso577, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

El vagyok veszve itt is, meg a valósban is. Fejem is megfájdult, most jó, hogy egyedül vagyok, így nincs aki nézze, hogy lecsúsztam a béka feneke alá.

Fatther, _Ilona49_, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  13. mebajah

mebajah Fórum császára

Tetszikeltem, de csak jelzés.
    Kezet foghatunk, épp most vettem be a cataflamot. Tudod, hogy ha fáj a fejed, és bogyó kell, kávéval a leghatásosabb?

14. zsozso577

Én tegnap voltam hasonló cipőben! Nem vagyok egy fejfájós típus.....de tegnap mérgeztem magam....be kellett venni egy
    analgetikumot...ma talán valamivel jobb.
    Vagy a meleg front az oka....nálam jelenleg van más is....ami okoz egy kis fejfájást! Remélem, hogy jól fog megoldódni.
    Dolgozom rajta!

Az Édes otthon eventnél....Ti megcsináljátok teljesen?....vagy szelektáltok?
    Neeem tudom, hogy mit csináljak!!!!

mebajah, Fatther, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Akkor mit szóljak én a mérgezésről? Naponta 12 féle gyógyszer, 13 db, HA nem kell bevennem vízhajtót. Akkor 13 féle bogyó, összesen 15 db. (Van közte 3 vérnyomáscsökkentő, kettő vérrögképződés-gátló, gyomorsavszint-szabályozó, húgysavcsökkentő, káliumpótló.) És semmi fájdalomcsillapító nincs benne. Ha azt is kell bevennem, az még pluszban jön hozzá. Fél éve még kétféle "dilibogyó" is volt a belső részek "nyugtatására", ma már nem kellenek. Csökkentették a vérnyomáscsökkentő adagját is. Időnként az ízületek karbantartására is kell(ene) szednem glükózamint, napi 2 tablettát. Három hónapig, aztán három hónap kihagyás. Én tényleg mérgezem magamat.
    Ma voltam kardiológusnál. A körülményekhez képest jól vagyok, az agybajon ő sem tud segíteni. :) Ha márciusi kontrollon is hasonló állapotban fogok leledzeni, akkor majd ritkábban kell mennem hozzá. Javaslom mindenkinek, hogy maradjon egészséges, mert a betegség, a betegségek sok bajjal, nyűggel járnak. Tessék őket nem beszerezni!
    Szép álmokat minden szorgalmas gazdának!
    Ja! Míg el nem feledem. Ha valaki esetleg nem tudná, a nem felröppenő foltokat - az ÉN olvasatom szerint - csak az eventes területen lehet beszerezni. Ha nem, akkor valamit nagyon félreértelmeztem. Valamiféle ezüstládákat is emlegettek.

16. Csacskamacska

Bizonyára a melegfronttól fáj a fejem. Sajnos nálam a korral jött elő, mert felőlem aztán jöhettek, meg mehettek a frontok, nem éreztem belőle semmit. De, úgy 2-3 évvel ezelőtt megváltozott a helyzet. kellet neki egy kis idő, míg rájöttem, hogy mi okozza. Amennyiben tehetem, akkor nem veszek be gyógyszert, hanem megpróbálom kialudni. Sokszor bejön. Most is ezt fogom tenni, már készülődöm a lefekvéshez. Igyekszem nem betegnek lenni, de ugye ezt nem én döntöm el, csak esetleg tenni tudok valamit ellene.
    Kávét nem iszom lassan 10 éve, gyógyszert is ritkán veszek be , így nem tudom, hogy a gyógyszerrel mennyire lenne hatásos.
    A tésztámból az első tepsivel nem volt gond, de a másodig adag "kakaós" lett, azaz kicsit barnára sült...
    Az Édes otthont még áttanulmányozom, jelenleg 2 ház van kész.
    Mivel az agyam sem forog már rendesen, így elköszönök, jó éjt!

mebajah, Fatther és _Ilona49_ kedveli ezt.
  17. Tündi100149

Tartsd magad, a béka feneke még nincs is annyira lent mint a bányászbékáé,..na az milyen lent van!?!?

Teliholdas kissé elfeledve,...gazdaköri megoldva,..ládák nyitva pörgetések elpörgetve, 200% termény 12 óra +1 növény 6 óra,..na most akkor ne feküdjek le?
    Ládákból lett Judás, Jáka, Suri meg még mások,..rengeteg titokól titokfa,..mindet már megjegyezni sem tudtam.

Halmozod az élvezeteket?
    Tihamér, ez a reggeli,ebéd,vacsora,..vagy azért eszel is,..vagy csak főzöl?

Szép álmokat! [​IMG]

18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csak a reggeli és az esti adagok vannak felsorolva. Délben nem veszek be gyógyszert. Még folyékonyat se. Mármint CS(eresznye)-vitamin, B(arack)-vitamin, SZ(ilva)-vitamin, T(örköly)-vitamin és társai. A feleségem is néha megérdeklődi, hogy elég volt a reggeli vagy még valamit eszek is hozzá a bogyóbevételt követően. Ő csak 4 gyógyszert kap be reggelire. Este is keveset.
    Főzni ma is főzök. Ebédet. Vagdalt lesz, magyarul fasírozott, meg párolt rizs. Levest még ki kell találni.
    Jó reggelt mindenkinek!
    Kialudtam magamat. Mivel messze ellátni a távolba, tisztán látszanak a messze lévő lámpák fényei, kizárt, hogy ködös lenne az idő. Akkor a szemközti házat sem látnám. A rémségesen már voltam, ott arattam, vetettem. A többit majd világosban, nem akarok vakoskodni.
    -------------------------------
    Úgy látom mindenki horkol még. Nem is csoda, hiszen esik ez az áldott eső. Álmosító idő van. Szép köd terült el mindenhol. Olyan gyönyörűűűű a táj! >:(
    -------------------------------
    Úgy néz ki, ma már nem érdemes idejönnöm. Majd holnap bekukkantok, hátha ...

Utoljára szerkesztett: 24.11.18
    Fatther és Tündi100 kedveli ezt.
  19. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép napot!
    Nekünk már minden elkopott,maradt a sok gyogyszer a vegetálás a délutáni alvás és talán egy kis mozgás még talán az is
    kimérten mert hamar elfáradunk.:):):) Tihamér akkor már túl vagy a kardiologián én csak január 17.-én megyek.
    A neon pillangóbáb amit ad azt hol keresgéljem?!!!!! Tihamér borsóleves!!!!!!
    Csacska az a legjobb gyogyszer ha ki tudjuk aludni mert hogy én(nagyon rossz gyogyszerevő vagyok.)Terike és Zsozso is
    gyogyukáljatok.Idő itt is nagy köd és setétség.
    Szép 7végét!!!

mebajah, Csacskamacska, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  20. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Heni, ott keresd ahol a többi láda is van rajta van a ládán a kék pillangó!!!!!

mebajah, Csacskamacska és _Ilona49_ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.