Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Van akinek a Karácsony ártott meg és van akinek a szülinap!?!?

Szülinapos:
    "?? éves lettél nem nagy eset
    Ez már másokkal is megesett
    Most kicsit fáj de elmúlik
    A századiknál már fel sem tűnik"

Lett 1 Tulipánfánk,..2 Póni nem tengeri, és a többit nem tudom,..sok sárga!

Unokák Karácsony napján jöttek,..mindenhol megéledt minden.

Szilveszterre Sörkiflit kértek és Sajtos rudat,..na máris jobban érzem magam.

mebajah, _Ilona49_ és Csacskamacska kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Tegnap kimaradt, nem értem ide, közbejött egy nem várt esemény, így még az aratások is csúsztak.
    Ma anyánál voltam, meg bementem a piacra kelkáposztát venni, frankfurti leves lesz elsején. Főzni ebben az évben igen keveset fogok már, a maradékot kell megenni. Megfogadom ugyan én is, hogy kevesebbet főzök, de most sem sikerült. Nem baj! Inkább több legyen, mint kevés!
    Az éveim számával nem foglalkozom, annyi, amennyi, fiatalabbnak érzem magam fizikailag, meg lelkiekben is, mint amennyi és ez a lényeg!
    Ilona, ha teljesülne minden kívánságunk! Hmm, lehet nem is lenne jó! Mindig minden szép és jó lenne? Nem azt mondom, hogy kellenek a negatív dolgok, az idegeskedés, a stressz, stb, de ez hozzátartozik sajnos a mindennapjainkhoz. Csak kívánni tudjuk, hogy jövőre kevesebb legyen belőle!
    Lajos, a Törpikéket többször is meghallgattam, nagyon tetszett, ezt a feldolgozást nem ismertem! Csuda jó!!!

Gazok szaporodnak, haladok, sikerült terményest is pörgetnem! Kipörgettem az új kütyüt is aránylag kevés pörgetésből. :)

Idő szomorú, szürke és csepergős.

mebajah, _Ilona49_ és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Rég voltam...... gondoltam jövök és elmondom, hogy egyelőre felhagyok a fórumozással.
    Nem akartam szó nélkül lelépni!

Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Nem tetszik, csak olvastam!

mebajah, Csacskamacska és _Ilona49_ kedveli ezt.
  5. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Na tessék,mindjárt egy negatív változás!
    Zsozsó! Te vagy az éllovas közöttünk,persze biztos nyomós okod van a szünetre .Remélem,hogy csak átmeneti.Máris hiányzol,térj vissza minél hamarabb,aTőled megszokott aktivitással,szeretettel,jókedéllyel.VÁRUNK!!!!!!!!!!!

Csacskám! A magam részéről már meglennék negatívumok nélkül.Eddigi -1,5 hónap híján- 70 évem alatt 10 embernek is eleget összeszedtem.Nekem az is nagy boldogság lenne,ha a meglévőket sikerülne megnyugtatóan rendezni.

TündérLalám! Tudom mindenkinek meg van a maga jól bevált receptje a kedvencekre.Én sógornőmtől most tanultam egy nagyon finom,rendkívül kiadós és olcsó sajtosrúdét:
    25dkg margagint,25 dkg sertészsírt,400gr tejfölt,vagy kefírt,vagy joghurtot -lehet a zsírszegény -,2 csomag szalakálit összegyurt 1 kg sima liszttel,sózta,kicsit borsozta egy tálban,majd ugy a negydét lisztezett deszkán kinyújtotta kb 1-2 mm vastagra,bekente felvert tojással ,ráreszelte a sajtot,derelyemetszővel felvágta ugy 10x1cm-es csíkokra,kizsírozott,lisztezett tepsibe tette és előmelegített sütőben 160 fokon 10-12 perc alatt világosra sütötte. A többi tésztát további 3 részletben ugyanígy. Sütés közben hasznos kicsit ablakot nyitni,mert a szalakáli rém kellemetlen "illatokat"terjeszt.a további tepsik hamarabb sülnek mert melegebb a sütő.
    Én a kinyújtott tésztát a nyújtófára tekerve tenném be a tepsibe lisztezett,zsirozott sütöpapírra,a további műveleteket a tepsiben végezném,de ezt nem próbáltam ki . A kis csíkok tepsibe helyezese nekem elég szaporátlan. Szilveszterre is biztos nyerő.

Utoljára szerkesztett: 28.12.18
    mebajah, Tündi100149 és Csacskamacska kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Nem tetszik, nekem sem, csak jelzés, hogy olvastam!
    Valami ok? Persze megértem, ha nem írod le, mert magánügy, de nagyon meglepett!!
    Meglennék én is, de az csak álom!
    Jó a recept, nekem is van egy kipróbált, amit sütni szoktam.
    Eső még mindig esik. Nem szeretem!

mebajah, Tündi100149 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  7. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Álom ,álom,édes álom! Mikor,ha nem igy Jézuska születése idején,új év küszöbén. Az álom ingyenes,még csak nem is adóköteles.
    Attól még annyira megismerhettetek,hogy ólomtalpú bakancsban állok két lábbal a földön. ……...DE " Kell egy kis áramszünet,időnként mindenkinek,......és aztán megyünk tovább".

mebajah és Tündi100149 kedveli ezt.
  8. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Csak lassan a szép álmokkal nehogy még a végén azt is valamilyen adó alá vessék!

Csak hogy vidámabb legyél!

_Ilona49_, DrKotkodácska és mebajah kedveli ezt.
  9. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

A buckákat azért mi általában sikeresen elkerültük.Tortát eddigis csak helyben sütöttem ne kelljen szállítani,kivéve az anyósom 90.szülinapjára cukrász által remekelt orosz krémtortát.Azzal debreceni sógornőmék konyhájában a nagy üdvözlések közepette sikerült hasraesni,a romokat azért felkanalazták.
    Így két ünnep közötti pihent aggyal belegondolva az álmok megadóztatásában is lenne némi ráció: ha nem teljesülnek megadott időn belül a birósági- és minden egyéb erre szakosodott végrehajtónak lenne kötelessége végrehajtatni.
    Mennyivel népszerűbbek lennének.

DrKotkodácska, mebajah és Tündi100 kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Pihentető alvást és mosolygós ébredést kívánok!
    Jó éjt!

mebajah, _Ilona49_ és Tündi1001 kedveli ezt.
  11. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Szép, jó napot kívánok!
    Szép lassan ellustulok a reggeli felkeléssel. Ma is elmúlt 8 óra mikor ébresztő volt. A reggeli (hajnali 5.30-as) aratás, vetés után pótszundi volt. Igaz az este éjfélig filmet néztünk, így a lefekvés is tolódik.
    Reggel mikor a napi ajándékot bontottam, láttam, hogy 31-én terményes lesz az ajándék, ami csak eventnövényre hat. Ez nekem kitolás, mert a végén járok a gaz termelésének, így vagy mást vetek, hogy maradjon legalább egy vetés a 8 órásból hétfőre, vagy nesze semmi fogd meg jól lesz az aznapi ajándék nekem. Gondolom más is lesz ezzel így.
    Ma még mindig nem főzök, csak köretet. Laza napot tervezek, bízom benne, hogy így is lesz!

Kedves, ajándékot küldő, játékostársakat megkérem, hogy a FORRÓ ELIXÍRT küldjék ajándékba a továbbiakban, mert a Nyújtófából már van elég! Köszönöm, ha megteszitek!
    Nap süt, hideg nincs.
    Legyen mosolygós, jó napotok! :)

mebajah, _Ilona49_ és Tündi100149 kedveli ezt.
  12. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Ez a bónusz nem azonnal induló lesz.
    Rackó dec. 31-i ajándéka az Eventnövény betakarításnövelő, a kamra polcára kerül majd, és onnan bármikor aktíválható.

Csacskamacska, _Ilona49_, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  13. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Köszönöm, hogy megírtad! Nem néztem meg rendesen, nagyon örülök neki, hogy a polcra kerül, így akkor használhatom fel, amikor akarom!

Jó éjt Mindenkinek, mosolygós ébredést!:)

Tündi100149, _Ilona49_ és Othep kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!
    Kívánok minden gazdának boldog új évet, sok eventet, még több ajándékot a BP-től!
    Innentől ritkábban jövök a fórumra is, meg a játékba is. 2010 májusa óta vagyok, rég volt a kezdet, már nem vonz a játék, a gazdálkodás. Más játékban is visszavettem, inkább a valós életben teszek-veszek, míg lehet. Fiatalabb én sem leszek. :(

Legyetek jók és nőjetek nagyra! (A farmszinteken, nem kilogrammokban.)
    Tihamér

linzenpolc kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Szinte a kezdetek óta játszom én is. Voltak, vannak és lesznek hullámvölgyek a saját és a fórum életében is. Elfogadom, mert tapasztalom. Igen, hosszú a 8 év, ami már lassan kilenc! Voltak nagyon pörgős időszakai a fórumunknak, míg pl. Kloe közöttünk volt, Ő pörgette, remek ötletei, humora vonzott bennünket a fórumba. Jött kevésbé mozgalmas időszak, majd újra fellendülés! DE! -mondjátok már meg, hogy hol van az, ahol nem ez van? Mindenki életében vannak időszakok amikor visszavonul kicsit, mert beleunt, vagy épp csendességre vágyik, majd jön egy új időszak, amikor újra kedve támad és vágyik a mozgalmasabb dolgokra!
    Megértem Zsozsót és Tihamért is, bár sajnálom, mert mindkettőjük írása hiányozni fog!
    Ebben a topikban kezdtem, egyszer beszéltek rá, hogy menjek át egy másikba. Át is mentem, amit nem bántam meg, de végül eljöttem vissza, mert ott, akkor, túl nagy volt a pörgés. Csevegőkbe olvasgatok, néha írogattam, de alapjában maradtam és maradok itt. Nekem ez az "otthon". Valószínű, hogy én is ritkábban jövök, mert magammal nem érdekes a beszélgetés!
    Bízom abba, hogy az új év hoz némi változást pozitív értelemben!
    Itt vagyok, itt leszek, napjában többször is benézek, hogy írok, vagy sem, az attól függ, hogy jár erre valaki, vagy sem! Bizakodom, hogy igen, bekukkant néha valaki és megosztja gondolatait!

Napsütéses szép időben, olvasással, pihenéssel töltöm a mai napot. Legyen a Ti napotok is szép és eredményes, mosolygós!

A mosoly olyan, mint egy bátorító, gyöngéd ölelés, mellyel élni segítjük egymást.
    Simon András

_Ilona49_ és Tündi100149 kedveli ezt.
  16. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Nem nagyon dobott fel ez a Karácsony környéki valami itt a farmon,..nem nagyon volt olyan, van 10-20 percem nézzünk be,..nem tudom mitől de valamitől olyan lapos!
    Gondolom erről nem én tehetek.

mebajah, Csacskamacska és _Ilona49_ kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Tudod, talán én vagyok itt a legtöbbet. Kivétel az ünnep volt, akkor valóban nagyon elfoglalt voltam. Ezután is jövök, de egyedül kevés vagyok! Te vagy a másik, aki naponta bekukkant és ír is! Ilona szinte naponta jelez egy-egy "tetszikeléssel", hogy jelen van, de ritkán ír. Terike szintén szinte naponta itt van, van mikor ír, van mikor nem. Henike be-benéz, de nem naponta. Fatther szintén ritkán van az utóbbi időben itt. Zsozsó és Tihamér most írták le döntéseiket. Senkit nem lehet kötelezni arra, hogy jöjjön és írjon! Ez belülről jön, (vagy nem), hogy jól érzem magam itt és jövök és írok, van valami esemény, vagy bármi, amit szeretnék megosztani másokkal.

Igen, lapos. Mondom én, hogy rázzuk fel! Igen, de hogyan, ha nem jönnek a játékostársak, nem írnak és nincs kihez szólni, nincs mire reagálni!?

Feldobok egy témát: érdemes-e, szoktatok-e újévi fogadalmakat tenni?
    Szívesen olvasnám, hogy kinek mi erről a véleménye!

Jómagam nem szoktam. Vannak céljaim, kívánságaim, de ezeket nem kapcsolom az újévhez, hanem tudatosan alakítom év közben is amikor arra lehetőségen van. Káros szenvedélyem nincs, így nem fogadkozom, hogy leteszem a cigit, vagy hasonló. Kicsit úgy vélem, hogy ezzel talán a fiatalabb korosztály foglalkozik, az idősebbek már nem. Lehet tévedek?

Nos, lehet nem érdekes a téma, de nyitva a lehetőség, írjatok Ti valamilyen témát, írjunk véleményt arról!

Az ember társaslény, ez jó kis közösség volt itt, s talán nem lenne szabad hagyni, hogy behúzódjunk a csigaházunkba és egyedül maradjunk, magányosan. Nekem jó leírni, megosztani Veletek azt, ami velem történik, gondolataim a játékról és minden másról!

Egy újabb gondolat a mosolyról:

Mosolyogj, még ha szíved fáj is,
    Mosolyogj, még ha nagyon nehéz is,
    Akkor is, ha felhők takarják az eget.

Utoljára szerkesztett: 30.12.18
    _Ilona49_ és Tündi100149 kedveli ezt.
  18. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szervusztok Fiatalok!

Kívánok minden gazdának boldog új évet, sok eventet, még több ajándékot a BP-től!
    Innentől ritkábban jövök a fórumra is, meg a játékba is. 2010 májusa óta vagyok, rég volt a kezdet, már nem vonz a játék, a gazdálkodás. Más játékban is visszavettem, inkább a valós életben teszek-veszek, míg lehet. Fiatalabb én sem leszek. :(

Legyetek jók és nőjetek nagyra! (A farmszinteken, nem kilogrammokban.)
    Tihamér[/QUOTE]
    Gondolom csak a péntek miatt van ez a hangulat.!?Imádom olvasni írásod olyan ízesek.A ritkább pedig heti 2-3 alkalom legalább
    igérd meg hogy ennyiszer benézel hozzánk:):):).A témát Te választod legyen bármi szivesen olvassuk!!!!mondaná Unokám
    mert ♥♥♥ szeretünk.
    Csacska én cigizek kéne fogadalmat tenni de hát.......tudom ez nem kifogás.
    Tudjátok régen makraméztam,kötögettem eladásra is.Ma már nincs kedvem semmihez.Most szedtem össze fonalakat és diszgombokat
    a Hugomnak 62 éves most költöztek a belvárosból Csepelre saját családi házba kötöget és kis figurákat készit horgol fonalból.
    Két percig nem tud tétlenül lenni.Mindig is erősebb volt mint én.Most csak ennyi röviden ezek jutottak eszembe.
    Eventet csinálgatom,de rég nem akkora elánnal mint rég.Idő szép volt,habár sokat szolt a mentő szirénája.Lehet megkavarta a légkört
    az Etna vulkán.
    Jó pihenést!

mebajah, _Ilona49_ és Csacskamacska kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Henike, valamikor én is sokat kézimunkáztam, de már rég nem csinálom. A szövés volt az utolsó, azt néhány éve hagytam abba. A szövőszékemet is eladtam. Manapság nem divat a kézimunka és csak az idősebb korosztály értékeli, a fiataloktól messze áll. Nem baj, lehet visszajön divatba és akkor majd kikutatják a nagyi szekrényét! :) Az olvasást részesítem előnyben a kézimunka helyett. Az olvasást sosem unom meg!

Itt már megy a durrogtatás, a környék kutyái meg ugatnak. Ez a ma esti műsor. A hírek meg tele van, hogy hány valakinek robbant már fel a kezében. Nem szeretem az ilyet!

mebajah és _Ilona49_ kedveli ezt.
  20. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Aki a múltkori kitehetőket nem mindjárt a felhőre tette mert bizonyos dolgokat adott párszor,...az most már felteheti a felhőre ha netán elfelejtette volna.
    Nálunk most járt le,..most már üzemel a felhő.

Hogyha holnap nem nagyon érünk rá akkor most kívánunk NAGYON BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!!!!!!!!!!!!!
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    • Eldöcögött már az ó-év szekere, Ez a szekér sok-sok gonddal volt tele. Pusztuljon hát nyikorogva-zörögve, Búját-baját felejtsük el örökre. Asztalunkon mindig legyen friss kenyér, Jó anyámnak mosoly legyen két szemén. S a Jó Isten, kit félünk és imádunk, Áldja meg két szent kezével családunk.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.