Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Elolvasva, értelmezve, de nem mosolyra húzódik a szám a kínálattól! Használnám inkább a "vicsorogva mosolyogva" kifejezést.
    Indok:
    1. Amennyiben végig meg szeretném csinálni, rengeteg gaz kell.
    2. Sok szupertáp, vagy kapálás.
    3. Farmarany költése, amit ugyan ki szeret?
    Egyik sem tetszik, ennek ellenére, mértékkel, de a starthoz állok mindegyiknél!

Fatther és mebajah kedveli ezt.
  2. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    De, sajnos, az voltam, vagyok. Majd 1 hétig semmire nem szűnő fejfájásom volt, tegnapelőtt döntötte el, hogy bal oldalon is kell neki az arcidegzsába. Ne tudjátok meg, mit éltem át!
    Előző event felhője, gyárfejlesztés megvan, tovább nem foglalkoztam vele. Mint ahogy ezzel sem. Eszméletlen, amiket kitalálnak. Nincs itt gond a nyereményekkel, egész jók...főleg, aki eljutott odáig.
    Ma láthattam a különbséget farm és farm között. "Vendégeskedtem", mert a volt csibém, már barát, dolgozik, és az i-re én tettem föl 2 farmján a pontot. Míg ott 7 játékból 1000-nél többet kockáztam, itt nem értem el a 600-at.
    Fogászaton voltam, szerencsére hamar megjártam. Még ma járok egyet, kora este szeretnék hazaérni. A kicsi kocsival megyek, mert ez a szél a kétkerekűvel együtt a bahára röpít.
    Ismertetőt még nem rágtam át, nem is tudom....

3. Csacskamacska

Terike jobbulást és vigyázz magadra, nem jó még ilyenkor biciklizni!
    A kockázás elszomorító eredményt hozott sok gazdának. nem lesz jó, ha ehhez hasonló eventeket fognak hozni, pedig van egy gyanúm, hogy lesz benne részünk, mert már itt is van a következő! Felhőt aránylag könnyen meg lehet szerezni, de utána még ott vannak a jó dolgok, amik kellenének, de annak megszerzése már nem sétagalopp!

Csibékről annyit, hogy hosszú idő óta volt most 3 csibém, akik nagyon szorgalmasan dolgoztak, már ki is repültek. Jelenleg "csibehiányban" vagyok, vagy jönnek, vagy nem.

Délután voltam a tanítványomnál és amikor jöttem haza csak néztem, hogy mit is látok?! Nos havat láttam, szép apró szemekben kavarogtak a szélben. Egész jól rákezdte, de nem tartott sokáig, így nem lett fehér a föld sem.

4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jóóóó estét!
    Ami azt az arcidegzsábát illeti, minden részvétem a Tiéd. Sajnos tudom, hogy Te min mehettél, na adj isten, min mehetsz át. Volt már többször is ilyen bajom, tudom mit érez az ember fia, lánya. A középkorban vallatási módszernek is elment volna. Csak szerencsére nem megy parancsszóra a zsába előidézése. Amikor már egy hete fáj, nagyon, de naaaagyooon fáj megállás nélkül, az valami rettenet!!!
    -------------------------------
    Mosonmagyaróvár, Győr térségében és Budapest egyes részeinél lehetnek - (vannak, tudom édes öcsikémtől, aki emiatt nagyon csúnyákat tud mondani folyamatosan) - gondok a Telekom vezetékes és internetes hálózatában. A hiba megoldásán dolgoznak. Pont.
    -------------------------------
    Jó félórája csörög a vezetékes telefon, pont mellette mentem el, felvettem és beleszóltam a szokásos módon:
    - Tessék! XXXXX Tihamér vagyok. - Süket csend. Belehallózok egyszer, kétszer, semmi. A kijelzőn csak a Privát szám olvasható.
    - Na ez sem akar szóba állni velem. - Telefon le, megyek a döntetlenre. Belépek és megint megcsörren a telefon. Ez már nem az enyém, ez a feleségemnek jött, vigyorgok magamban. Nejem felveszi, mondja a szokásost, majd ő is hallózik. Bemegyek a szobába és kérdezem tőle:
    - Mi van? Veled sem álltak szóba?
    - Nem. Nem szólt bele senki.
    Pár pillanat múlva megszólal a mobilom. Na EZ már gyanús. Kétszer a vezetékes, majd utána a mobil? Akkor valaki biztosan engem keres. De vezetékesen nem ér el. Felveszem. Édesanyám az. Mondja, hogy "eccem" öcsikém érdeklődik tőlem, hogy van-e nálunk internet, mert náluk nincs. Mondom, mindjárt megnézem, mert a Gizi ébren kell, hogy legyen, be van kapcsolva. Gizinek szólok, hogy nézzem már körbe a neten, mi van vaaaagy mi nincs?! Van net. Vezetékesen hívom édesanyámékat, de nem veszik fel az első csöngetésre, de viszont utána foglaltat jelez. Ismétlés a tudás anyja, ezért ismét csörgetem. Ismét semmi. Akkor szólok életem értelmének, hogy Irmi megcsörgetlek a mobilodon, de ne vedd fel. Próba. Nem mikrofon, csak telefonpróba. Az övé működik, tehát a vezetékes telefon nálunk jó. Mobilom hívom kétszer is az öcsémet, de nem hajlandó felvenni. Akkor ismét anyámat hívom, de a mobilját. Végre ő felveszi. Mondom, hogy a net nálunk jó, a vezetékes is, mert a feleségemet meg anyukát tudom hívni, de a tesómat hiába hívtam kétszer is, egyszer sem vette fel. Persze, mondja anyám, mert a tesó itt van nála, a mobilja meg a lakás másik végében. Hívták a hibabejelentő számot mobilon, mert a vezetékes döglött, de ott csak annyit közöltek velük, hogy Győr, Mosonmagyaróvár térségében és ...... lásd a fenti kövér szöveget. Sokat kellene várni, míg valaki tudja őket fogadni, mert sokan hívják a hibabejelentőt. Még szép! Ha gond van, akkor van, lenne rájuk szükség. Anyám mondta, hogy amikor a vezetékesen hívott, először hallott engem, de hiába mondott bármit, én csak hallóztam, majd letettem a telefont. Újra hívott minket, de a feleségem is csak hallózott, nem beszélt hozzá semmit. Ő hallott minket. Lehet, mondtam, de mi meg semmit nem hallottunk. Ezért nem beszéltünk. Eléggé egyoldalú kapcsolatteremtés volt. :)
    Múlt hétvégén csevegtem a fiamékkal. Kérdeztem a nagyobbik unokánkat, hogy a pótfelmérők hogyan sikerültek. A felmérőket kihagyta, mert inkább az influenzával volt elfoglalva, nem a tanulással. Harminckilenc fok feletti láz mellett nem volt kedve felméréseken részt venni. Ezek a mai fiatalok! Bezzeg az én koromban ...
    - Sikerültek papa! Jók lettek. Még a félévi értesítőt is megkaptuk.
    - És milyen lett?
    - Jó.
    - Jó?
    - Hát ... kitűnő lett. Mind ötös.
    - És nincs közte egy hatos sem? - firtatom.
    - De papa! Olyant nem adnak az iskolában, csak ötöst. Csak olyanokat kaptam. ... Csúnya vagy papa! Te vagy a főgonosz, ahogy a kitűződön van. (Amikor a munkahelyemen kimentem ellenőrizni, felraktam a FŐGONOSZ feliratú kitűzőmet, az még most is megvan itthon.)
    Ilyenek ezek a mai fiatalok. Bezzeg az éééén fiatal koromban! Vagy ők lettek mások, mint én voltam, mi voltunk, vagy ennyire rossz lenne az emlékezetem? Ki tudja? ... Izé ... Mit is kellene tudni?
    ----------------------------
    Csacska! Ennyi elég egy szösszenetnek? :p
    Jó éjszakát mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 12.2.19
    henrietta1223, Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  5. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!
    Nincs bannerem,..van bannerem,..."legyen ön is milliomos" és a telefonos segítséget használtad fel,..látom azért csak csak összejött.

Eldobáltuk a maradék kockákat de még a felhőket sem szereztük meg.
    Holnap a főfarm több mint valószínű hogy nem vesz részt a játékban csak a baha.

Holnap Tündivel megyünk a fogdokihoz,..még nekem is ki akar húzni egyet, és még csinálni is akar.
    Hát lehet hogy úgy lesz,... csak nehogy úgy legyek vele mint a nagykabáttal,..azért nem veszek mert ki szaggatja el?

henrietta1223, Fatther és mebajah kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Igen, elég! Jó volt olvasni, ezt hiányoltam! Véletlen Hajdú-Bihar megyét nem sorolták, hogy ott is lehetnek gondok? Az én telefonom továbbra is napjában jelzi, hogy hívás van, de meg nem csörren. A nappaliban lévőn ma 5 nem fogadott hívást írt ki délelőtt, pedig itthon voltam. No, annyit hozzáteszek, hogy ez tegnap este óta gyűlt össze, mert 18 óra után már nem vagyok a nappali közelében, hanem fent vagyok és ott a telefon párja van, azon ugyan beszéltem az este folyamán egyszer.

Gratulálok az unokád szép félévi eredményéhez!:) Kedves Főgonosz nagypapi, jól esik incselkedni az unokáddal? Szerintem már várja is, hogy tegyél "sületlen" (bocsánat) megjegyzéseket, amin felháborodhat! Jól szórakoztok mindketten! :)
    Közben most az jutott eszembe, hogy amikor mi gyerekek voltunk, akkor minket mivel jutalmaztak, ha jót mondtunk, vagy kiválóan megoldottunk valamit? Hosszú éveken keresztül csillagokat, matricákat, jutalomkártyákat adtam a gyerekeknek, mesenyomdát nyomtam a füzetükbe, azzal is ösztönözve őket a szorgalomra, aktivitásra. Az elsős és másodikos gyerekek még nagyon örültek neki!
    Nem emlékszem, hogy én bármit is kaptam volna, pedig jól tanultam. Akkor még nem volt divat? Kötelességünknek éreztük, hogy tanulni kell?
    Igen, jó volt, segítőkész volt a telefonos segítségem! Nélküle nem ment volna!:)

Reggel csak bahát aratok. Ne feledjétek Ti sem, hogy a farmon nem aratunk!

Nyugodalmas jó éjt, szép álmokkal!:)

7. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép napot!
    Csacska hiányoltál jelentkezem jól vagyok leszámitva ami van az van.!Az már a korral jár.
    Tihamér én is grat az unokádhoz.Szoktam jutalmazni én is az unokám,de én pénzzel.Na nem sokat kap 5 ért 200.-ft ot.
    Már tavaly mondta is hogy mi kétszáz ft emelhetnénk.Na nem mondtam én tanulni kell pénz nélkül is,mert különben nem lesz
    énekes madár belőled.Nekem is adott apám 5ft az 5 kért (de nem voltam kitűnő csak 4 es)abból vettük az iskola bélyegeket
    gyüjtőbe.(Emlékeztek rá???)Na de a lányom is kitűnő tanuló volt 8.ig meg az unokám is.Most már van 1 is mondtam akkor vissza
    jár a zsé az nem tetszett az unokámnak.
    Lajos túl vagy a foghúzáson?Terike Neked jobbulást!
    A gépem ugrál mint a karbantartás előtt olyan mintha nem is lett volna karbantartás.
    Ebéd rántott gomba és tarhonya volt málna krémlevessel. Eventezek szép lassan nem érdekel meddig jutok.Azt a fránya matricát
    igazán a végére rakhatnák.!!!(kell a fenének..!!!)Megyek hallgatom a Forumot az atv-n sok érdekeset mondanak.

Fatther, Tündi100, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Sziasztok!
    Henike, örülök, hogy jelentkeztél és, hogy jól vagy! Ami a korral jár, az meg van mindenkinek, kinek több, kinek kevesebb! Nem tudunk kitérni előle, de amit tudunk, azt megtesszük, hogy egészségesek legyünk!

Takarékbélyeg?! Persze, hogy emlékszem, gyűjtöttem én is. Volt 1 Ft-os bélyeg is, ma meg már 1 Ft-os sincs. Év végén beváltottuk és vettünk belőle azt, amire gyűjtöttük, amennyiben nem volt elég, akkor a szüleim kipótolták. Jaj, de rég volt!

Menőkés napom volt délelőtt is, délután is.
    Eventet csinálom, a felhőt biztos elérem, utána meg lesz, ami lesz! Ja és a matrica nélkül meg aludni sem tudnék!!;)xD:mad:

Egy kis nosztalgiázás!:)

[​IMG] [​IMG]

Fatther, Tündi100 és mebajah kedveli ezt.
  9. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Csacskamacska, mebajah és Tündi100 kedveli ezt.
  10. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!

Ezt is megértem! Annyi fogam lett mint amennyi fülem! Ez akkor nem fájt amikor húzták,..de most annyival jobban,..nem a felhőre fáj hanem a helye azért mert ma kihúzták.

Összevissza vetettünk most már másodszor,....elxíreket kicseréltük,..most meg megyek szomszédolni.

Takarékbélyeg,takarékbélyeg,..annak is örültünk volna ha 1könyv legalább betelik.

Megyek a bahára növény nélkül megpróbáljuk megcsinálni.

Fatther, Csacskamacska és mebajah kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Éjszakára elvetve. Bahán is gazolok, próbálok szupertápot spórolni. Kell az máskorra is!
    Fatther, köszi, hogy idehoztad Kukori elgondolását! Már olvastam a csevegőben is, nekem tetszik! :)
    Tanulmányoztam néhány kirakásról képet a csevegőben, hátha megkönnyíti majd a kirakást. Kis farmon próbáltam, volt ami nagyon könnyen ment, máskor meg nehezebben jöttem rá, hogy mit, hova rakjak. Holnap majd már itt a nagy farmokon is rakosgatok.

Mára elköszönök, jó éjt!

Fatther, mebajah és Tündi100149 kedveli ezt.
  12. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Köszönöm, jobban érzem magam! Tudok menni a piacra, rég ettem már frankfurti levest, hátha lenne kel.
    Rakosgatok, több-kevesebb sikerrel elsőre, főleg, ha az eszem kalandozik. Tegnap pörgött egy 100%, még tart. Azóta nem sikerült.
    Termelem a bahán is, valóban jó, hogy spórolhatunk.
    Learattam az elixíreket, és nem figyeltem, hogy lejártak. Punnyadtak a földben még 1 érésidőnyit.
    Ha arattok kézzel, Nektek jól megy? Egyrészt kigúvad a szemem, másrészt, hiába a négyszögbe kattintok, jobbra-balra csalinkázik a nyíl. Hogy mennyi szupitrágya ment már így a levesbe! Pedig a kicsin igencsak vigyáznék rá. Van tanácsotok esetleg?

Tündi100 és Fatther kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Terike, örülök, hogy már jobban vagy, de azért még vigyázz magadra! Az egészség az első!
    A bónuszhoz is gratulálok! :)
    Tegnap két kicsin próbáltam a kirakóst, ma majd délután még egy kis gyakorlás és utána csinálom a nagyokon is. Amint olvasom, váltakozó a kirakási idő, de, ha végleg nem megy, akkor ki lehet lépni, újra vissza és kezdődik elölről.

Mindjárt kész vagyok a főzéssel és indulok anyához. Előtte bevásárlás. Délután már leszek, ha minden igaz.
    Sikeres rakosgatást!

Ilonáról mit tudtok?

Fatther, mebajah és Tündi100 kedveli ezt.
  14. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Bahamás mindhárom farmon kész,..növényt csak 3x ültettünk,azt is csak azért mert ott volt jobb az ajándék.
    Kézzel aratás jól megy csak esetleg párosodik ínyhüvely gyulladással,...már volt hogy fájt a mutatóújtól a vállamig.

Elixírekkel én is úgy voltam.

Reméljük hogy hamarosan jön Ilona.

A foghúzást lehet hogy 1 kicsit hűtenem kell.

Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  15. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

mebajah, Csacskamacska és Tündi100 kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Szórakoztam a kirakóssal, többször is volt amikor kiléptem, majd vissza, mert láttam, hogy nem tudom kirakni 1 perc alatt. Haladok, de nem száguldozom. Bahán is gyűlik a gaz, majd boomkor tenyésztek is. Reggel beterelem az állatokat a kupiba.

Ragyogó napsütéses nap volt ma, így délután beindítottam a mosógépet, holnap szerintem meg is száradnak. Éjjel fagy volt, gondolom most is lesz és akkor kifagynak a szárítón.

Mára elköszönök, jó pihenést, szép álmokat!

Fatther, mebajah és Tündi100149 kedveli ezt.
  17. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Ilonáról csak annyit tudok, amennyit itt megoszt velünk. A pozitív energia megy, azt említette.
    Kukás nap a péntek. Több tervem van mára, hátha sikerül is.
    Event halad, ahogy telik az idő. A végére jó lenne megszerezni a 3 fejlesztést.
    Alx néha ír a fórumra, itt rég találkoztam vele.

Tündi100149, Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Bizakodom, hogy hamarosan ad jelt magáról Ilona! Napsütéses szeles napra ébredtem.
    Napsütés jó, szélnek már nem örülök annyira.

Kirakósnál csak 20 pontosat csinálok, amennyiben látom, hogy nem tudom kirakni időn belül, akkor már lépek is ki. A végéig így sem fogok tudni elérni azt gondolom. Kár!!

Megyek bevásárolni, majd vasalás lesz a mai program. Hétvégi menü még félig van meg a fejemben, azt is ki kell találni.

Február 15. – miről nevezetes?

1893-ban ezen a napon kezdte meg működését a Telefonhírmondó.

Puskás Tivadar találmánya, a Telefonhírmondó a rádió elődjének tekinthető. A hallgató lakásában két hallgatókészüléket szereltek fel, beszélőrész nélkül. A beszélő hangját tetszés szerinti számú hallgatókészülék között osztja fel, sokszorozza meg ez a hálózat, amely független volt a korábban már kiépült telefonvonalaktól és készülékektől. Tulajdonképpen egy hangközlő újság, amire elő lehetett fizetni. A legfontosabb feladata a hírközlés, de emellett tőzsdei árfolyamokról is hallhattak, valamint opera- és hangverseny közvetítéseket is élvezhettek a segítségével. Egészen a második világháborúig működött, amikor tönkrementek a vezetékei. Kezdetben 18 forint volt az előfizetési díja egy évre, a készüléket ingyen adták. Ez nagyjából 10 kg cukor árának felelt meg. 1925-től kezdetét vette a rádió működése is, nagyjából azonos műsort közvetítettek.

mebajah, Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  19. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madárdalos jó reggelt kívánok mindenkinek !

Ne feledjétek, ma teliholdas event 14.oo órától !!!!!

Zsozsóról tudtok valamit ????

Mosolygós szép napot.

20. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Reméljük hogy Ilona jól van,..egyszer láttam lájkolni(biztos valamilyen kórházi gépen megnyomott valamit).

Alx,..."vígan él a favágó ha szól a rigó",...eltévedt a rengetegbe!

Van amikor 20-25 másodperc alatt megvan,...de olyan is hogy majdnem 4 perc,...a lényeget nem értem rá áttanulmányozni hogy így mi a különbség hogy 20 másodperc vagy 4 perc.
    Majd mire az eventnek vége lesz rájövök.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.