Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ragyogó volt az idő egész nap, így megengedtem magamnak egy kis lustálkodást, pihenést! Ebéd után egy kis napozás a teraszon, közben a madarak csicsergését hallgatva. Csicseregnek reggeltől estig, örülnek ők is a melegnek.
    Igen, az ember az oka, hogy megzavarja az állatokat, elveszi, vagy legalábbis lekicsinyíti az élőhelyüket. Nem véletlen az sem, hogy a vaddisznók is már bemerészkednek a városba.
    Egy kis gyümölcssalátát csináltam, alma, narancs, kivi és vörös áfonyából. Ez lesz a vacsora utáni csemege.
    Segítő kezek rendezkedtek a kicsinyke kertemben. Lilaakácot felkötötte, csatornát visszaigazította a helyére, stb. Férfikéz jobban ért ezekhez! :)

miklos4949, mebajah, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  2. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Összevonják!

Másold át,...Drága Marikától a végéig bekékíted,..bal egérgomb lenyomva tartva végig húzod.Utána.
    Lenyomod a Ctrl gombot és a C-t,,és ki van másolva,...töröld azt a Miklóst amelyikből kivetted,..rányomsz az előzőre szerkesztésre.
    Belekattintasz,..Enterrel lentebb is lehet,ahány kattintás annyi sor kimarad.
    Utána Ctrl és a V,..akkor már bent is lesz.
    Tudom könnyebb csinálni mint elmagyarázni.

Csacskamacska, mebajah, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Miklós, még ilyet!!.Tényleg találkoztunk a Nagyerdőben?Hát hallod én már nem is emlékszem, hogy a Danin kivül még volt fiú ember más is.Ugye megtudod nekem bocsájtani, de hiszen olyan régen volt már.Nem is lenne rossz megismételni újra.
    Ahogy olvasom, hogy sok veszteség ért téged, igazán sajnálom, de tudod ahogy megy felettünk az idő, egyre inkább elkövetkeznek ezek az események.Persze ez nem jó, de a lényeg, hogy mi még itt vagyunk.

Megakartam keresni a debreceni képeket, de naná, hogy most nem találom.Pedig olyan jó lett volna megnézni újra őket .

Utoljára szerkesztett: 7.4.19
    Csacskamacska, mebajah, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  4. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Üdvözlünk Elzemari!
    Igen volt egy Miklós akit úgy hívnak hogy Ilona,...az a másik fiú szóval leányzó volt.
    Szerintem hamarosan válaszol a mi Miklósunk is,nem csak a Tündi vagy(Lajos).

Csacskamacska, mebajah, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Sziasztok!
    Sajnos Miklós már csak fentről tudja nézni, ahogy itt lent a "dolgozók" a farmokon robotolnak. Miklós farmját Ilona viszi tovább, mert Miklós már nem foglalkozik földi dolgokkal. A farm a családban maradt.
    Szeretném egyszer s mindenkorra tisztázni, hogy én NEM VAGYOK hibátlan, nem vagyok tökéletes! Egy hibám nekem is van, a túlzott szerénység. :p
    Igen, én az almakompótba még teszek egy kicsi ánizst is, de csak teatojásba és csak akkor, ha a feleségem nem eszik abból a kompótból, mert ő ki nem állhatja az ánizst. Ritkán fordul elő, de azért van rá példa.
    Az elmúlt hétvégeken mindig unokáztunk. Három hete itt voltak a fiatalabbik fiamék, majd két hete mi voltunk fent három napig a másik fiaméknál. Múlt hét végén a kisebbiknél voltunk mi, most meg tegnap reggel a nagyobbik jött és hozta a csemetét. Most mentek vissza egy órája Budára. Hét közben felkészülgetünk, hétvégén ünneplünk és "parádézunk" a lányokkal. Jó dolog, de azért fárasztó. Mi sem fiatalodunk, már én is a hatvannyolcadikat taposom.
    A feleségem a sok gyógyszeremet okolja azért, hogy - állítólag és csak szerinte - feledékenyebb lettem, agyilag nem vagyok oly fitt, mint voltam annak idején. Én ugyan vitatom a feltételezését, de azért néha a sejtése talán mégis csak igaz lenne, de csak egy hangyányit. A múlt héten kezembe akadt egy élesztőporos tasak, mert csupa véletlenségből ott kutakodtam abban a dobozban, amibe sütőpor, vaníliás cukor, élesztő, meg valami ízesített akármik vannak a feleségemnek betéve. Onnan engem csak az élesztő ami érdekel, tehát ... mondom, hogy csupa véletlenségből ... kezembe akadt az a zacsek. Bementem a szobába, s csupa "véletlenségből" mondom életem értelmének, hogy sütnék egy kalácsot, de nem töltöttet, hanem csak egy "mezei" fonottat. Szerinte felesleges lenne, de ha akarom, hát süssem meg azt a kalácsot. Nem ez volt az első, amit készítettem életemben, hanem a sokadik. Szóval összedolgoztam mindent, bedagasztottam, majd beraktam a tésztát a mikróba keleszteni. Ott szoktam, mert ott egyrészt zárt térben van, nem éri semmiféle huzat, hideg, másrészt meg ha kell, a legkisebb fokozaton melegítem 20-30 másodpercig, majd kelesztem, míg meg nem nő a duplájára. Na letelt a jó fél óra a kelesztésből, megyek a mikrobihoz. Nézem a tésztát, de nem tetszett. Mondom a feleségemnek, hogy ez, nem akar kelni. Mindegy várok még 10 percet, s aztán majd meglátom. Kiveszem megint, de nem lett jobb. Én hajlottam arra, hogy a kukába dobjam, de feleségem szerint majd a meleg sütő felhozza. Nem hozta. A színe rendes volt, az alja is kopogott, de a térfogata kicsi maradt. Mondtam a főnökömnek, hogy mégis csak a kukában a helye. Rávett, hogy várjak még egy kicsit amíg meghűl, aztán felvágjuk és meglátjuk. Megláttuk. Mutatom neki, hogy nézd, milyen "szalonnás", nem jó. Tanakodtunk, mi az oka, hogy a kalács nem akart megkelni. Feleségem az élesztőt tartotta öregnek, de nem volt az. Én meg tanácstalan voltam, nem értettem én sem. No mindegy, így jártam. Később megyek bevenni az esti bogyóimat a konyhába. Ott van a doboz, amit minden vasárnap délután betározok előre egy hétre bogyókkal. Nyúlok a gyógyszeres doboz felé. A szemein kinyíltak és kezdtem nagyon csúnyákat mondani. Beszóltam a feleségemnek, hogy Irmi gyere ki! Nehezen, de kijött, mert valami számomra érdektelen, de neki fontos szerelmetes filmet nézett. Mondom neki:
    - Nézz csak ide!
    - Hová? - firtatta.
    - Hát IDE! - mutatok a dobozra elkeseredve.
    Száz szónak is egy a vége. A doboz tetején ott sasolt az élesztős tasak bontatlanul. Az a nyavalyás tészta nem akart megkelni élesztő nélkül. Mert olyan finnyás, nem tetszik neki semmi sem. Ekkor mondta a felségem, hogy:
    - Na látod! Hát ezt csinálja veled az a sok gyógyszer!!!
    Szép álmokat mindenkinek!

Csacskamacska, _Ilona49_, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  6. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Marika!Nem csal az emlékezeted,Dani volt az egyetlen "fiú". Ahogy testvérkém ,aliasz TündérLala írja én Ilona vagyok,Engem férjecském Miklós csak kivitt a találkozóra,a hajdúszoboszlói Erikával /tazmánördög/.Én vittem a gyékény szakajtóban a sajtos pogácsát még melegen.Drapp nadrág és barna-drapp mintás tunika volt rajtam,a hajam félhosszú,ősz, csurkázott,elég gömbölyded.
    Nekem ez a főfarmom,a másik sajnos már csak nosztalgia farm.

Ez a nap a "duplázott" örömök napja! Tihamér,a régen hiányolt -a fentiek szerint igazoltan hallgató, a világ legszerényebb pék-és szakácsmestere - is megszólalt.
    Remélem most kivételesen téved és Miklósom nem fentről nézi a robotunkat,hanem lentről kukucskál,Lucifer birodalmának szépítkezése közben.Ő oda kívánkozott,mondván,hogy fent nagyon unatkozna.

Utoljára szerkesztett: 8.4.19
    Csacskamacska, mebajah, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  7. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot kívánok mindenkinek.

Végre még "valaki", aki szereti a "könnyű zenét" és André Léon Marie Nicolas Rieu-t, röviden André Rieu-t, a holland karmestert, hegedűművészt és zeneszerzőt.
    Ahhoz képest, hogy a harmadik évezred Johann Strauss-át és a "valcerkirályt" nehezen vették fel a zenei konzervatóriumba, csodálatos világ hírnévre tett szert, a szó jó értelmében.
    Valóban "élvezet" hallgatni, s nem csak a zenét, hanem az előadót és az előadás módját is.
    Legelőször még a '90-es évek végén hallottam egy-két alkalommal valamelyik magyar rádiócsatornán, aztán nagy csend ...... (hmmmm, ehhez nem is fűzök rímet), több helyen kerestem lemezét, CD-DVD- jét, eredménytelenül.
    Végül találtam egy free programot, ahol több személy is megosztotta többek között az Ő lemezeit is (hasonlóan a Torrenthez), s onnan sikerült több koncertjét "megszereznem", a legnagyobb örömömre.

Rieu az első karmester a Johann Strauss Orchestra-ban, amely mondhatni "nemzetközi", s a zenészek nagyon jól "képzettek".

Az előadók között neves művészek szerepelnek vagy vendégszerepelnek, még magyar is, Mavrák Béla személyében (a "körszakállas" tenor).

Magyarországon is járt, YouTube-on láttam a koncert felvételt, siralmas volt a közönség viselkedése (és ezt nagyon-nagyon árnyaltan fogalmaztam meg, mert az eredeti nyomdafestéket nem tűrő lenne).

Segíti a fiatal tehetségeket, az elsők között volt a három éves "csodagyerek", Akim Camara, aki a hollandiai Flying Dutchman Concert-en mutatkozott be először, óriási sikerrel.
    A másik "csodagyerek" Melissa Venema, 13 éves és ragyogó tehetségű trombitás , s végül, de nem utolsó sorban a kilenc éves Amira Willighagen, aki a hollandiai Got Talent című műsorban "tűnt fel" (melyet éppen nézett Rieu is, s állítólag az első meghallgatása után felajánlotta a kislány további taníttatását, ill. koncert és turné lehetőségeket, ez utóbbi két lehetőséget az előző két csodagyerek is megkapták).
    [a zöldszínű szövegre kattintva videók láthatóak]
    Bocs', ez hosszúra sikeredett, de ezt nem hagyhatom ki, mert a világon szinte nincs olyan koncert, ahol ez el ne hangzana, s ez nem más, mint a Kék Duna keringő (volt szerencsém hallani a mexikói, nem-york-i, amszterdami, stb. koncerteken, s mindíg "lenyűgözött", de a közönséget is), s mint látjátok még Montrealban is elvarázsolja és "megmozgatja" a közönséget.

Legalább olyan jó szórakozást kívánok nektek, mint ahogy én szórakoztam, miközben ezeket a csodálatos dallamokat hallgattam.

Kellemes zene hallgatást, jó pihenést kívánok.

brozsa, -elzemari-, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  8. -elzemari-

Tündi kedves, köszönöm szépen az infót,igy már egésszen más a dolog .
    Egyébként nagyon szép ez a kastély ami a bannered.Láttad a valóságban is a II.Lajos bajor király kastélyait?Nekem is volt szerencsém megnézni, ami igen nagy élményszámba ment nekem.Nagyon kedvelem, mit kedvelem nagyon szeretem a kastélyokat látogatni, mert mindig elbűvölnek.Szivesen lennék a lakója egy két hétig valamelyiknek.

Ilona, most már világos az egész,és a pogácsa is visszatért az emlékeimbe.Tazmánördög neve is most már újra ismerőssen cseng.
    Nagyon sajnálom, hogy nem találom a képeket, megkörnyékezem a Danit, hátha kisegit majd a debreceni képekkel.Nem gondoltatok újabb találkozóra?Jó lenne nem?
    Sajnos tőlünk is elmentek már öten akikkel kezdtük a játékot.Az egyik a Szamóca, aki ott volt a Sütikével és a Jolandával egyforma nadrágban voltak Debrecenben.Sajnos.

Örömmel olvasom, hogy Tihamér is jól van és ahogy mondja nem hibátlan, de ki hibás itt?Van olyan?Ugye hogy nincsen, igy aztán nincsen egyedűl.

Köszönöm a kedves fogadtatást, jól esett egy kicsit újra együtt lenni veletek.További jó játékot és sok derűt kivánok minden Tiszántúli játékosnak.Ezt nektek!!

Utoljára szerkesztett: 7.4.19
    Csacskamacska, mebajah, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Napsütéses szép napot Mindenkinek!:)

Szia Marika! Örülök, hogy benéztél hozzánk! Amennyiben bagolyban elküldöd az email elérhetőséged, szívesen elküldöm Neked a debreceni találkozó képeit!

Tihamér, zsúfolt napok után jó egy kis lazítás! Imádjuk az unokáink, de tapasztalatból tudom, hogy mennyire le tudnak fárasztani bennünket!
    Felejtés? - ugyan, kivel nem fordult még elő? Aki dolgozik, az vét is! Nekem anya, aki 86 éves, szokta mondani, hogy milyen agyértágítókat, serkentőket szedjek, mert látja rajtam, hogy már nem forog úgy az agyam, mint rég. No komment!

Fatther, nagyon szeretem Strauss műveit (is)! A Kék Duna keringő örök "sláger", nem lehet elégszer meghallgatni! Csodás a kis Amira hangja, de nagyon kellemes, szórakoztató a "fapapucsos lányok" tánca is!
    Vagy 10 éve voltunk autóbuszos kulturális körúton Svájcban. Remek idegenvezetőnk volt, mindig olyan zeneszámokkal szórakoztatott bennünket, melyek földrajzilag ahol jártunk, ahhoz a helyhez kapcsolódott. Budapestet elérve hallgathattuk a Budapest de csodás és hasonlókat, Bécs környékén már Strauss keringőire ringatott bennünket a busz és így tovább. :) Szép emlék marad, de nemcsak a zeneszámok, hanem a látvány miatt is! Ez a svájci út életem egyik legszebb emlékei közé tartozik! :)

Az este megnéztük a Menedék című film 2. részét. Nagyon tetszett, újra csak ajánlani tudom, hogy nézzétek meg, ha van időtök rá!

Be is fejezem az írást, munka van a valósban! :)

mebajah, -elzemari-, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  10. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Tervtől eltérően nem csak a jobboldalt lesz meg,vagyis az már megvan a gazdaköri is és még a felhőig is elmegyünk.Tervezzünk kevesebbet nagyobb lesz a meglepetés, ne az lepjen meg bennünket sorrozatban hogy már megint ez sem kész!

Közeleg a Zsolt nap és Andrea, nem sokára vonulunk névnapokra.

11. Csacskamacska

12. -elzemari-

Szervusztok.
    Nagyon kedves vagy előre is köszönöm szépen.Inditom a baglyot.
    Gyönyörűek a virágaid!!!

_Ilona49_, mebajah, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  13. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Fölállnak! A virágok.
    Még 1 kattintás akkor meg még nagyobb lesz!

_Ilona49_, Fatther, miklos4949 és 3 más kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Szervusztok.

Ha nem bánjátok, újra bejöttem .
    Meghallgattam Fatther által elhozott zenét.De jó lenne ha az én utam is meglenne zenésitve, bááár nem biztos, hogy ilyen szép lenne.Bevallom neketek, hogy én nem vagyok nagy zene rajongó, mert sajnos nem értek hozzá.Azért a szép zenét szivesen meghallgatom.

Csacskamacska, elárulnád, hogy ezek a virágok fekve lettek fotózva, és ha már kipihenték magukat akkor egy kattintásra felállnak
    Felénk nagy szakadó eső volt, jó el is áztam, mert nem készültem fel rá.Sebaj a ruha megszárad.

15. Csacskamacska

Marika, a virágokat a telefonommal fényképeztem, "normál" állásban. Amikor feltettem a linkeket és megnyitottam, akkor láttam, hogy "lefeküdtek". Nem tudom miért, de bizonyára nem azért mert elfáradtak!;) Talán majd, valamelyik fiú, ha erre jár, leírja, hogy mit rontottam el. A telefonról lementve a gépemre, ott is állnak és nem fekszenek a virágok. Műszaki téren nem jelekedem, de tanulékony vagyok, ha van kitől! :)

Ebéd után anyánál voltam, megcsináltam, amit meg kellett. Napocska elbújt, most olyan borongós, de nem hideg az idő. Szél alszik! ( az is lefeküdt, mint a virágaim a képen.)
    Hmm, most az jutott eszembe, hogy lehet a telefonomat kellett volna fekve tartani?!

Event: jobb oldal kész, bal oldalt 60 beadás van meg.

16. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok, szeretettel üdvözöllek Marcsi, Marika....!
    Akinek kertje van, erő kevés, akaraterő több, kevesebbet ír, inkább olvas. Az Épekben rendszeresen olvasom élvezettel írásaid. Csak azért nem tetszikelek, mert egyszer szólt egyik társatok/unk/, hogy írni kell, nem tetszikelni.
    Itt itthon vagyok, ahol elfogadták, hogy néha sokáig hallgatok.

Látom, haladtok az eventtel a sok VV-s elfoglaltság mellett is. Felhő megvan, de kezdenem kellett a fölszaporítást űjra, mert nem figyeltem a bűvös 55-re. Jó, hogy bevezették ezt a 10 db-os maradékot.
    Ilona, kb. ollan geni vagyok, mint Te. Sokat gyönyörködöm a kiskertemben. A tulipánok sokféle árnyalatban pompáznak, a kék krókusztengerben szerencsére megmaradt 1 fehér tő. Lila és fehér ibolyák szinte szőnyegként virítanak, kimagaslanak a jácintok és jázminok közülük.
    Csak az ablakaim nem fénylenek még, bár tudom, hogy az ecetes kalapáccsal tartós az eredmény.
    Megyek palacsintalankát sütni, a kinti munkában megéheztem.

17. -elzemari-

Újra kezdem.

Ó a telefon nekem is még foltos, mármint hiányfoltos.Amikor leakarom menteni, mindig gondban vagyok, mert ide kattintani, meg oda, meg itt keresni meg ott.Szóval azért inkább maradok a fotómasinánál.Mindenesetre érdekes ez a fotózási mód, ahogy készitetted.Mindenki úgy boldogul, ahogy tud.!!!
    Az event nekem a bal készen van és a felhőnek is nekitámasztottam a létrát és szép komótossan felmásztam rá.Most a Gazdakörire gyúrok, nem tudom meddig jutok vele, de az tiszta haszon lesz.

Kedves Terike,
    soha nem fogom elfelejteni neked, amikor egyszer kisegitettél, amikor a felhőre valómat véletlenül a cserénél elcseréltem.
    Ó jaj a kerteseknek jó, mert most üde zöld minden, a virágok szépen mutogatják a szépségüket, a madárkák éneke szól.
    Most amikor sétálok, gyönyörködöm a kertekben és mérges vagyok, ha elhanyagoltat látok.
    Tulipánjaim nekem is voltak, két évente szedtem ki őket és újra dugdostam őket ősszel..Nagyon szépek voltam.
    A szomszédbácsi azt mondta, hogy amikor vége van az iskolának, akkor kell felszedni,és amikor elkezdődik az iskola akkor kell újra eldugdosni a tulipán hagymákat.
    Az eventnél én is jártam úgy, hogy gyorsan bekevertem a Prizmabogyot, hogy már haladjak valamennyire, s akkor láttam, hogy maradt vagy 23 darab.Gondolhatod, nem tapsoltam örömömben.Na mindegy, ez játék és úgy is kell felfogni.
    Ha marad egy palacsinta és hazatér öreg barátom, MZ/X a bolygóközi útjáról, elküldhetem egy palacsintáért?

Úgy összekeveredett a mondandóm, hogy le kellett mentenem külön amit irtam, segitségül hivtam Word kisasszonyt. .Ám most már kiderült ..

18. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Hogyha telefonnal fényképezek sokszor az unokák fejen állnak,..kétszer is kell őket forgatni amire egyenesbe állnak.
    De viszont ha feltöltöm és berakom azokat a képeket ugyanúgy fekve rakja be vagy fejenállva kattintás után áll be rendesen.
    Csacska a virágaid második kettintásra sokkal nagyobbak lesznek.
    Terike,..ne tessék senkit átverni tudom hogy az eventnövényekhez kell a palacsinta,..csak azt nem tudtam hogy az is jó amit én sütök!:D

_Ilona49_, Fatther, miklos4949 és 2 más kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Lányok, a Kotkodán jelenleg 16 nagy kockában van Prizmabogyó, a többi üres, mert beadtam a feladatba. :(:mad:
    Meg akkor is, ha locsolom őket vízzel! ?;)xD

20. mebajah

mebajah Fórum császára

Mindegy, milyen ízű? Túrós, lekváros/házi/ és kakaós van.
    Megoldódott a rejtély: nem tudtam elképzelni, miért vagy a barátlistámon.
    Sosem szedjük föl a hagymákat, azért szépek a tulipánjaim.

Lajos!Jó pap holtig tanul, nem semmiért lenne már éjszaka kész, ha fölkelnék. Van szép fonott kosárkám is a palacsintához, igaz, nem a legnagyobb, mindenesetre olcsóbb.

Judit! A 16 se szebb látvány az 10-emnél, szerencsére rögtön adta a +5-öt, így már teljes területen érik. Ezen kívül még 1 rövid és 1 hosszú kell, még marad is beváltásra.
    Azon a 4 hónapja aktív farmocskámon, amin gyakorlom, milyen "kicsinek" lenni, a felhőt már kergeti a szél, de a jobb oldalon az ördögcérna megállított. Ma a körikből több, mint 120 banánt halásztam össze az egymagvú miatt. A pajtámban bármilyen növényevő, ragadozó éhen halna. De egy szöget se tudnék beverni, mert kalapácsom sincs hozzá. De 3 növénnyel többet vehetek a kosárból.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.