Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok! Csak most értem ide, egész délelőtt szaladgáltam, de minek?? Jaj nekem!!
    Egér nekem sem kell, a felhő az talán.
    Biztos jó lett a frizurád Zsozsó! Más az ember közérzete is, ha rendben van a haja!
    200-as nagyon sok gazda van és sok, aki közeleg rohamtempóban hozzá! Elég szűkös az a határidő, hajrá bizony! A remény, az ott van!
    Gyorsan megebédeltem, most elkezdem az eventet, ha ők is idejében elkezdik, majd nyúlcipőt fel, mert vár a tanítványom.
    A kesztyűknek örültem és a napi ajándéknak is, kis farmokon remek lesz, gyorsabban fogok végezni, mert ott csak kézzel kapálok.

2. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Ellőttem az ajándékot 35-41-41,... mindig azt kellene megjegyezni ami már 1x felugrott, és azt nem elfelejteni!

Kesztyük,..215-219-224! Mindjárt jönnek az unokák,..egyszerre felborítják a házat!

3. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

mebajah, Tündi100149 és Csacskamacska kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

No, a mai csupa lótás-futás volt, talán már nem jön semmi és nyugi lesz! Iszonyatos csúcsforgalomban vezetni, nagyon idegesítő, utálok araszolni és minden piros lámpánál megállni!!:mad::mad::(
    Még arra sem volt időm, hogy megnézzem mennyi kesztyűm van és persze játszani sem játszottam egy darabot sem. Majd! Lesz még rá időm. Ha van valami jó taktika írjátok meg!
    Megyek terepszemlére, majd még jövök!

Fatther, miklos4949 és Tündi100149 kedveli ezt.
  5. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép estét Gazdák!
    Miklós köszi az ajándékot!Titkosokból kaptam olyat amim nem volt szalokka és csillagalma most ugy érzem szerencsém volt.
    Végre kádban fürödtem tiszta havaj volt 1 órát kényeztettem magam.)Ilona gyogyukálj Zsozso biztos szép lett a frizurád.
    Itt tegnap is meg ma is egésznap esett a hó meg a havas eső.Most a konyha lesz szét bombázva holnap, már megfőztem a
    tőltöttkáposztát holnapra.Nincs hideg 1 fok van és nagy nagy viztócsák.
    Szép estét jó álmokat jó játékot!

_Ilona49_, Csacskamacska, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  6. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szép estét!Szebbet,jobbat mint az enyém!,
    Ma nyugalommentes napom volt,ballábbal keltem,fejfájással folytattam, koradélután a bank által nyakamra ültetet hiénák ismét "tiszteletüket" tették,estére pedig a tv adta meg magát.Hívtam a szolgáltatót, nagyon sagítőkész udvarias hölgy adott látatlanban az általam közölt hiba javítására útbaigazítást.Annak megfelelően 2-2.5 órát erölködtem,hogy jelt csiholjak ott ahol nincs.Eredménytelenül!
    A tv karattyolása nélkül nem tudok aludni,sokszor nem nézem csak hallgatom. Előre félek nyugovóra térni,no de majd csak lesz valahogy.
    Eventet elkezdtem,kétszer arattam,éjszakára mogyorót és hagymát ültettem. A próbajátékot kihasználtam, hallgatva a jótanácsra papirral,tollal felkészülve,csillagos érme 42, 41.Remélem ettől csak jobb lesz. Lényegesen könnyebbnek tünik,mint a tortás volt.Azért a jelrendszert még lehet csiszolni.
    Ha félve is megpróbálom magam eltenni holnapra,éjszaka még a farmon se tudok szöszmötölni.
    Jó éjt!

zsozso577, Fatther, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Reggel óta esik, hol eső, hol hó, hol havas eső. Most hó, a kuka teteje szép fehér. Holnap lesz tócsa mindenütt.
    Henike, ezek szerint a fürdőszoba kész? Jön a konyha, de készen lesz az is hamar és utána csak gyönyörködni fogsz a sok szépségben!
    Ilona, nem volt könnyű és szerencsés napod, sajnálom, holnap biztos jobb lesz!
    Mára nekem is sok volt, elfáradtam, jó éjt!

8. miklos4949

miklos4949 Törekvő

Ma én vagyok az ügyeletes bagoly.Hiányzik a zajládám.Minden próbálkozásom kudarcot vallott,reggel ismét hívom a szolgáltatót.
    Arattam, vetettem,kettőt kevertem.
    Aludjatok jól,vidám ébredést,türelmes gaztermelést,bőséges röppentyűket,sikeres nyitogatást.

9. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Ilona, sajnálom, hogy nem sikerült aludnod! A megszokás nagy úr, így bizony, ha nincs a megszokott körülmény, akkor nehezen megy az alvás. Szerencsére elég jó alvó vagyok, én csak csendben tudok aludni, semmi zaj, háttérzörejek. Csak a saját ágyamban tudok nagyon jól aludni, másnál nem szeretek és nem is nagyon szoktam. Amikor elmentünk valahova, kicsit messzebbre, barátokhoz, akkor is az éjszaka közepén, vagy hajnalban, de mindig hazajöttünk. Férjem vidéken dolgozott, ott a társadalmi életben is sokat tevékenykedett, többször volt évente ilyen-olyan rendezvény, bál, stb., de inni nem nagyon ittam és hajnalban jöttünk haza, pedig lett volna hol aludni, mert biztosítottak szállást. Kivétel az, amikor nyaranta elmegyünk valahova pihenni egy hétre, no ott a szállodában is jól alszom.
    Az éjszaka esett hó nyomai még látszanak, most is szürkeség van és a felhők lehet, hogy kiszakadnak a nap folyamán.
    Van egy csirkemellem, abból főzök kis tárkonyos, zöldséges levest, olyan mindent bele ami itthon van. Utána meg valamit, de azt még nem tudom, hogy mit.
    Gazok szaporodnak, kis farmon kipróbáltam a memóriajátékot, 42 érme jött össze. A hátérszínt nézem, nekem az a könnyebb.
    Nappal a gaz megy, 22 órától pedig egy hosszabbérésű növény, ami jobban adja a röpiket.
    Február 15. – miről nevezetes?

1893-ban ezen a napon kezdte meg működését a Telefonhírmondó.

Puskás Tivadar találmánya, a Telefonhírmondó a rádió elődjének tekinthető. A hallgató lakásában két hallgatókészüléket szereltek fel, beszélőrész nélkül. A beszélő hangját tetszés szerinti számú hallgatókészülék között osztja fel, sokszorozza meg ez a hálózat, amely független volt a korábban már kiépült telefonvonalaktól és készülékektől. Tulajdonképpen egy hangközlő újság, amire elő lehetett fizetni. A legfontosabb feladata a hírközlés, de emellett tőzsdei árfolyamokról is hallhattak, valamint opera- és hangverseny közvetítéseket is élvezhettek a segítségével. Egészen a második világháborúig működött, amikor tönkrementek a vezetékei. Kezdetben 18 forint volt az előfizetési díja egy évre, a készüléket ingyen adták. Ez nagyjából 10 kg cukor árának felelt meg. 1925-től kezdetét vette a rádió működése is, nagyjából azonos műsort közvetítettek.

mebajah, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  10. miklos4949

miklos4949 Törekvő

További szép napot!
    Heuréka!!! A mindennapi altatóm ismét üzemel. Van haszna,hogy a hívásokat rögzítik,ügyintéző kislányok végtelenül türelmesek,segítőkészek udvariasak voltak. Elsírtam búmat- bánatomat,kaptam még egy-két tanácsot a helyreállításra,eredmény:zéró.Akkor küldik a technikust 12-16 óra között.Fiatalember 13,1-kor telefonál,10 perc múlva itt lesz,és itt volt! némi kapcsolgatás,"eredmény" engem igazolt.Tyúklétrán a padlásra,ahol a vezetek csatlakozik a házhoz,"20-25 perc molyolás,a csatlakozó ott hibásodott meg. Üzemelt" Murphy törvénye".A biztonság kedvéért a készüléknél lévő csatlakozót is kicserélte.Röpke 40 perc és minden rendben.Mivel tartozom? Semmivel,ez benne van a szolgáltatási díjban! Vannak még csodák!!!!
    14 órakor zárult Ilus mókatára és lecsicsikáltam,pótlandó az éjszaka mulasztottakat.Nemrég ébredtem. Vetettem,arattam,keverni nem tudtam mert nem volt elég röppattyűm. Ebéd-vacsoráztam:rántott csirkemell,sült krumpli,meggybefőtt. Már nagyon vágytam némi hagyományos étekre.
    Most megyek Szulejmánozni,21 órakor aratás,valami hosszúérésű ültetése,az éjszakaival nem kényeztettekel túlságosan.

mebajah, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  11. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ilona....örülök, hogy ma este már lesz altatód!
    Ha nagyon fáradt vagyok.....és is TV.n alszok el....később amikor megébredek....akkor kikapcsolom!
    Deeeee....van amikor kimondottan csendre vágyok....néha lehet egy kis gyenge altató is szükséges lenne!
    Ezen még nem élek!....bár nem vagyok nagyon altató ellenes.....ha tényleg szükség van rá....akkor veszek be....egy bogyót.
    A lányom hozta kintről....gyógynövényből áll!

Az eventtel haladok....az ujjatlan kesztyü nem áraszt el....nagyon keresni kell a kockák közt!
    Gazból 4 aratás kell....abból 2 még ma kész lesz.....azt viszont nem tudom, hogy éjszakára mit ültessek....mert
    ketyeg a +1 termés!....lehet....éjszakára is gaz lesz....és kelek éjszaka aratni!....meggondolom!!!!!
    A memoria-játékból 9 van kész....segédlettel csinálom....41 vagy 42 érmét adott eddig.....a boltból 30 szupertápot kivettem....
    mást még nem tudom, hogy mit is akarok!

miklos4949, mebajah, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Vannak még jó hírek is! Ilona, igazán szerencsés vagy, hogy megcsinálta a szaki,hogy működjön a tévéd! Nálam vagy két éve internet nem volt, ill. a szomszédoknál sem, akik ugyanannál a szolgáltatóknál voltunk. Sorra telefonálgattunk, kaptuk a tanácsokat, hogy ezt csavarjuk erre, azt meg arra, ezt húzzuk ki, azt dugjuk máshova és így tovább. Persze semmi sem változott, net sehol. Mikor már sokadjára és egyre haragosabban jeleztünk vissza, akkor kijött egy technikus, aki megnézte, sehol semmi, fel a padlásra, ott is minden rendben, majd a szomszédban lakó férfi segítségével az utcai akna tetejét elhúzva találta meg a hibát, de ő azt nem javíthatta. Újabb napok mire végre megcsinálták. Nagy bosszúság volt!
    Finomat főztél Ilona! Nálam zöldségleves melyben csirkemellhusi volt apróbb darabokban. Vacsorára bundás kenyeret ettem joghurttal amelyben a zabkorpa el volt kavarva.
    Zsozsó, tapasztalatból tudom, hogy jó, ha van vésztartaléknak valami bogyó, mert néha, ha már sehogyan sem sikerül az elalvás, akkor kell a segítség.
    Még nem váltottam ki a +1 terményest, most nem is akarom. Tartalékolom, most úgy gondolom, hogy belefér az időbe a gaz letermelése. A tisztáson a mamutok, néhány ól. Ahogy szaporodik a gaz, úgy kever a malom. Majd játszom is.
    Sűrű napjaim vannak, talán hétvége nyugisabb lesz.

mebajah, Tündi100149, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  13. zsozso577

Holnapi napom....nekem már lazább lesz....abból a szempontból, hogy nem kell időpontra menni sehová sem!
    Igy reggel kényelmesen kelek..... megyek a kis- farmokra....utána kezdem a napot a VV-ben

Régebben a farm nálam felüdülés volt....mostanság olyan nyögve-nyelős! Hamarosan elérem a második nagy célom....
    utána azt hiszem...lazábbra fogom venni a gyeplőt! Nem fogok minden eventet csinálni....hosszut ültetek....
    24 órás kütyüket teszek ki....bár a rémséges kütyüsre nem fogok tudni tenni, mert oda nem lehet akármit kirakni!
    Igy reggel leszedem a felhőt.....és a rémséges-kütyüst és este lesz a nagy aratás....most is akkor van....ezen nem
    akarok változtatni....ezt már megszoktam!

Most aratás után meg lett az event fele.....igy most gyüjtök....és amikor minden meg lesz....akkor keverek....játszok!

mebajah, Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  14. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!

Mi csak ballagunk az eventel,... 2 földön termelünk, és szerintem 1 kicsit sok kell 1 keveréshez!
    Úgy különben nem nagyon dob fel az egész!

Éjszakára valami kicsivel hosszabb kellene hogy ültetve legyen, nem mintha felröpi eddig kevés lenne,..lehet hogy majd az lesz!

mebajah, Csacskamacska és zsozso577 kedveli ezt.
  15. zsozso577

Nahhhh.....akkor már ketten nem vagyunk lelkesek!
    Abban is igazad van, hogy sok kell 1 különleges kesztyűhöz!
    Én lehet, hogy kelek éjszaka 1x aratni....és igy holnap reggelre kész lesz a gaz!
    Azután sem hosszut fogok ültetni....hanem kihasználom a +1-t!
    Deee még semmi sem biztos!....majd aratáskor döntök!

mebajah, Csacskamacska és Tündi100 kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Biztos az, amit már megcsináltunk! Egy dolog tervezni, de az már nem biztos, hogy terv szerint haladunk is!
    Zsozsó, a határidőig teljesülni fog a nagy terved?
    Ezt az eventet olyan ráérősen csinálom, mivel odaírták, hogy könnyű. Nem számolgatok, csak termelek, malmozom, meg majd memóriázom. Még az is lehet, hogy nem érek a végére? - az lenne a meglepetés!
    Tulajdonképpen én is csak 2 és fél területen csinálom, vagy még annyin sem, mert a mamutjaimat nem veszem le semmi kedvéért sem!
    Biztos, hogy nem kelek fel éjszaka aratni, mert mire lefekszem éjfél. Aludni is kell. Talán 1-2 alkalom volt amikor felkeltem éjszaka aratni, már azt sem tudom, hogy mikor, de nagyon régen volt.
    Osztom a véleményeteket, a malom sokat kér, elég lehetne neki kevesebb is!
    Máig az a helyzet, hogy míg az egyik farmon egy területről kapok 21-22 röpit, addig a másik farmomon csak 18-19 jön. Miért??
    Munkát és gondolkodást mára befejezem, jó éjt!

Tündi100, zsozso577 és mebajah kedveli ezt.
  17. zsozso577

Jóóó reggelt kivánok!

Felébredtem...learattam.....deee egy kicsit elaludtam.....igy megcsusztam! ....igy jártam!
    Csacska igen meg lesz....már visszaszámolok! Háááárom!........
    Most megyek a kisfarmokra!

Tündi100, mebajah és Csacskamacska kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Zsozsó, drukk, drukk! :)
    Az éjjel nagyon jól aludtam, egyszer sem ébredtem fel, így reggel az ébredés is jó volt.
    Mára temető van betervezve, majd bevásárlás, piac. Ezzel a délelőttnek már vége is lesz! Főznöm nem kell, mert van maradék a tegnapiból. Még ki kell találnom, hogy hétvégére mit főzzek, hogy úgy vásároljak, hogy legyen minden itthon, holnap már nem szeretnék boltokba szaladgálni. Bár tudjuk, terezünk, s jön valami, ami borítja a tervünket!
    Gazok szaporodnak, ma memóriázom is és utána kiszámolom, hogy hol is tartok.
    Idő olyan se ilyen, se olyan, kicsit mintha derengene, de még nagyon messze a napsütés.
    Legyen jó napotok!

Tündi100, zsozso577 és mebajah kedveli ezt.
  19. zsozso577

Sziasztok!

Csacska....köszönöm szépen!
    Ugy érzem, ez már meg lesz....addig amig ujabb szintemelést nem hoznak be!....bár sose lehet tudni!

Az idő itt is szürke és hüs!...deeee most van itt az ideje!
    Főzni én sem főzök....van maradék!

A maradék 10 minijátékhoz a gaz letermelve....tudtam most 2 db-t bekeverni a malomban....hiányzik 500 felröpim!
    Ehhez van még 4 napom.....egyelőre ugy néz ki....hogy a felhő meg lesz!...többet nem is akarok!
    Unom!!!!!...unom!!!! ezt az állandó felröpi vadászatot!

A jövő héttől már előre félek! A gyümi piac nem érdekel....nem adom a gyümölcseimet....deee ezenkivül még két
    event is lesz....egyszerre!!!!...én pedig nem leszek itthon! ...azt hiszem itt szelektálnom kell majd!
    Nem lehet mindent egyszerre! Igazam van??????

mebajah, Csacskamacska és Tündi100 kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Igen, igazad van! Bármennyire is szeretné az ember, ezt a tempót már nem lehet bírni csak annak, aki állandóan a gép előtt ül. Azt meg főleg nem szeretem, hogy egyszerre fut 2-3 event is! Minek?? Hova kell rohanni? Gyümölcsöst nem fogom csinálni, én sem adom a megtermelt gyümölcseim!
    Egy aratás után egy termékre való röpi jön, így malom lassan őröl.
    Annak ellenére, hogy szomorkás az idő, hideg nincs. Voltam a temetőbe, jó volt a kis séta. Bevásárláson is túl vagyok. Végül egy csülköt vettem, azt fogom megsütni a római tálban puhára és ropogósra a bőrét.

zsozso577, mebajah és Tündi100 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.