Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép jó reggelt kivánok!

Lányok gyorsan gyorsan , mert jönnek locsolkodni a fiúk.

Pozsony Ferenc néprajzkutató szerint már a XVI. században is locsolkodtak. "A legtöbb székelyföldi faluban a második világháborúig, sőt helyenként az 1962-es erőszakos kollektivizálásig kútból merített vízzel locsolkodtak a fiatalok. Lényeges volt, hogy frissen merített vízzel locsolkodtak. … A 20. század közepéig a házak kapuit nem zárták, a legények bátran beléphettek. A ház előtt köszöntővel hívták fel a figyelmet az érkezésre, majd kihívták a leányt az udvarra és kútból merített vízzel alaposan meglocsolták."
    Brrrr ebből a hideg vizből nem kértem volna....

Az Ipoly mentén húsvét vasárnap este a legények csapatokban jártak, s tojást szedtek a lányos házaktól. Másnap reggel szalonnás tojásrántottát készítettek és együtt elfogyasztották. A tojáshéjakat a legnépszerűtlenebb lány ablaka alá szórták, hát ez nem valami szép… Ezután elindultak csapatban locsolni.

Szép és tartalmas napot kivánok.

Utoljára szerkesztett: 22.4.19
    mebajah, _Ilona49_, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  2. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép Húsvét Hétfőt!

Lányoknak jó locsolkodást,fiúk Ti meg nehogy mástól ázzatok el!

3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Elhervadni már nem fogok!:)
    Legyen jó napotok! :)

4. Tündi100149

Szép napot!

Mindenki elhervadt, senki nem volt meglocsolva rendesen.Fiúk nem kaptak piros tojást most sírnak.

Már a 30-ik beadásnál tartunk,...nem is strapáljuk nagyon magunkat.
    Lett 1 Mézes méh,ha 2 is lesz nem nagyon tudjuk mit csináljunk vele mert méz az jön máshonnét.
    Közbe építettünk 1 Rózsa létrát és 1 Rózsa pelyhet,..ezekre már nagyobb szükség van.

Váltottunk ki az egyik farmon 300 érméért 1 farmaranyos ládát,..lett is belőle 3 farmarany,...na ezt nagyon megérte.
    Ebből amit ad még a legtöbb se sok.

Gyümölcspiaccal nem foglalkozunk még talán a csodagyümölcsöket sem adjuk be.

mebajah és miklos4949 kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Kellemes délutánt Mindenkinek!

Ünnepen túl, élményekkel gazdagabban, ma már dolgos nap volt. Vasárnap voltak a gyerekek kicsik és nagyok, volt beszélgetés, játék, bújócska, stb. Remek idő volt, így a délutánt a teraszon, kertben töltöttük. Ebéd ízlett, igazán jól ettek, fogyott minden, legjobban a töltött tojás és a süti. Tegnap pihi volt, nagyon vártam, igazán jó volt a semmittevés! :)
    Ma délelőtt anya, délután tanítvány.
    Eventtel itt lehet készen leszek teljesen, Kotkodán még van híja, ha nem is sok, de befejezve nem lesz a jobb oldali sor. Nem zavar!

Gyümölcsössel én sem foglalkozom.
    Lajos, gratulálok az építkezésekhez!

6. -elzemari-

Szervusztok.

Esős napra alakult felénk az idő.Igaz, már amit kellett délelőtt elintéztük, igy az eső elött még hazaérkeztünk.
    Az ünnepek jól teletek, mert vasárnap volt családi ebéd, sok finomsággal a húsvétnak megfelelően.Hétfőn mi is pihenőre vettük a napot .Kaptam a gyerekeketől sok sok szinest és zsirkrétát, hogy az újfajta kedvtelésemet bátran ki tudjam élni.Igy aztán tegnap kiálltam az ablakba és a szemközti fákat kezdtem el rajzolgatni.Érdekes szórakozás, de nagyon nyugtató.

Az eventből a felhő készen van azt gondolom, hogy ez volt a maximum, amit gondolatban elterveztem, a többi felejtős.A krókusz nemesitésem készen van, aminek felettébb örülök.Nem volt kis munka de végére értem.

Szép és tartalmas estét kivánok!

7. Csacskamacska

Április 23. – miről nevezetes?

A könyv napja, A szerzői jogok napja

1995-ben az UNESCO április 23-át a Könyv napjává nyilvánította. William Shakespeare és Miquel de Cervantes ezen a napon haltak meg. Cél az, hogy felfedezzük az olvasás szépségét, egymást ösztönözzük a könyvek forgatására.

[​IMG] A könyv jó barát! :)

henrietta1223, mebajah, miklos4949 és 3 más kedveli ezt.
  8. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok !
    Az utóbbi napokban csak olvasó üzemmódra volt erőm.
    Örültem az alkalomhoz illő kedves versnek, a beszámolóitoknak, jót nevettem a vicceken.
    Az én ünnepem csendben telt.Pénteken,szombaton főztem,husilevest grízgaluskával egy 8 l-es fazékkal és kolbásszal meg gombás töltelékkel dagadót,hozzá krumplipürét. A dagadóval megharcoltam,mert kétszeresen szúrta fel a hentes.Ez az előkészítési mód ismeretlen volt,de csak kifundáltam a kétszeres tölteléket.
    A vasárnap öcsém családjánál telt,unokáik és négy kutya társaságában.Élveztem a finom étkeket meg a gyerekek és a négylábúak fáradságot nem ismerő hancúrozását,a borjúnyi bobtel / a helyesírását nem tudom/ barátkozását kevésbé.
    Hétfőre a magány,egy eltévedt locsolkodó és az oxigénpalac jutott.

A néptánc az én életemből sem maradt ki,másfél év a miskolci Vasas együttes kezdő csoportjában.Három -lámpalázas- felépésig jutottam."Karrieremet" úgy félévig Pesten az ELTE tánckarában igyekeztem építgetni,de a hármasugrós gyakorlása közepette sikerült egész súlyommal a bal bokámra esni."Eredmény" :Sportkórház,részleges tokszalag szakadás,másfélórás tanakodás,élcelődés műtét,vagy cinkcsízma? A gyógymódot végül egy országosbajnok kajakos hölgy döntötte el,aki "elütötte a villamost".Őt azonnal műteni kellett,nekem a csízma maradt.Erre cipőt is lehetett húzni,aminek egy vicces emléket is köszönhetek.Séta közben észrevettem,hogy egy idős néni kitartóan követ,megvártam és megkérdeztem mit akar? "Semmi különöset,csak mondja aranyoskám,gipsz van a lábán,vagy elfelejtett a másikra zoknit húzni?"
    A táncot sajnos nem folytathattam,mert a dokik rám ijesztettek,hogy még egy ilyen ugrás és végleg sánta maradok.

Kavicsok helyett gyermekkoromban szalvétákat gyűjtöttem,majd később KÖNYVEKET.Hónapról,hónapra gyarapítottam a házi könyvtáram,órákig válogattam a könyvesboltokban,búvárkodtam az antikváriumokban.Nem telt el nap olvasás nélkül.Ezt láttam a szüleimtől és párommal ez volt az egyik közös szenvedélyünk.Helikon klubtagságomnak köszönhetően számos egyedi névreszóló sorszámozott könyvritkaságunk volt.
    Amikor a nádtetős házunk kigyulladt a tűzoltók nagyon megrőkönyödtek azon,hogy bútorok,gépek helyett a könyvek mentését kértem
    tőlük. Sajnos a kb 2000 kötetből úgy 5-600 maradt,a többit az oltóvíz és a korom használhatatlaná tette.

A nosztalgia farmon egy játék hiányzik a felhőig, itt talán eljutok az 55-ig .Megyek is aratni.

Holnap fül-orr-gégészet,a gasztroenterológiára júniusra kapnék előjegyzést. A sugárkezelés megkezdéséhez erre a két szakorvosi vizsgálatra,leletre lenne még szükség.Remélem,júniusig azért nem kell várnom.
    Fogyni nem fogyok,aminek most kimondottan örülök,mert ezt bíztató jelnek tartom.
    Főzni egy pár napig még nem kell.
    Napi ajándékként barkácscuccot kérnék, még közel 3000 tégla kell a manufaktúra fejlesztéshez.

Utoljára szerkesztett: 24.4.19
    busika02, henrietta1223, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  9. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

busika02, henrietta1223, mebajah és 4 más kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Sziasztok, szép estét!
    Ilona, örülök, hogy írtál! A tartalomnak igen is, meg nem is! Örülök annak, hogy az ünnep egy része jól telt, hogy nem fogysz, hogy könyvbarát vagy, bár ezt eddig is tudtam, hogy a felhőt sikerült megszerezned! Nem örülök annak, hogy sokat kell várni az orvosnál a leletek megszerzéséért.

Sűrű napom volt, délelőtt a kocsival voltam éves szervizen. Délben ügyintézés, délután tanítvány.

Olvastam a holnapi eventeket, nem dobott fel. Kapálás és kapalás.
    Jelenleg békafeneke alatt vagyok, így nem is érdekel, hogy meddig jutok!
    Nektek jobbakat, szebbeket!

busika02, henrietta1223, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  11. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!

Csak a teliholdast csináljuk.

12. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Hamar és kellemesen telt az ünnep. Kiürült a ház, bennem is üresség lett. Lassan hozzászokom.Az idő is rásegít.
    Ilona, remélem, a kezelés utánra eltűnik a "zaklatód"!
    Valami tövig ette a gyönyörű paprikapalántáim, de nincs kedvem menni a hetire pótolni. A saját nevelésűek még kb 2 cm-esek.
    Sosem lesz a kedvencem ez az event, így gondolkodom még. Lehet, én is csak a holdast csinálom. Talán, ha egyforma lenne mindkettőn az érésidő. Már inkább a valósban munkálkodom.
    Legyen szép napotok!

_Ilona49_, Tündi1001, busika02 és 2 más kedveli ezt.
  13. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép napot Gazdák!
    Nekem nincs valósom, igy marad a játék.Telek már nincs hogy Papa itt hagyott minket örökre!!!...
    Én is úgy gondolom hogy a teliholdast csinálom.Csacska a könyv jó de a mai világba??? Gyerekek nem szeretik a lapokat, csak
    a googlit szeretik.Fura egy világ ez a virtuális.!!!A szavazásnál is érdekesen szokták kihozni az eredményeket.
    Ilona gyogyukálj és vigyázz magadra.
    Ebédem bakonyi vegyes körettei madártej, és szilva leves lesz.
    Szép napot jó játékot!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 25.4.19
  14. Csacskamacska

Szép és jó napot Mindenkinek!

Terike, nekem meg arra nincs időm, hogy a virágpiacra felmenjek, megvenni a ládákba a szokott pistikét. Nekem ez vált be, konyhaablak, északi fekvésű, nap nem éri. Évek óta ezt veszem bordós, lilás színben és valami gyönyörűséges szokott lenni. Kell még 3 muskátli, 6-8 mézvirág. Ezek a bejárati kapu mellé mennek ládába, felakasztva. Talán holnap odaérek, de már tervezni sem merek, mert a telefon borít mindent. Vannak ugyan a városban több palántát, cserepest, stb, virágot áruló helyek, de én inkább a piacot szeretem.

Henike, valóban nehéz ma már a gyerekeket könyv olvasására bírni, de a szülői példának hatással kell lenni és érdekes könyvekkel azért lehet őket motiválni az olvasásra. ( előbb, utóbb sikerrel!? )

Eventet elkezdtem ugyan, de nem látom esélyét, hogy be is tudjam fejezni. Nagyon sok időt töltök anyánál, aki nincs jól.

15. -elzemari-

Szervusztok.
    Judit jobbulást kivánok anyukádnak.Én is jutok ameddig érek.Újra az esélytelenek nyugalmával csinálom.
    Henrietta, ó a madártej, atyavilág de régen kóstoltam már.Késziteni kellene nekem is, hiszen úgy szeretem.
    Terike,valóban szomorkás volt az idő, de most már a madarak is énekelnek,ne legyél szomorú....A saját paprika palántáid, majd utólérik magukat és szépek lesznek meglátod.
    Lajos, olyan jó látni nálad ezt a kastélyt.Gondolok a zubogó szökőkútra, ami gyönyörű volt amikor ott jártam.
    Ilona kedves, nekünk a könyv mindig is jóbarát volt és maradt is.Mi még megszoktuk, hogy milyen szórakoztató és tanulságos valami.Pöttyös, csikos, emlékszel?Utána nekem még ott voltak az indiános könyvek is.Aztán jöttek a Verne csodák,s később a sok útleirások.Ó de tudtam szeretni és a mai napig is szeretem őket.
    Ma felgyorsult a világ E könyvek, egy kattintás és ott van minden.Olvasom a múltkor, hogy már tévé sem kell. A csoda érti ezt a világot.

Szép estét kivánok!

16. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

17. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Judit, tetszikeltem, de Te sem vidám hírt hoztál. A lábával van gondja Édesanyádnak?
    Marika! A megmaradt 2 tövet minden este leborítom vödörrel, míg kicsik.Hátha fejlettebb korukban nem nézik rágóguminak őket.
    A saját nem nagyon nő, eddig fáztak.
    Pörgettem 170 simát. Fölszedtem 1 kivételével az összes bájitalt, kacsát, pávát. Láttam 4-szer a +1-et. Már az is erdmény, nem?!
    Sajnálom, hogy az 5 hónapos farmomon nem hiszem, hogy eljutok a felhőig, mert a holdason csak 1 területem van.
    Kerteltem, esti tennivalók után pihi.
    Rejtőt kihagytátok.

18. Tündi100149

Semmi zokni,semmi mandragóra? Akkor én már ne is pörgessek?
    Hova tetted az aláírásképed,...abból az IMG -ből elmentettem magamnak hátha még szükséged lesz rá!

-elzemari-, henrietta1223, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  19. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Kérem szépen, ne tessék itt csúnya szavakat használni, mint IMG! Néha ugyan eltűnök, de hogy az IMG-m is jön velem?!
    De figyelmes vagy, köszönöm szépen!
    Nálam a pörgetéseknél a nagy számok törvénye nem igazán érvényesül.

Utoljára szerkesztett: 26.4.19
  20. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Lajosom nagyon jó nekem mert 5 kis piros csillagom van az egy kis 5.!!!!
    Már megint egy kis po li ti ka besikeredett.Marika én is nagyon imádom a madártejet nem én készitem már, Férjem szokta
    de Ő már nincs,Inter Food-tól van nagyon finom és elég nagy adag.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.