Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!!

Terike kedves, dehogy járok kerülő úton, csak valahogy pianóra tettem magamat.Azért elmesélek egy eseményt nektek.
    Szerdán volt a Papának a születésnapja és mint már évek óta nem otthon ünneplünk, hanem elmegyünk az egyik grill étterembe a Margit hid budai hidfőjénél,és ott töltjük el az ünnepi ebédet.Most is igy történt és a szűk senior család, a Papa testvére, nagynénje és mi ketten.Tudjátok, sok már a bevásárlás, készülődés, jaj de jól sikerüljön, hiszen tudjátok, hogy mi jár ezzel.Itt pedig szépen leülünk az asztalhoz, mi pedig szépen odasétálunk a már kikészitett finom ételekhez és kiválasztjuk az éppen kedvünkre valót.Itt tölthetünk két órát és azt fogyasztunk, amihez kedvünk van.
    Jelen esetben én ettem egy finom spárgalevest(sohasem készitek otthon)majd következett a harcsapaprikás sztrapacskával.Mindig van olyan étek, amit még nem kóstoltam.Olyan volt ez is.A harcsadarabok vigan úszkáltak a tejföllel megdúsitott szaftban, a szrapacskánál pedig apró sültszalonnák kandikáltak ki a nokedli és a túró alól. Nagyon régen ettem már és igazán jó választás volt.Húúú nagyon finom volt.Hozzá kell tennem, hogy kis mennyiséget fogyasztok, mert még következett a burgundi szarvas szelet apró kis házi burgonyafánkkal, s áfonyavelővel.A szarvas szelet, a szép barna burgundi mártásban már szemet gyönyörködtető,az ize, ahogy az izek összevegyitve voltak a szarvas párolt husa alattt, s hozzá ez a pille könnyű burgonyafánk.Ha szép évig élnék sem tudnák ilyet előállitani otthon.S az áfonyavelő a maga a tökély, mert nem túl édes éppen illett a szarvas és a burgonyafánk mellé, amikor az izlelő bimbómmal találkoztak.
    Még ezzel nincs vége, mert közben egy pohár pezsgővel koccintottunk az ünnepelt egészségére.
    Amikor mindezzel végeztünk, komolyan mondom nehogy azt hoggyétek, hoyg egy nagyevő társág vagyunk, csak itt az a jó, hogy kis tételeket lehet fogyasztani és több félét.
    Következhetett a desszert.Még nem számoltam meg, hogy hányféle finomság van kikészitve, de bőven lehet válogatni belőlük.sajnos gyengém a finom kenőcsös sütik, és itt nagyon kell uralkodni magamon, hogy na állj, és ne többet.Most is igy történt négyféle finomsággal tértem a helyemre, sajnos a nevüket nem tudom, illetve talán az egyik a Trüffel tekercs, egy kis szelet a gesztenyésből,és egy kicsi szelet dobos torta.
    Szerencsére csak nekifogtunk a sütinek, amikor következett a torta.Tudnillok, ha valakinek születésnapja van, akkor egy kis kerek torta az a ház ajándéka.Megszólal a zene a Boldog születésnapot.... cimmel és a torta tetején a fáklyával érkezik a torta.Ahogy ránéztem a Papára, bizony elfátyolosódott a szeme, meg mit titkoljam nekem is.A jelenlévő vendégek is tapsolva köszöntik ilyenkor az ünnepeltet.
    A torta egy habos , lehelet könnyű csokis krémmel és kókuszos piskótával.Erre is csak azt tudom mondani, hogy nagyon finom volt, mert hazahoztuk, hiszen ott már nem akartunk ebből enni, hiszen köszönjük finom volt minden.
    Következhetett még egy pohár pezsgő és a finom kávé, az ebédet megkoronázva.

Kedves Tiszántúliak, szivesen osztottam meg veletek ezt az élményemet, mert nekem sokat jelentett.

Az event halad, nem tudom, hogy másnak miként, de sokat kell számolgatnom, hogy miként is állok a Piactéri játékommal.Most már kitisztáztam, hogy melyik állatom éppen miként van kiszolgálva, de még van helye bőven az event növényeknek.
    A kutyákat is próbálom karbantartani, de ott is az aratás és a vetés a fő motivum, amivel elfoglalom magamat.
    S még ráadásnak egy hónapja elkezdtem egy kicsit festegetni is.Igaz nem valami magas fokon, de nekem örömet okoz.

Kivánom, hogy legyen derűs és vidám a napotok.

Utoljára szerkesztett: 24.5.19
  2. mebajah

mebajah Fórum császára

Ez merénylet az ízlelőbimbóim ellen. Az előre megfontolt szándék súlyosbító tényező.
    Isteneke éltesse A Papát!

3. -elzemari-

Aranyos vagy, köszönöm szépen .Nem volt szándékos, csak mesélő kedvemben voltam igy most kora reggel.Úgy is nemsokára neki fogok a készülődésnek, mert még folytatódni fog a köszöntés holnap az ifjúság részéről.Ma elkészitem a töltött húst, mert azt jól tudom majd szeletelni és a zöldséges burgur is elkészül ma.A pogácsa a cukrászdából a süteményt meg a Papa menye késziti a Az aranygaluska tortát.Az az egyik kedvenc, igy aztán nem szenved majd az élvezetek hiányától.

mebajah, Csacskamacska, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Marika....Papának boldogságos napot kívánok!
    Hmmmm?????!!!!! Vásárlás...piacozás.....nálam nem szeretem dolog! Boltba....még lemegyek....de piacra nagyon ritkán járok!
    A nagy nyüzsit nem szeretem!....még akkor sem, ha nem zárt térben vagyok!
    Lajos...szép az a házikó!!!!! Nagyon ügyi vagy!!!!!!
    Szép verseket hoztatok! Köszönöm! A gyerekversek még előjönnek! Jééééé!!!!! erre még emlékszem!xDxD...ez a
    felismerés öröme!

Az eventek folyamatban vannak! Talán a kutyásat vasárnap befejezem....meglátom!
    A piactérnél a fejlesztések és a dekorok első lépcsője pipa!
    Befejezem a 6 karakter full etetését....akkor megint újratervezek. Megtudnátok mondani, hogy miért is tervezek tovább...
    dekor annyi, mint égen a csillag! Miért kell az nekem? Én nem találom a választ!:cry::p:p:p
    Pedig már lenne dolgom a bahán!
    Nem tudja valaki mely állatok fognak legközelebb neonosodni?

Jelenleg süt a nap!....olyan hívogató!
    Megyek megiszom a kávém....aztán tervezem a mai napom....sűrűben leszek!

mebajah, Csacskamacska, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  5. -elzemari-

Lajoooos!!!!
    Ez a házikó valami csuda.Nagyon jó lett, ebben aztán lehet játszani.Még én is szivesen elbóklásznák benne.Gratulálok hozzá!!!!!!!!!!A forditással ne foglalkozzál, mert egy kattintás, és már áll is a ház szépen szemben.

Zsuzso, köszönöm szépen az ünnepeltnek, nagyon nagy boldogság ez nekem, hogy itt van velem.Ha túl ömlengtem az ebédet nézzétek el nekem , de nagyon jó volt, talán azért sikeredett ilyenre.

zsozso577, Fatther, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
  6. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot mindenkinek.

A pletykák szerint ők lesznek a következők:

A faevő , ami víz alatt épít várat .
    A hosszú orrú , ami fél az egértől és szereti a mogyorót .
    Ádám bátyám ezt látván ezzé vált
    Szorgos kis állatka , ami nem jó ha megcsíp .

-elzemari-, zsozso577, Tündi100 és 4 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép délutánt! Visszaolvastam, tudok mindent, de bocsánat, ha nem mindenki hozzászólására reagálok!
    Agyilag visszafele fejlődök, mert nem tudom, hogy mi az a hosszú orrú, mogyorót szerető állat, amelyik az egértől fél.
    Kütyükből nekem is annyi van, hogy jó része a pajtában porosodik, ennek ellenére valószínű, hogy szerzek 1-2 darabot.
    Jó, hogy evés után olvastam a születésnapi beszámolót, mert igen nyeltem volna nagyokat, így csak kicsiket! Isten éltesse az ünnepeltet!
    Holnapra jó kiruccanást, kell a kikapcsolódás!
    Versek néha fárasztanak, de szívesen olvasom őket!
    Nem is gyerek lenne az, aki a félig kész házikóba nem telepedne be! Segítettek? Az aláírásom én látom, Ti nem?

Reggel kocsival mentem vásárolni, nem esett. Délben biciklivel a kórházba, s mikor jöttem hazafelé, elkapott egy óriási zuhé. Mire fedett helyre értem, még a cipőmből is csorgott a víz. Már rég napsütés van.

Nálunk holnap lesz születésnap, most főzöm az ünnepelt kedvenc ételét, töltött paprikát. Igaz mi is étterembe megyünk holnap este, de vasárnapra is kell finom ebéd.

Gazokat vetem, aratom amikor odaérek.

Porszívózni fogok, mert nem volt két hete és tele a ház a nyárfa pihéivel. Tegnap letörölgettem, de kezdhetem elölről.
    Csak szépet és jót Nektek!.

zsozso577, _Ilona49_, Tündi100 és 4 más kedveli ezt.
  8. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Kis kíváncsi fáncsi, mégis fél.
    Nincs aláírásképed nálam sem.

-elzemari-, zsozso577, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  9. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot mindenkinek.

A mai "lehetőségek"

- gazdaraktárakcijjjjóóóóó
    - Boldog ól nap !
    - baby boom és luxus bájital .......
    - Ólválogatós - május
    - gaz/da-raktár akcijjjóóóó

Pihentető hétvégét, jó játékot kívánok és a mosolyt nem elfelejteni.

Nem tudtam, hogy az elefánt szereti a mogyorót ......8)

Az egér és az elefánt

Az egér és az elefánt együtt sietnek át az új vashídon.
    Az egérke büszkén néz föl az elefántra:
    - Hallod, Jumbó, hogy dübörgünk?

zsozso577, _Ilona49_, Tündi100 és 5 más kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Köszönöm a felvilágosítást! Hmm, kicsit meg kellett volna erőltetnem magam.
    Aláírásom látom, vajon én miért és Ti miért nem?!

No, most látszik?

zsozso577, Fatther, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  11. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!

Az elefánt nem szereti csak tapossa a mogyorót,...én hiába taposnám!Abból nem lenne Mogyoróvaj.

Nem látni,nem látni! Jól tudom akkor megvan mert átküldtem.Most nem levehető!

Laszaladtam a garázsba bütykölni 1 kicsit, mert menetközbe ha a fékre léptem vagy irányjelzősztem mindig nyekergett a tolatáshangjelző. Most jelen pillanatba nem de majd melátjuk.
    És akkor már kézzel lenyírtam a garázs előtt a talpalattnyi zöldet.

zsozso577, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  12. -elzemari-

[​IMG] Szervusztok.

Gyönyörű az idő, nem is csodálom, hogy nem a kapával a kézben végzitek a gazdák oly nehéz munkáját.Én is most nem régen láttam hozzá, gondoltam megetetem a kutyákat, mert már nagy morgásban voltak szegények.A Tejszin dalamata van soron és utána azt hiszem, hogy végeztem is velük.Végre egy lazább feladat, amivel nem kellett annyit agyalni mint a többiekkel, hogy hol is tartok, mennyi is kell még, hová is kell azt tenni.Ezt tulajdonképpen a piacosra értettem, mert még az elefánt a kakas és a mókus kielégitése hátra van.Legalább is remélem, mert nem irja ki, hogy vége, vagy intene legalább, hogy neki már nem kell semmi árúcikk.Thát majd meglátom, hoyg a végén hogy alakul.

Vidámság legyen veletek.

Csacskamacska, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  13. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!

36 titokfából lett 2 Pecsétfa,..naná hogy 1 farmon.
    Csincsillás ólakat már nem is merem kirakni.

-elzemari-, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Szép vasárnap délutánt Mindenkinek!
    Nem tudom, hogy miért, de tegnap nem tudtam belépni a fórumba. Nem engedte, hogy írjak, olvassak. Büntiben voltam?!
    Kutyák jóllaktak, az eventesen sem etetek már, mert mit szedjek ki? Kütyüből már Dunát tudnék rekeszteni.

Ma nagyon meleg van, nem tetszik a fejemnek. Voltam anyánál és voltam szavazni is. Most kis pihi.
    Titkosak nekem is vannak rakással, de még nem raktam ki őket, mindig elfelejtem.
    Jó pihenést, élvezzétek a napsütést!

_Ilona49_, -elzemari-, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  15. Tündi100149

Szép napot!
    Nem is nagyon lehet belépni ide már Szombat óta, most írás közben is ugrál be a Gateway 501.
    Ez a harmadik farm ahol végre sikerült belépni.

16. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Beköszönök, hátha addig kibírja.

17. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szép napot Mindenkinek!
    Még vagyok úgy-ahogy,a Fórumról sajnos nem mondhatom ugyan ezt.

18. Tündi100149

Szép napot!

Nem nagyon bírja, mert írás közben is beugrál a Gateway.

19. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép estét kívánok mindenkinek !

Csak most, csak nektek és a "műgyűjtőknek" ! - Speciális dekor vásár.

Pihentető szép estét, ja és a mosoly .....

Romhányi József: A majom búcsúbeszéde társaihoz, emberré válása alkalmából

Majmim, kik eleddig testvérim valátok
    fán csimpaszkodtomban hű társim valátok,
    meghatva állok ím búcsúzni alátok,
    mivel kezdetét vőn emberré válásom,
    sok hasraesés közt két lábra állásom.
    Az kies barlangban lészen már szállásom.
    De bármerre viszen rangos emberségem,
    testvér-emlékitek soha meg nem sértem.
    Esküre emelem kezem…
    Na mit csodálkoztok ezen?
    Persze! Ezt mellsőnek nevezik, akik
    még oktalan makik!
    Kívánom, teremjen bőséget sok fátok,
    tömje pofátok
    gubó, gubacs, inda.
    Nekem jó lesz majd a velős palacsinta!
    Ugye, most csorog a nyálatok,
    alsóbbrendű növényevő állatok?
    Meg ne szenvedjétek a tél kemény fagyát…
    néhány viseltes gatyát
    eljuttatok majd hozzátok,
    de nehogy a fejetekre húzzátok,
    idétlen barmok!
    Különben is mit akartok,
    fejlődéstanilag visszamaradt emlősök?!
    Korcsok vagytok, nem ősök!
    Meggyalázzátok a késő utódokat!
    Kaktusz bökje meg az ülőgumótokat!
    Mars innen! Végeztem! Slussz!
    Nézze meg a Pithecanthropus erectus!

20. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Már megint régen voltam! Most ez nem csak rajtam állt! Hétvégén beakartam nézni....de 1x sem tudtam....így fel is adtam!
    Még tegnap délelőtt sem! Este már igen....de akkor meg fáradt voltam!
    Kezdek kiakadni az időjáráson! Mindig azt mondom, hogy kell az eső!....de ennyi már nekem sok!
    A pozitívum annyi, hogy legalább a szél nem fuj!......így lehet esernyővel közlekedni!

Az eventeket megcsináltam. A kutyásat már régebben....erre már nem is emlékszem! A piactéren most reggel végeztem.
    Kiszedtem minden dekort...amit csak felajánlott....de nem tudom, hogy minek!
    Már jó lenne egy új terület...ahová csak dekorokat lehetne tenni....bár már annyi van, hogy szerintem többet is meg tudnánk
    tölteni!

Benéztem a raktában és annyi cukor, só és trs-i vannak! Már ezzel is kezdhetnének valamit....
    Pl. fára vagy cserépre becserélni!

Tündi100, Csacskamacska, Fatther és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.