Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot kívánok mindenkinek.

A mai program ajánló:

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/party-pörgetés-vásár-és-mega-tp-nap-rövid-időtartamban.18132/

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szezonmunkás-farmmunkások-előfizetése.18131/

A nagy szökés event

A "kellékek" WolfBack számításai alapján:

Felhősorig szükséges (55 mini-játék -1)
    KépNévTípusSzükséges (összesen)
    [​IMG]Kék printeaEvent növény12.150
    [​IMG]VirágtortaEvent növény8.370
    [​IMG]ReszelőEvent felreppenő972
    Teljes teljesítéshez szükséges (75 mini-játék -1)
    KépNévTípusSzükséges (összesen)
    [​IMG]Kék printeaEvent növény16.650
    [​IMG]VirágtortaEvent növény11.470
    [​IMG]ReszelőEvent felreppenő1.332
    Összesen szükséges csillagos érme mennyiség, az üzlet teljes kifosztásához: 4.034 = 162 játék

Titkos recept event (CSAK a bahás területeken !!!!!)

Ezt pedig Genovéva tette közkinccsé:

Utoljára szerkesztett: 28.5.19
    -elzemari-, Tündi100, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  2. mebajah

mebajah Fórum császára

Csúcs vagy, köszönjük szépen!

zsozso577, _Ilona49_, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  3. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

A második részlet, a titkos recept event táblázata kissé dátumhibásra sikeredett.

Majd figyeljetek erre.

-elzemari-, _Ilona49_, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Nyugalmat szeretnék, csendes termelést és nem eventeket! Szeretnék még meleget, napsütést. Van még, de nem sorolom.
    Fatther köszi, nagyon jó, hogy idehoztad, megkímélsz bennünket a csevegőbe való szaladgálástól!
    Előző eventeket befejeztem, most is hozzáfogok, lesz, ami lesz alapon! Napi 1-2 aratás esik általában ki, este nem mindig tudom megvárni, hogy beérjen a gaz, mert nagyon fáradt vagyok, hamarabb bújok az ágyba, mint szoktam. A felhőig jó lenne eljutni, de, ha nem, akkor nem!
    Tegnap cipészt akartam lenni, de mivel nem ezt tanultam, így meg is jártam, jól elvágtam a bal kezemen a mutatóujjam. Hosszan és mélyen. Most csak nyújtott ujjal vagyok, mert, ha behajlítom, akkor újra indul a vérzés.
    Ma még volt maradék, de holnap már főzni kell. Most pedig vasalni fogok, a tegnap kimosott ruhákat bevasalom. Kinn borús, délelőtt volt napsütés is és csepergett is. Délelőtt a nagy piacon voltam, vettem epret 700 Ft-ért. Itt a környékemen 1000- 1200 Ft -ért árulják.
    Legyen jó a délutánotok!

-elzemari-, henrietta1223, mebajah és 4 más kedveli ezt.
  5. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

A táblázat "frissítve" !!!!

6. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!
    "A suszter maradjon a kaptafánál"? 1-2 szerszám még rám maradt,...apám valamikor régen az volt.
    Volt olyan suszter aki csinált új cipőt de nem tudta leszedni a kaptafáról,..nálunk is divat volt új cipőt csinálni még az 50-es években.
    Miért nem beszél a suszter? Mert faszeg van a szájába.

Lett 1 Ősfenyő,..Csincsilla az nem,...és annyi Cukorjuhar mintha most jött volna divatba.

Átnézzük a holnapit,... a mennyiséget olvasva,,...csak úgy mint a Kutyásat,a lényeget kivesszük a többi nem számít,..8 beadás ott is megvolt.
    Átnéztük.

-elzemari-, henrietta1223, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  7. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Akinek eddig elkerülte volna figyelmét:

A Cukormályva [​IMG] eventnövény két feladatsorhoz tartozik, így

2019. június 1. (szombat) 14:00 órától 2019. június 3.(hétfő) 14:00 óráig lesz jelen a bahamán, az ültetvényes területen.

(az első napi maradvány használható lesz)

Update:

Napi "szösszenet":

Romhányi József: Focimeccs

Huszonkét esztelen, félmeztelen egyén,
    egymás hátán-hegyén
    nyüzsög lenn a pályán.
    Mások mája táján taposnak,
    és ha elég laposnak
    lát a bíró minden egyest,
    megítél egy tizenegyest.
    S mert a szegény feje tizenegyest kirótt,
    a fele közönség átkozza a bírót!
    De senki sem csendes a nagy embertömbből,
    mert a másik fele harsány éljent bömböl.
    Ezalatt a meccsen néhány sípcsont reccsen,
    szerteszét vér freccsen. Fel sem veszi egy sem
    a fetrengő játékost. Fontosabb a játék most.
    A vad középcsatár átgázol a bekken.
    Úgy esik az össze, hogy csak meg se nyekken,
    azután a labdát megcélozza jól: goóóóóóól!!!!
    Egy alacsony néző, ki oda nem lát át,
    ordítva paskolja a szomszédja hátát:
    vegye le a kalapját, mert szétverem alapját,
    azt a kerek tököt! S feje felé bökött.
    Erre az: Ó! Te gaz! Engem sértegetni mersz-e?
    Persze! Mind a ketten szólnak egy-két havernek:
    Gyertek, fiúk segíteni, ha vernek!
    Jöttek is mind verekedni, úgyis kezdtek berekedni.
    Buzgón verekedtek, bíz nem voltak restek!
    S időnként a gyepre elnyűtt testek estek.
    De a két okozót rejti már a bozót.
    S merre egy rést leltek, gyorsan elszeleltek.
    A többit azután alig egy-két nappal,
    a derék rendőrség verte szét kardlappal.
    Le a kalappal​

-elzemari-, henrietta1223, mebajah és 4 más kedveli ezt.
  8. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Ezekre gondoltál?[​IMG]
    Valamit lehetne vele kezdeni,mert nem nagyon gyártunk semmit.

9. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Károly....köszönöm a híreket....jó itt látni....így nem kell szomszédolni.

Lajos....igen! ......erre gondoltam, Nálam közel 200 ezres ez a szám....majd mindbőlR
    Milyen jó lenne , ha át lehetne váltani!???? Hmmm?????

A holnap kezdődő eventeken még rágódok! A Nagy szökőset elkezdem...a másikat még döntöttem el....van egy hézagos terv és
    nem tudom eldönteni....végig csináljam....vagy csak hézagosan.
    Ti hogy látjátok!

_Ilona49_, mebajah, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó estét!
    Gizim beteg lett vagy csak megint szeszélyeskedik. Nem hajlandó a Tűzrókával együttműködve betölteni a Farmerama farmját. Egyet se! Más játékot, mást igen, de ide nem hajlandó eljönni. Viszont a Chrome-val mindenhova el tudtam menni. A hibáknál sem jelzett senki, ezért biztosra veszem, hogy a hiba nálam, illetve a Gizinél van. Holnap reggel nagyon csúnyán fogok ránézni, kérdőre vonom, oszt ha nem hajlandó rendesen tenni a dolgát, a térdemre fektetem és elfenekelem. Apelláta nincs!!!
    Jó éjszakát!

11. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Rég láttunk Tihamér.
    Én is így voltam vele,még a farmra sem akart jönni,..elküldtem visszaraktam és azóta normálisabban működik.

Szép napot!

Csak a bahamán eventezünk,...Szombaton arra sem nagyon érünk rá,..az ha nem jön össze akkor úgy félbemarad.

Csak most olvastam valamikor valaki kérte a kagylókkal kirakott tükröt,..azon gondolkodom hogy jól le kellene kicsinyíteni.
    Nem kicsinyítettem,csak a linket hoztam.http://keptarhely.eu/view.php?file=20190529v00qs23w9.jpeg

Utoljára szerkesztett: 29.5.19
  12. Csacskamacska

Tihamér, volt fenekelés?
    Elmúlt napokban nálam is gond volt a fórumba való bejutás. Időm is alig van, amikor meg jönnék, nem enged. Talán mostanra kezd helyreállni a rend. El ne kiabáljam már!
    Szokásból elkezdtem az eventeket, jutok ameddig jutok alapon.

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Nem, nem volt fenekelés. Most sem tudom a Tűzrókával a farmokat behozni. Ezért csúnyán néztem és nézek a Gizire, deeee ... Nem csak a Farmerama nem fut itt, de pl. a köpönyeg.hu Mosonmagyaróvári (nálam ARRA beállított) időjárási lap sem. Budapesti, győri bejön, nem hibás. Ellenben a Chrome viszont simán veszi az akadályt a Farmerama felé, most is az alól firkálgatok ide a fórumra. Itt az összes farm bejön. Az időjárási oldal viszont ott sem megy jól, mert itt kiírja, hogy Hoppá!, probléma van az oldal betöltésével, de dolgozunk rajta. Az, hogy a dolgozunk kitől származik, nem tudom. Lehetséges variációk: 1. köpönyeg.hu oldala, 2. Chrome keresőprogi dolgozói, 3. Telekom internetes "mágusai", 4. Gizi rejtett, háttérben robotoló manói, 5. egyéb, számomra is ismeretlen szakértők. Az a baj, hogy egyrészt a Flash player az utolsó variációs, ma reggel is suvickoltam rajta, a keresőprogik is újak, tegnap töröltem az előzményeket is. A CCleaner is az utolsó, legfrissebb változat. Aztááán ... nem csak a Gizi, de feleségem őméltóságának a loptopja is ugyan így viselkedik. Annak az esélye, hogy mind a két gép egyszerre produkálja ugyanazokat a hibákat kicsi, de lehetséges. Ezen a két gépen kívül van még két tablet is, ezekkel is hasonló a gond, pedig azok Androidosok, ott sem jön be a köpönyeg se. Hogy egyszerre mind a négy gép ugyanazt produkálja, azért az már elgondolkodtató. Azt sem tudom elfogadni, hogy a Flash a hibás, mert a Crome is használja, és azzal nincs gond. Törölni programokat nem töröltem a gépről egy ideje, az sem lehet a gond. Felmerült bennem, hogy a hátam mögött lévő telekomos wifit lekapcsolom, újraindítom, hátha azzal van a gond. Ha az sem segít, maradok végképp tudatlan.
    Éjjel óta esik ez az áldott eső, lehet, hogy AZ lenne a hibás? Beáznak és vizesek lesznek a wifiről kifutó rádióhullámok? Már minden lehetséges, meg az ellenkezője is. :oops::wuerg:

14. Csacskamacska

Igen, mindenért az időjárás a hibás! Legyen a hiba a gépben, vagy bennünk, mindegy, erre a bolondos időjárásra fogjuk!
    Délelőtt bevásárlás, délben anya, majd mosás és kapirgálás a kertben. Kaptam 3 cserép virágot, évelő harangvirág, azokat is elültettem.

Bahán ma nagyban kerestem a magokat, mire rájöttem, hogy hoppsz, ma nincs mag, ma röpivadászat van. Így jár az, aki nem olvassa el figyelmesen a kiírást! Tegnapi hamar kész lett, a mai reményeim szerint holnap 14-re le lesz tudva.

Szépeket és jókat Nektek!

zsozso577, miklos4949, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  15. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Igenis, az időjárás a hibás!!! Bennünk az nincs. Éjjel dörgött, csattogott, zuhogott, így a kertbe menni reménytelen. Reggel esett, dél körül ragyogott, megint esőre áll.
    A 2. is kész. Egy terület állatot töröltem, elfeledkeztem a röpiről. Sajnálom, hogy a dekort betették, sok gazdának elég alkalmazkodni a 24-es ciklushoz is. A kijutós tetszik, 10 van kész.
    Holnap marad ki aratás, mert vendég leszek egy főzéssel összekötött programon. Csak ne essen!

16. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép estét kívánok mindenkinek.

A holnapi bahás feladat, röviden:

3. gazdaköri feladatsor

Ideiglenes gazdaköri feladatsor kezdete: 2019. május 31. (péntek) 14:00 óra
    Ideiglenes gazdaköri feladatsor vége: 2019. június 01. (szombat) 14:00 óra

Felröppenő a sütimixer, csak ezt kell gyűjteni, s nem kell eventnövényt termelni.

Hozzájutási lehetőségek:
    • növények, fák, állatos és terményes ólak aratásakor röppen fel a Bahama szigeten, az Esőerdőben és a Zuhatagok szigetén
    • a Varázsfa ehhez az eventhez nem ad felröppenőt, a Sütimixer érkezését NE várjuk ettől a speciális dekortól
    • ajándékként küldhető (a napi ingyenes küldéseket kimerítve 2 FA/ db)
    • vásárlás
    • bármilyen tenyészthető állat tenyésztésekor 50% az esélye annak, hogy a tenyésztés során Sütimixert kapunk

Kellemes kikapcsolódást, jó játékot.

17. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Fatther, köszönöm!!
    Kertben valós munkát végeztem, sok a gaz a sok esőtől.
    Bahán a tegnapit ma reggel fejeztem be. Farmon érik a gaz, mini-játékoztam is az este. Haladás lassú, de nem lényeg, vannak fontosabb dolgok is.
    Szépeket és jókat Nektek!

-elzemari-, henrietta1223, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  18. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Végre nem esik az eső.....és van egy kis fény is.....nahhhh a nap az nem süt....de legalább kék az ég!!!!!

Az eventeket csinálom. A farmos az talán nem lesz gáz....de az nevet aki a végén nevet!
    A bahás....az nálam necces! Nem is tudom, hogy mit gondolnak! ????..azt talán, hogy az embernek csak ez a dolga!
    A felröpi itt nagyon silány! Reggel végeztem vele én is....de az első feladat ezüst részével nem is foglalkoztam!

Bosszus vagyok! Márciusban rendeltünk a gyereknek egy drága versenydresszt! Ugy érvényesítették a rendelést, ha fizettünk is!
    Azóta sem érkezett meg!!!!! Néha felveszik a telefont.....sokszor nem ! A jövő hétvégén meg verseny lesz!
    Oké....van dressz.!!!!!!! DEEEEE.....akkor is!

-elzemari-, henrietta1223, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  19. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot mindenkinek !

A mai "program":

Szupertrágya és KacsaKata vásár és amit már mindenki nagyon várt:

Csere-bere (ingyom-bingám) event.

Jó játékot, sok felröppenőt és a napi mosoly ..........

Romhányi József: A PAPAGÁJ SZÓNOKLATA

Egy ritka bátor
    papagáj kitört a rácsos kalitkából.
    Kint magához intett
    néhány cinkét, pintyet,
    hogy mint szabad szellem,
    szónoklatot tartson a rabtartók ellen.
    És mert gyakorlott lett régen a beszédben,
    el is kezdte szépen,
    a Nagy Igazságot rikoltva szét:
    - Gyurrrika Széép!
    Update:

Farmerogirl készítette az alábbi videót, hátha ........

Utoljára szerkesztett: 31.5.19
  20. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép napot kivánok!

Mit szólnátok ha elmesélném a kétnapos Farmeráma programot, amit én vezettem a turistáknak.

Szombat reggel a találkozó nyolc órakor volt., Onnan sétával megközelitettük a Mesterségek Völgyét. ott is Zsömle Zsolthoz vezetett az első út, hogy a friss zsemlével tudjuk kezdeni a napot.Következhet a Lekvárfőző üzem, hogy a friss ropogós zsömlére almalekvár kerüljön.Miután elfogyasztottuk a friss péksüteményeket, következhet a Titokzatos erdei tisztás, ahol egyenlőre az érdekesebb gyümölcsfákat vettük szemügyre, mint a tehéntejfa, tojásfa, cukorfa sófa, drótfa, bájitalfa.Kivánságoknak megfelelően a kóstolás is létre jött,bármelyik fáról, némi honoráriumért..Majd a patak mentén eljutottunk a kis hidig, ahol a Pajta előtt a szalmabálákon jöhetett egy kis pihenő.
    A Tanyaháznál volt az ebéd, amit a turisták a saját maguk által össze szedett terményekből állitottak össze.Javasoltam fogom, hogy a kakastól vegyék el a szakajtót, és akkor ha sikerül elkapni az ejtőernyős tojásokat, akkor még friss tojásrántotta is lehet.
    Ebéd után következhet a kombájn verseny, hogy ki tudja hamarabb learatni a termést.A verseny soronként volt, hogy minél többen tudjanak megismerkedni a nagy géppel.Az első helyezett dija egy tyúk a vasárnapi ebédhez.
    Miután kellően elfáradtak, irány vissza a Mesterségek Völgyébe a Természetgyógyászokhoz, hogy megfelelő maszkokkal, koktélokkal frissitsük fel magukat.
    Visszafelé, útba ejtettük a Kalózbarlangot, ahol félszemű Dzsek elmeséli a kalandjait, és hogy miképpen vesztette el a hátsó lábát.Itt aztán csónakba szálltunk, és körbe csónakázztuk a völgyet, egészen a a világitó toronyig majd visszafelé a magasles mellett elhajóztunk eljuva egészen a piacig .
    A piac az gondoltam mindenki kedvence, lehet a gazdákkal majd kommunikálni is és ha valami megtetszik meg is vehetik.
    Program volt még a Postát is, ahol lehetett fotót késziteni, hogy hol és merre jártak.
    Aki szeretné fentről megnézni a farmokat, annak ajánlottam Kacsa Kata repülőgépét is.A Postáról kijövet következhet a kisvasút,majd a limuzinnal érkezés a Tanyaházhoz ahol a szállás lesz.

A második nap..

A falusi turizmus második napjához érkeztünk és nem volt eseménytelen az már biztos.Reggel igyekeztem én is a tanyaházhoz, hogy az előző napi búcsúzás után reggel vidáman és frissen lássam viszont a kedves turistákat.Miután láttam, hogy mindenki megvan, indulhattunk a Bahama szigetre, hogy ott is megismertessem velük a mi életünket.Az idő igazán nagyon kellemes volt ezen a karibi területen, a nap már fenn volt a horizonton, és nagyon kellemes hőmérsékletete biztositott a számunkra. A hullámok lágyan ringatták a hajót. A hajóállomáson már várt minket a kapitány és egy kis sziverősitővel próbálta megnyugtatni a kissé ijedős utasokat.Én azért egy két Dedalont is becsempésztem a táskámba, hátha valakinek szüksége lesz majd rá útközben.
    Ahogy haladt a hajó, delfinek kisértek minket, néha néha vidáman kiugorva a víz felszinére is.Szerencsére nem volt hosszúnak mondható a hajó út, és ki is kötöttünk .Elő a fürdőruha, és igy mehettünk is már tovább a sziget belseje felé.
    Nos itt történt a kis affér, amikor is az egyik utasunk szobrász lévén nagyon belefeledkezett a totem oszlopok tanulmányozásába, hirtelen az egyik a lábára dőlt, ami kisebb horzsolást okozott a lábán.Szerencsére nem volt súlyos, igy folytathattuk az utunkat.
    Legelőször is a Bahama bárba vittem a társaságot, hogy a kellemetlenségeket itt próbáluk meg elfeledtetni velük.Bari Mari nagyon kedvesen fogadott minket és mindenki kapott egy broméliából font kis koszorút, amit a csuklójára tudott erősiteni, és a közbe szúrt vaniliától fenséges illat áradt belőle.Egy jó szőlő ital el fel is frissitette a társaságot és már alig várták a folytatást.
    A bárból kijőve, már a kávétáncban tudtak élvezkedni, és volt aki be is állt, hogy szintén megtanulja a lépéseket.A papagájtollászkodó mellett elhaladva boldogan szedtek fel egy egy elejtett színes tollat, hogy szuvenirként haza vigyék.A mogyoróvajkészitő mellett volt aki szerette volna kipróbálni a mogyoró taposását, mondván, hogy szüreten már voltak, szőlőt már tapostak, akkor ez is fog menni.Én ugyan nagyon óvtam őket, hogy ez nem ugyan az, mert a szőlő az egy lágy anyag ez pedig nem.Hiába mondtam, csak ki akarták próbálni.Nem is tartott sokáig a próba, mert a második taposás után már ugrottak is le a taposóból, hogy milyen igazam volt.
    Következett a datolyapálma leszedés ami nem kis feladat volt.Fürtökben lógtak a sárga érett datolyák a fa tetején.A fák magassága eléri néhol az öt méter magasságot is.Ám ez a magasság sem okozott gondot az idomitott majmoknak, akik mérhetetlen ügyesen felmásztak a fa terméséshez, és elrágták az indát, s már pottyant is le az érett gyümölcs.Ebédre mindenki sajátmaga által szedett banánból ehetett annyit amennyit akart.
    Ebéd után akit érdekelt az résztvehetett a kebelkészitő tanfolyamon, olyan gyorstalpaló alapon.Vagyis, mindenki készithetett egy egy kókusz kebeltartót.Komolyan mondom, úgy örültek, mint a gyerekek, mert amikor belehetett menni a makitombolóba, és a fellógatott autógumin hintáztak, hááát el sem hittem, hogy felnőttek.S végül a tevegelés sem maradhatott el, és lassú sétával eltevegeltünk a Maja papok szentélyébe, és vissza.Szerencsére sikerült minden eltervezett programmot végrehajtani, mert meghallottam a hajó kürtjét, ami jelezte, hogy vége van a kirándulásnak, és véget ért a kétnapos Frameráma falusi életét bemutató program sorozat.
    Én azt gondolom, hogy valamennyire sikerült az életünket bemutatni, de nem két, hanem három naposra kell legközelebb szervezni, mert az állat tartással nem is tudtunk foglalkozni.

További derűs és vidám napot kivánok!

mebajah, miklos4949, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.