Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Szervusztok.

Újuúj, de jó sokat irtatok.Csak úgy zsizsegett a ház.

Ilona kedves,
    ajánlok egy jó felülési módot én is a gyógytornászomtól tanultam.Akármelyik pózból próbáljál meg először is hasra fordulni, majd az egyik lábadat féltérdre erszteni, s onnét már rá tudsz támaszkodni és úgy könnyebb a felkelés.meglátod menni fog!!!Tapasztalatból mondom.
    Szóval Sopánkáné barátnőm ellátogatott hozzád is, nem rossz asszonyság különben, csak arra kell vigyázni, hogy ne marasztaljad, ne kináld meg semmivel, mert akkor azt hiszi, hoyg szivesen látott vendég, és újrázni fog.

Lajos,
    ezt a strandolást nagyon irigyelem tőled, és ahogy láttam a képen, még azt sem lehet mondani, hogy tömegnyomor van .Biztosan jól is érzitek magatokat ott.Korábban mi is nagyon szivesen jártunk a termál fürdőbe, ami városban volt.Igaz itt azért nem volt olyan laza a helyzet, de mi általában már fél tizenegykor bicajra pattanva, irányba vettük az otthonunkat.Volt egy másik is, az egyik szállodában, de ott meg csak kilencig lehett nyugtunk, mert jöttek az úszás oktatások.Igazából, most is szivesen alkalmazkodnék még ezekhez az apró kellemetlenségehez, de ez már csak álom marad.

Lám lám, mondtam én, hogy nem kell marasztalni Sopánkát.....

Heni,
    gondolom, időközben már a pajtádban vagy talán már ki is tetted a csavarpálmádat?Van ilyen, hogy az ember néha lemarad és igyekezni kell felzárkózni, az elmaradt eseményekkel.Látod, nekem volt csavarpámám, mégis a piacról kellett megvennem, mert nincs minden termékből annyi, hogy az evnetek ki tudjuk szolgálni.Legaláb is nekem.
    Bundáskenyér, tényleg mi is de régen ettünk.!!!!

Terike,
    majd ha nem lesz ez a nagy meleg, akkor majd tudsz tevőlege lenni a kertben.Addig meg gondolj arra, hogy most a kert is azt csinál amit akar.

Tulajdonképpen az eventekkel végeztem, még a Tikiváros fogott ki rajtam a felröppenőivel.Várok még 450 felröpire, s aztán ez is szépen bevégeztetett.Amilyen kusza volt az elején, olyan szépen kiegyenesedett.

Ti hogy álltok??????

Kivánok neketk szép és derűs napot!!

busika02, mebajah, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  2. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Terike! Jóból is megárt a sok,a rosszból meg pláne sokk!
    Felétek nem költözöm.
    Marika! Köszönöm a tippet,valahogy úgy tápászkodtam,de nem volt mibe kapaszkodni,és...mindkét térdem "bicsaklós",pedig emlékeim szerint,csak egyszer térdepeltettek kukoricára.....utána igyekeztem kevesebb rossz fát tenni a tűzre,vagy ügyesebben titkolni.
    Hajnali fél háromig elkerült álommanó,kénytelen vagyok most fogadni.

Fatther, mebajah, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  3. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Figyelem !

A nyári naptár 10.-ei nyitásával csak óvatosan majd.
    Azonnal indul az összes mezőgazdasági eszköz a farmokon.

mebajah, -elzemari-, alx528 és 2 más kedveli ezt.
  4. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

KÖSZÖNJÜK!!! Fatther,hogy az éberségeddel megszerzett ismereted mindig megosztod velünk

mebajah, Fatther, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó estét gazdák!
    Köszönöm a névnapi kívánságot!
    Miattam senkinek nem kell elmennie ebből a topikból sem. Lassan abba fogom hagyni a gazdálkodást, úgy érzem. Ebben a Gizi is besegített, mert majdnem két hétig volt a PC-kórházban. Olyan furcsa betegség jött elő, amilyennel még én soha nem találkoztam. Nem akart felállni a Windows semmi pénzért sem. Még csak a gépházba sem tudtam bemenni, nem volt lehetőségem csökkentett módban valamit javítani, tenni, venni. A "doktorok" szerint ez a Win-10, -7 és -8 esetében nem ritka eset, de én isten bizony nem láttam még semmilyen gépen, amelyikkel dolgoztam az elmúlt 27 évben. (1992-től kellett PC-vel dolgoznom.) Igazság az, hogy előtte volt egy frissítés ééés nem én voltam a szervizben az egyedüli ezzel a gonddal. Ez nem javít a hangulatomon, mert a tehetetlenség engem idegesít. Azt hittem, hogy kicsit többet tudok, de ezek szerint naaaagyon kevés a tudásom a Gizivel kapcsolatban. Hiába, ezek a nők!!! Ma késő délután hoztam haza a drágaságomat.
    További jó gazdálkodást mindenkinek!

Utóirat:
    1. Nagyobbik unokám az évet most is kitűnővel zárta. Erre mindannyian büszkék vagyunk. És fogott egy három kilósnál nagyobb pontyot. :)
    2. Kisebbik tündérkénk, aki a hónap végén lesz két éves, elkezdett érthetően, folyamatosan beszélni. Feltöltődött a szótára. Három hete vasárnap reggel felébresztette az apját hajnali háromnegyed hétkor és elmagyarázta, hogy keljen fel, mert le kell menniük a játszira. (Ez a játszótér az ő nevén.) A fiam csak nézte és hallgatta a kicsit, majd megérdeklődte a feleségétől.
    - Ez most már mindig ÍGY lesz? Mindig, mindent megmagyaráz?
    - Igen, szokj hozzá.
    - Uram isten!!!

mebajah, Fatther, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  6. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Háromszoros HURRÁ!!!!
    Egy Tihamérnak,csak hogy életjelet adttál!!!!!!! Írtam már Neked,hogy szegény árva Gizus mellé telepíts egy Gusztit,lehet,hogy a magány miatt renitenskedik ilyen gyakran.....A jövés-menésről meg csak annyit,hogy nem vagyunk már sz..os gyerekek.Akkor és ott játszunk amikor és ahol jól érezzük magunkat!!!!!! "Az békül,aki haragszik!",ha egyáltalán van aki haragszik??????

A második:kitettem a három titokfám.....lett egy ősfenyőm,csak úgy tátottam a szám,nem akartam hinni a szememnek.

A harmadik: befejeztem az építkezést,a hiúzokkal is eljutottam a 832ezres szintig,00-ról indulva nagyon szép teljesítmény,vállon is veregetem magam,hát igen....én már csak magam vagyok.Gyorsan el is köszönök.
    Jó éjt,vidám álmokat!
    Utóirat: Olyan nagyon jó olvasni Benneteket Büszke,Boldog NAGYAPÁK! ...NAGYMAMÁK !
    Nagyon jó Veletek örülni!

Utoljára szerkesztett: 8.7.19
    mebajah, Fatther, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  7. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Halihóó Gazdák!
    Mit látnak szemeim Tihamér?-én rosszabbra gondoltam hogy ilyen sokáig távol voltál.!De ha csak a nők a gond minden
    meg van bocsájtva.Gratulálok az unokádhoz a jó eredményért, a kicsi meg nem rég született emlékszem mikor bejelentetted
    mert akkor csatlakoztam hozzátok.Bizony-bizony öregszenek a gyerekek.Úgy lenne a jó ha mi meg fiatalodnánk minden
    nyavalya nélkül!!Na mit szólsz hozzá?Tessék beszerezni laptopot hogy ne hagyj minket ennyi ideig aggódni,nekem is van de az
    unokám elviszi tőlem ha filmet akarok nézni úgy kell visszacsempészni.
    Ilonám nekem is jó Titeket olvasni és Veletek örülni.
    Fatther köszi az infót 10.én vigyázunk.
    Elzemari kittetem mindent csak rövidzárlat volt meg kétségbe esés!
    Idő az jobb lesz a héten hajnalok elviselhetök délutánok 25 fokkal is jobbak mint 35 fokkal állitólag a hétvégéig igy marad.
    Csacskám hol vagy?-gondolatban Nálad vagyok és sok erőt küldök.!!!♥♥
    Szép napot!

mebajah, -elzemari-, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  8. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Tihamér az el el tűnik mint szürke.........a ködben!
    Gizire mindent rá lehet fogni,...még szerencse hogy nem beszél vissza.

Egy farm kész,...a második 1 aratás múlva, a harmadik 2 aratás után.
    Az 1 aratásos reménytelen volt de beugrott egy 200% termény 12 órára.Meg még ami nagyon ugrál az a Sárga Pehely.

Már csak azt várjuk mikor érdemes betenni a 200% terményest a gyémánt rekeszbe,.. az aranyba a 100% terményest és valamilyen ólas fás vagy terményest még a másik aranyba,.. amik Pinkivel több mint 24 óra,..és minden hasonlót ami nem a rekeszbe megy ,igaz azt a Pinki nem tolja meg.Meg esetleg valami jót pörgetni is!
    Nagyot szeretnénk szakítani?

mebajah, Fatther, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Kérem pontosítani! Nem mint a szamár, hanem, mint a félszamár. Az onager az nem egy szürke szamár, hanem egy szürke - de nagyon aranyos - félszamár. Iá! Iááá! A Gizi meg igen is tud visszabeszélni, ... pontosan a feleségem hangján felesel velem.
    Reggel feleségem őméltósága főzni akart ebédet, de az még most sincs készen. Elhanyagol engem a nejem. Gyenge kifogás, hogy a villanytűzhely levágta a kismegszakítókat, amikor bekapcsolta az egyik nagyobbik lapot. Én mindjárt visszakapcsoltam a Záramot, de a kályha makrancoskodik. Nem akar feszültség alá menni. Így most bennem, bennünk van a feszültség. Reggel sikerült egy mesteremberrel beszélnem. Sűrű programja volt ma neki, ezért azt mondotta, ha tud, még ma felnéz, ha nem, akkor majd holnap jön tűzhelynézőbe. Mivel még eddig nem jelent meg a lakásunkban, gondolom majd holnap teszi tiszteletét nálunk. Szemrevételezi a készüléket és megmondja mit tud tenni. Vagy javít vagy esetleg csereberét ajánl majd. Négy éve vettük ezt a kerámialaposat, nem lenne jó, ha máris cserére szorulna. Több szakival beszéltem ma korán telefonon, eddig csak ez a mester vállalta az "újmódi" készüléket. A többi mereven elzárkózott a javítástól, miszerint nincs hozzá alkatrésze. Elértük ezt a hihetetlenül nagy fejlődést is. Már annyira modern egy villanytűzhely is, hogy egy átlagos mesterember nem vállalja a javítását. Akkor térjek vissza a pattintott kőkorszakba? Ott nem kellett tűzhely csak tűzrakás. Ahhoz meg persze száraz fa. Meg kovakő vagy száraz kemény és puhafa, amit egymáshoz, egymásba lehet dörzsölni. ... Az se lenne jobb. Mindegy melyik kisujjamat harapom meg. Ez is fáj meg az is fáj.
    Jó éjszakát!

10. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Nagyon remélem azért nem maradtál éhes?

Nálunk gáz van,de ha gáz nincs akkor van egy rezsó,...ha egyik sincs akkor rakunk tüzet a konyha közepére.

Mostanában nagyon divatos lett ha valami elromlik dobd ki és vegyél másikat.

11. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt kívánok mindenkinek.

A kalendárium mai nyereménye : minden munkás 24 órára -- AZONNAL INDULÓ !!!! . :)

Mosolygós szép napot ma is mindenkinek !

12. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Sikeres,vidám napot!
    Károly!A rendkívül hasznos tájékoztatást köszönöm!
    Fiuk! Örülök,hogy a triumvir újra harcra. szóra,szópárbajra kész!

mebajah, dália50, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  13. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Végre itthon vagyok! Jó volt....de mindenki tudja, hogy a legjobb otthon!
    Aztán augusztus végén fogok utazni megint!

Elkezdtem olvasni az eventek kiírását....de nem értem a végére, mert elveszítettem a fonalat! Nahhhh....nem azért,
    mert bonyolult....hanem a hosszusága miatt!
    Azt hiszem, hogy ezt most kihagyom! Ez számomra már őrület!...bár a játék lényege az event lenne....
    így ha sokáig nem eventezek....nem mérettetem meg magam....akkor semmi értelme a játéknak!
    Ennek egyenes következménye lehet, hogy vége.....befejezem! Bezárom a farmok kapuit!

mebajah, Fatther, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  14. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Mindhárom farmon beértek a titkosak,..mi lett belőlük 0,még hogy 0,dupla 00 híg változata.
    Máris megjött a kedvünk hogy a hétvégiek kimaradjanak,..a legelső sem jött össze,akkor meg minek.
    Arató munkásokat sem vettünk már második hónapja.
    Elég lesz talán ha naponta egyszer belépünk,..lassan utolérjük Tihamért.
    Vagy (Janzit)Szerencselovagot, 156 szintnél eltűnt,lett belőle BIG.Barátok közt itt van de szintje nem változik.
    Utolsó mondatod jól hangzik,de.............!
    Kezd az összes............telelenni,pedig nem sok van!

Most arattam a tegnapi ültetést mert már megint valami gubanc volt,...elmentünk a városba itt hagytuk mint eb a ......!

mebajah, henrietta1223, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó napot!
    Engem senki ne kövessen, nem akarok rossz példa lenni!
    Már régóta visszafogtam magamat, mert ha van rendszeresen, de nem egyfolytában és nem halmozva event, akkor én is megméretem magamat. De csak azért, hogy a tulajdonosnak meg legyen a számítása a befektetése mielőbbi vissza/megtérülése miatt, azért én nem fogok itt robotolni. Ha vigasztalja a társulat tagjait, más játékban sem jobb a helyzet. Ott is arra megy ki a játék, hogy minél több valós pénzt költsön el az, aki ott akar játszani. Anyagias világban élünk. Ez valakinek/valakikek/ befektetés, szeretne minél több hasznot húzni belőle. Én meg megfontolom, hogy mire költsem el a jövedelmem egy részét. Alkoholra nem költök, drogokra sem. Nőkre igen, azokra fogok is, mert a feleségem és a két tündérkémtől nem sajnálok pénzt. De arra, hogy hajszoljam magamat egy virtuális megdicsőülésért, nos arra sajnálom a pénzt. Azt kidobottnak tartom. De EZ ne tartson vissza másokat a játéktól! Tessék csak addig játszani, amíg örömet szerez, de ha már nyűg, akkor valóban jobb abbahagyni. Vagy keresni más játékot vaaaagy keresni más célt bármilyen játék helyett. Ez mindig a játékos döntése. Ön dönt: Iszik vagy vedel! :D
    További szép napot!

16. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdv Gazdatársak!
    Egyre inkább az a gyanúm,hogy a tíz éves "érlelés" csak a jó bornak tesz jót,a játékoskervet néha-napján megsavanyítja.
    Az elmúlt évek alatt sokmindent megéltünk,lenyeltünk.A hullámvasút ingyenes kísérője az eventeknek,de köztudott,hogy "sírva vígad a magyar"A mérleg nyelve nálam azért még mindig az öröm felé billen,remélem ezzel nem vagyok egyedül!
    Az üzemeltetők meg abból gazdagodjanak meg,amit én a játékra költöttem,költök,és költeni fogog --soha nem törekedtem a gazdakör királynője -de még az élsztahanovista -címre sem.Bízom abban,hogy létszámhiány miatt nem kell új topikot keresnem,itt vagyok "otthon,itt érzem jól magam! Az eventeket egyre jobban szelektálom és nincs világvége hangulatom,ha nem tudom befejezni.
    Egyetértek Tihamérral "mindig a játékos dönt:Iszik vagy vedel!"

mebajah, henrietta1223, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  17. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szóval"Iszik mint a gödény",lehet hogy még 1 kicsit vedelünk,...utána meg nem iszunk!

18. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

A szomjanhalás fájdalmas,ezért kerülendő!

19. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Mindenki ennyire hajtja az eventeket?
    Holnap 14-kor érkező hétvégi növényeket hova ültetitek,..egymásra?
    Milyen jó hogy egy kicsit összekapcsolódnak az eventek így egyet sem kell játszanunk.
    A rendszer által adott dolgokat eljátszottuk és már végeztünk is.

20. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

A Tánc a szélben 2. fordulójában a Bahára ültetünk: https://board-hu.farmerama.com/inde...köri-feladatok-hétvégékre.18302/#post-1010451

Eventnövény:
    Szörfdeszka-rügy

Érési idő: 05:00 óra
    (ilyen érésidejű növény pl. az édesburgonya, melynek érési időre vonatkozó adatai az eventnövényre is érvényesek)
    Szükséges szint: 3. baha szint
    Tapasztalatpont: 50 TP
    Ültethető: baha ültetvény, esőerdő, zuhatagok szigete

mebajah és Tündi100 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.