Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Szia

Örülök, hogy itt vagyunk velünk!
    Az, hogy ilyen emberek léteznek , nagyon felháborító! Ezekre az ember nem talál is szavakat!
    Honnan tudták, hogy nem vagy otthon? Szomszédok nem vettek észre semmit sem?

Fatther, henrietta1223 és Tündi100149 kedveli ezt.
  2. miklos4949

miklos4949 Törekvő

A szomszédok észrevették,csak későn.Ők zárták el a főcsapot és ezzel megelőzték,hogy még nagyobb kár keletkezzen.Ők értesítettek,hogy baj van.Csak köszönettel tartozom az éberségükért.Igaz,1983 óta egy hangos szó,nézeteltérés nem volt közöttünk.Ők fiatalon akkor építkeztek,most már büszke nagyszülők.
    A feleség a farmeramában is régi,jó szomszédom.

Fatther, busika02, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Ilona kedves,
    a könyvekkel kapcsolatban lenne egy javaslatom.Biztosan van nyugdijas klub, vagy nyugdijas otthon felétek is.Én azoknak ajándékoztam sok könyvet, amit szivesen fogadtak.Próbáld meg, biztos örülnének neki.
    Nagyon együttérzek veled, sok munka vár rád, hogy az otthonod, újra arégi legyen.

Fatther, busika02, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  4. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Zsozso! A szembe szomszédasszonyom mondta,délelőtt keresett egy fiatalember akinek mondta ,hogy elutaztam...Lehet ez volt a "felderítés".
    Marika! Csacska! Köszönöm a jó tanácsokat.Igyekszem élni vele.
    Az otthonom már soha nem lesz a régi,szinte minden bútorom eladtam mielőtt Kisorosziba költöztem.és most meghirdettem eladásra.Amint sikerül elfogadható vevőt találnom,irány Budapesten egy szépen parkosított,extra szolgáltatásokat nyújtó nyugdíjas apartman.Könyvtáruk is van,de mégegyszer nem fizetek 100ezer forint fuvardíjat.Akkor marad Csacska tanácsa abban a reményben,hogy jut is marad is és.... a könyv árát nem italra költik.
    Szinte semmit nem aludtam az éjjel és 6-kor már úton voltunk,fáradt vagyok megyek aludniTegyétek Ti is azt.Jó éjt,vidám álmokat.remélem az enyémből a víz kimarad.

Fatther, busika02, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  5. zsozso577

Szép napot kívánok Mindenkinek!

A bahán a fehér és fekete rózsák ültetése...folyamatos....nahhhh néha csúszok az aratásnál!
    Most úgy látom, hogy a labdaccsal nem lesz gond, hisz annyi rózsa kell egy-egy minijátékhoz!

A hosszú eventet is elkezdem......a felhőre fogok gyúrni...már most kíváncsi vagyok a végére....hiszen
    ténylegesen már progim is lesz a hónapban!....lehet meg fogom bánni!
    A kitehető biztosan nem lesz kint a farmon....nem is érdekel a fejlesztése.....bár ami az utamba fog kerülni bezsebelem...
    aztán a végén összerakom....addig lesz megszellőztetve!

Szia
    Ugyan miért keresett az a fiatalember???? Hmmm?????
    Nálunk régen az volt megbeszélve...sosem mondjuk meg....ha kérdezik, hogy elutaztunk....vagy a szomszéd elutazott!
    Sőt megbizható barátnál kulcsot is hagytunk.....hogy lássák van mozgás....ablak....postaláda!
    Tudom, hogy sok esetben ez sem segít!
    Drukkolok, hogy a házra legyen minél hamarabb vevő és a terved megvalósuljon!

Fatther, henrietta1223, miklos4949 és 3 más kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Ilona, most igen kelendők a lakások, házak, bizonyára sikerül jó áron eladnod. Kívánom, hogy így legyen! Akinek nincs olyan hozzátartozója, ki tudná ellátni, gondozni, besegíteni a házi és ház körüli munkákban azoknak valóban egy nagyon jó nyugdíjas otthon, idősek otthona, a megfelelő hely, idős, beteg napjaiban. Be kell látnunk, hogy a mi gyerekeink már nem nagyon tudnak minket gondozni, mert még javában dolgoznak, mivel kitolódott a családalapítás ideje. Még jól vagyok és szeretnék még sokáig jól lenni, egészségesen és fitten, de sohasem tudhatjuk, hogy mikor jön valami, ami kettétöri megszokott, mondhatni "nyugalmas" életünk! Barátkozom én is a gondolattal hogy egy színvonalas idősek otthonába megyek majd. Remélem, bízok benne, hogy még soká lesz! Vannak jó, színvonalas, nyugalmas otthonok, ahol valóban megkap mindent az ott lakó idős ember. Csak meg kell találni!! - és véleményem szerint egyre több lesz, mert van és lesz rájuk igény!
    Gazok szaporodnak, már fociztam is. A mait nem csinálom!!!
    Az új ajándékot kérem kedves gazdatársak, mert úgy gondolom, hogy a focishoz jön elegendő!

Fatther, henrietta1223, miklos4949 és 4 más kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Ilona kedves,
    nem nagyon akarlak elkedvetleniteni, de olyan sok extra szolgáltatást nem nyújtanak a Budapesten lévő nyugdijas otthonok.Én is nézegettem már elég sokat, mert a barátnőm is szeretett volna bejutni valahová, de háááát túl sok jóval nem kecsegtettek.Ami nagyon nem tetszik például a nyugdij 80%-os leadása.Az önkörmányzatinál az igen teljesen normális a rezsi költség fizetése.amit használ, azt fizet, a befizetett összegen felül.Például, az egyikben ahol voltunk, azt kérdezték, hogy (akkor volt 73 éves)miért akar ilyen fiatalon bemenni otthonba??
    Szivből kivánom, hogy találjál egy kedvedre valót, de ne kapkodd el, nézd meg jól és minél többet!!!

8. Csacskamacska

Most jól jön, hogy sok gaz kell egy gólhoz, mert már megint nem gondolkodtam és beadtam volna, hogy tudjak gólt rúgni. Amennyiben beadtam volna, akkor nem tudom mit vetettem volna holnap. Kezdhettem volna a szaporítást újra.
    Ti legyetek okosabbak!

Fatther, _Ilona49_, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  9. zsozso577

Sziasztok!

Mi ez a csend fiatalok?...talán?????

Elkezdtem a bólés eventet. Érdeklődtem a szomszédaimnál....mit mondjak????....nem sokan kezdtük el.
    Az is lehet, hogy a végén pórul járunk...de ahogy mondani szoktuk...ez egy játék és több is veszett Mohácsnál!
    Elkezdtük...aztán a lehet, hogy a végén hisztis leszek, mint egy gyerek...akinek elvették a játékát!:pxDxD

A bahásnál egyelőre termelem az ilyen és olyan rózsát....aztán majd hétvégén a fiam fog focizni....

Holnap VV-s dolgom lesz...valamikor délután érek haza.....

Szép estét!

busika02, Fatther, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  10. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!
    Fát ki válogatott? Igaz hogy számunkra nincs olyan benne amire nagyon szükségünk lenne.

A 9 db Csincsillás titkos kint lesz az éjszaka,..ha a három farmon nem lesz 1 sem akkor a bahást máris abbahagyjuk,..és még a farmmunkásokat sem vesszük meg már harmadszorra.
    Farmos eventet nem csináljuk.

11. zsozso577

Sziasztok!

Nálam nem lehet fát válogatni! Teeeee????.....kivételes vagy!xDxD

Szorítok, hogy legyen csincsillátok!
    Nekem sem sikerült eddig összehozni....pedig legutóbb még titkos ólakat is vettem!
    Nahhhh....de most lapul egy pettyes....abból biztosan az lesz...de nem merem kitenni!xDxD

12. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Az három nem? 10 csillagos érme 3-at ad 1x lehet megvenni.

Már én sem látom a fás válogatást,...Tündivel végig elemeztük és úgy döntöttünk ezekből 1 sem kell.
    Akkor ez valami hiba volt,..mert ilyen rövid ideig nem szokott lenni.

busika02, zsozso577, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Nem kezdtem el és nem is fogom! Nem fogok egy hónapig kapálni egy dologért, ami nekem nem sokat jelent! Gazdakörizem, azzal jobban járok! Csevegőben olvasom, hogy a Módik is kezdésre biztatnak, burkolt üzenet, hogy lehet várni a változtatást, ami kedvezőbb lesz. Amennyiben változtatnak a kezdés után 2-3 nappal, az meg etikátlan lenne szerintem.

Kiülök a kispadra, lóbálom a lábam, míg érik a Sárga rózsa, vagy a rekettye. Amikor meg elunom az ülést megyek focizni!

Jó éjt, aludjatok jól!

zsozso577, Fatther, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  14. -elzemari-

[​IMG] Jó reggelt kedves Tiszántúliak!

Azt gondoltam, hogy nem fogom csinálni a Gyümölcsbólé-szökőkutat.Aztán olvasgattam jártam a gazdavilágot és olvastam, ha csak a felhőt akarom megszerezni, akkor nem is olyan hatalmas mennyiség kell.Igy aztán láblógatás helyett én bizony belevágtam.Lesz ami lesz alapon.Megaztán belegondoltam, milyen jó is lesz itt Alsódughagymafalván is egy ilyen gyümölcsbólé-szökőkút.Meghivom a barátaimat és kiülünk a szökőkút kávájára és onnét szürcsölgetjük majd a sok sok almalét, áfonyalavet, szőlőlevet,narancslét, dinnyelét, ananászlét, uborkalét, na meg a körtelét.Bevallom, van olyan amit sokkal jobban szeretem a gyümölcs magát, de ha már szökőkút, akkor legyen.

Nektek kivánok minden jót és jó játékot, s a mosoly tudjátok, még ha nehéz is, de megéri.....

Utoljára szerkesztett: 2.8.19
    busika02, henrietta1223, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
  15. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Ahogy mondtuk,...bahamás event máris befejezve vagyis félbehagyva,...a főfarmost meg eddig se csináltuk.
    Szezonmunkások akciós áron sincs mert az 1 napi aratást majd csak megoldjuk valahogy.
    Egy nagyrakás szemét lett a Titkos ólakból és fákból.

busika02, Fatther, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Marika, akkor hajrá!
    Lajos, Miért is nem lepődöm meg, hogy nem lett ólad és fád olyan, amit szerettél volna?!
    Többször jöhetne a gőzös, de úgy, hogy új fát, vagy ólat is hozna!- örülnék neki, de annak értelmét nem látom, hogy felpakolom és épp oly, számomra értéktelen fát, vagy ólat kapok többségében, mint amit felraktam. Sárga pelyhes van 122 db, sárga hódvár 77 db, tovább nem sorolom.
    Délelőtt egy kis szépítkezés, majd elkerekeztem egy távolabbi boltba pillanatragasztóért, mert a kerti papucsom elkezdett tátogni.

Focis halad, a farmon meg nyílik még a sárga rózsa...

Jó étvágyat az ebédhez! A lecsó maradékát eszem meg.

busika02, Fatther, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  17. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Vegyél 1 ilyet is, és majd meglátod mit mivel ragasztasz.http://keptarhely.eu/view.php?file=20190802v00qjhewg.jpeg
    A pillanatragasztóval csak az a baj ahol hajlik ott törik.

busika02, Fatther, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Veszek, tanácsot megfogadom! Már megérett a kidobásra a papucsom, ragasztgattam már néhányszor, még kap most egy esélyt! De van másik! Kicsit selejtes, de a kertbe még jó!

Megyek a kis farmokra az állatokat leszedem, a trágyával meg kimegyek a piacra, mert jó az ára, veszik, viszik!

_Ilona49_, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  19. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Előzőekben nem mondtam igazat,..erre vártam nem a Csincsillára![​IMG] Birkanyíró Tehenészet SÁRGA!
    Ettől még a Ti kedvetek is megjön?

henrietta1223, _Ilona49_, Samborg és 2 más kedveli ezt.
  20. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.