Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép jó reggelt!
    Az idő az pont jó elég volt a nagy melegből.Izgalom volt nálunk Pamacska nyuszikánkat el kellett altatni már 8. éves volt és beteg lett.
    Unokám nem akarta elengedni meg is siratta.Mondtam miért jobb ha szenved?Rendje modja szerint el is temették itt a közelben
    a kiserdőben.Most elmentek a Balatonra legalább ott egy kicsit nem jár az esze a nyusziján.
    Ilona grat a jó eredményhez és hogy túl vagy a vizsgálaton.Nekem fájdalmas volt és rossz emlék álmomban se jöjjön elő.
    Csacska emlékszem még az állványos lavorra nekünk még volt mostanáig a tanyán akitől vettük hagyták ott.Most dobták ki a gyerekek
    mert eladjuk a telket és ahhoz hozták rendbe minden felesleges dolgot kidobtak!(amik már nekik felesleges,mi még gyűjtögettük.)
    Tihamér gyerekek hamar tanulnak és tudják is mindjárt használni és milyen érdekes jó helyen alkalmazzák.
    Panelba lakunk mi is több mint 30 éve emlékszem unokám mig kicsi volt minden nyáron mentünk le a játszira sarazni.Vidéken ez
    természetes de hát itt....Unokám emlegeti a mai napig hogy milyen jó volt.Montam is Neki nekem még utána rendbe kellett
    tennem mert nyakig sáros volt de megérte én találtam ki enyém volt az utómunkálat is.Anyja mire hazajött már csak a mesét
    hallgatta.
    Ma túrógomboc lesz az ebédem gyümölcs levessel.Sok pihi, TV és alvás végre lehet aludni nincs az a döglesztő meleg.
    Szép napot!

2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ma korán hazaértem!....Pihenek egy kicsit....és aztán frissen várom az eventet!
    Most olvastam, hogy több zsetont fogunk kapni....ez jóóóóóó!
    Tegnap este....számoltam...számoltam....de se hogy sem volt jó!....mentem a kisfarmokra.....ott is szétnéztem....
    1-1 dekor ügyben!
    Igy a változtatás után ujra agyalnom kell....de ahhoz még frissebbnek kell lennem!
    Tudjátok!....értem....értem!.....de még sem az igazi! Még nem áll össze a kép!

Ilona...veled örülök a jó eredménynek! Igy a vizsgálat után biztosan egy jót aludtál!
    További jó eredményeket!

Megyek....eszek...aztán kávézok....utána előveszem az eventet és a farmomra szabom!

3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Eső ideért! Reggel még csak a lába lógott, így gyorsan biciklire ültem és eltekertem a távolabbi boltba. Sikerült megjárnom, nem áztam el. Most eseget, néha jobban, néha csak csepereg. DE! - jó ez is! Levegő lehűlt és kell a földnek a csapadék.

Eventet kezdem az eventes területen. Majd figyelek, hogy ne feledkezzem meg a területről, arassam , vessem.

Jó étvágyat az ebédhez!

4. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdv Mindenkinek!
    Rövid ebédszünet után ismét megnyíltak az égi csatornák. Most már valahogy nem vágyom sétálni az esőben.Fiatalabb koromban imádtam a finom,meleg nyári záporban ,a kiürült utcán zuhanyozni.
    Aludni jól aludtam,olyannyira,hogy még ma délelőtt se tudtam abbahagyni.
    Ebédre ébredtem: gombakrém leves,zöldborsó főzelék sült virslivel,somlói.
    Bosszúságomra az általam eddig igénybevett valamennyi ételfutár két hetes üzemszünetet tart.Kénytelen leszek valami főzési lehetőséget biztosítani,ha nam akarok úgy járni,mint a "cigány lova".
    Tegnap minden farmos területen állattelepet honosítottam,ma az eventet elkezdtem,hogy mire megyek még rejtély,mert a fa kivételével semmiből nem elég a pajtakészletem.
    Zsozsó! Mi a nyitja az event saját farmra szabásának??? Én szabóműhelyben nőttem fel,sok-sok szabásztrükköt ellestem,de a farmomon egyiket sem tudom hasznosítani...….Édesanyám normál méretre 1.9 m-ből ki tudott szabni egy nadrágkosztümöt.Erre általában 3 m.t kértek......a különbözetből,ha tetszett az anyag,nekem készült nadrág,mellény . Rég volt,szép volt!

5. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Nem olvastam sokat,de a több fogaskerék abból jöhet hogy 1 feladatnak 5 beadást ír én a Kecskésnél már 7-nél tartok.
    És az utolsó ismétlése az mindig20.
    Átszaladtam megnézni még van 1988 Kecske,1162 fűrész és 5733 fa.
    Itt pihenünk és meglátjuk a többinek a végét az milyen.Még talán 1-2 beadunk majd hogy maradjon is Kecske.

6. Wellwisher

Wellwisher Fórum elő legendája

Szia!

A csevegőből hoztam egy igazán jó taktikát Nektek!
    https://board-hu.farmerama.com/inde...zás-kora-csevegője.18457/page-12#post-1022160

7. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

8. zsozso577

Sziasztok!

Nahhhh....én ezt jól megcsináltam! Elaludtam.....most ébredtem .....azt sem tudom, hogy hol vagyok!!!!!
    Köszönöm a tippet! Minden lehetséges alternatívát jó ha megismerünk!
    Utána dönthetünk, hogy nekünk melyik a jobb!
    Este én is arra jutottam, hogy boltot is igénybe fogom venni....ahhoz, hogy minél több érmém legyen!
    Ilona!....tudom, hogy a ruhát szabjuk!....elnézést , ha félreérthető voltam!

9. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Zsozso! Nincs miért elnézést kérned,csak huncutkodtam egy pirinyókát,meg egy kicsit nosztalgiáztam is.

10. zsozso577

Ilona....jó is a nosztalgia!
    Anyu ruhagyárban dolgozott....Ő előtte sem volt lehetett dolog...varrás területén!
    Amire szükségem volt....mindíg megvarrta! Ha olyan modell volt amit varrtak..akkor bevitte a gyárba....és végig ment a szalagon!
    Igy mikor jött haza....hozta a kész ruhát!
    Szép volt....jó volt!

A vitorlás-eventnél a felhő üzemel! A gazt azért termelem és meglátom, hogy a végén még mit szedek ki!
    Olyan sok dolog nincs....amire vágynék!
    A kicsiken a dekorokra az érme meg van....azokon még várok, hogy mi is kellene????....még nem tudom!

11. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Mindhárom farmon megvan a felhő,..innét már csak kényelmesen.
    Érmékhez képest válasszuk ki a dolgokat.

zsozso577, busika02, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó izét ... hajnalt!
    Van erre valaki? ... Nincs. Akkor további szép álmokat és jó eventezést!

13. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Neked is Tihamér!

Csacskamacska és henrietta1223 kedveli ezt.
  14. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Mindkettőtöknek hasonló jókat!!!!!

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nini! Lajos sem tudott aludni, pedig nem volt meleg az éjjel. Nálunk 11-12 fok van kint. A második alváson is túl vagyok, - négytől fél hatig - ma már csak este lesz ismét tente baba tente.
    Szép napot mindenkinek!

16. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Beállok a sorba sajnos én is felkelek 2 szer éjszaka.Lajosom honnan a fenéből küldtél nekem barkácscuccot kivették a küldhetőből.?
    Jó játékot!

17. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Henike! A küldhető ajándékok között változatlanul ott van a barkácscucc a kerti cuccok között,csak egy kicsit lejebb kell görgetni a 3.-ik sorba.

18. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Milyen hajnali baglyok vagytok! Igaz közeleg az éjfél mikor lefekszem, de a reggeli 5.30-as felkelésig alszom, mint a tej! ( utána meg visszafekszem pótszundizni)
    Tihamér még csodálkozik is, hogy senki nincs a fórumon az éjszaka kellős közepén, de Lajos rácáfolt, mert még ő is kapált, vagy nem tudom mit csinált ebben az időszakban!
    Ilona, Te sem mondhatod, hogy a hasadra süt a nap!
    Jön Henike, szintén nem alszik, fel kel, méghozzá kétszer is! Kérdem, mikor fekszetek le, hogy ilyen korán felkeltek, vagy miért nem tudtok aludni! Tihamérről tudom, hogy szereti szakaszokban letudni az éjszakai alvást, meg vándorol a fotelből az erkélyajtó elé, majd megkeresi a kanapét..jó is a változatosság, de én maradok az ágyamban, alszom és legfeljebb csak álmodozom..;)

Barkácscuccot nem találta meg mindenki mióta átvariálták. Nekem is küldenek mindent, csak azt nem, pedig arra van szükségem, amikor nincs az eventhez kapcsolódó röpi. Már írtam 3 szomszédomnak, hogy barkácsot kérek és ketten visszakérdeztek, hogy nincs náluk. No, segítettem és megtalálták.

Délelőtt bolt, piac. Most lassan száraz lesz a fű, így fűnyírás következik és a mosógépet is bekapcsolom.

Továbbra is hiányolom Terikét, Bélát, no és Fatther is ritkázza az ittlétet,így nekem kell megkeresni az új tudnivalókat, pedig olyan jó, mikor hozza az újdonságokat!

Hamarosan aratok és ólakat rakok mindenhova, még a bahára is, mert oda is az fog kelleni a röpik miatt.

Legyetek jók, vagy ne, kinek, hogy tetszik!

19. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!
    Igen Tihamér veled együtt virrasztottunk!
    De az édesanyjára az v..... a b..... aki éjjel 2,30 kor azzal szórakozik hogy dudát nyomkodja.
    Heni ott van az jól írta a Nővérkém hogy hol.Jobboldalt látod a zöld levelecskét azt húzd lentebb.Itt nálam nem megy a görgetés,rányomok ballal nyomvatartom lehúzom.
    Illusztráció:http://keptarhely.eu/view.php?file=20190815v00qxf9jx.jpeg

Széjjel néztem az éjszaka hol nem tudnak aludni:Mosonmagyaróvár,Dióskál,Törökszentmiklós, remélem az utóbbi van Szolnok mellett.
    Nos talán 3 körül elaludtam de viszont csengetésre ébredtem, újságos jött a pénzért 10,45.
    Ilyenkor azon gondolkodik az ember reggeli vagy ebéd,...vagy mindhárom és újra le lehet dőlni.

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/Új-feladat-madárvakáció.18465/
    https://board-hu.farmerama.com/inde...-akció-farmra-és-bahára-2019-augusztus.18430/

Utoljára szerkesztett: 15.8.19
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Na végre! Kész. ... Reggel feleségem elkísért a Spar nevű bevásárlóhelyre. Látni akarta a paprika és a paradicsom minőségét, mert ha megfelelőnek találja, akkor abból lecsó (Kolja Ludmillát) lesz télire. Mivel neki megfelelt, vettünk, hazavittük és már további négy üveg várja a telet és a tavaszt, hogy ki kelljen majd bontani, ha lecsót kívánunk ebédre. Szombaton a piac volt olcsóbb, most megint a nagyobb bótok. Mikor hogy. Persze csak paradejsszel és paprikával nem szégyenkeztünk haza, hoztunk még ezt meg azt. Amit a feleségem jónak látott. Őszibarack, sárgarépa, felvágott, majorannás májas, kistestű tyúk levesnek, túró, mert lesz ma még körözött is, csirkecombok, mert a hétvégére tervezett rántott csirkéhez pontosan jó nagyságúak voltak a húspultban. Alma, nehogy kifogyjon, mert nekem az alma A gyümölcs. Ha az van, akkor van gyümölcs. Felségem szerint változatosan kell étkezni gyümölcsökből is, de azt is tudom, hogy régen, fiatalabb korunkban nagyon csúnyán nézett rám, ha véletlenül célzást tettem erre az étkezési szokásra, összefüggésbe hozva más nőkkel. ARRA ez a kitétel nem vonatkozik! Pont. Álmodozni lehet róla, de hangosan még azt sem. És kellett hozni általam fagylaltnak mondott jégkrémet, mert meleg van, akciós, jó az íze és kell a pocaknak, nehogy lefogyjak. Érdekes tény, de régóta tudom én is, hogy ami jó van az életben, az vagy tilos, vagy erkölcstelen, vagy hizlal.
    Jövő héten, az ünnepeket követően lemegyünk Nagyfaluba a fiamékhoz és legkorábban vasárnap térünk vissza. A most következő két hét sűrűbb lesz az ünnepnapok miatt. Nagyobbik unokánk 16-án született, édesapám 20-án, (ezért van kint a sok zászló az egész országban, csak úgy, mint március idusán, mert akkor édesanyámnak van a születésnapja), aztán 24-én a nagyobbik fiunkat köszöntjük fel, szintén születésnap alkalmából. A kicsinek is viszünk ajándékot, mert neki július végén volt a második éves szülinapja és azóta még nem találkoztunk velük, mindig máshol töltötték a hétvégét, ahogy most is idegenbe mennek. Lajosék környékén lesznek pár napot, pontos helyszínt nem tudom, mert Egerszeg melletti valamelyik faluban van a gyerekkori jóbarátja.
    Születésnap. Én a legszebb hónap elején, de nem elsején, születtem. Mikor nagyobbik fiunk óvodás volt, kérdezte tőlem.
    - Apa! Miért teszik ki a bácsik autós kosárral a zászlókat a villanyoszlopokra?
    - Milyen nap lesz holnap? - kérdeztem tőle. Kicsit gondolkodott, majd rávágta.
    - A te születésnapod.
    - Na látod? Ezért lobogózzák fel az egész várost.
    Pár nappal később a felségemmel beszélt az óvónő. Mondta, hogy megkérdezte a csoportot, hogy tudja-e valaki, hogy miért tettek ki zászlókat a városban mindenhol. Páran jelentkeztek, de nagyon látszott, hogy a csemeténk tudja és nagyon akarja mondani is. Szólt neki, hogy mondja meg.
    - Apának születésnapja volt. Azért rakták ki a zászlókat. Autós kosárból - tette hozzá büszkén.
    - Nem. Nem azért, - közölte a óvónéni, majd elmondta, hogy miért is. Amikor a gyerekért ment a nejem, mondta neki, hogy a gyereket nem kellene erre tanítani, mert az nem helyes. Nejem nevetett, majd közölte a szakemberrel.
    - A gyerek jól tudja és jól mondta. A férjemnek akkor van a születésnapja.
    Az már csak hab a tortán, hogy feleségem névnapja is nagyon közel van május elsejéhez, amikor rendszeresen felvonultak az egész országban.A mi családi ünnepeink jó részét az egész ország szintén ünnepli. :DxD:p

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.