Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

KM-ben add meg a távolságot felsorolom az összes falut,..előfordulhat hogy akkor se tudnád?

zsozso577, henrietta1223 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ez nagyon tetszik! Még igaz is!
    Ezután, ha megyek az utcán és azt látom, hogy zászlók lengedeznek, mindig arra gondolok majd, hogy nálatok ünnepnapja van valakinek!
    Az én születésnapomat is ünnepli az egész ország, sőt még többen, de nem zászlókkal, hanem csillagszóróval, gyertyával...

Lajos, majdnem délig aludni? Hmm, kis lusták!

Fű lenyírva, ruha szárad.
    Farm ólakkal teli, baha most jön. Kecske, disznó, nyúl megfogyatkozott, kell az utánpótlás.

Fatther, zsozso577, busika02 és 2 más kedveli ezt.
  3. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Barkácscuccot megleltem köszönöm mindenkinek!!!

Fatther, zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  4. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Rambután és Nyárfatermés megvéve ugyanis ilyen fák nálunk nincsenek(ismeretlen,. éppúgy mint a Csincsilla és a Rája), sok millióba került,..már visszajött pár ezer gyümölcsöt piacra dobtunk.

Csacska, kora délelőtti órákba lehet legjobban aludni.Hát aki éjjel 3-kor még kóborol!

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Sziasztok!
    Késő délután, fél hétkor telefonált kicsi fiunk, hogy holnap jönnek ebédre, itt fogjuk a nagy lány születésnapját megtartani. Tudomásul vettük, majd felkaptuk magunkra az utcai göncöt és eltrappoltunk a Sparba. Mivel beígértük a kicsinek amikor utoljára itt volt, úgy három hete, a grillcsirkét, el kellett menni és beszerezni. Szerencsére még volt három pipi, de már nem grillcsirkének valók, majd két kiló pucolva. Mindegy, ez van, holnap felültetjük a pipikét a kúpra és megsütjük. A végén meg bekapcsolom majd a grillező funkciót is. (A csirkéből így lesz funkcionárius?) A sütés légkeverős üzemmódban fog történni. Aztán rántott csirkecombok is lesznek, mert azt meg a kicsi fiunk és a feleségem szereti. Én meg a lányokat. Ízlések és pofonok különbözőek, ezt már tudjuk Fülig Jimmytől. Levesnek zöldborsóleves leszen csirkeszárnyakkal, mert kicsit erősítünk az ízeken. Köretnek párolt rizs, főtt krumpli és kivételesen nem tarhonya, hanem burgonyakrokett lesz. A tündérünk imádja. Csinálok majd kis adag salátát is, főként magamnak. Alma, paradicsom, sárgarépa, lila hagyma, ha a fiunk hoz céklát, akkor azt is teszek majd bele. Ez mind nyersen lesz összekeverve. A paradicsom kis kockára vágva, a többi meg kis csíkokra. Van aki juliennek, zsüliennek mondja, de nekem csak kis csíkok. Cukor nélküli lesz, mert a répában és az almában val elég cukor. Citromot csavarok rá, megsózom. Összekeverem, behűtöm és elcsipegetem, mint egy kismadár (nevű ló). Süteményt feleségem nem készít, azt a menyünk hozza. Ebéd után felkerekedünk és kollektívan elmegyünk az élményparkba, ami - számomra rejtélyes módon egy új, háromemeletes ház földszintjén van. Nem az, hogy fa nincs benne, de semmi zöld, leszámítva azt, azokat, amiket olyanra festettek. De mitől PARK?
    ----------------------------------
    Itt bejött a Gateway 502 oszt annyi volt. Kiléptem, beléptem, megpróbáltam menteni, de semmi. Nagyon, de nagyon csúnyákat kezdtem mondani a BP rendszerére. Hagytam a játékot és elmentem a másikba, amelyik közben futott a háttérben. De nem volt szerencsém, mert ott is kipaterolt a játékból. Másik társulat, másik szerver. Mi? Miii? Egyszerre kettő helyen? ... Na akkor. Kilépés és vissza. Nem érhető el a kijelölt cím. Se ez, se az, se semmi. Nanana! Álljon meg a menet! Körbepillogok és nocsak, nocsak. Hát az internetből interNYET lett. Nem volt semmi. Mire elkáromkodtam magamat, de csak magamban, mert feleségem megmorgott volna, hogy már megint hogyan viselkedsz, vissza is jött minden. Most ismét itt vagyok, de befejezem és - ha lehet - elküldöm.
    Szép éjszakát!

6. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

A mostani éjszakázásomnak,éjszakai őrjáratomnak nyomós,folyós okai voltak.Egyszerűen nem mertem elaludni.A bűnösre nem tudok rájönni. Ozsonna: egy db baracklekváros piskótatekercs, vanilia öntettel. No az nem volt laktózmentes.Vacsi:három finom békési,enyhén csípős kolbászos mini szendvics.Mindkettő nagyon jólesett,sajna a gyomromnak más volt a véleménye.Tény és való,nem mindig én vagyok az úr a háznál!
    Napközben már nyugalom volt,lehet,hogy hosszabb alvás következik.
    Másfelől meg kipörgettem két terménybónuszt,azt szeretném nagyon kihasználni.Ólak hatosával,nyolcasával ontják az állatkákat,jobbkor nem is jöhetett volna.
    Némely gazdatárs nem ismer mértéket,nyárfatermés 1 db: 104 ezer csengőpengő.Nagyon skót vagyok,......még a játékban is...de 24 nyamvadt termésért nincs szívem 3 milliót kidobni.Az is igaz,hogy a tenyésztésnél két arany és egy ezüst állat vásárlással rendkívül megcsappant a pengőállományom.Lehet,hogy ráfaragok a spórolásra,de egy kicsit még várok

Fatther, zsozso577, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  7. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Pedig annyi volt a 24 vagy több,...már visszajött.
    Tündi már mondta mit sajnálgatod azt a 700 000 000-ót,..mert olyankor az jut eszembe amikor 1 almafát sem tudtam venni.
    Spórolunk tovább,...valami nagy dolognak kellene történni hogy pár százat egyszerre elköltsünk.

8. Csacskamacska

No, jót mosolyogtam rajtatok!
    Ilona, fantasztikusan fogalmaztál! Választékos szavakkal írtad le azt, amit egy szóval is le lehetett volna írni, hogy muszáj volt mosolyognom, mit mosolyognom, nevetnem rajta! Bocsánat érte! Nem szívesen cseréltem volna veled, mert a hasmenés nem egy jó dolog! Aludj jól éjszaka!
    Lajos, elképzeltelek, hogy nem szép gondolatokkal, bosszúsan kóborogsz a lakásban, meg azt is, hogy végre eljött a hajnal meg a reggel és a napi zajokban már délig tudtál aludni!
    Tihamér, nincs is annál jobb, mint este kiruccanni a boltba! DE! Az unokákért mindent! Ismerős! Most nyelek nagyokat, beindult a pavlovi reflex, elég volt elolvasni, hogy mik készülnek majd holnap a konyhátokban! Kötényt kössél, úgy lehet jobban fogsz tetszeni a pipinek!

Expó megnyílt, reggel nagy esélyem van lónyerítésre ébredni!
    Jó éjt! Nyugodt, pihentető éjszakát kívánok Mindenkinek!

Fatther, zsozso577, Tündi100149 és 3 más kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Volt nyugodt alvás, míg háromkor felébredtem. Onnantól már semmi szundi. Olvasás, rejtvényfejtés, közben kávé varázslása a kávéfőző segítségével. Feltettem a kolompért főni, beindult a konyhai event. Feleségem most kászálódik ki a jó meleg vacokjából, mert az ébresztőóra jelezte neki, ki az ágyból lustaság! Nem értem, minek ébresztőóra, itt vagyok én, de Ő tudja. Vagy tuggya. Kinek hogy tetszik vagy teccik. Csacska mérgelődhet a helyes hejesíráson. :)
    Jó reggelt az időben ébredőknek, (az állatoknak enni, inni kell az ólaknál,) meg azoknak, akik az éjszaka fáradalmait még nem pihenték ki!

10. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Vidám ébredést,mosolygós szép napot!
    Örömmel jelentem,hogy 23.50-től 5.50-ig megszakítás nélkül csicskáltam.
    Most aratás-vetés, almozás,etetés, itatás,Bahán majd csak 14 óra után.
    Eventel csigatempóban haladok,pedig csipkedem magam.Nem késtem le semmiről,van még időm szépíteni.
    Talán a madárdallal több sikerem lesz bár az a fránya nyárfa még függőben.A borsos árát már kiárultam más bogyókból.
    Megyek,magamat is megetetem,megitatom,jobbulásomra szánt bogyókat bekapkodom.

Fatther, zsozso577, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jóóóó napot!
    Beborult nálunk, de esőfelhőt nem hoz erre a szél.
    Ebéd gyártás alatt. Nem kell kapkodni, nem hajt a tatár. Meg törökök is csak kamionnal kószálnak errefelé.
    Megyek vissza a kötényes eventbe, eventre.
    További szép napot!

Fatther, henrietta1223, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Sziasztok, szép napot!
    Reggel ugyan olvastam, de írni nem írtam, mert olyan korán még nagyon kómás vagyok. A kezemet kaptam is a fejemhez amikor Tihamér hozzászólását olvastam, de utána csak mosolyogtam, hogy sikerült neki a kómás állapotomból felrázni! Annyira azért nem, hogy vissza ne bújtam volna a meleg takaró alá. Igen lehűlt reggelre, jó volt a meleg takaró.
    Ilona, nagyon jól aludtál, örülök neki, hogy az éjszakai sétafika megszűnt!
    Délelőtt bolt, piac, s már úton hazafele jutott eszembe, hogy a hentes kimaradt. Máskor ott kezdek, de most tudtam, hogy több idő a vásárlás és nem akartam, hogy a hús esetleg megromoljon. No, nem volt mit tenni, jobbra el és vissza a henteshez. 11.30 körül értem haza. Szaladtam aratni, mert ugye az fontos munka!
    Megebédeltem, majd most 14 után aratom a bahát is. Meglátjuk, hogy mit látunk!
    Délután megpárolom az almát a hétvégi sütibe, meg a zöldségeket a levesbe. Vasárnap jönnek az unokák, így előre dolgozom. Ezek már készen lesznek és milyen jó lesz!
    Ingyen hallgatom az expó programját, igaz látni nem látok semmit, de annyi baj legyen! Reggel volt nyerítés, a lovak hallatták hangjukat.

Már meleg van kint, bent még nincs. Nap süt, felhőt nem látok.

Fatther, zsozso577, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Újra jönnek a melegebb napok. Már nem fognak sokáig tartani. Érik a szőlő, hűvösödnek a hajnalok és a szúnyogok is ványadtabbak, enerváltak lettek. Tegnap késő délután fiamék elmentek haza, én meg elmentem kipihenni a vendéglátás fáradalmait. A nagy lányunkat felköszöntöttük, átadtuk neki azt, amit megérdemelt. Érdekes, de mivel a mi nevünkben is a fiamék vettek ajándékot, PONT az lett, amikre vágyott a foga. Volt közte Hermione, meg a társa a Helikopter. (Tudom, tudom, mások Harry Potternek mondják, de nekem egyszerűbb így.) Öltöztethető baba mind a kettő. Hiába, kislány még. Kapott könyvet is, de az már nem gyerekkönyv, nem mese. Hiába, nagy lány lett a lányka. Ha akarom kicsi, ha akarom nagy. :) De ebéd után a játék nem a babázás volt, hanem két pisztollyal versenyeztünk, ki tud több felállított műanyag állatkát kilőni a szemben lévő szekrény könyvespolcairól. Rugós pisztolyok, olyanok, amilyenek neki otthon is vannak, meg itt is. Legyen belőle mindig mindenhol, mert ezek vagy azok kellenek egy lánynak. Jobban mászik fára, mint a hasonló korú unokatestvérei, akik fiúk. De azért nőből van a szentem, mert ugye a fiúk, illetve EGY fiú már évek óta érdekli. Osztálytársa. Ő hiába pillog a fiúra szerelmes tekintettel, az nem viszonozza az érzelmeit. Néha elszontyolodik, az anyja vigasztalja, hogy lesz ez még másképp is. Csak ki kell várni. A kiválasztott még A lányok hülyék! korszakát éli. Még. Szerintem nem kell hozzá sok idő és változni fog ő is. Persze nekem csak a magam és fiaim hasonló koráról vannak tapasztalataim, de mi már hatodikban érdeklődtünk a lányok iránt. Igaz, régen, nagyon régen volt, azóta más lett a világ. Jobb is, rosszabb is. Kevesebbünk volt, de talán pont azért, találékonyabbaknak kellett lennünk. Jobban voltunk magunkra hagyatkozva, de nagyobb szabadságban éltünk. Magad uram, ha szolgád nincs, az volt az elfogadott nézet akkortájt. Nincs játékod? Csinálj magadnak! Fűrészelj, fúrj, faragj, kalapálj, csinálj csutkababát, varrj annak kis ruhát, egyebet! Mihelyt megmelegedett az idő, cipő le, mezítláb iskola után, de nem ilyen-olyan márkájú ruhákban, hanem klottgatyában, rövidnadrágban. Nem ríttunk ki a többi közül, mert - zömében - mások is abban rohangáltak a parkban, az utcákon. Mindez Győr belvárosában. Akkor fele akkora lélekszámú volt a város, mint most. A város nagy részét jól bejártuk, nem tévedtünk el. ... Hej, de rég volt, igaz sem volt. Elmúlt a fiatalságunk. Meg az egészségem nagy része! EZ ami inkább a baj. :mad:
    Lassan indulunk a piacra.
    Szép napot mindenkinek!

Fatther, _Ilona49_, busika02 és 4 más kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Szerelem!? Nem lehet elég korán kezdeni azt sem! Voltam tanúja, míg aktívan dolgoztam, tüneményes eseteknek! 6-8 évesen is jelen van, mentek az üzengetések, a levelek, kis arcpirulások, lesütött szemek, de volt ám büszke tekintet, táska cipelés a kiszemelt leánykának. Volt sírás is, meg piszkálódás is. Aranyosak voltak!
    Konyhai eventem fut, fő a húsi, a másik be van pácolva, most a tészta sütése következik, csak előbb benéztem ide, de igen hiányos a jelenlét. Gondolom dolog van mindenhol.
    Jó munkát, jó pihenést, kinek mi jut!

Fatther, _Ilona49_, busika02 és 2 más kedveli ezt.
  15. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Eddig nagyon szaladgálós napjaim voltak....ma egy kis pihit adtam magamnak... holnap nem leszek itthon....aztán utazok!
    a bólés-event második etapja befejezve....vitorlás-event folyamatban.
    Kiváltottam a titkos rakományt....az egyikből piros varangyot vártam volna....piros lett....de nem varangy!...abból kevés van.
    A madaras-feladatba is belekaptam....a 2 kitehető talán meg lesz....de lehet az összes beadás az nem!

Szép hosszú hétvégét Mindenkinek!

16. Ferenc1963

Ferenc1963 Törekvő

Nálam a nyárfatermés 507981 CSP de hiába keresem hogy honnan lehet termelni

Fatther, Tündi1001, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  17. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Kedves Ferenc!
    Üdv a topikunkban!!!! Legyen máskot is szerencsénk!
    A nyárfa titokcsemetében rejtőzik.Én is próbálkoztam hátha nem kell óriásira nyitni a pénztárcám,de…….a Csapat sem vállal garanciát arra,hogy azt kapjuk amire vágyunk.Hat titokcsemete:2 kőris,1-1 xxl-es szelidgesztenye,birsalma,cukorjuhar,datolyapálma.
    Nem egészen erről álmodtam...…..igaz még lottó 5 találatosom se volt pedig néha-néha eljátszom a gondolattal,mire költeném a nyereményt.
    Az bejött,hogy ráfaragok a skótságomra.105-ért nem kellett,a játék folytatásáért megvettem 335-ért. Hát igen,igen ,igen....így jár aki a "kicsit "nem becsüli.
    Lassan holnap,ideje nyugovóra térni.Jó éjt,vidám ébredést...….Tihamér mindjárt itt lesz.

18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Annyira azért nem sietek én sem. Ma csak fél négykor nyitottam ki a csipásaimat. Igaz, majd éjfél volt, mire elaludtam másodszorra. Szokott időben elmentem aludni, de tizenegy előtt felébredtem az utcai zenére. Ritkán szoktam az éjjeli ricsajt szeretni. .. Illetve ... Volt, amikor tudtam élvezni, de akkor még ötven évvel voltam fiatalabb.
    Körbenéztem a farmokon, kiküldtem a hajókat halászni, aztán ide is eljöttem. Ma nem kell mást csak levest főzni. Az meg hamar készen lesz, főként, hogy azt nem én, hanem feleségem fogja elkészíteni. Én majd a cukkiniket rántom ki, de gluténmentes módon. Új (?) recept, próba szerencse. Mi ugyan nem vagyunk se glutén, se tej, tejcukor, meg a fene tudja milyen érzékenységek vannak, de a család bővülése során jöttek hozzánk ezzel "megáldottak" is. Igazából ÉN az emberi ostobaságra voltam mindig érzékeny, emiatt nem szeretek tükörbe nézni. :p
    Jó reggelt minden gazdának! A Rézi mingyán elkezd vigyorogni. Tessék felébredni!

Fatther, Tündi100149, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Jó reggelt! Felébredtem, de még álmos vagyok! Pótszundi következik, csak a jelenlétit aláírom, mert nem nagyon lesz ma időm idejönni. Unokák csipetcsapata jön, így ma velük töltöm az időm, no, meg a szüleikkel. Főzéssel jól állok, levest kell befejeznem és a köreteket elkészíteni, valamint a husit készre sütni. Borsóleves lesz, paprikás csirke nokedlivel, mert ugye nokedli az kell, a husi meg gombás,sajtos, tejfeles öntettel lesz leöntve, úgy készre sütve. Süti almás, alul van egy lap, arra ment az alma, arra rumos tejben áztatott babapiskóta, azon vaníliapuding és csokidarával van megszórva.

legyen szép és jó napotok!

20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csacska korai volt. Lehet, hogy ő is kétszer ébred, mint ahogy a postás is kétszer csenget? :)
    Feleségem nekiállt a levesnek. Utána meg majd én következek a konyhai event folytatásában Kicsi az a konyha, ha mindketten egyszerre akarunk főzőcskézni.
    Világos van, de napsütés az nincs.Rézi még nem ébredt fel.
    További szép napos napot!

Fatther, busika02, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.